fortsättning V 13

Nu är det dags för dag 2 på hotell Infektion i Växjö, efter en natt som man inte glömmer i första taget, både för att det var väldigt lite sömn och mycket kissande i den stora flaskan, men också tack vare dessa underbara nattsköterskor som fanns hos mig hela natten, kändes så i allafall.
Sista kontrollen av nattpasset visade att febern gått ner till 37,5 och blodtrycket hyggligt bra jömfört med ett övertryck på 80, vilket verkade lite lågt.

Dags för skiftbyte i plåsterfabriken, nya härliga människor som kom och hälsade godmorgon, bara synd att man väl inte var den trevligaste själv, men fanns ju en orsak till detta.

För nu hade det börjat bli något fel med kopplingarna där nere för det kom lika rinnande i båda avloppsrören, detta berodde nog på mycket dropp och antibiotikan som började köra i magen, att slappna av för att kunna kissa nu var omöjligt utan att det läckte i avlopp 2, så när det tryckte på nu gällde det att kasta sig på droppställningen och få med slangen till syrgasen utan att detta trsslade sig, en omöjlig uppgift, såg ut som en trsselsudd efter 3 meter, bara att kasta bort syrgasslangen, fortsätta, och ner med rumpan på toastolen, puh, jag hann denna gången. Misslyckades faktiskt en gång, de kalsongerna finns inte längre.

Efter allt kiss och bajs prat så går vi över till intagssidan, dags för frukost och mina vanliga mediciner som också måste ner. Frukostbricka med mannagrynsgröt,mackor,juice,mjölk och kaffe, låter gott va? Inte just denna morgon kan jag säga, tvingade i mig en halv macka, några skedar gröt och lite kaffesmak var gott. Juicen sparade vi till senare på förmiddagen.

Dags för ett race till det speciella rummet, gick bra, nu lite gos med kudden en timme innan det blir injektion av antibiotika, kommer var 4:e timme, och byte av droppåse 3.e i ordningen och ny kanyl, för den gamla hade läckt lite.
Förmiddagskontrollerna visade fortfarande hyggliga värden, läkaren kom också in och pratade lite, hon sa att det var troligen urinvägsinfektion, ingen flunsa, tack, om man nu kan säga så. Hon berättade också att sänkan sjunkt lite, låg över 300 igår.

Somnade nog till en stund, för nu kom lunchbrickan och den var speciell, för sköterskan tipsade om att jag kunde få en EP-lunch istället för det vanliga, betyder energi och proteinrik lunch, soppa och smörgås till förrätt, biff och potatis och chokladmousse med grädde till efterrätt, visserligen mindre portioner men detta var gott även för en sjukling.

Eftermiddagen gick fort, jag tror jag sov hela tiden utom när jag fick min dagliga dos, och några race till mysrummet. Halv sex blev det kvällsmat, nu var det bättre matlust och lika härlig mat igen, fast inte samma givetvis. Ikväll blev det trevligt besök av hustrun och döttrarna, kändes direkt som man var piggare, fast såg ganska trött ut enl. dem, de hade ju säkert rätt. För när de gått slumrade man till igen, inte ens TV orkade man titta på denna kvällen. Natten blev faktiskt ganska sovrik med bara ett fåtal på huset besök, och kontroll en gång samt antibiotikan vid 02.00.

Nu skickar vi även denna dagen till historien,  berättar mer snart, kanske imorgon,

Må gott och ta hand om Er,  hälsningar Stig



Kommentarer

Skicka ditt meddelande här:

Ditt namn:
Spara info?

Din E-postadress: (publiceras ej)

Din bloggadress:

Meddelande:

Trackback
RSS 2.0