120604-10

Måndagen den 4/6
Jobbig morgon och förmiddag, vet inte om det är sviterna från helgen eller något annat skräp på gång.
Hoppas på det första, men känns mer som om något är på gång.
 
Började lite bättre efter lunch, men tog ända tills kvällen innan andningen ville gå ner i varv på riktigt.
Mycket rinn i näsan, blir mycket i min stora näsa. Känns inte alls bra, mest skit med gubben just nu.
 
Tisdag den 5/6
Skitjobbig morgon, bara trött, trött. Tvungen att stiga upp i tid för provtagning, kan ju inte ligga kvar i sängen när sköterskan kommer.
 
Plockade fram lite frukost, och precis då kom hon, stack mig, och stack sen iväg. Jag åt upp min frukost och gick sen tillbaka till sängen för intag av medicin mm. Hjälpte inte, var fortfarande helt ur form. Krypningar i kroppen och riktigt orkeslös, Stressandning bara jag tänkte på att göra något. En skitdag till, även mentalt, känns hopplöst.
 
Onsdag den 6/6
Helt plötsligt blev det en ledig dag för arbetarna. Men eftersom jag just nu tillhör de statsanställda var det som vanligt. Trög morgon, Anki hade gjort frukost, så det var skönt att bara stiga upp och sätta sig, blir inte så jobbigt som när man ska plocka fram själv.
 
Försökte hitta på något, men fortfarande lika orkeslös, går bra att sitta still. Så idag har det blivit dator större delen av eftermiddag och kväll. Annars har väl dagen varit aningen bättre än dagarna innan
 
Torsdag den 7/6
När jag vaknade idag hade jag ett sms, där stod det att min lillebror åkt till Lund inatt för att lungtransplanteras, Gick fort, uppsatt på listan för 14 dagar sen, hoppas det går bra, tänker på dig och din familj. Har ju själv upplevt glädjen och känslan av att vakna och kunna andas riktigt.
 
För min del känns det bättre idag, sjukgymnasten kom vid halv tolv för att gå vår vanliga runda. gick ok, men lite jobbigare än vanligt, så något skit är det i kroppen. Eftermiddag och kväll riktigt ok jämfört med de sista dagarna.
 
Fredag den 8/6
Kändes redan vid uppvaknandet att det kunde bli en tuff dag. Var uppe och morgontvättade mig och tog min shot, gick tillbaka till sängen igen, för klockan var ju bara åtta och jag fortfarande trött.
 
Slumrade till en timme + en halvtimme att morna sig. Förmiddagspasset avklarat, låg sedan på sängen fram till klockan ett. Ingen matlust så det blev en shot och näringsdryck till lunch. Satt sen vid datorn på eftermiddagen och lite TV på kvällen, är väl snart det enda man orkar med. En jobbig dag.
 
Lördag den 9/6
Kände mig helt färdig i kroppen när jag pallrade mig upp till frukostbordet. Men efter de vanliga rutinerna så började det kännas bättre. Var ju lite tvingad till att komma igång, för Anna och Tobbe och Peter skulle komma ut och jobba lite åt oss.
 
Jag tog tag i mig själv och tog mig ut till garaget för att börja skruva dit ett låshus, kan ju inte vara så jobbigt tyckte jag, men när Peter kom så fick han fixa dit de sista skruvarna till handtaget, sen justerade Peter in dörren så den gick att stänga lätt och fint.
 
Tobbe fixade med pump och solvärmen till poolen om det nu skulle bli något badväder i sommar. Sen drog de igång med stora röjarstädningen i garaget. Efter maten vid 3-tiden, så åkte Anna och Tobbe hem.
 
Vi skulle åka till en gammal kompis i Grimslöv, så vi blev hämtade vid halv sex, och då jobbade Peter fortfarande med garagestädning. Jag funderade lite på hur skulle man klara kvällen, Pustade och hade lite problem med andningen direkt när vi kom dit, men sen blev det bättre ju senare det blev,
 
Var en jättetrevlig kväll med grillat och potatisgratäng, jättegott. Blev sen lite uppskruvat i andningen när vi skulle ta oss ut till bilen, men ändå ovanligt bra. Funkade även in när vi kom hem vid halv ett, så detta har varit en tuff dag för mig och min kropp. Hoppas bara jag orkar vakna imorgon.
 
Söndag den 10/6
Upp vid 09.00 och åt frukost samt resten av allt som ska in och ner vid denna tiden.
Trött sen igår så det blev tillbaka till sängen. Tog mig upp vid halv tolv för att göra lite kaffe att bjuda trädgårdsarbetaren Anki på. Blev fika på altanen.
 
En stund vid datorn för att lugna ner sig lite, sen gjorde Anki middag  Kvällen kändes tung i andningen, berodde nog lite av sviterna igår och att hela jag och min lilla kropp var trötta. En sådär dag.
 
Detta var lite gamla nyheter, men har tyvärr inte orkat med skriveriet, men det kommer färskare snart.
(skrivet den 27/6) Håll till godo mina vänner, kramas i solen.
 
 
 
 

120528-120603

Måndag den 28/5
Vilodag idag, efter denna enorma arbetsinsats av mig i helgen.
Faktiskt fungerade jag bra idag, mycket beroende på det fina vädret.

Tillbringade eftermiddagen på altanen och en stund i sängen. Kvällen blev på altanen och TV-tittande för ovanlighetens skull.
En bra dag efter vad man kan begära.

Tisdag den 29/5
Trodde de skulle ta prover idag eftersom de brukar ta dem på tisdagar. Steg upp i god tid och fixade morgonsysslorna.

Klar vid 9-tiden, satt sedan vid datorn och väntade, men det kom ingen även om klockan blivit halv tolv, är inte bra när man inte får ta sina mediciner innan proven, ska tas vid 09.00 egentligen.

Då kollade jag i min agenda, aha, där stod det ju den 30/5 alltså imorgon. In med pillerna och en näringsdryck.
Eftermiddagen och kvällen funkade sen hyggligt. Blev väl lite Timell på kvällen och sen fika och läggdags vid 11-tiden. En godkänd dag ändå.

Onsdagen den 30/5
Skulle ta prover idag så upp med tuppen för att vara klar vid 09.00. Fixade jag lätt idag, så nu var det bara att vänta idag igen.

Klockan blev 10, 11 och ingen kom, och fick inte ta medicinerna, ringde vid halv tolv och undrade var de var, då sa sköterskan som svarade att den andra sköterskan hade flyttat det tills imorgon den 31/5, utan att meddela mig.

Då lovade hon att de skulle komma imorgon vid 09.00. Sena mediciner idag också, lugnt på eftermiddag/kväll och sängdags som vanligt vid 11-tiden.
Lite snurrigt idag.

Torsdag den 31/5
Idag togs proverna som de skulle vid 09.00.
Kom en ny jättetrevlig sköterska och fixade detta. Blev mycket prat eftersom hon kom från Lammhult och hade bott granne mad min chef.

Vi hade många gemensamma känningar, när hon sen åkte blev det inhallation och medicin.
För vid 11.00 kommer min träningskompis för veckans promenad. När fyrhjulingen var framme och tankad med syrgas, ja då började det attt regna riktigt duktigt.

Blev garaget för fordonet och för oss blev det till att gå in och planera och inomhusövningar istället. Behövde sen vila en del innan Anki kom hem, så man kunde vara lite trevlig på kvällen.

Piggnade faktiskt till lite framåt kvällen efter en jobbig eftermiddag.
Ingen riktigt ok dag.

Fredag den 1/6
Började dagen ganska så fräscht i andning och slem. Blev en lugn dag, inget att passa idag och Anki skulle på sommarfest med jobbet så även kvällen var ledig för eget arbete.

Gjorde nog inte några större ansträngningar för andningen kändes ok. Dagens sysslor var nog, bädda sängen, plocka ur diskmaskinen, värmde lite lunch och gjorde räkmacka special till kvällen.

Kollade Let´s Dance finalen, helt otroligt duktiga ungdomar på att lärt sig dansa.
Var efter det på väg in i sängen för att gosa med kudden lite, men då kom Anki hem och gjorde mig sällskap.

En slapp men ok dag.

Lördag den 2/6
En förmiddag i lugn takt, lite data och slappa, medan Anki som vanligt hade fullt upp med städning idag.

Jag mådde lite si och så, skulle fundera på om jag skulle med på 40-års kalas i Urshult eller ej. Ville ju gärna, men vet hur jobbigt det kan bli om andningen sätter sig på tvären, då kan jag inte slappna och då blir det fruktansvärt tröttsamt.

Men vid 15.00 när vi skulle åka var jag redo att följa med, 1.5 timmes arbete med att byta kläder och mentala förberedelser hade då avverkats. När jag tagit mig ut i bilen och andats ner i fem min. så kunde vi åka.

Funkade hyggligt hela kvällen, tills vi skulle ut i bilen vid 10-tiden för hemfärd, då blev det bara flås och frossa, men älskade dottern Linda var där och fick mig att lugn till slut. Så till slut kom jag ut i bilen, fick sitta en stund där också innan Anki fått lugna mig lite.

När vi sen kom hem, så gick jag från bilen och upp för trappan och in direkt utan paus på vägen, fattar noll, men det var ju positivt. Lite jobbigt innan man kom i säng och varvat ner.

Jättetrevligt kalas, så det var väl värt ansträngningen. Tack.

Söndag den 3/6
Tog mig upp till frukosten vid åtta, sen alla sysslor som ska skötas så är hon 10 ungefär.
Riktigt trött idag, orkar inte med någonting, jo kklarar aatt sitta vid datorn en stund.

Försöker komma igång genom att gå ut och sällskapa Anki i trädgården. Hon planterar och fixar med blommor, blir kanonfint.

Helslapp kväll i sällskap av Tv-n och Anki. Ingen bra dag idag, tungt och jobbbigt att andas hela dagen, somnade snabbt när jag väl kom i säng.

Denna veckan avklarad, kram på er.
(skrivet 16/6)


120521-27

Måndag den 21/5
Idag blev det en riktig sova igen dag.
Upp vid halv nio och åt frukost och medicin, Inhallation i sängen och när den var klar skulle jag vila lite tyckte min trötta kropp, blev somna och vaknade vid halv tolv.

Eftermiddagen tillbringades till stor del ute eftersom sommaren har kommit, nu blir det altan-TV och sommarfåtöljen.
Härlig kväll, hygglig dag, somnade gott.

Visa bild.JPG i bildspel         Visa bild.JPG i bildspel

Utsikt över ägorna                                 Fordonsparken (obs. min fyrhjuling närmast)


Tisdag den 22/5

Dags för finbesök, så idag gäller det att ha byxorna på sig vid halv nio.
Hann med frukost innan sköterskan kom vid halv tio.

Datorarbete (spela bubbles), lunch och eftermiddagsvila i samband med inhallationen. Älskar detta väder, sol och 23 grader, bara att njuta av altan och trädgården som är helt underbara nu. Efter hårt arbete av Anki förstås.

Drömmer om att man kunde vara frisk och kry, men verkligheten kommer snabbt ifatt när man reser sig för att gå 10 meter i trädgården, så var den drömmen till ända.

Har i alla fall kännts som en hygglig dag. Firade kvällen med TV-tittande på altanen.

Visa bild.JPG i bildspel    Vy från solstolen mot altanen.



Onsdag den 23/5
En varm morgon, solen jobbade hårt redan vid halv åtta, gav mig av på en tur till duschen, funkade sådär, men tog bara 30 min.
Frukost, medicin och inhallation klart vid halv elva, bra tajmat för kl. 11.00 kom sjukgymnasten.

Kändes tungt i andningen efter duschen, men promenera måste man.
När fyrhjulingen var laddad med syrgas och vattenflaska bar det iväg på den vanliga kvartersrundan.

Linda kom precis när vi skulle gå, men hon ville inte följa med, trodde väl det skulle bli för snabbt för henne, så hon jagade runt med gräsklipparen istället.

Var jobbigt värre idag, blev helt slut, trött långt in på kvällen, både dusch och gårunda samma förmiddag kanske var för mycket, men man måste ju testa.

Lite synd att man tagit slut på alla krafterna nu när Linda var hemma och hälsade på, men orkade prata lite med henne.  Blev en tung kväll, men bra att man ansträngt sig lite. Somnade gott.

Torsdag den 24/5
Vaknade till en vädermässigt riktigt härlig dag.

Nu blev det till att göra alla nödvändighetsgrejor så snabbt jag kunde, för att sedan fika elvakaffe ute i solen.
Men solen tar också på krafterna, så det fick bli lite lek med datorn också.

Sen lunch och lite vila, sen blev det kväll, TV-titt och lite fika framåt nio så hade denna dagen gått, kröp i säng vid halv elva efter en sådär dag. Ganska bra.'

Fredag den 25/5
Lika härligt väder idag.

Inga nödvändiga uppdrag, jo att bädda sängen och plocka ur diskmaskinen, vilket är något av det jobbigaste man kan tänka sig för andningen, så fort man böjer sig ner så tar all luft slut och man börjar panikandas.

Större delen av eftermiddagen tillbringades i BadenBaden på altanen.
På kvällen grillade Anki till varsin köttbit, och jag tog faktiskt en öl till.

Kvällen blev bra, och andningen höll sig på normal nivå för mig.

Lördag den 26/5
Idag skulle svärsönerna åka och titta på rally, döttrarna spela klubbmästerskap i bowling, och jag ska nog sola och titta på när Anki gör fint i trädgården.

Så vid frukost skramlade det till i dörren, då kommer Milwa och Lowa tillsammans med matte Anna.
Jag var ganska seg och trött idag, men försökte hålla mig uppe och helst ute.

Anki jobbade i trädgården hela dan, hon hade ju bra hjälp av hundarna.
Hon klippte häck och hundarna bar ut grenarna.

Jag var med ute så mycket jag orkade, försökte olja lite på spaljen, verkar bli ett projekt för hela sommaren.
Kvällen blev på altanen med lite grillat och TV.

En skön dag till slut.

Söndag den 27/5
Kändes trögt att ta sig till frukostbordet idag, kom till slut upp och kunde tväta av nattångorna, men tog som allt annat lång tid.

Efter frukost, medicin, inhallation blev det lite vila en stund på sängen. Tobbe och Anna hade sovit här inatt, och sen kom Peter och Erik också, de skruvade upp lite gips i garaget och hjälptes åt med solvärmen och reningen till poolen också. Tjejerna var på växthandlingshumör.

Jag skötte påfyllningen av vatten, med andra ord vaktade jag på slangen så den inte smet iväg.
Var med ute hela eftermiddagen och det funkade hyggligt med andningen, fick bara ett par stressandningstillfälle, och det var väl för att jag skulle göra något annat än sitta i stolen.

Trevlig dag, alltid så när barnen är hemma och hälsar på, bara synd att de alltid får arbeta eller fixa med något när de är här.

Nu har vi tagit oss igenom en vecka till, kram på er.
(skrivet den 8/6)


120514-20

Måndag den 14/5
Kändes hyggligt pigg och inget näsblod inatt, skönt. Slappade lite extra länge i sängen, var klar med sysslorna vid 10-tiden.
Hade planerat att få på lite olja på spaljen, men var inte väder för detta jobb, ej heller någon ork om vi ska vara riktigt ärliga.

Blev lite sitt vid datorn istället, är en bra syssla, för när man sitter där i fåtöljen och spelar, facebookar eller skriver blogg så känns andningen perfekt, man glömmer att man är sjuk då.

Framåt kvällen när Anki kom hem blev det lite mat och sen TV en stund, klockan gick snabbt fram till läggdags idag. Anser att idag har det funkat normalt enligt mitt tillstånd.

Tisdag den 15/5
Väcktes vid 06.00 av en ny omgång med näsblod, kastade mig ut i köket och fick tag i lite papper, forsade ut blod, så bara att byta papper och försöka lägga lite tryck.

Fick stopp på det efter en kvart ungefär, in på toan och tvätta av mig i ansiktet och på händerna, sen tvätta av diskho och bänkar. Gick sen in i sängen och under täcket för att få upp kroppstemperaturen.

Slumrade till en stund, efter en halvtimme när Anki skulle åka till jobbet så var det dags för en ny omgång, jag kämpade med att få stopp på det igen, men när Anki var på väg att köra så stressade även andningen upp sig, så jag var tvungen att be henne vänta någon minut tills det lugnat sig med både blod och luft.

Hon ringde till lasarettet och deras fina telefonsvarare sa att de skulle ringa tillbaka vid 09.00. Jag hade fått stopp på flödet och kunde andas lugnt igen, så då kunde Anki åka till jobbet.

Ringde vid 09.00 och då tyckte de att jag skulle komma dit så en läkare kunde titta på mig, blev vårdcentralen som blev de lyckliga att ta hand om mig denna gången. skulle vara där vid 14.15.
De sa också att jag skulle se till att jag fick hem blodstillande vadd som fanns på apoteket att köpa, ringde till Anki och hon stack och handlade det och kom hem med.

Anki hämtade mig sen vid halv två och vi åkte ner till Strandbjörket, när vi kom dit så ringde Linda, hon hade slutat för dagen. Så nu blev det skiftbyte i fabriken, Linda kom och Anki kunde åka tillbaka till jobbet.
De gjorde inget mer än tittade i näsan och konstaterade att blodkärlen var väldigt irriterade, så de ville inte bränna, utan skrev ut några piller som jag skulle äta i tre dagar, och föbjöd mig använda näsdroppar.

När vi kom hem blev det vila en stund, kvällen funkade sen bra, en andningsmässigt bra dag med tanke på att idag hände det ju lite. Spännande.

Onsdag den 16/5
Idag åkte Anki till Tingsryd för att jobba med Sydsvenska Rallyt i Tingsryd, 4 dygn som gräsänkling.

Vaknade som tur va idag också, kände mig lite seg efter gårdagen, men kom upp och fixade alla sysslor som måste göras varje morgon, klar vid 10-tiden idag. Då blev det kaffe och en munk vid datorn, måste ju kolla facebook och spela lite bubbles.

Väntade på sjukgymnasten, hon dök upp vid 11.15, och då blev det promenad runt kvarteret, utan sytgas idag för att inte riskera näsblod igen.
Gick bra med promenaden och hann precis in innan det började regna.

Vila och sen mat, innan det åter blev dags för ett sitt vid datorn och skriva lite i bloggen, som bara halkar efter.
Idag kom det ju inte hem någon, så då glömde man ju bort kvällsmaten. Fick bli en näringsdryck extra och 2 bullar till kvällskaffet istället.

Mådde hyggligt bra hela kvällen, sovdags vid 11-tiden. En bra dag utan paniker.

Torsdag den 17/5
Slappade kvar i sängen ganska länge, var ju helg och ensam hemma, så det gick ju bra.
Fixade morgonsysslorna och därefter en dusch, när jag var på väg upp från källaren så kom Peter.

Vi fikade och sen skruvade han ihop Lindas Mc, så nu blir det försäljning av den.
Honda NSR 125. Intresserad kanske? 13 000 för en 97;a.

Peter hämtade pizza till lunch, sen åkte han hem och jag tillbringade kvällen med dator/Tv i min fåtölj.
Nu framåt kvällen började andningen fungera riktigt bra, men så brukar det ju vara, kom i säng vid halv tolv.

Tung i andningen under dagen men bra sen.

Fredag den 18/5
Rullade på som en helt vanlig fredag, kändes skönt att arbetsveckan snart är slut.
En stund vid datorn på förmiddagen, annars var det jättefint väder som gjorde att man var ute en stund, men gjorde inget tyngre än bara satt och njöt i solen.

Vid sextiden kom Peter ut och var arbetssugen, började byta gångdörren till garaget.
Jag höll mig inne för kvällstempen var inte så hög ute, men gav lite tips och råd när han var inne och vände, tror inte han behövde dem men jag kände ju mig lite aktiv då.

När Peter åkte hem vid 8-tiden blev det Tv för mig.
En ok dag med mig, och kul när någon kommer, kom i säng vid halv tolv som vanligt.

Lördag den 19/5
Vaknade i bra skick, och var uppe vid halv nio. Peter skulle komma och fortsätta med dörren, och på eftermiddagen skulle vi kolla på rally i Tingsryd.

Åkte vid halv två för att kolla på sista sträckan som gick inne i samhället, bra för mig för jag kunde sitta i bilen och titta, för ute hade lilla jag blåst bort, hade fått lägga stenar i fickorna annars.

Var ändå lite jobbigt men roligt, så då får det kosta lite kraft. Träffade döttrarna Anna och Linda som var där och jobbade också.

När vi sen kom hem och jag skulle ta mig in från bilen till huset blev det kaos, panik, dödsångest, så stackars Peter fick en upplevelse han inte sett tidigare.
Andningen var på topp p.g.a att blåsan höll på att sprängas när jag väl skulle ut ur bilen, hade inte varit så farligt när jag suttit, men nu när jag reste mig upp.

Försökte knipa där nere och slappna av där uppe, funkade inte så bra. Efter tio minuters hyperventilering i panik och använt tomten som toa så lugnade det sig äntligen, nöden har ingen lag, blir visserligen varmt först men kallt sen att göra i byxan.

Kom till slut in i sängen och vilade ner andningen ytterligare lite till, sen kunde Peter stackarn åka hem, och sen efter att jag vilat en stund blev det en bra kväll.

Söndag den 20/5
En trött och sliten gubbe som vaknade vid 8-tiden, snoozade till nio innan det blev frukost.
Vid ett-tiden kom Anki hem från rallyt, började jaga gräsklipparen direkt.

Linda ringde och sa att Erik och hon var sugna på att grilla lite till kvällsmat, det var ju kul. Vi grillade och pratade en stund.
Jag klarade av att vara med, och det smakade jättegott.

Lite Tv och kvällskaffe innan det var dags för sängen.
Känns som det varit en bra dag.

Nu har vi äntligen kört fram en veckas händelser, håll till godo.
skrivet den 3 juni. ska snart vara ifatt.

Ha det bra, kram på er.



RSS 2.0