121029

Måndag den 29/10
Vaknade vid sjutiden och var torr i munnen så det gick knappt att få loss tungan, kunde tro man hade ätit lim.
Skulle ta mitt vattenglas och dricka lite, men jag darrade även idag så det gick inte, fick hämta ett sugrör.
 
Vid halvåtta kom de och ville ta 2 prover, gick väl bra, sen frukost och piller. Gick faktiskt lite bättre med skakningarna nu. Var väl lite sådär jobbigt när man skulle torka sig efter toabesök, visste ju inte var man torkade nånstans.
 
Läkarna kom in och undrade hur jag mådde, andningen var fortfarande väldigt tung, däremot hade värken släppt lite, antagligen värktabletterna som jobbade, skaknngarna var ju okså kvar, men alla prover visar bra resultat och inga infektioner finns.
 
Pratade med Linda och Anki i telefon och berättade vad läkarna sagt. Nu började de nämna om jag trodde jag klarade att åka hem eller avvakta någon dag till, det tyckte jag kändes behövligt.
Anki kom upp efter jobbet och sällskapade en stund, alltid lika härligt att se henne.
 
Kvällen fram till sovdags gick ganska fort, kollade på Tv och lite dataspel, och betalade räkningar.
Tack för idag, ha de bra. kramar från mig.

121027-28

Lördag den 27/10
Idag har vi lördag här på hotellet, en lugn dag som började ganska tung, men fick i mig frukosten ganska lätt, sen pillrar och inhallation
Efter lunch började andningen kännas riktigt tung, bara jag satte mig upp på sängkanten så fick jag börja pysandas med känslan att jag inte fick tillräckligt med luft,
 
Tog mig fram och tillbaka till toan, sen blev det till att krypa under filten och lugna ner andningen innan man kunde slumra till en stund.. Sov i en timme, sen kom det fika, när jag sen mornat mig lite så kändes andningen lite lugnare, blev sen lite dataspel innan kvällsmaten. Även hålla koll på rallyresultaten från SSRC-finalen
 
När kvällen kom så började också värken i ryggen / lungorna att kännas av riktigt duktigt, fick sen en muskelavslappnande tablett innan jag skullle sova samt en värktablett.
Somnade vid tolvtiden. Kändes jobbigt när andningen inte ville funka så bra, men när man väl kom ner i sängen så lugnade det sig.
 
Söndag den 28/10
Vaknade tidigt och låg och slappade i sängen tills de kom och skulle kolla tempen och syresättningen, allt ok..
 
När frukosten kom in så hade det hänt något, jag darrade i händerna så jag kunde inte håll ett glas, och gröten trillade av skeden, kunde inte äta upp ägget för höger och vänster hand kunde inte samarbeta, de skakade väl åt olika håll.
 
Pratade med sjuksköterskan som kom in och lös lite i ögonen och kollade rörelserna i armar och ben, Pupillerna jättestora och skakningar i händerna
Benen kändes knäsvaga när man stod upp eller gick. Konstaterade att det troligen var biverkningar från den muskelavslappnande tabletten. Stod så i Fass. Slopade den för att invänta läkaren imorgon.
 
Anki och Peter var uppe och hälsade på, samtidigt som lunchen, så då fick de se hur man skakade. Anki fick gå och hämta ett sugrör så jag kunde dricka. Det kändes riktigt otäckt, samtidigt som allt blev suddigt.
Till kvällen hade det lugnat sig lite, eftersom vi inte tagit någon mer sån där tablett. Men det darrade rejält ändå.
 
Deta var verkligen en jobbig dag, även andningsmässigt.  Hörs snart igen.
 
 

121026

Fredag den 26/10
Denna dag kunde börjat bättre, Tung i andningen och oroligt i magen gjorde att det blev extra mycket ligg i sängen.
Värken i ryggen vill inte släpppa, så de matar in värktabletter. Fick besked om att det blev ingen hemresa förrän tidigast måndag
 
En mycket lugn dag, Låg och läste en stund och pillade med datorn en stund, spelade wordfeud med mina syskon, framåt eftermiddag/kväll kändes det bättre.
Tog en promenad i snigeltempo fram och tillbaka i korridoren, och tränade lite med hantlarna.
 
Kvällen blev med Tv:n på tillsammans med X-factor, när det var slut kröp jag ner i sängen och läste en stund, somnade vid 24.00 ungefär.
 
Kram på er alla
.
 
 
 
 

121025

Torsdag den 25/10

Började dagen med riktigt jobbig andning, och trötthet, vilade hela förmiddagen. Fick besked av läkaren att på röntgen att allt var ok, Tarmar,njurar,mage,lever och lungor, så ingen spridning alltså.

 Fick lite nya piller, muskelavslappnande och värktablett för att värken i ryggen skall ge sig. Så nu gäller det att man blir av med smärtan i ryggen så man kan börja träna inför testerna i Lund den 19-21 nov.


Nystart, 121015-121024

Eftersom den här bloggaren som ska sköta detta med att skriva har varit på latsidan eller rättare sagt tid, ork och motivation varit låg.

Nu gör vi en omstart, så får vi kanske skriva de saknade händelserna i en specialhistoria vid sidan om i efterskott.

 Efter sista hotellvistelsen över midsommar kom jag hem den 16 juli 22 dagar. Tog nog 2 veckor med att komma tillbaka och orka med att förse sig med mat t. ex.

Tack familjen för all hjälp, och även alla andra underbara människor som ställer upp för mig.

 Fick ett kort återfall med infektion i början av augusti, men det löste sig med tabletter i hemmet.

Efter sju dagar så började det bli bättre och sedan höll det sig på en för mig hygglig nivå fram tills förförra veckan.

 

Nu tar vi det roliga man fick vara med på under sommaren,hösten.

Min äldsta dotter Anna fyllde 30 den 7 juli.

Min härliga fru fyllde år den 7 aug.

Min son Peter gifte sig med sin Emma den 1 sept. Jag orkade vara med både i kyrkan och på festen,

Men inte utan att min familj hade ordnat så Ann bästa ”svärmor”till Linda ställde upp och körde mig dit och hem. Jättetack för det.

Jag fyllde 57 år den 1 okt

Anna och Tobias blev föräldrar till en underbar dotter, jag blev morfar den 13 okt.

 Måndag den 15/10

Ringde mottagningen och förklarade vad som hänt, men de kunde inte ta emot mig utan hänvisade till akuten, trots att de säger att jag ska göra så.

 Tog ett par alvedon, och gick och vilade en stund, sen kändes det bättre, men låg platt på ryggen större delen av dagen. När Anki kom hem diskuterade vi hur jag ville göra, men tyckte inte jag behövde åka ner då på kvällen.

 Tisdag den 16/10

Idag skulle Anna och Tobbe + bebis åka hem från BB och ta en runda ut till mig och fika. Så jag skulle få se underverket.

Men först kom sköterskan och tog ett Pk-prov, och då kände jag mig hyggligt bra förutom det onda i ryggen.

 Anna och c/o kom och vi fikade, men åt ett wienerbröd och sen började det värka riktigt rejält i ryggen och ner mot njurarna, och lite tryck i bröstet. Inget snack nu åker du ner, var orden från Anna.

Ringde 1177 för råd och det blev ett snabbt beslut om att jag skulle åka omgående, men hade så ont så de fick skicka en ambulans, men de hade inte blåljus på.

 Väl inne på akutavd. Togs en massa prover och odlingar och på med syrgas, 3 lit/min så det var nästan så man lyfte lite från sängen. Jättesnabba och duktiga på akuten idag.

Fick sen besked om att det blir inläggning på avd. 5 som vanligt, och sen röntgen av lungorna.

 

Lasarett är ju inte det man längtar till precis, men när man välkomnas av den underbara personalen på avd. 5 så blir man både lugn och känner sig omedelbart piggare, ni är för härliga.

Blev sen en runda med sängen ner till röntgen, men det visade sig att de såg ingen infektion i lungorna, vad är det då tro, men påbörjar intravenös antibiotikakur , och höjd kortisondos.

 

Onsdag den 17/10

Väcktes av att det stod en glad tjej bredvid och ville ha några rör med blod idag också, fem rör för att se om det är njurarna som krånglar.

Blev lite frukost, annars rullade dagen på ganska lugnt med mycket vila och dropp hela dagen, så toan borde varit vid sängen.

 

Vid ronden fick jag reda på att sänkan låg på 38 och högt Pk-värde, samt höga värden av vita blodkroppar vilket allt tyder på en infektion någonstans men ingen kan hitta den.

Syrgas på för att höja syresättningen, smärtan i ryggen tror de är någon muskel som bråkar, fattar inte hur de kan tro det eftersom alla mina muskler har försvunnit.

 

Dietisten var uppe och vi pratade igenom värdet av näringsdryckerna, kan ju inte vara bra att stoppa i sig dessa så man inte orkar äta riktig mat.

 

Torsdag den 18/10

Bra sovnatt,  John Blund bodde nog i mitt rum hela natten.

Idag blir det till att sköta sig bra, ska föra protokoll om hur mycket jag äter och dricker på en dag för att se mitt energibehov.

 Provtagning blev det också idag, så blev det ny nål i armen att mata antibiotikan i.

Fick också besked av läkaren att de blev helgvistelse här på hotellet.

Åt och drack bra, men har bra matlust nu så det är inga problem.

Mita var uppe och hälsade på en stund.

 

Fredag den 19/10

Blev lite mindre sömn i natt eftersom man inte somnade förrän vid halv två efter att jag fått antibiotikan.

 När jag varit duktig och ätit upp min gröt så kom läkarna och sa att de fått svar på vissa prover, men de visade inget som var fel, skall ta nya på måndag.

Pk-värdet åker hiss upp och ner mellan dagarna.

Mår väl ganska hyggligt om jag inte anstränger mig fysiskt för då finns det inte mycket reserv för att andas. Beror ju en del på att jag fortfarande har smärtan kvar i ryggen eller lungorna var det nu sitter någonstans. Däremot verkar det som antibiotikan börjat bita, i alla fall i rumpan.

Just nu ikväll kommer det en patient i rummet bredvid som måste ha vår toalett ensam efter som  han har någon bakterie som inte är bra, så nu blir det till att försöka planera och orka gå en bit längre till en annan toa.

 

Lördag den 20/10

Inga förändringar, kanske lite mindre trött. Annars händer det ju inte så mycket på helgerna.

Ingen pub öppen eller disco heller, känns visserligen som att de andra hotellgästerna inte är så mycket för disco, kanske mer diskbrock i så fall.

Men god mat och trevlig personal, datorn telefonen att leka med, men ögonen blir snabbt tunga när man sitter vid skärmen. Så det blir till att vila en stund då och då.

Blev lite V-75, Körslaget och Bröderna Karlsson på Tv.

 

Söndag den 21/10

Kände mig varken bättre eller sämre, kanske liten aning mindre trött men andning och ryggsmärtan finns där.

Anki var uppe på eftermiddagen och hälsade på, vi fick lite fika i oss, och när hon har varit här en stund mår man jättebra.

 

Måndag den 22/10

Ingen bra andning idag, orkar knappast någonting, även tungt när man sitter still.

Har tagit nya prover som visade att sänkan gått ner till normala värden, så det var ju något som var bra.

Däremot har smärtan i ryggen och bröstet blivit värre idag, blir några alvedon till. Ska fortsätta med antibiotikan till och med i morgon.

Skulle försökt mig på en dusch idag men det blev tji, orkade inte.

 

Tisdag den 23/10

Kändes som att denna dag bjöd på mer ork nu på morgonen, efter frukost och antbiotikaintag fick jag hjälp med duschen. Men trodde riktigt fel, när vi kom in i duschen så började stressandning på topp starta, bet ihop och fick av mig kläderna med hjälp av sköterskan.

 Satte mig på stolen och kämpade hela tiden med att lugna andningen, hon kämpade och jag kämpade, efter 45 min ihärdig stressandning var jag på plats på min säng igen, dödstrött, men kände mig fräsch, och det var gott. Sen blev det en påse dropp för att höja vätskebalansen inför röntgen.

 Åt lunch och sen vilade jag en halvtimme, för vid ett var det dags att börja dricka kontrastvätska.Skulle dricka 1 liter fram till 15.00 då de skulle göra skiktröntgen med kontrast på bröst och buk.Det var väldigt jobbigt att få i sig detta, så var det dags, gick faktiskt riktigt bra att ligga plant på ryggen i 25 min medan de röntgade.

 Sen blev det bara vila och vila hela kvällen. Sover nog gott denna natt.

 

Onsdag den 24/10

Någon som är intresserad så kan jag informera att det är 2 mån. till Julafton idag.

 Sovit gott hela natten, men ändå helt slut på förmiddagen, tungt att andas och allmänt tråkigt och jobbigt.

Läkarna kom och pratade, de hade inte hunnit titta igenom röntgenbilderna så de skulle återkomma, men det blev ingen återkomst denna dag. Linda var uppe och hälsade på en lång stund och vi pratade om lite allt möjligt, jag fick en påse bilar och en trisslott, vinst 30 kr. Själv hade hon också köpt en lott och hon vann 60 kr.

 Mådde bättre och lite mer ork och lugnare andning framåt kvällen, tränade lite och kollade hur syresättningen ändrade sig i förhållande till ansträngningen.

I vila låg det på 91-93 % och när jag anstränger mig sjunker den till 88-89 %, är inte så dåligt enligt sköterskorna. Inga besked om hemfärd ännu.


RSS 2.0