130321-130324

Torsdag den 21/3

Oj, nu har det visst gått en vecka sen jag skrev sist. Förstår inte att tiden kan gå så fort, hade man åldrats i samma fart hade man nog varit 160 år nu. Och ändå använder vi mer digitalklockor nu, så nerförsbacken för visarna är ju borta.

 

Nog sagt om det, idag har varit en inget hände dag. Jag har haft besök av mina väninnor som vanligt och blivit servad med mat och fika. Har mått hyggligt, eller till och med bra.

 

Fredag den 22/3

Idag var man riktigt gosetrött på morgonen, men vaknade till efter lite frukost och medicinintag.

Dagen rullade på enligt reglerna, vilade till det en stund på eftermiddagen innan Anki kom hem och vi åt kvällsmat.

 

Kände mig ganska pigg vid halv sju, så jag bestämde mig för att gå ner och ta en dusch innan postkoder och Gladiatorfinalen började på TV.

 

När jag kom ner i duschen och äntligen fått av mig kläderna så kändes det ansträngt, fick sitta och pusta en lång stund, men hade jag gått ner så ska det duschas enligt min envishet.

 

Så tog mig i kragen, hade ju ingen för kläderna var ju borta, gick ändå, in i duschen och började lite försiktigt med fötter och ben medan jag satt på min stol. Blev många långa pauser emellan sköljningarna. Reste mig upp och tog övriga kroppen och satte mig sen igen för att ta igen mig innan det var dags för håret.

 

Samlade kraft och luft, blötte håret och sen i med schampo, satt ner och masserade in det en stund, sen blev det paus igen innan man kunde klara av att skölja av hår och kropp, särskilt min stora kropp.

Anki kom ner och frågade hur det gick, inte så bra sa jag, men var ju klar för torken nu så hon fick ge mig en handduk.

 

Jag satt med handduken över axlarna och pustade, då kom det som en smäll i huvudet och fick världens huvudvärk och började skaka i hela kroppen, stressade givetvis upp andningen ett par våningar, men när jag efter en lång panikstund så kunde jag lugna ner mig och kollade så att jag kunde röra mig normalt, ingen stroke i alla fall.

 

Efter ytterligare pauser så tog jag mig i morgonrocken och upp för trappan, satte mig i fåtöljen och pustade ut, tog en titt på TV och då var det dags för hinderbanan i gladiatorerna, VA sa jag till Anki, har duschen tagit två och en halv timme, ja så var det.

 

Tog två alvedon och en migräntablett innan jag gick och la mig för huvudet värkte fortfarande men inte lika mycket. Ingen riktig myskväll precis.

 

Lördag den 23/3

Vaknade med huvudvärk efter en ganska orolig natt, tog mina alvedon och migräntabletten, fick avböja frukostinbjudan från Anki och försöka sova en stund till.

En timme senare försökte jag att gå upp och äta men det ville sig inte, så Anki serverade lite Yoggi till mig vid sängen.

 

Vilade ytterligare en timme, då kom Tobbe och lämnade hundarna en stund, Maja hade han lämnat hos Linda innan för Anna jobbade idag. Tog mig sedan upp lagom till elvakaffet då hade den värsta värken släppt.

 

Vid tvåtiden åkte Anki till bowlinghallen för hon skulle passa Maja medan Linda skulle spela bowling, och Tobbe hjälpte Erik att skruva rallybil. Jag passade på att vila en stund.

 

När de sen kom hem var det lite småbråttom för klockan sju skulle de vara på lottöppning med bowlingen. Jag beställde en kebabtallrik som Anki fixade hem till mig, för att sen åka in och bevaka om vi vann något på våra lotter. Jag kollade TV och tyckte lite synd om mig själv och min huvudvärk som inte ville släppa riktigt. Blev inga vinster för vår del.

 

Söndag den 24/3

Vaknade även idag med lite tungt huvud och trötta ögon, men tog mig efter en bra stund upp till frukostbordet, där satt redan Tobbe, Anna, Maja och Anki. Maja hade lite olika ljudträningar som hon kommit på.

 

Anna åkte vid elvatiden för att jobba, och Erik och Tobbe skulle skruva lite idag med.

På eftermiddagen var det dags för Anki att åka till WMS årsmöte, även Linda och Maja skulle dit, Majas första årsmöte, 5 mån.

 

Nu hade huvudvärken släppt så kvällen blev riktigt bra, men tidigt i säng. Vilken helg.

130316-130320

Lördag den 16/3

Upp till frukosten vid halv nio ungefär, sen gå och snooza en stund för idag skulle det hända mycket. Anna ska spela KM i bowling och Linda sista innebandymatchen för säsongen, så det blev mormor och lite morfar som blev barnvakter till Maja.

 

Peter kom också hem och hälsade på över helgen, han stannade över till söndag.

Jag tror att det var morbror Peter som var bäst att vara hos tyckte Maja, och Anki gick ju bra också, men den där gubben med slang i näsan ser lite skum ut, men man får väl stå ut en liten stund.

 

På kvällen skulle Linda, Erik och Anki åka på rallyfest, Anna och Maja åkte hem till sitt.

Peter åkte och hälsade på en kompis en stund, de kom sen hem med pizza till mig och så stannade och åt här innan de åkte igen för att prata och dricka lite öl.

 

Kollade TV och Dator, mådde ganska bra, kom i säng vid midnatt, för att vakna till lite när Anki kom hem.

 

Söndag den 17/3

Sovmorgon idag, frukost vid halv tio var alldeles perfekt, kanske berodde på att alla var lite extra trötta idag.

 

Blev en riktig slappasöndag, bra för hälsan. Peter var kvar tills middagstid innan han gled mot Halmstad.

Vi åt lite middag vid fyratiden och sen blev det till att leka med elektroniken Wordfeud och Quiz tills TV-kvällen började, hade varit kul att orka göra något annat någon dag. Men slipper ju att vara ute i detta speciella vårväder, lite kallt.

 

Blev sänginläggning tidigt denna dag, klockan blev kanske 23.00 ändå innan man försökte somna.

Jag tar ju ganska lång tid på mig med avklädning, tvätt och tandvård, eftersom det måste bli pauser emellan varje moment.

 

Måndag, Tisdag, Onsdag 18-20/3

Tre dagar blir en, jo eftersom det inte hänt något direkt annorlunda dessa dagar förutom att sköterskan var här och tog prover i tisdags.

 

Jag har hållt samma form som de sista veckorna och det är ganska godkänt. Blir lite svängningar med andfåddheten ibland, och nu när det blev lågtryck så blev det lite tyngre med andningen, men ändå inte mycket sämre än tidigare.

 

Invägningen var positiv för min del, 55,5 kg. Och en aning mer styrka i armar och ben, kämpar på med mina vikter och övningar. Blodtryck och blåsvärde var också förbättrat sen sist.

 

Vi hörs igen, kram från mig.


130311-130315

Måndag den 11/3

Ny vecka, idag var det provtagning av pk-värdet, sköterskan ville visserligen ta Lunda-proverna också, men jag ville inte det, för jag hade fått datumet den 18/3 på mailen. Så blev det.

 

Mår fortfarande ganska bra, är bara lite morgontrött och givetvis andfådd vid fysiska rörelser.

Blåsvärdet har nu börjat bli klart bättre, ena värdet har ökat med 3-4 dl i volym.

 

Tisdagen den 12/3

Inget speciellt denna dag, håller ett ganska stabil form, bara jag tänker på att dricka rikligt, annars kan det komma lite smärta i njurtrakten. Blir ju en massa springa och kissa-stunder när man ska dricka hela tiden.

 

Onsdag den 13/3

Morgon efter en lite snurrig natt, många vakna kolla klockan stunder. Kunde ju tro att man hade någon tid att passa, för då brukar man vakna med jämna mellanrum.

 

Frukostvärdinnan kommer ju alltid vid halv nio, så då blir man väckt om man inte vaknat innan. Morna sig en stund, sen klä på sig och sätta sig vid köksbordet, där det står yoggi upphällt och två mackor färdigbredda ett halvt glas mjölk och nybryggt kaffe, det är service tycker jag.

 

Idag ringde Hasse och frågade om han kunde komma bort och prata lite, jättekul tyckte jag.

Tur att han kom för idag missade hemtjänsten mitt kaffe så Hasse fick fixa detta, hade ju också fikabröd med sig, så det blev ju bra ändå.

 

En timme försenad dök det upp en person som glömt bort sitt jobb, men istället för att fixa fika så bjöd vi på kaffe och äppelkaka istället.

 

Ingen vila idag gjorde att man kände behov av att gå och lägga sig ganska tidigt. Annars ännu en bra dag.

 

Torsdag den 14/3

Trött morgon och mycket vila på förmiddagen bidrog till att det blev en bra dag.

 

Idag fyller svärmor Karin år, Grattis. Så Anki skulle åka ner till henne direkt  efter jobbet, så det blev FF ikväll. (Frufritt) Fast det går ju bra det också, nån kväll.

 

Numera har man ju tre besök om dagen så man har ju sällskap på dagen, vilket gör stor skillnad. Tidigare var man ju ensam hela dagen, och blev det då kvällen också så kändes det ju ganska tomt.

 

En bra dag som tog slut vid 22.30 under täcket i sängen. Med sällskap av John Blund.

Även Astrid och Anki hade intagit sina platser, men somnade före mig.

 

Fredag den 15/3

En bra dag, dom börjar bli vanliga nu, hoppas det håller i fortsättningen, och att träning och min numera bra matlust kan göra det ännu lite bättre.

 

Blev sen lunch idag, kom inte förrän vid halv två och serverade mat, gick visserligen fort för henne att få fram den. För blev smörgåstårta till lunch.

 

Kaffe och lite vila i eftermiddags så kände man sig ok inför kvällen. Gladiatorer och Farmenfinal på Tv, med sällskap av Anki, sen får vi se när ögonen stänger ikväll.

 

Trevlig helg och ta hand om varandra, kram.


130307-130310

Torsdag den 7/3

En dag till som man kan glädjas åt, började bra och fortsatte så hela dagen, det ända som hände var väl att jag fick ringa efter mitt eftermiddagskaffe.

Det var visst ny leverantör så de hittade inte hem till mig, kom 40 min efter vanlig tid.

 

Kvällen blev som vanligt, jag och Anki i varsin fåtölj med TV-n, datorn och iphones så vi hade en riktig myskväll med våra maskiner.

Kom i säng vid halv elva, somnade väl till vid midnatt nån gång.

 

Fredag den 8/3

Idag var det lite segare att kravla upp ur sängen, var uppe vid frukostbordet strax före nio, och tog en timme på mig med ätande kolla tidningen och prata med frukostvärdinnan, hon är ju här till tio.

 

Blev lite slöligg på sängen fram till elva innan jobbet kallade, hade ju fått nya liv på mina spel på datorn så nu gällde det att ligga i.

 

Lunch blev pyttipanna med ägg, åt en riktigt stor portion + chokladpudding till efterrätt.

Blev ingen vila på maten idag för svärmor hade aviserat sin ankomst.

Så vid tvåtiden tittade det in någon genom altandörren, för verkade som att ringklockan på framsidan inte ville låta.

 

Blev fika med nybakt äppelkaka och kaffe, sen pratade vi på om allt möjligt ända fram tills Anki kom hem vid lite i sex, sen fick de fortsätta en stund.

Hon åkte vid halvsju utan att vilja smaka sin egen jättegoda kycklingpaj hon hade med sig, jag och Anki åt rejält av den till kvällsmat. Tack Karin för prat och mat.

 

Gladiatorer och farmare, lite vin eller saft och ostbågar blev kvällsfest. Passade bra efter en rolig och bra dag.

 

Lördag den 9/3

Väcktes av att någon sa att frukosten är klar om du vill ha, kändes lite tidigt redan vid kvart över åtta, men är gott bara man kommit upp, kan ju gå och vila igen.

 

Så blev det också, tillbaka till sängen och inhallera sen blir det automatiskt lite kvarligg i sängen efter det, och ibland somnar man en stund.

Anki jagade dammsugaren och ristade mattor, och en runda med moppen så blänkte allt.

 

Skidor i rutan så, tidsfördriv hade man idag, även lite hästspel men blev ingen återbäring idag heller men är ju spännande tills det börjar, sen fel i första och andra loppet så är den spänningen bortblåst.

 

Annars mådde jag bra idag och det börjar bli riktigt kul nu när man känner sig ganska ok, skulle bara få lite mer ork när man rör sig också, då hade ju livet lekt igen. Kör mot det målet nu, jag ska orka köra motorcykel en gång till hade jag tänkt. Kanske kan be om en fyrhjuling istället för permobil av kommunen.

 

Kvällen funkade kanon, med melodifestival och allt. Inte min favorit som vann, men tur att någon vann. Efter en härlig lördag blev det sovdags vid halv tolv. Imorgon kommer Maja.

 

 

Söndag den 10/3

Aj aj aj vad trött jag var denna morgon, upp och åt frukost i morgonrocken och sen blev det till att sova nån timme till.

 

Kom upp vid elvakaffet för då hade Tobbe varit och lämnat Maja hos mormor Anki, för han och Erik skulle montera dragkrok på deras bil, och Anna hon jobbade.

Linda kom också för att hjälpa till med barnpassning, det var jättekul att ha dem här.

Nu har ju den lilla fröken Maja börjat bli lite mer med och får fram alla möjliga ljud, och ansiktsuttryck, och mycket bus i ögonen.

 

Damerna gav sig iväg på shoppingturné vid ettiden, och jag lekte lite med datorn samtidigt som jag åt lite paj som mellanmål. När de kom tillbaka satte Anki in en jättestor kålpudding i ugnen, sen gick de en lång runda med barn och hundar.

 

Då började jag fundera på om inte jag skulle överraska Anki lite, jo jag gick ner i källaren och hämtade upp potatis som jag sen skalade, blev klar precis när de kom hem, det gick hyfsat bra men krävde lite pauser ibland. Kul att känna att man gjort något.

 

Tobbe och Erik kom hem och det blev middag, sen lite middagsvila på det och efter någon timme åkte de hem till sitt.

Blev en slapp men skön kväll i sällskap med min älskade Anki.

Helgen tog slut vid halv tolv, för då slog ögonen ihop så tur att man redan var i sängen då.

 

Tack för denna gången, kram på er.


130305-130306

Tisdag den 5/3

Inte så mycket att skriva om eftersom det varit en bra natt och även denna morgon kändes helbra, var uppe och gjorde morgontvätt redan vid 08.00, vilket är tidigt för gamla trasiga gubbar.

 

Fortfarande god aptit, äter bra och vikten går uppåt, får nog snart söka till Biggest Loser.

Dagen rullade på med mina tre dambesök utspritt på dagen och sen kommer Anki till kväll/nattpasset så av det att döma skall man ju inte klaga, försöker att inte göra det heller.

 

Var visst fyra damer idag, för Linda var hemma och tvättade bilen och hälsade på en stund på eftermiddagen.

TV, kvällsfika och sen dags för sängen, ikväll blev hon visst halv tolv innan jag slocknade.

 

 

 

 

Onsdag den 6/3

Idag inväntar vi solens ankomst, för vaknade till vid sju och kände mig hur pigg som helst, låg kvar och bara gonade mig i värmen under täcket. Tänk va bra man har det här i livet, kan bara ligga där utan några krav på att stiga upp och inga speciella tider att passa, en riktig lyxman.

 

Samtidigt tickar de stora pengarna från försäkringskassan in på kontot, men nu ska det bli ändring på detta tycker de. Tog 2 dagar efter att de beslutat att det inte skulle bli någon operation så kom det ett brev från försäkringskassan att nu blir det ingen sjukpeng längre utan hel sjukpension istället.

 

Nu struntar vi i det, och ser fram emot att min gamle jobbarkompis Björn skall komma och hälsa på efter han slutat för dagen. Är kanonroligt att fika och ljuga lite för varandra.

Han kom vid femtiden och vi hade mycket att prata om, så han var kvar ett par timmar, kul, kul.

 

En dag och även kvällen har varit bra, orkar vara med och sitta och prata i flera timmar nu, kanske beror på syrgasen, men känns ju lite bättre oavsett vad det beror på.

Lite svårsomnat i kväll, klockan tickade över till nedförsbacken innan man somnade.

 

Slut för idag, tack och kram till Er.


130303-130304

Söndag den 3/3

Lite mer sovmorgon idag innan Anki ropade frukosten klar vid lite i nio. Tog mig upp och ut i köket ganska snabbt idag, kändes som en helbra början på dagen.

 

Äta frukost och kolla vasaloppet, kanske man fick se sonen Peter i rutan vid någon kontroll.

Höll mig uppe på benen tills fram på eftermiddagen, när Anki gick ut för att tvätta bilen så passade jag på att vila en stund.

 

Hade funderingar på att ta mig ut en runda, men var inte så varmt som det såg ut att vara, så jag nöjde mig med att stå en stund på trappan och få i mig lite uteluft.

 

Efter att biltvätt och motionsrundan avklarad så gjorde Anki mat till oss, jag höll mig vid Tv-n för Svenskarna var ju riktigt duktiga, medaljer både i skidor och friidrott, heja oss.

Är ju alltid så att när de vinner eller gör något bra så är det vi, går det inte bra så är det dom.

 

Kvällen kom och jag kände mig inte så där bra längre, lite jobbigt att andas och lite småont här och där, mycket hosta och andfåddhet. Kände mig också trött, så när klockan blev tio var det dags för mig att inta horisontalläge och stänga ögonen, säga god natt.

 

Hade ändå inte varit en så dålig dag.

 

 

Måndag den 4/3

Var segt att släpa sig ur sängen vid halv nio när roomservice ringde på dörren, tog till nio innan tvätt och kläderiet  var klart. Samtidigt kom även sköterskan och skulle ta sina sex rör, vikt och blodtryck.

 

Gick snabbt och lätt idag, sen blev det till att stoppa i sig frukosten och läsa lite tidning. Dagens matchvikt blev 55 kilo och blodtrycket 120/65, är nog ganska frisk i alla fall.

 

Däremot har ju blåset i spirometrimätaren inte kommit upp på sina gamla värden, bara 0,79 och 1,88 idag, fattas ett par dl i luftvolym. Låg i höstas på ca. 0,95 och 2,60 så lite skillnad är det.

 

Dagens lunchvärdinna hade fel på sin klocka idag, skall vara här vid ett, men dök upp redan vid tolv, kändes som att frukosten knappt hade sjunkit, men fick väl försöka sig på lite lunch ändå. Verkar  som de börjat flexa lite väl mycket nu.

 

Vissa dagar är det färdiglunchat sent, klar vid kvart i två, då kommer de och ska göra eftermiddagskaffe vid halv tre. Men men, de lär sig kanske klockan, eller pratar med varandra.

 

Kanonväder ute och lugn dag med tid för att vila upp sig, slappade och mådde bra igen, gårdagens känsla var som bortblåst. Så eftermiddag och kväll gick jättesnabbt, tjoff sa de bara så var klockan tio och förberedelse för natten skulle göras, sneglade lite på det vackra som låg bredvid mig och somnade gott vid halv tolv.

 

Spännande att få reda på provsvaren imorgon, om fortfarande sänkan är hög, trots att jag mår bra.

 

Ha det bra ni också, och krama varandra så kommer snart en ny dag. Kram


130301-130302

Fredag den 1/3

Ny månad, nu kan vi skippa vinter och snö, dags för sol och dagsmeja så snödroppar och krokusar kan titta fram.

 

Även denna dag har känts som en bra dag återigen, vad kan det bero på att det håller sig på plussidan så lång tid som det varat denna gången, kan ha lite med vissa frågetecken som rätats ut kanske, eller har infektionerna äntligen gett med sig för en tid, hoppas den blir lång.

 

Magen har fått hungerskänslor, för jag tycker jag kan äta hela tiden, och större och större portioner, samt efterrätt och mellanmål, bara jag slipper de där hemska näringsdryckerna.

 

Dagen har flutit på perfekt, ingen stress utan bara njutbart tempo, börjar lära mig nu.

När vilopausen mellan fyra och halv sex är avklarad och man mornat till sig, om man nu kan säga så vid den tiden.

 

När man sen fått i sig kvällsmaten så mår man väl resten av kvällen, bra känslor numera. Har börjat att göra kaffet till kvällsfikat någon gång, och är noga med mina träningspass, känns skönt.

 

Har bara det tunga jobbet innan man ska lägga sig, att borsta tänderna och tvätta sig samt ta av kläder och komma ner under täcket kan fortfarande ta minst en halvtimme och kräver många pauser.

 

Ytterligare en klart godkänd dag. Tog mig faktiskt en starköl ikväll, var nog i somras sist det hände.

 

Lördag den 2/3

Frukosten klar ropar Anki vid halv nio, dags att kämpa sig upp, är det jobbigaste på dagen. Komma upp och tvätta sig och klä på sig tar en halvtimme.

 

Morgnarna är tillsammans med kvällssysslorna det jobbigaste, fram till klockan 10.00 är det en tuff period, sen börjar man fungera bra om man bara går och vilar en stund på eftermiddagen, så den största delen av dagarna är numera klart godkända.

 

Dagens eftermiddagsvila blev lite mindre än vanligt, var för mycket av intresse på Tv-n, men då får man ju skylla sig själv. Annars var Anki och tittade på Linda när hon spelade innebandy.

Blev varma mackor till kvällsgott, gott, gott i gott gott.

 

Somnade gott efter att kollat andra chansen och nån komedi på tv. Klockan blev nog lite i tolv.

Fortfarande en dag med positiv känsla de flesta timmarna. Saknade solen bara.

Den kommer imorgon, så nu kör vi vidare i detta ovissa levene.

 

Nya rapporter snart, kram på Er alla.


130227-130228

Onsdag den 27/2

En bra dag med andning, energi, och solsken ute och solsken i sinne.

 

Torsdag den 28/2

En kopia av gårdagen, tror knappt att det är sant, kan det vara vårkänslor som gör detta eller har äntligen alla infektioner stuckit sin kos.

 

Har matlust och äter hela tiden tycker jag, märks på vågen också, har fått upp vikten ytterligare ett kilo denna veckan, vilket är positivt även för energin och orken, måste bara trycka i mig lite mer vätska om dagarna.

 

Två härliga dagar att se tillbaka på, hoppas på fler.

Ha en trevlig helg, och lek med vårkänslorna, den är här nu. Kram


RSS 2.0