120423-26

Måndag den 23/4
Klarvaken tio i åttaidag, en måndag. Däremot kändes det tungt och jobbigt med andningen.
Inhallerade direkt på morgonen innan frukosten, för att se om det lättade lite i andningen.

Höll mig sen stilla vid datorn en stund på förmiddagen, var ute och tog lite luft för att fukta till luftrören kanske.
Åt lunch och vilade 1 timme på sängen, tog mig sen an motionscykeln en stund, en väldigt kort stund, för det var faktiskt riktigt jobbigt, får nog gränsla den oftare kanske.

Blev lite kvällsmat, kroppkakor orkade jag koka till.
Kvällen var fortfarande tung, Jag placerade rumpan i fåtöljen som vanligt, Anki körde strykjärn.
Ingen bra dag idag, men inte ovanligt efter helgen, kostar energi att ha lite trevligt.

Tisdag den 24/4
Ingen bra natt och inte morgon heller. Trött, helt slut, mycket svamp och slem idag.
Tog mig ut i köket för att få i mig lite nyponsoppa, så jag fick snabb energi. Började snurra till lite i huvet, så tog mig tillbaka till sängen. Låg kvar en kvart ungefär innan det blev kläder på.

För idag ska sköterskan komma och ta prov. Bara för att jag skyndade på mig lite så kom de inte förrän vid elva.
Slängde mig på sängen en stund för Anna och Linda var på ingång som lunchsällskap, jag hade tänkt att jag skulle ha pannkakor klara när de kom, men andningen var inte överens med huvudet.

Anna kom först, så hon fick vinstlotten att göra pannkakor, vi åt och därefter blev jag faktiskt lite piggare, antingen mat eller sällskapet, kanske bådadera. Flickorna stack till stan en runda för att sen komma tillbaka.

Jag vilade middag, när de kom tillbaka så fixade Anna lite med Lindas hår, innan hon fick leta fram stora ullsaxen för att försöka få till lite anständighet i mitt huvud.

Kvällen blev inte så bra, för det kom en dos med huvudvärk, och ingen matlust trots att jag kände att energin var uttömd. Tack min underbara familj som kämpar för mig.

Onsdag den 25/4
En kanonmorgon efter en mycket bra natt, sovit hela natten till halv åtta.
Steg upp, spolade svampen bort, tog en shot, och kröp ner i sängen igen för morgonmys med Astrid. (katten)

Tog mig lite mod och gick ner och duschade, sen kläder på, var jobbigt som vanligt, Frukost och mediciner.
Mita skulle komma vid lunch med något gott, fika och lite prat.

Det blev mycket prata, och fick höra en del som jag inte trodde att omgivningen hade lagt märke till, men det var både bra och mindre bra saker, så de behåller jag för mig själv. 

Mådde lite skit hela kvällen, inte gott att äta, huvudvärk, magen och andningen stressade iväg, Många funderingar i huvudet orsakade väl en del kanske. Somnade gott efter en stund. Ok dag ändå.

Torsdag den 26/4
Upp vid sex för att tömma blåsan, snabbt tillbaka under varma täcket, va trött men kunde inte somna om.
Strax efter sju somnade jag och vaknade halv nio.

Steg upp och satte igång med mitt arbete för att kunna vara med er, alltså medicinering och inhallation, mat och näringsdrycker. Satt vid datorn en stund innan det var dags för lunch, vilade och ny inhallation innan sjukgymnasten skulle komma vid halv två.

Regnade ute så det blev ingen gårunda idag, utan innegympa med mest träning av munlädret.
Andningen är tung och jobbig hela tiden, kändes lite bättre efter att Anki kommit hem och vi hade ätit lite kvällsmat.

Hände inget speciellt denna kvällen heller, känns jobbigt när man inte orkar göra något utan att det tar emot med lufften direkt. Ingen av de bra dagarna.

Nu är det tröttsamt i ögonen, så vi stannar där, sköt om Er. Kram till er alla//////


 



120419-22

Torsdag den 19/4
Lite oroligt med pinkeriet inatt, kan bero på lite sent kvällskaffe igår kväll.
Kom upp vid halv nio, avtvättning, shot och sen inhallation, slappade lite efter den, för att sen äta frukost och lite piller. Tog kaffe och en titt i tidningen.

Ring-pling på dörren, vem där.
Jo där stod sjukgymnasten och tyckte att vi skulle ut och gå en stund. Som vanligt hade jag nog blandat ihop dagarna, trodde inte hon skulle komma förrän imorgon.

Blev ju mycket bättre idag för vädret var ju bra, så vi promenerade, vilade och pratade i ungefär 40 min ute i friska luften, förflyttade mig kanske totalt 200 meter.

Fyllde på med energidryck och en timmes vila, sen kändes det riktigt skönt att ha varit i rörelse.
Blev en bra kväll efter en bra dag.

Fredag den 20/4
Vaknade lite i åtta, men snoozade under goa täcket en halvtimme innan jag steg upp, medan jag låg där så kom Peter för att lämna in 2 st katter som skulle vara här på semester över helgen.

Magen ville ha mat, så det blev gröt så fort jag kommit upp. Hade precis ätit klart när lillasyster Mita ringde och undrade hur det var med mig, aviserade att hon tänkte komma och hälsa på mig på onsdag.

Slappade en stund på sängen innan jag skuttade ner i duschen, kom in och skulle klä av mig, då ringde telefonen igen, poppis idag, det var min chef som ringde och frågade hur det var med mig, vi pratade en stund och det är alltid lika roligt när de hör av sig från jobbet.

Dusch och påklädnad, vilket tillhör bland det jobbigaste man måste göra, så då blev klockan halv ett.
En stund vid datorn, sen dags för lunch, lite sen kanske, 14.30.

Anki överraskade med att ha köpt hem varsin räkmacka till kvällsmat, den intogs med ett glas vitt vin och stor njutning, det var jättegott och trevligt, så nu mådde kvällen bra.
Linda och Kalle Pettersson kom förbi nån minut.

Lördag den 21/4
Skaplig start men inte så bra som de senaste dagarna. Fukosten framdukad av Anki, övriga morgonbestyren avklarade vid 09.00.

Linda och Kalle kom och skulle starta igång hennes bil, som helt plötsligt inte ville starta igår kväll. Hon provade med startkablar, då startade den till en stund, men dog direkt när hon tog bort kablarna.
Då såg jag att jordkablen på batteriet inte satt fast riktigt, hon drog åt den och sen funkade bilen perfekt.

Anki var ute och räfsade gräsmattan, och Linda och Kalle tvättade bilarna. Jag tyckte det var lite kyligt ännu så jag höll mig inne, det tyckte Kalle också så han kom in till mig och lekte med Playmot.

Fixade till lite halvtolvfika istället, efter det så gick jag och vilade. Linda kom in och gjorde köttfärssås och spagetti till middag. Jättegott.

Dags att göra sig redo för att åka på kaffekalas till Jesper i Furuby, han blev lite äldre. Kaffe och jättegod tårta.
Jag mådde bra och hade ork och bra andning hela eftermiddagen och in på kvällen.

Blev lite negativkänslor innan sängdags, berodde förhoppningsvis på trötthet.
Men en helt ok dag.

Söndag den 22/4
Pigg som bara den vid 08.00. Kläder på och frukost, inhallerade, piller och sen lite ligg på sängen så man inte blir chockad.

Anki körde högtryckstvätt, tvättade allt, plattor, staket, altan. Jag var faktiskt med ute och rörde mig lite, försökte plocka lite i garaget, gick så där. Andningen kändes hyggligt bra, kunde gå runt lite stilla.

Gick in för att sköta om kaffebryggaren lite, blev fika på trappan, solen värmde gott.
Vilade en stund innan jag började göra middag, gick bra i början men blev jobbigare hela tiden, fick sätta mig på stolen och pausa ofta, men jag fixade fram lite fläskkotlett med hasselbackspotatis, sås och grönsaker.

Andningen kändes lite tung och jobbig framåt kvällen, så efter fikat och mina piller påbörjade jag nattningen, tog lång tid innan man var på plats i sängen, och äntligen kunnat varva ner andningen.

En rolig och händelserik dag, men inte bra kväll.
Nu blir det inte mer skrivet idag, måndag, tisdag kommer imorgon, kram /////

120416-18

Måndag den 16/4
Mår faktiskt riktigt bra nu, verkar hantera svampen bra, mycket mer energi, tror att andningen har lugnat sig en liten aning. Bättre matlust, tror träningen gjort lite nytta, även om den är sparsam.

Magen har bara lite problem, men provsvaren visade inte något fel, så nu blir det byte av waranet.
Fint väder, soligt men lite kyligt, satt ute på altanen och eftermiddagsfikade.

Tog faktiskt ett tag i räfsan som Anki lämnat mot väggen, och kollade om det gick att räfsa. Det gick, men hur?
2-4 räfstag, en vila, några tag sen vila, klarade faktiskt en ruta på 3x3 meter ungefär, sen blev det inte mer idag, för det blev kallt när solen gick i moln.

Anki gjorde kvällsmat, sen åkte hon och Linda till Tingsryd på SSR-möte.
Jag kollade på TV och lekte lite med datorn, de var hemma vid halv tio igen.
Somnade gott efter en jättebra dag och kväll.

Tisdag den 17/4
Mår bra ännu en dag, känns som man är på G nu. Piggare på morgonen, kommer lättare upp ur sängen, är gott att äta mat igen.

Idag skulle de komma och ta prov på PK-värdet igen, men de kan komma när som helst efter nio,så det gäller att inte sova för länge. Kom vid halv tio, men då hade jag redan ätit frukost och inhallerat.

Linda erbjöd sig att göra mig sällskap vid lunch, och vi blev sugna på pizza idag, Gott, både mat och sällskapet.
Efter inhallationen på eftermiddagen somnade jag och sov i 2 timmar.

Plockade fram lite smörgås och te till kvällsmat. Inga större överraskningar under kvällen, så det blev sängdags vid halv elva ungefär, efter en bra dag och kväll till.

Onsdag den 18/4
Nu är det knappt så man tror på detta längre, är nog tredje dagen som det känns bra, ja givetvis efter mina förutsättningar.

Blivit lugnare med slem och har fortfarande matlust, mindre trött, klarar att hoppa över vilan någon dag.
Ska bara bli kompis med magen och bättre på att andas. Lyckas jag med det kanske vi slipper operera.

Idag hämtade jag fiskfilé i frysen och potatis i källaren, gjorde panerad fisk med potatis och rivna morötter, klart när Anki kom hem, blev faktiskt gott om jag får säga det själv.

Peter och Emma var ute och levererade en ny högtryckstvätt som Anki beställt, den gamla var utsliten, så nu blir det rent och fint överallt, mest rena bilar tror jag.

Kvällen gick bra, lugn och fin i andningen utom efter man borstat tänderna, och ska ta sig ner i sängen, då blir det lite stressandning innan man komit ner på kudden. Känns nästan lite härligt nu.

Tack och hej, nu blir det inte mer idag, kramizar på er/////

120414-15

Lördag den 14/4
Kom upp ur sängen vid 08.00, för då var frukosten klar, tvätta av sig lite nattadoft och på med morgonrock.
Efter intagen frukost tillbaka till sängen för övriga intag och lite slapp.

Vid halv tio kom Erik och Tobias för de skulle liksom Anki hjälpa Peter och Emma att flytta till sin nya lägenhet, jag skulle också med, för någon måste ju vara ivägen eftersom det inte finns några småttingar nu, som skötte det.

Höll på tills klockan var halv fem innan vi åkte hem, då började det bli riktigt jobbigt med andningen, tog en stund att ta sig ut till bilen, och även en stund in i huset när vi var hemma.
Lite vila och sen en bakad potatis med röra så var man tillbaka igen.

Tittade på TV tillsammans med Anki, gick bra fram till halv elva innan John Blund dök upp.
När jag sen skulle försöka somna så bubblade det upp en massa icke önskvärda känslor och tankar, kanske berodde på övertrötthet. Somnade till slut efter att pratat igenom en del med Anki då hon kom och la sig.

Söndag den 15/4
Var väl lite sliten idag, men tog mig upp till frukosten, iklädd morgonrock för att sedan göra ett försök att duscha. Först medicin och inhallation, sen 2 timmars uppladdning innan det var dags att leta sig ner i duschen.

Efter duschen gjorde jag lite tolv-kaffe som jag bjöd Anki på ute på trappan i solen. Gick sen ut och gick en liten runda samtidigt som jag kollade in Anki när hon körde mossrivaren. Detta var ju hennes åttonde jobb minst sedan hon steg upp. Man får lite abstinens när man inte klarar att fixa till mat alltid, men idag gick det, förutom lite hjälp i slutet.

Måste skriva vad min kära hustru hunnit med, Dusch, Göra frukost, ladda tvättmaskinen, dammsuga, torka golv, tömma kattlådan, tvätta bilen, köra mossrivare (1000 kvm), åka och byta till sommardäck, äta middag som hon fick hjälpa till lite med, räfsa halva tomten och avsluta med att åka på rallymöte. Satte sig i fåtöljen vid 20.30 för att få vila kväll. Hur orkar hon ?

Fungerade annars jättebra för mig hela eftermiddagen och kvällen, berodde nog på mycket frisk luft och lite ansträngning.
Linda kom hem från Luleå där hon varit på bilsportkonferens hela helgen, sen kom Erik och hämtade henne.

Tack för denna helgen, kram på er///


120412-13

Torsdag 12/4
Bra sömn och en morgon som har förutsättningar för att bli bra. Kom upp i tid, hosta upp sig och skölja bort nattens svampodling.
Ta morgonshoten och sen klä på sig innan det är dags för frukost, nyponsoppa och ostmacka, pillerhögen och därefter tillbaka till sovrummet för att inhallera.

Andningen känns acceptabel än så länge, blev lite data och elvakaffe. Riiiiing, Linda ringer och undrar om jag vill ha sällskap till lunch, hon erbjuder sig att handla med sig något, blir pastavagnen som får leverera dagens lunch.

Vilade middag en stund. Blev nog en timme, sen blev det lite träning och ytterligare en stund vid datorn.
Blev lite skitjobb för att se till att de där provrören fick sitt. Så fick Linda sköta transporten till lasarettet, för hon hade oturen idag. Tack snälla du.

Lite kvällsmat när Anki kom, och sen blev det som vanligt, TV, fika, medicin och sängen vid halv elva.
En fungerande bra dag, Inga hyperventilationer idag, en bra känsla.

Fredag den 13/4
Idag rullade det på som vanligt, förutom att sjukgymnasten skulle komma vid elva-tiden för att försöka få fart på dököttet.

På med ytterkläder och fram med rollatorn, se upp bilister, för nu ska jag ut på gatan och köra race.
Gick väl 150-200 meter, uppdelat på tio pass ungefär, och så trappan, den är jobbig, men bra träning.
Blev sen energidryck och en timmes vila.

Åt lunch och slappade sen ända fram tills Anki kom hem, är skönt för andningen att bara ligga och slappa.
Mat, lite prat, Anki städade, jag inhallera sen fåtöljen.

TV-kväll med Let´s Dance, fika och sen mediciner och sena nyheterna innan det är dags för sängen.
En riktigt skön dag och kväll, mår bättre efter att ha varit ute och rört på sig.

Lördag den 14/4
Kom upp ur sängen vid 08.00, frukosten klar,tvätta av sig lite nattadoft och på med norgonrocken innan vi äntrar köksbordet.
Efter intagen frukost tillbaka till sängen för övriga intag och lite slapp.

Vid halv tio kom Erik och Tobias och 3 hundar, Lowa, Milwa och Nisse, för de skulle liksom Anki hjälpa Peter och Emma att flytta till sin nya lägenhet.
Jag skulle också med, kanske inte så mycket hjälpa till, men någon måste ju vara ivägen.

Höll på tills klockan blivit över fyra, men fick en jättegod tacospaj som Emmas mamma och pappa hade med sig, fikade också jättegoda Emma-bullar.

När vi skulle hem, så hade det börjat bli riktigt jobbigt med andningen, tog mig ut till bilen med några pauser på vägen, sen skulle vi in hemma, gick faktiskt bättre än väntat.
Lite vila och sen bakad potatis med röra och vitlökssmör så blev det ok med gubben igen.

Kvällen varade till halv elva för min del, sen blev det sängen, efter en stund så bubblade det helt plötsligt upp en massa besvikelse i huvudet, förklarade mina problem för Anki, tack för att du lyssnade, somnade sen ganska gott när känslorna lugnat sig.

Tack och stora kramar till min älskade hustru för allt du gör.
Nu blir det er tur, ni som läser min blogg, Kramisar till er också, och tack för fina kommentarer.
Hörs snart//////


120410-11

Tisdag den 10/4
Vaknade idag också, hade sovit bra hela natten, kände en del småvärk i magen.
Gick upp och tog en näringsdryck samt en shot för att få in lite snabb energi. Låg på sängen en stund till och slappade.

Klockan halv nio var det dags för tvätt och kläder på, när som helst kommer sköterskan och ska ta prover.
Ringde också till mottagningen och de skulle ringa tillbaka vid 11.00.

Halv tio kom sköterskan och hälsade på, tog PK-provet, bara ett rör idag, nämnde också till henne om min magvärk och bajsandet var fjärde timme, då menade hon att det skulle kunna vara att jag reagerar på Waranet, och i så fall finns det en annan sort.

När sen Ann ringde tillbaka, hade läkaren tyckt att jag skulle lämna några avföringsprover för odling, så hon skulle skicka några rör, och även prata med dem om Waranet.

Annars får vi summera det som en bra dag med lite ont i magen, och andning lika dålig som vanligt.

Onsdag den 11/4
Blev en dag ganska lik de andra, men med mindre ont i magen.
Kände mig riktigt ok när jag steg upp, tog nyponsoppa och macka till frukost. Hade både ork och lust att komma igång denna dag, blev duschen, och sen elva kaffe.

Inte så mycket spring på toa idag, utan blev lite vila på em. efter att jag ätit lite lunch.
Linda kom förbi och pratade en stund efter sitt jobb.

Kom lite provrör med posten idag, men nu kändes magen helt ok, inte nödig en enda gång, konstigt va.
Åt kvällsmat vid halv sju tiden när Anki kom hem.
Kvällen kändes ganska bra, andningen och magen var ok.

Tack för denna gång, kram på Er////
ha det "skitkul" för det måste jag.





120408-09

Påskdagen den 8/4
Kändes skönt efter en god nattsömn att stiga upp till dukat frukostbord, om än lite för tidigt för min del (08.00).
Kom igång bra idag, bara magen som har sina idéer, men vadå. Har ju krämpor och problem med allt annat så jag kan väl skona någon annan som annars skulle haft det.

Jag var ute och gick en liten runda, och stod och sällskapade Anki när hon grejade i trädgården.
Gjorde mat till oss medan Anki tvättade bilen.

Sprang på toa i tid och otid, verkmästaren i magen jobbade hårt denna dag också, hade mycket att skyffla ut.
Kvällen gick bra, magen lugnade sig lite, andningen var lugn.

Spelade till och med bingolotto, det var annars ganska längesedan, men inga vinster denna gång.
Bra dag förutom magproblemen.

Annandag Påsk 9/4
Vaknade helt utslagen på morgonen, efter en natt med många besök på toan, och mycket slem och hosta, tufft med andningen hela natten och även nu på morgonen.

Blev näringsdryck till frukost i sängen, tog mig upp vid 11-tiden och fick i mig en macka och lite kaffe, kändes bättre med en gång.
Typiskt, bara för att barnen och deras respektive skulle komma hem och äta påskbuffé ala Anki, Jag så var det verkligen, för även om jag i normalt skick inte kunnat hjälpa till med så mycket, så blev det än mindre gjort idag.

Vid 14.00 kom våra gäster, och då kände jag mig ganska ok. Det var faktiskt kul, så man kunde vara med.
Hade matlust, kan ha berott på att det var så jättegott, du är bäst i världen Anki. Trevligt sällskap gör också susen. Fikade och skvallrade lite innan de åkte hem till sitt, och vi slappade till framför TV-n.

Denna kvällen blev inte så bra, magen satte igång med inbördeskrig, magknip och illamående, satt ihopkrupen
i fåtöljen och då släppte det lite, men så fort jag försökte ta mig upp så var det dags igen.

Kämpade på tills man tagit sina mediciner, sen bara en liten stund efter blev det sängen.
Imorgon kommer sköterskan och tar prover så då ska vi höra med henne, och ringa till mottagningen och se vad de kan erbjuda.

Nu är Påsken slut för i år, snart Valborg, kram på Er vi hörs ///////




120406-07

Långfredagen 6/4
Vaknade i ett väldigt dåligt skick efter att varit uppe ett flertal gånger inatt, blåsan måste ha krympt.
Fick be Anki om hon kunde leverera ett glas nyponsoppa och en macka till sängen, så det blev frukost på sängen.

Huvudvärkstablett, samt allt det andra i pillerväg som skall in, blev kvar i sängen till halv elva innan jag startade igång action påklädnad och uppstigning, en procedur på ca. en halvtimme.

Hade bestämt att vi skulle åka till Urshult och gratulera svägerskan Ingegärd som växt till sig ett år sen sist.
Piggnade till mer och mer, så vid halv ett när vi skulle åka kände jag mig riktigt pigg. Tog på mig skor och jacka, pausade en stund, sen kunde jag gå ända ut till bilen utan att stanna och vila, = 7 meter.

Klarade av att vara med hela eftermiddagen, åkte inte därifrån förrän vid tjugo över sju.
Undrar om det var den goda påskamaten eller det trevliga sällskapet som gjorde att det funkade, eller kan det ha varit ölen. Trevligt var det i alla fall. Tack.

Däremot när vi skulle åka så var det jobbigt, tröttheten smög sig på, men Anki körde ju så jag försökte vila på hemresan. Gick bra att gå in från bilen också, sen blev det Let´s Dance, ja på TV-n inte jag och Anki alltså.

Kvällen blev ganska högandad, och trött i ögonen, men ändå hyfsat bra, lite gnäll bara.
Kröp i säng vid 23.00.
Ändå en bra dag, bara för att jag kunde kravla mig utanför huset.

Påskafton den 7/4
Sovit som en stock inatt, från kl. elva till åtta i ett streck, gu va gott.
Kom igång tidigt idag, frukosten på bordet vid halv nio, sen mediciner och inhallation.

Funkade inte så bra med andningen idag, varvar upp för minsta lilla, men är sviterna sen igår så det är bara att kämpa sig igenom.

Blev ingenting gjort på hela dagen, bara sitta och ligga och gå runt och pusta och gnälla. Tur att Anki kunde sticka iväg till gymmet och träna lite så hon slapp höra mig en stund.

Blev inte mycket bättre framåt kvällen heller, blev sitt i fåtöljen med ett öga på TV-n och ett på datorn, blev lite skelögd, men vadå, kan ju va bra att stå mitt i veckan och se båda söndagarna.

Somnade gott när sängen väl släppte in mig framåt 23-tiden.
Nu blir det inte mer idag, Kram och äggtoddy. Hörs snart igen.

120404-05

Onsdag den 4/4
Går neråt nu igen, tyckte jag var precis över ytan för nån dag sen.
En riktigt dålig start på dagen, kände mig helt orkeslös, finns ingen energi i kroppen, kunde knappt ta mig ur sängen för att gå på toa.

Samlade på mig allt som skulle in i den här kroppen, och gick till sängs igen. Därifrån fixade jag i mig allt, och somnade nog till en stund.

För när det ringde på dörren vid 20 över elva, vaknade jag till, där stod sjukgymnasten, hon kom in en stund och jag berättade hur det kändes.
Vi kom överens om att vi slopade träningen idag eftersom vi inte visste vad det berodde på, men hon hade ett återbud i eftermiddag så hon skulle titta förbi och kolla mig senare.

Jag kände mig lite bättre på eftermiddagen, men långt ifrå bra. En mage som inte var överens med sin ägare.
Blev bättre på kvällen, fixade faktiskt fram lite mat till Anki och mig, och laddade kaffebryggaren för kvällsfikat.

Tröttnade till vid 22.00, så då blev det sängen.

Torsdag den 5/4
Dålig och trög förmiddag, kom upp vid 10-tiden efter att jag även idag skött morgonintaget i sängläge.
Samlade sen på mig extra krafter för att klara av en dusch, tog lite tid, dusch, klä på sig, bädda sängen och en liten fikarast tog tre timmar.

Så klockan 13.00 var jag klar med min förmiddag, med andra ord var det ganska jobbigt med andningen idag.
Anki kom vid 2-tiden efter att hon jobbat och handlat, då åt vi lunch, sen kom Peter och Emma ut och bjöd på glass till eftermiddagskaffet, de var kvar några timmar och pratade.

När de åkt gick jag och vilade i soliga soffan på altanen, var varmt och gott. Framåt kvällen började det köra i magen igen, enrgin hade gått ner, så in med näringsdryck, men det hjälpte inte, mådde skit hela kvällen.

Nu gick kvasten sönder, vilken tur så slapp jag hänga på till blåkulla. Stora Påskakramen på er.

120403-04

Tisdag den 3/4
Upp och hoppa vid åtta, för idag är det provtagning av det stora formatet, både Lund och PK-prov.
08.40 ringde det på dörren, där stod två sköterskor idag, visade sig att det var en sköterskestudent som var med.

Så nu fick hon äran att ta proverna, stack till en gång och sen fyllde hon sex rör utan problem, duktigt gjort, det har de mer rutinerade större problem med.

Mita var förbi en runda, levererade lite frukostfralla, och pratade en stund. Jag mådde bra hela dagen och kvällen. hade lite dåligt samvete angående min träning och aktivering av hjärnan mm. Anki och jag pratade lite om varför det blir så, kom fram till att jag har nog inte tillräckligt med självdiciplin, får fixa detta, var köper man den?

Kvällen kom och gick snabbt idag, somnade gott.

Onsdag den 4/4
En riktigt dålig start på dagen, kände mig helt orkeslös, kunde knappt ta mig ur sängen för att gå på toa.
Samlade på mig allt som skulle in i den här kroppen och gick in i sängen igen. Därifrån fixade jag i mig allt, somnade visst sen.

För vid 11.20 ringde det på dörren, och där stod sjukgymnasten, ojdå jag inte uppstigen. Förklarade hur förmiddagen varit, då sa hon att vi hoppar över träning idag, men hon skulle komma förbi senare på eftermiddagen och kolla läget då.

Kände mig bättre på eftermiddagen men långt ifrån bra, en mage som till och från inte ville va kompis med sin ägare, ville mest hålla på med sina knip.
Var bättre på kvällen, fixade till och med fram lite enkeel mat till Anki och mig, och kvällskaffet.

Var trött vid 10.00 så då fick det bli sängen.

Tack och hej. Ha nu en riktigt go å gla påsk alla läsare, kram, hörs snart.////

120402

Måndag den 2/4
Kändes som det var mycket goja i halsen, men efter lite sköljande och spottande så minskade det.
Trött på förmiddagen, kanske lat är rätta ordet. Slöade i sängen ganska länge.

Tog mig upp innan elvakaffetiden runnit ur, fikade och sen bädda sängen, som är så jobbigt.
Tränade lite på mina övningar, innan det blev dags för att skriva lite blogg.

Åt sen lunch för Anki kom hem senare idag, så kvällsmaten blev inte förrän halv sju. Jobbarkompisen Björn ringde och kollade hur det var med mig, det är alltid lika positivt och sporrande att höra hans röst. Man blir bara glad.

Får väl sammanfatta dagen som en bra dag, och kvällen också med trevligt sällskap av min älskade hustru.
Trillade i säng vid halv elva, och smekte mitt sudoko en halvtimme innan ögonen rasade ihop.

Hej vi hörs snart igen.

120326-120401

Måndag den 26/3
Oj, då var det idag det nya beteendet skulle börja.
Klar med morgonsysslorna redan vid niotiden. Tog mig sen för att montera ett nytt magnetlås i en garderobsdörr som inte ville hälla sig stängd, det gick, med pauser och lite vila.

Blev till att äta lite lunch, och sedan kaffe på maten i solen på altanen, så gott, glömde faktiskt bort att man är sjuk när man satt där och njöt.
Slut på njutet, dags att börja röra sig, körde mina övningar och gick ca 100 meter med lite pauser.

Vilade sen en stund på sängen, kvällsmat när Anki kom hem. Kvällen kändes bra trots lite svamp och slem just idag, det var längesedan jag mådde så bra en hel dag.

Tisdag den 27/3
Fortfarande lite långa ligg i sängen på morgnarna, redo för dagen vid 10.00
Känner mig mycket bättre på många vis just nu, kan inte säga vad som är bättre, men känslan är sån.

Har inte så ofta de där panikandningarna nu, lugnare andning, lite mer ork.
Träningen och det underbara vädret gör nog sittt till, kan vara ute i flera timmar, vilket bidrar till att man blir piggare, och allt känns mycket roligare. Men för den skull finns även downperioderna ibland.

Annars funkar det bra just nu efter omständigheterna, man är ju inte precis bortskämd med att må bra nu för tiden. Bra kväll och somnade gott efter lite snurrande i sängen.

Onsdag den 28/3
En bra dag igen, har nog varit 2 i rad nu, börjar bli bortskämd.
Kommit upp ur sängen i tid också, nu har dagarna helt plötsligt börjat bli långa. Mår bäst på förmiiddagarna nu, lite tröttare på eftermiddaggarna.

Eftermiddagsfika på altanen, lite kyligare idag, men gick några rundor och gjorde lite övningar så blev det varmare. Pustigt och jobbigt vid kvällsmaten efter att jag vilat en stund.

Blev allt bättre framåt kvällen, blåste bra värden i min spirometri idag, somnade gott efter en fin dag.

Torsdag den 29/3
Bra start på morgonen, lite huvudvärk idag.
Förmiddagen bra, tog kaffet på trappan på framsidan, sittande på en filt och gottade mig ii solen nästan en timme.

Vilade en stund och åt sen lite lunch. Sjukgymnasten kom vidd 14.00, så då blev det ett gångpass på gatan, 150-200 meter i etapper.
Kyligare idag, så det var gott när man lyckats kämpa sig upp för trappan och kom in, tog visserligen en lång stund att varva ner idag.

Men efter att vi suttit och pratat en stund efter, så kändes det skönt att ha varit ute.

Fredag den 30/3
En slapparfredag, mår fortfarande hyggligt bra, mindre trött, ska bar försöka att få andningen att hålla sig lugn också.

Verkar som träningen gör nytta, känner mig starkare och piggare. Finns en trötthetsperiod vid 2-tiden, och vid 5-7 tiden. Piggnar oftast till sen framåt kvällen.

Försöker också att hålla mig från sängen på dagarna så mycket det går, får räcka med en timme ungefär, och det funkar så där. Gör så att man sover bättre på nätterna.

Kvällen blev ett liv med Let´s dance, och en kaffe med lite kex och ost.

Lördag den 31/3
Idag är det starten på rallysäsongen, svärsonen Erik ska köra i Simrishamn, så Linda och Anki ska dit.
Jag orkar inte detta ännu, så jag håller mig hemma och kollar resultaten via internet.

Det var nog tur det, för hela förmiddagen var jag helt kass, trött och frusen, ville inte kravla mig upp ur sängen.
Blev i alla fall tvungen till slut, kunde ju inte ligga där.

Blev bättre när man kommit upp och fått i sig lite mat, och kaffe. Mita ringde och frågade om jag inte skulle med på Jockes, brorsbarnets 18- årsfest, men nej det fanns ingen kraft till det, vill inte utmana ödet med att vara i för många folksamlingar nu när jag äntligen blivit av med alla infektioner.

Hasse kom bort och pratade och bjöd på en öl på kvällen, sen kom Anki hem från rallyt vid halv tio.
Kröp i säng vid halv tolv. Somnade snabbt efter en ganska jobbig och trög dag.

Söndag den 1/4
Idag ska man luras.
Jag mådde kanonbra och sprang runt i trädgården och skrek April April.

Slut för denna veckan, kram på er alla.



120319-25

Måndag den 19/3
Mår mest skit nu, när man är uppe, känns jättebra när man ligger på sängen, men kan ju inte ligga hela tiden. Jo kan man väl i och för sig göra det, ändrar väl inte så mycket på livet.

Försöker att sitta uppe nån timme för att sen vila nån timme. Tungt att andas så fort man bara rör sig, räcker att sätta sig upp på sängkanten så drar det igång.
Trött hela tiden, känns som det hängde kilosvikter i ögonlocken, vill bara inte vara öppna.

Så idag ringde jag till mottagningen och bad dem be distriktssköterskan att ta några prover extra imorgon för att kolla upp blodvärden och dylikt. Måste ju vara något tokigt utöver det vanliga tycker man.
En riktigt dålig dag.

Tisdag den 20/3
Sovit bra, kändes hyggligt så länge man låg kvar i sängen, men när man sätter sig på sängkanten för att ta på sig kläder, blir det slut på luft och lite panik.

Inväntade sköterskan som skulle komma och ta proverna. Skulle ta 2 extra för att kolla varför det känns skit just nu. Hon kom vid 10.00, och hon fick jobba för lönen, 5 stick för att få fram blod till 3 små rör. Ger inte bort något i onödan precis.

Blev vila resten av dagen, mådde inte bra på kvällen heller. Jobbigt tills man kommit ner i sängen, då släpper det och man blir lugn och fin i andningen.

Onsdag den 21/3
Vaknade med en känsla som var helt otroligt bra, eller skön egentligen. Andningen helt lugn, nästan inget klet i munnen.

Klev upp, gick till toa och sen vidare till köket för att samla ihop morgonens sysslor, tog en shot med näring.
En näringsdryck med mig tillbaka, laddade också med medicin, inhallation, vatten och kröp ner i sängen igen med alla dessa godsaker. Tog en timme innan hela proceduren var klar.

Innan lunch kändes det som en dusch inte skulle vara helt onödig, kändes tungt, men gick faktiskt riktigt bra.
Eftermiddagen blev hygglig, Körde övningarna på träningsprogrammet, och vilade sen en stund på sängen.

Även kvällen kändes ok, räckte visst bara att ta lite extra prover så blev man bättre.

Torsdag den 22/3
Idag var det dags för besök av sjukgymnasten, vilade ganska mycket på förmiddagen för att vara så pigg man kan när man ska "hårdträna".

Dagen bjöd på ett underbart fint väder, så dagens träning blev att sällskapa rollatorn ett par vändor på  gatan, men kändes inte som det fanns så mycket kraft, blev i alla fall ungefär 250 meter, och många pauser.

På kvällen kändes det jättebra, men det brukar vara så när man varit ute och rört på sig lite mer.
Verkar som det dåliga tidigare i veckan har gett med sig.

Fredag den 23/3
Har varit bra sömn och mycket mindre besvär med svampen nu sista dagarna.
Kändes mer inspirerad att göra något, har inte funnits där på länge.

Så när solen kom till baksidan tog jag fram pumpen för att tömma regnvattnet från pooltäcket. Klarade av detta med en del pauser, men var gör det, jag fixade det själv, skönt, härligt.

Detta härliga väder kan ju bara göra en gladare och piggare, gäller mig, kanske inte alla just nu.
Anki kom hem och hade smörgåstårta med sig, blev en riktigt perfekt kväll, med bra andning.

Lördag den 24/3
Bra natt, morgonen började med helgfrukost, medicin och inhallation.
Peter kom ut vid lunchtid för att byta till sommardäck på sin bil. Strax innan hade Anki åkt iväg för att idag var det årsmöte på Växjö Motorsällskap.

För min del var det en lite jobbig dag som smög sig in,så jag stannade hemma från mötet, är inte heller bra att röra sig i större samlingar nu i flunsa och förkylningstider. Gjorde ju rätt, fick ju sällskap av Peter istället.

Kvällen blev framför TV;n med fika, kaffe och glass. Hyggligt bra kväll.

Söndag den 25/3
Ännu en bra känsla på morgonen, kändes helt ok.
Efter frukost drog Anki igång med vårstädning på altanen, putsade alla fönster, torkade av och dammsög.

Peter kom ut idag också, skulle starta igång motorcyklarna och kolla så de var i körskkick.
Jag var faktiskt med ute och höll honom sällskap i flera timmar, inte utan att man blev lita sugen på att köra en runda, men varken luft eller muskler klarar detta nu.
Med lite hjälp av startgas och laddare så startade de snällt.

Anki gjorde stekt fläsk med löksås, gott. Efter maten fick motorcyklarna gå in och vila igen, och även jag.
Peter åkte hem vid femtiden, och Anki tvättade sen bilen.

En bra kväll, pratade igenom att nu måste jag börja ta tag i vissa saker som träning och lite andra sysslor även om det skulle tyckas va jobbigt, kommer aldrig ur det här ekorrhjulet annars. Blir lätt sittande eller liggande för då har jag inga problem med andningen.

Det var denna vecka som gått till handlingarna, hörs snart igen.
(skrivet den 2/4)  Kram på er.



RSS 2.0