130414-130419

Söndag den 14/4

Har sovit inatt med hjälp av 2 alvedon och en värktablett av den grövre sorten, smärtan är annars ganska tuff när man kommer i vissa lägen.

Däremot mår allt annat på mig relativt bra just nu, fötter, ben, och magen, samt andning, huvud och kisseri.

 

Morgontröttheten  infann sig ju som vanligt, men går ju över framåt tolvtiden när man fikat i sig lite kaffe. I övrigt en lugn dag som vanligt om man inte tänker på att stressa upp sig vid vissa tillfällen.

 

Anki hade stortvätt av bilen in och utvändigt, gjorde sen middag till oss vid fyra-tiden.

 

Slapparkväll med Mästarnas Mästare på TV och lite nyheter innan sängen blev intagen vid halv elva för att därifrån se färdigt deckaren med Eva Rööse.

 

 

Måndag den 15/4

Denna måndagsmorgon innehöll en hel del, smärtan i bröstet har inte blivit bättre och sen har det tillkommit en ganska otrevlig huvudvärk, tror jag sover för hårt på de där värktabletterna och då blir det spänningshuvudvärk istället.

 

Går om man bara envist ser till att komma uppp och morgontvätta sig, klä på sig och sätta sig vid frukostbordet på ren vilja.

Äta upp sin yoggi och macka, kaffe och piller samt lite tidningskollande och prat med frukostvärdinnan fram till 10.00 då hon går.

 

Blir sen inhallation och just idag lite vila på sängen efteråt, Då man sen vaknar till efter en timme ungefär så har värken både här och där släppt för stunden.

 

Lunch och eftermiddagskaffe lite datalekande så har eftermiddagen passerat för denna dag,

Inhallera och slappa tills Anki kommer hem, vi äter lite kvällsmat innan hon ska sticka på möte ikväll.

 

Genom att med TV-n och datan hålla sysselsättningen vid liv så gick tiden tills det blir dags för sängen.

 

Tisdagen den 16/4

Ännu en tung morgon, Provtagning för Lunds räkning idag. Låg kvar i sängen tills sköterskan varit här och tagit proverna, gick bra på andra sticket med ett efterlämnat blåmärke som minne.

 

Smög mig sen sakta upp för att inta frukosten och medicinerna. Kände mig faktiskt ganska bra nu på förmiddagen, inte så ont i bröstet längre, och ingen huvudvärk så det blev tll att stanna uppe och dona lite, höll på en stund med dvd-inspelaren som inte vill riktigt som jag.

 

Kom sen framåt 13.00 en ny sak och värmde lite mat till mig, Chili Con Carne och lite bröd till detta, smaskens och lättuggat, chokladpudding till efterrätt, dagens invägning blev + igen nu uppe i 57 kg.

 

Eftermiddagsfikat blev tillsammans med Hasse denna eftermiddag, han kom med färska fina muffins med jättegod blåbärskräm på. Pratade en del bowllng, och lite annat också. Precis när han gått så kom Anki hem, men fick inte i mig så mycket kvällsmat efter tre muffins för en timme sen.

 

Kvällen funkade bra och data, Iphone och TV tillsammans med Anki fördrevs tiden, sängdags som vanligt vid halv elva tiden.

 

Onsdag den 17/4

Idag var det ingen sol utanför fönstret när man öppnade de ljusblå, men var ju kul att de öppnades i alla fall.

 

Bröstvärken kändes inte så farlig  heller, men tog tabletterna för säkerhets skull innan jag tog mig upp och gjorde mig lite anständig.

 

Väl uppe så mådde jag helt ok denna förmiddag, men blev som vanligt inget konstruktivt uträttat mer än några förspillda liv på mina dataspel och kolla på Facebook.

Lunchserveringen öppnade vid 13.00, avslutades vid 13.30  för att sen fortsätta med en middagsvila på en och en halv timme, lagom till eftermiddagskaffet.

 

Ute bjöds det på regn så det var en riktig slöardag inne i stugvärmen. Kvällen rullade på utan några överraskningar (alltså inga kinderägg idag). Läggdags som vanligt.

 

Torsdag den 18/4

Isen på helgahavet och i poolen har smält bort, nu är det vår på gång, härligt mys under täcket fram tills min värdinna dyker upp, då får man masa sig upp och äta.

 

Känns återigen värre i bröstet idag, har nog legat lite dumt kanske, men blir bättre när man andats upp sig. De ringde från lungmottagningen och undrade hur jag mådde nu för tiden, de hade ju inte hört av mig på flera veckor, och det är ju som det skall vara, men roligt att de inte glömt bort mig.

 

Har också mailat ner till Lund om att få se protokoll och journaldelen som de grundar sitt nej till operation på, tycker att jag känner mig mer kraftfull nu när vikten ökat och träningen pågår för fullt, så jag bad att de skulle svara på en del frågor och om inte det fanns någon möjlighet att göra en ny utredning kanske.

 

Har känt mig hyggligt bra över en ganska lång tid nu, vilket är härligt, känns bra i tankarna för då klarar man allt tror man, men sen kommer andfåddheten om man går tio meter, men klarar att hålla mig uppe och sitta och prata ett par timmar utan problem numera.

 

Fredag den 19/4

Huvudvärk vid 06.00, in med tabletter, pinka en skvätt och sen tillbaka till sängen. Somnade om igen och sov till 08.00, fortfarande lite värk kvar men ändå så pigg så jag ville stiga upp och tvätta av mig. Det brukar vara det bästa för att komma igång, vilade sen en stund till innan min hjälpreda kom vid halv nio.

 

Gällde ju att vara klar i god tid idag för det ska komma en rådgivare från Folksam och berätta hur det ligger till med mina pensionsförsäkringar hos dom. Måste ju se om man ska börja ta ut lite redan nu eller man ska spara och låta de efterlevande bli rika istället.

Lär väl utan eller med operation inte vara kvar tills 65 år, så det gäller ju och räkna lite ekonomiskt över eländet. Har ju troligen ingen nytta av pengar ovan där. Tekniken går ju framåt så man vet inte om de har plastkort där också.

 

Varit lite trött sen hela eftermiddagen, och vilat i omgångar, men nu vid halv sex-tiden börjar man piggna till, har haft sällskap av Lowa hela dagen idag. Blir nog lite Let´s Dance ikväll.

 

 

Nu har vi skvallrat färdigt för denna gången, kommer mer, Kramizar på Er.


130411-130413

Torsdagen den 11/4

En morgon som kändes helt ok, bara lite tunga ögonlock men det är ju ganska normalt strax efter att man öppnat dem.

 

Morgonbestyr och frukosten funkade bra, vilade en stund på förmiddagen. Lunchvärdinnan kom redan vid tjugo i ett idag, hade gått snabbare än beräknat på de andra ställena, blev bruna bönor och falukorv idag.

 

Började känna av lite värk i bröstet, vänstersidan som om man knäckt ett revben eller liknande kändes det, tog alvedon och en värktablett, hade detta fenomen i höstas, och då trodde de att det var en bristning i någon muskel.

 

Andningen påverkas ju eftersom det gör fruktansvärt ont när man andas in lite djupare, och andas man inte in djupt emellanåt så blir det infektionsrisk. Tog ett par veckor sist innan det gav med sig.

 

Lillasyster Mita var ute och fikade en stund, hade jättegod bakelse som Mikaela hade komponerat och vunnit en interntävling på Maxi som firade 40 år. Grattis Mika.

 

Sitter man still så kan man ibland hitta en ställning där det inte gör så ont, men när man reser sig och ska gå så hugger det. Smällar man får ta, går väl över denna gången också.

 

Var ju ganska jobbigt att klä på och av sig innan, men nu går det åt lite tid extra.

 

 

Fredagen den 12/4

Idag var det riktigt kämpigt med smärtan när jag skulle ta mig ur sängen och klä på mig, Blev en omgång värktabletter innan frukost för att kunna röra sig normalt.

 

Det konstiga är ju att det verkar som om smärtaan gör att jag inte tänker så mycket på andningen, så därför känns det kanonbra med den saken, mindre andfådd alltså.

 

Har i alla fall hittat en bra sittligg ställning i sängen där det inte gör ont, så får väl sitta där i omgångar och vila. Fåtöljen är ju annars alltid räddningen, där mår man också bra.

 

Kvällen blev ändå bra med min älskade Anki och lite Let´s Dance och Ostbågar med ett glas rosé för mig (jordgubbssaft) och lite vitt till Anki, så glömde man det onda.

 

Våldtog kudden vid halv tolv och somnade sen ganska snabbt, efter en omgång tabletter extra för värkens skull.

 

Lördag den 13/4

Idag blir mitt lilla barnbarn 6 mån. Grattis Maja.

 

Värken håller i sig och har nu blivit ännu värre när man ska igång på morgonen, har fått be Anki att lämna kvar frukosten för det tar nästan en timme att göra sig klar nu, och inväntar så tabletterna hinner börja verka.

 

Efter frukosten och lite inhallation, blir det lite gymparörelser och andningsträning för att få smärtan att minska lite. På plats vid datorn för att se om det lyckas med att hitta några vinnare på V 75 idag.

Hade ju alla rätt förra veckan, fantastisk utdelning 330 kr på 7 rätt.

 

Åt lite middag vid tre-tiden för att sedan slappa lite vid datorn och Tv.n. Inget vidare väder idag så sängen var också skön en stund, men nu har de ju lovat att det snart ska bli lite varmare, så man vågar sätta ut näsan. Hoppas det går att sitta ute på altanen i solen och mysa.

 

Kvällen rullade på och det kändes ju ganska ok med både andning och bröstvärken. Är ju värst på morgonen innan man kommit igång.

 

Nu fick ni lite info, tack alla ni som tycker det är läsvärt och kram på Er. Våren är här.


130408-130410

Måndag den 8/4

Efter en mycket dålig nattsömn, blev det riktigt jobbigt att ta sig upp, tog mig till toan, men sen tillbaka till sängen igen. Kändes trögt att andas och en massa slem som satt vägen, låg kvar när frukostvärdinnan kom, så det blev frukost på sängen efter en kur med några alvedon.

 

Hade flera stycken hostattacker som tog slut på alla krafter, men till slut lossnade det lite i samband med inhallationen, så utsikterna kändes lite bättre, fick hjälp med att plocka ihop mina piller i dosetten. När hon gick vid tio var det en aning lugnare med andning och hostan.

 

Kröp under täcket och somnade ganska snabbt för att vakna vid kvart över tolv, mornade mig, om det nu heter så vid denna tiden på dygnet. Fick på mig kläderna och tvättade av mig så jag i alla falll var påklädd när de kom och serverade lunchen, klarade detta precis, fick också sängen bäddad medan jag åt lunch.

 

Stannade sen uppe vid datorn efter maten, tills det var dags för eftermiddagsbesöket och fikastund.

Nu funkade kroppen ganska hyggligt igen, slemmet var borta och hostan med det, men blev ändå ett vil på sängen tills Anki kom hem vid halv fem.

 

Hon har fullt upp med att köra ett par lass till tippen varje kväll, efter röjningen på vinden och förrådet. Sen göra mat och fika till mig och hinna med en del möten, jag beundrar henne för allt hon hinner med förutom sitt ordinarie heltidsjobb. Älskar dig.

 

Tisdag den 9/4

Vaknade i mycket bättre skick än i går, tog mig upp nästan obehindrat och gjorde morgonbestyren för att sen sätta mig och äta frukost.

När det var klart kom en sköterska som skulle ta Pk-prov, men gick inte så bra, för mina kärl ville inte dela med sig idag så efter 3 försök struntade hon i det och sa att vi kommer tillbaka senare.

 

Så vid halv tolv kom en annan och tog provet, denna gången funkade det perfekt, pang på första sticket. När sen detta var klart blev det en timmes vila innan lunch.

 

Eftermiddagen och kvällen fungerade bra, men det mest ansträngande var väl att titta på TV, förutom att man blev lite nödig.

 

Onsdag den 10/4

Ännu en morgon i trötthetens tecken, trots att jag sovit som två stockar inatt. Tog mig ändå utan större besvär upp till frukosten. Blev väl lite senare än vanligt kanske, men så kan det vara ibland.

 

När yoggin, smörgåsen, mjölken och kaffet hade slunkit ner och min värdinna lämnar mig vid 10.00.

Då blir det inhallation, och sen en koll på mail, sms och lite nöjesspelande på datorn, halv tolv blev jag trött i ögat och förflyttade mig till sängen för en timmes vila, skönt.

 

Hade precis vaknat när det vid tjugo i ett kom en tjej och erbjöd mig lunch, lite tidig idag, men det gick ju bra för jag var hungrig. Satt sen och slappade med datorn och lite V75-guide.

Blev lite extra väntan på kaffet idag, kom vid halv fyra, de hade haft mycket att göra, för större delen av personalen hade visst möte.

 

Efter kaffet gick jag och Astrid ut på altanen och lapade lite sol, innanför glasdörrarna förstås. Ännu ingen värme för kortbyxor. Vid halv fem kom Anki hem, för att köra sin träningsrunda, sen blev det mat och just nu strax före åtta så sliter hon på strykbrädan och jag på fåtöljen.

 

Ha en bra kväll och till Er många kramar så hörs vi snart.


130402-130407

Tisdag den 2/4

Vaknade och kände mig utvilad och ganska pigg, gick upp och tvättade av mig vid kvart över åtta för att sedan vara klar med kläderna på vid halv nio. Perfekt tyckte jag, att vara klar när värdinnan dyker upp vid halv nio, men jag låg på sängen och väntade, det kom ingen, jag låg och väntade tills klockan var fem i nio då var jag på väg att trycka på larmknappen precis när det skramlade i dörren.

 

Då kom det en tjej, jag undrade varför de inte var i tid, har ni glömt ställa om klockan eller frågade jag, nej men vi visste inte när vi skulle vara här, åtta eller nio, nej halv nio sa jag. Har varit så alla dagar sedan jag kom hem för tio veckor sen och har funkat perfekt tills nu.

 

Löste sig med det som skulle göras men blev lite uppstressat innan frukost, piller och provtagning var gjord så man kunde börja inhallationen och sen lugna ner sig en stund på sängen.

Lunch och eftermiddagskaffet funkade perfekt. Jag mådde hyfsat bra på eftermiddagen och kvällen för att vara dagen efter helg, har nog fått lite mer ork.

 

Onsdag den 3/4

Idag var det huvudvärk och trötthet som hade kommandot över kroppen, men efter en kvarts snoozing blev man tvungen att ta tag i livet och masa sig upp till frukostbordet, idag kom de exakt så då kan ju inte jag ligga.

 

Förmiddagen efter det att värdinnan gått inhallerade jag och sen somnade jag till en timme på sängen. Gick sen in till datorn och kollade lite fb och spelade lite spel.

 

Vid ett kom en ny värdinna och fixade lite mat till mig, värmde janssons och ägg och kräftströmming till det, gott. Klar vid tjugo i två, gick efter en stund och vilade, ställde klockan på väckning vid tre när de kommer och gör kaffe.

 

Hade precis somnat in, när det skramlade i dörren och där stod en och ville göra fika, vid tjugo över två, fyrtio min efter att de gått från lunchen, skall vara här klockan tre, tyckte jag hade vilat lite väl lite, så jag var otrevlig nog och sa att jag struntar i kaffet idag, och att de kunde gå så fixade jag det själv om jag blev sugen senare.

 

En annars ganska bra dag, förutom huvudvärken som kommer och går. Kvällen kändes jobbig, men beror på att jag är nog nere i en svacka mentalt just nu också, känner mig som jag kan tänka mig att det är att sitta i en isoleringscell, sitta inne det mesta för att det här dj…a vädret inte kan komma upp i temperatur nån gång. Är ju faktiskt väldigt vackert att se från insidan, men fryser ihjäl om man sätter ut näsan. Tillsammans med informationsstopp om vad som händer och sker.

Dagarna känns likadana alla dagar, eftersom man inte orkar hitta på något som skulle kunna variera tiden, får väl drömma, det tar ju inte så mycket kraft men gör väl att det kan kännas jobbigt när man inte kan  lura sig själv längre.

 

Torsdag den 4/4

Tillbaka till den vanliga värdinnan idag, hon är bäst. Kommer i rätt tid och har känsla för att göra allt rätt och i lugnt och passande tempo för en lungsjuk 55 +are.

 

Mådde faktiskt bra denna morgon, kändes lugnt och skönt att andas och inte så mycket flåsande vid ansträngning. Hoppade över förmiddagsvilan, har märkt att det bästa är nog att vila precis efter lunchen. Hinner faktiskt med lite mer då, även om jag inte har något att göra så känns det faktiskt så.

 

Lunch och eftermiddagskaffe på rätt tider, bra jobbat idag teamet.

Kvällen blev för ovanlighetens skull ett par timmars vänskap med min TV eller dator, känns lite hårda att gosa med, men man får inte klaga, de förgyller ju tiden.

 

Läggdags vid 22.30 för att kelas en timme med min älskade vän, (Iphone heter han), när sen liven är slut så snurrar man nån timme i tankarna innan ögonen släcks.

 

Fredag den 5/4

Fungerade bra på morgonen, och på  eftermiddagen kom svärmor Karin upp och hälsade på, med kringlor i påsen, så det blev fika och lite småprat, fixade lite med hennes dator för hon gillade den inte riktigt.

 

Anki kom hem vid halv fyra redan för att fixa till sig för Kick Off med landskamp i hockey och mat med jobbet. Sen åkte de vid halv fem och jag kunde gå och vila en stund, kändes som det behövdes för jag hade inte vilat någonting tidigare idag. Slapp kväll framför TV-n hela kvällen, kom i säng vid halv tolv.

 

Lördagen den 6/4

Huuvudvärk, hade nog sovit för bra denna natt, låg kvar i sängen till klockan tio innan jag steg upp och tog en tallrik yoggi, gick sen tillbaka till sängen en stund innan det kändes tvunget att gå upp.

 

Blev lite kaffe och kaka vid tolvtiden, sen kändes det bra med huvudet och resten av kroppen, höll mig uppe hela eftermiddagen och beskådade hästarna på TV, blev ju sju rätt idag, men det var nästan alla som hade det, för utdelningen på sju rätt var hela 330 kr. Men tiden denna eftermiddag gick ju.

 

Anki fixade jättegod middag och efter den blev det lite vila.

Kvällsfika med varma mackor, sen blev det sängdags vid halv elva, var ganska trött då.

Blev en hygglig dag.

 

Söndagen den 7/4

Kraftig huvudvärk började i samma ögonblick som ögonen öppnades, kom inte upp till frukosten förrän kl. tio, efter två alvedon hade fått verka en stund.

 

Kom igång hyggligt efter frukost och inhallationer och lite sitt i fåtöljen med en kopp kaffe och kringla. Passade sen på att ägga mig en stund samtidigt som Anki gick sin promenadrunda, och körde lite skräp till miljöstationen, sov jättegott.

 

Blev sen middag, och dagen har känts riktigt bra i eftermiddag, kör på att kvällen också ska bli bra.

 

Nu blir det inte mer idag, kram på er, önskar våren och temperaturen kommer snart.


130325-130401

Måndag den 25/3

Vaknade denna måndag och kände mig i bra form, var ganska snabbt uppe vid frukostbordet och åt Yoggi occh macka.

 

Mita ringde och frågade om jag orkade med besök idag, det tror jag sa jag, hon skulle komma på eftermiddagen medan döttrarna skulle shoppa.

Men det tyckte inte jag, för jag ville att de kom ut allihop för jag hade ju inte sett lilla Nova som är ungefär lika gammal som Maja, hennes syssling alltså.

 

Så Mita, Mikaela och Sofie, Joel, Theo och Nova kom ut och fikade och pratade, jättekul, men blir trött efter några timmar, så sen blev det vila tills Anki kom hem. Kvällsmat och kväll gick bra, sängdags vid halv elva.

 

Tisdag Onsdag den  26/3-27/3

Hände inte något speciellt utan flöt på  som vanligt.

 

Torsdag den 28/3

Idag gäller det att hålla sig inne och inte vara i vägen för alla kvastakäringar som ska till Blåkulla. 

Gick en dag till mötes, efter ganska dålig sömn, trött och andfådd redan när man vaknade, men tog mig upp till frukost.

 

Vet inte om det kan vara någon typ av förkylning som krypit på mig, snuvig och hostar en del och allmänt trött och frusen, har väl fått vara hemma för länge nu.

 

Vilade en hel del på förmiddagen för Anki slutade efter lunch idag, och då är det inte så roligt att bara ligga i sängen när hon är hemma. Blev faktiskt lite piggare framåt kvällen.

För att sen när man skulle lägga sig vara klarvaken, somnade vid 01.30.

 

Långfredag den 29/3

Kände mig inte ett dugg redo för att ta mig upp och äta frukost, startade med 2 alvedon och en migräntablett liggande kvar i sängen. Blev så en timme unngefär innan jag var tvungen att be Anki komma in med lite yoggi så jag fick i mig mina piller. Somnade sen en stund till, tog mig upp vid halv ett för att klä på mig och fika lite.

 

Blev sen så pigg att man i alla fall kunde sitta uppe vid datorn en stund, fram till dess att det blev middag. Efter god mat och sällskap av Anki så kändes det hyggligt ok. Resten av fredagen blev det till att sällskapa TV-n, med påskgodis och ostbågar att frossa i.

 

Kom i säng vid halv tolv efter att tittat på någon film.

 

Påskafton den 30/3

Idag är det lördag fast man tror hela tiden att det är söndag, för Anki var ju ledig igår.

Lite bättre mådde man nog idag, för jag tog mig upp till frukosten. Även om det var jobbigt. Tog mig tillbaka till sängen för inhallation och lite slöslapp.

 

Anki drog på liten shoppingrunda efter fikat och jag tog mig en siesta i denna fruktansvärda värmebölja som just nu finns över vårt land.

 

Blev Påskmiddag med fin köttbit och färskpotatis, mätt i hela magen och hygglig andning. Överraskade sen med ett sitt i fåtöljen stirrandes på Tv eller dataskärm och lite gnäll över att det kändes lite jobbigt i kroppen och frös. Kröp under varma filten en stund så kändes det bättre.

 

Festade på ostbågar och jordgubbssaft, men Anki fick till några glas vitt. Blev sängen vid 00.30 för att sen inte kunna somna, låg och tittade på att klockan skulle slå över till sommartid. Somnade sedan.

 

Påskdagen den 31/3

Morgonen seg och lite huvudvärk, trögt som bara den att komma upp. Men tog mig upp bara för att idag skulle alla barnen med respektive och barnbarnet, komma hem för att fira Påsk och rensa ut vind och förråd, eftersom de flesta saker är deras av det som sparats, så nu fick de välja vad de vill ha kvar eller slänga.

 

Jag höll mig i min fåtölj som lite barnvakt, medan de andra langade ner och sorterade: kasta, spara eller skänka.

Efter att nästan allt var nere så blev det förrådet, när det var klart var båda garagen fulla med kasta, skänka saker.

 

Anki hade även hunnit med att fixa påskbuffé, så mat och dricka hade de förtjänat, blev sedan lite grogg och öl samt umgänge med sällskapsspel.

Jag tog både en öl och en grogg, har jag nog inte druckit på 2 år, men jag mådde bra och det var väldigt roligt att alla kunde komma samma helg, jag kom i säng först, vid 01.00 och de andra tror jag gick och la sig vid halv tre ungefär. En dag och kväll med god stämning.

 

Annandag Påsk den 1/4

Huvudvärk och trött, inte riktigt iform, tog min yoggi på sängen och vilade en stund till, var ju visserligen första april men jag lurades inte.

 

Efter en timme började det lukta kaffe, då var man bara tvungen att masa sig upp och klä på sig, gjorde så och blev faktiskt mycket bättre.

Sorteringen fortsatte en stund sen blev det egentid, vissa åkte och uträttade lite ärenden, några tog en långpromenad med hundar och Maja. Peter tvättade bilen och bytte däck, jag satt i min fåtölj och knappade på min dator.

 

Anki hade gjort en härlig söndagstek med gräddsås, när vi ätit så var klockan fyra, och lite kaffe på maten sen ville de dra sig hem till sitt, så inom en timme blev det tomt, Linda och Erik var kvar en stund längre, de har ju inte så långt hem, sen blev det bara Anki och jag.

 

Mådde bra hela kvällen, men gick tidigt i säng, vid 22.00.

Tack och stora kramar mina älskade barn med respektive och givetvis mitt älskade barnbarn och Anki för en härlig helg.

 

Detta var mitt påsklov, ha det gott i fortsättningen alla mina vänner, kram till er.


RSS 2.0