130530-130531

Torsdag den 30/5

Bra morgon att vakna till, var faktiskt uppe och påklädd när frukosten kom, låg visserligen kvar på sängen sen.

 

Funderade på en kallelse från Lund som Anki ringde och berättade igår kväll, stod att jag skulle vara i Lund på tisdag den 4/6 kl. 13.00 för att sen på onsdag sövas och göra någon sorts operation som hette Dilatation.

 

Vet inte vem som skrivit remissen och ingen har sagt något om detta tidigare, kan ju hoppas att det är någon ny teknik som kan förbättra andningen, får vänta och se vad läkarna här säger, eller de i Lund.

 

Dagen rullade på med lunch och den vanligt tuffa eftermiddagen, vilken innehåller blodprov före lunch, efter lunch en påse antibiotika som tar en halvtimme att tanka in, sen nytt blodprov efter en halvtimma, eftermiddagskaffe och efter det en annan sorts antibiotika som tar en timme att fylla på.

Kvällsmat vid fem och sen ledigt, förutom det vanliga medicineriet och inhallationerna.

 

Det var ju en kanondag idag så det kändes inte så jobbigt med den tuffa eftermiddagen, piggnade som vanligt till framåt natten, somnade vid 00.25.

 

Fredag den 31/5

Efter två nattvandringar till toan så vaknade jag till vid 07.00, kände mig trött och slemmig så jag slumrade till en halvtimme innan de kom och ville ha blodprov och tryck och temp med syresättning.

 

Blev lite sen med allt kändes det som, fast hade ju inga tider att passa så det var bara att fixa en sak i taget tills allt var klart. Låg en stund innan jag fick på mig kläderna, försökte få tag i läkaren för att kunna få svar på min kallelse, men de gömde sig hela tiden.

 

Sköterskan försökte hitta någon i Lund som visste något om detta, men det lyckades inte, så får fortsätta jaga på måndag.

Eftermiddagssysslorna var fruktansvärt jobbiga idag, verkade inte finnas någon luft kvar bara jag satte mig upp i sängen. Tog tio minuter att slappna ner andningen varje gång.

 

Blev äntligen lite lugn och ro efter kvällsmaten så man kunde varva ner och kände mig mycket bättre då, kvällen blev sen lite upp och ner. Kollade Let´s Dance-finalen, måste ju vänta några minuter nu för röstningen är ju inte klar än.

 

Imorgon flyttar vi från huset till en lägenhet, jag är ju visserligen nlagd, men hade ju inte kunnat göra något ändå, så Anki och barnen får kämpa själva. Så när man ska hem härifrån så blir det till ett nytt ställe, inget hus men ska bli bra att slippa allt det jobbet för Ankis skull, hon kanske får lite egentid till något annat än bara måstejobb.

 

Slut för idag, kram på er. Markolio vann.


130528-130529

Tisdag den 28/5

Började dagen lite halvdassigt, men inget slem i vägen, utan bara en massa svamp som segade fast i hela munnen. Matlusten var noll, tryckte ner en tallrik gröt och ett ägg, några cl. kaffe.

 

Sjukgymnasten kom vid tio och hjälpte mig med inhallationsträning. Då fick hon fart på det lilla som fanns i slem och jag hostade slut på alla mina krafter. När hon gått blev det ett sovpass fram till lunch. Fick kåldolmar idag och det var riktigt gott.

 

Trötthetens kraft hade gripit mig, så blev ett sovpass även på eftermiddagen. Trots detta så var det riktigt tungt att andas vissa stunder.

Svärmor Karin slank förbi en stund, hon hade varit i stan på roligheter. Vi pratade en stund men jag blev återigen snabbt trött, kul ändå att hon kom.

 

Till kvällsmat blev det en inte god soppa, så fralla, mjölk och chokladpudding slank ner.

Pratade med Anki en stund i telefon, och berättade att crp hade sjunkit ytterligare men jag kände mig inte bättre för det. Inga andra provsvar heller, bara att vänta.

 

Senare på kvällen var det precis som att någon tryckte på en knapp och allt kändes kanonbra där jag låg i sängen med lite bloggskriverier. Somnade vid midnatt efter en lite allt i allo dag.

 

 

Onsdag den 29/5

Vaknade och kände mig i kanonform både i andning och smärta, även efter morgontoaletten kändes det lugnt och fint. När frukosten kom var jag hungrig, hade matlust vilket resulterade att det var tomt på brickan när jag var klar.

 

Låg sen och slappade i sängen och bara mådde gott, när klockan blivit halv tio kändes det ok att börja klä på sig. Ställde mig upp och bytte till nya kalsonger när jag började känna en krampaktig smärta i högra lungan/bröstet alltså inte där revbenen är skadade utan andra sidan.

 

La mig ihopkrupen på sängen och det smärtade i bröstet upp i käken och örat och blev tungt med andningen just när det värkte som mest, låg där och konstaterade att hjärtat bör ju sitta på andra sidan även på mig, så är nog nån kramp. Gick över efter 15 min ungefär precis när jag tänkte ringa på sköterskan.

 

Efter bara en liten stund kom läkarna och rondade så jag talade om det för henne, och då ville hon ta ett blodprov direkt och kolla med ett EKG. Så efter en stund kom de och kopplade på slangpaketet.

 

Åt lunch och det kändes inget mer gånger, sen kom hon in och meddelade att ekg-et var helt ok, men skulle ta ett blodprov till lite senare i eftermiddag.

Det visade inte heller några fel, utan vi kör vidare med antibiotikan till nästa vecka som tänkt, alltså ingen hemresa förrän nästa vecka, smet man från flyttningen som man ändå inte kunnat göra någon nytta med.

 

Annars har denna dag varit jättebra och Anki var uppe en stund med lte egenmedicin som de inte har här. Har nu krupit ner under filten och tänkt sova en stund, hoppas på en bra morgodag också.

 

Ha det jättemysigt ni också, och kramar till Er alla, vi hörs snart igen.


130518-130527

Lördag den 18/5

Jag sov bra på natten och kände mig något så när nu på morgonen. Låg kvar i sängen tills man hörde Maja joddla i köket, då var man bara tvungen att stiga upp och äta frukost med Anki och henne.

 

Med en sån solstråle vid bordet och hennes tjatter så var det den mysigaste frukosten på massor av år, glömde ju bort både andning och antimatlust. När frukosten var klar så satte Anki henne i sin sparkstol som hon kör runt med, och allt som står på golvet ska man köra på så det skramlar och låter, när Anki sagt nej och bannat henne så ler man lite och så försöker man igen.

 

Eftermiddagen blev min vilorast för Linda och Maja skull dra på shoppingrunda en stund. Anki tvättade bilen och donade i trädgården. Svärmor tittade förbi en stund.

Blev middag sen när de kom hem vid fyratiden, sen kom Tobbe hem från tävlingen och senare kom även Erik.

 

Framåt åttatiden blev det hemresa för allihop, och lite TV för oss, men inte så länge för man var ganska trött, sängen öppnade sig vid 22-tiden.

 

 

Söndag den 19/5

Trög morgon, kom inte upp till frukosten så jag bad Anki göra en macka som jag kunde ta senare.

Vände mig om och somnade till och vaknade vid tio. Tog mig efter mycket vilja och lite kraft upp och fick i mig mackan och en kopp kaffe, samt lite kläder.

 

Var inget gott väder idag, så jag återvände till sängen en stund till, medan Anki gick ner och packade saker inför flytten, är lite att packa, så kan man inte ens sitta eller stå och plocka ner i flyttlådor för andningens skull.

 

Kravlade mig upp framåt eftermiddagen när det var dags för mat. Lite bättre matlust nu så det gick ju helt ok att få ner maten. Kvällen bjöd som vanligt på något på TV, Mästarnas Mästare.

Vid tio kände jag att det började bli tröttsamt så då gick jag till sängs.

 

 

Måndag den 20/5

Vaknade vid tre för att gå ut och pinka, och det tog nästan alla krafter så blev en stunds flåsande innan man vågade och kunde lägga sig ner på kudden.

Samma sak igen vid lite över sex, verkade som man druckit rejält igår. När jag tog mig tillbaka var det lika jobbigt som i natt.

 

Låg vaken och jobbade med att lugna ner andningen, när den en stund efter sju blivit ok så somnade jag till och vaknade vid åtta, för att faktiskt vara påklädd när frukostvärdinnan kom in.

Efter frukosten och hjälpen gått så blev det sängen igen för nu kom tröttheten tillbaka. Sov till dess att de kom och skulle ge mig lunch.

 

Inte hungrig, körde lite upp och ner i magen, men fick i mig en halv portion. Satt sen upp i fåtöljen för att försöka komma igång lite tills Anki kom hem. Mådde inte så illa nu längre men fick inte flytta sig för mycket.

 

Kvällen blev helt kass, inga värktabletter hjälpte, men kom ner i sängen efter en timmes jobb med kläder och toa, då var klockan 22.00.

 

 

 

Tisdag den 21/5

Helt kass, ont överallt och svettades och frös lite om vart annat, låg kvar i sängen medan de tog lite prover för pk-värdet, försökte stiga upp men gick inte så hon fick ställa in frukosten vid sängen för orka till köket kändes omöjligt. Fick i mig lite yoggi och kaffe, sen låg jag och slumrade och kämpade med andning och illamående.

 

Vid tio gick hjälpen och jag somnade omgående och sov även idag till ett när hon kom igen och ville servera lunch, fick ner en pannkaka och lite mjölk. Höll mig sen uppe en stund tills de varit och gjort fika, blev sen lite ligg igen fram till Anki kom hem. Hon körde till tippen med bilen full med skräp, då blev jag sugen på ostburgare, så skickade ett sms att hon skulle köpa det.

 

Båda ostburgaren slank ner i min tomma mage, kändes gott. Satt sen i fåtöljen på kvällen fram till dess att kroppen började visa sig från sin dåliga sida, med ont och småkramper som är resultatet av att man blir trött.

 

Kändes jobbigt värre att få av sig kläder och komma ner i sängen, tog nog mer än en timme att få ro.

 

 

Onsdag den 22/5

Dagens morgon började exakt lika kass som igår, inget ville fungera och mentalt mådde jag helt uruselt, var rädd för att göra minsta lilla eftersom det kändes som luften skulle ta slut. Efter toabesök med ångest kom jag tillbaka till sängen, såg då att Anki inte åkt ännu så det lugnade mig lite, hon väntade några minuter extra för att jag skulle slappna av riktigt, sen kom ju hemtjänsten vid halv nio.

 

Låg sedan hela dagen i sängen under täcket, fick i mig lite mat under dagen. Kändes skönt att de kom och tittade till mig med jämna mellanrum. Funderade på att ringa till lasarettet men hade ju nyss kommit hem, så jag tyckte det skulle vända. Legat hela dagen och kvällen, tog mig upp och borstade tänderna och kunde ändå somna ganska snabbt.

 

Torsdag den 23/5

Denna morgon hade jag helst inte velat möta, ingen luft, mådde illa, ont i magen och huvudet, kom till toa på vingliga ben och hålla i sig, gjorde mina behov och likadant tillbaka.

Låg i sängen och mådde pyton, väntade på att hemtjänstpersonalen skulle om en halvtimme, började må mer och mer illa.

 

Äntligen skramlade det i dörren och jag ropade direkt, ta med baljan i badrummet, och hon hann precis in innan jag kräktes, vilken tur.

 

När jag blivit lite piggare så ringde jag till lungmottagningen så de ringde tillbaka efter en stund, fick då besked om att jag skulle omgående ta mig ner till avd. 5.

Mådde skit nu igen och ny kräkning, sen vila lite och samla sig för resa till lasarettet.

 

Bad hemtjänstvärdinnan ringa 1177 för att få en transport, hade ingen riktig ambulans inne så det fick gå med en så kallad lättambulans. Den kom vid elvatiden och jag klarade att ta mig ner för trappan till båren i små etapper.

 

Han spände fast mig och när vi kom ner till bilen skulle han skjuta in mig och då glömde han ju givetvis lyfta med syrgastuben så näsgrimman for iväg, jag blev rädd och började givetvis hyperventilera, tog en kvart innan man lugnat sig. Sen kom vi äntligen iväg, resan gick bra och kom på plats på avdelningen.

 

Blev prover och blododlingar, nålar och dropp, höjd syrgas och sen försöka vila, inte lätt. Läkaren kom in och pratade, sen blev det röntgen med konstaterande om infektion i övre luftvägarna.

Skulle sen lämna hostprov, och det var inte svårt eftersom hela halsen och lungorna troligen var fulla av slem, bara gurglade hela tiden. Satte nål och så blev det dropp hela natten, växlat med antibiotika.

 

Fredag den 24/5

Blev en omgång prover även denna morgon för att kolla Crp vilket låg på 122. Syresättningen på 89%.

Sen låg jag två timmar i framstupa sidoläge och mådde illa samtidigt som värken från mina revben också hade vaknat. Fick besked om att det blir en ny antibiotikakur, minst en vecka.

 

Låg bara i sängen resten av dagen, sov och försökte äta det de bar in till mig. Kändes som att det blivit lite lugnare i kroppen nu, men brukar kännas så när man väl är inlagd.

 

Lördag den 25/5

Ett prov idag bara, pk-värdet har sjunkt till 90 och syret tillbaka på 92%.

Slemmet däremot fanns kvar men inte så jobbigt som tidigare men andningen var fortfarande enormt tung och kunde inte göra någonting utan att man fick lite paniker.

 

Lugnar sig efter en kvart ungefär men kan hålla på att vara jobbig hela tiden. Sitter bara i sängen och glor, för orkar inte ens kolla på datorn på långa stunder, bara sitter med stängda ögon och känner krämpor och värk från alla delar i kroppen, sen kommer det sköna och bra stunder när det väl lugnar sig.

 

Får leva med detta tills vi kanske får svar framåt måndag tisdag, men känner att man är i alla fall där vården är.

 

Söndag den 26/5

Klockan 06.00 vaknade jag av att det var riktigt mycket slem i halsen som ville upp. Höll nog på en timme innan det mesta hade kommit upp, med hjälp av inhallation och vatten, blev helt slut, och somnade till en timme till sen.

 

Fick ner frukosten fast det tog en bra stund, sen blev det bara att ligga och försöka vila medans vissa hostattacker fortsatte att anfalla. Efter lunch och eftermiddagsdoserna började jag att må illa och kände mig kass, så jag fick nån extra tablett som tog bort kräkkänslan.

 

Kände mig sen piggare framemot halv tolv när man egentligen skulle  sova, men blev sittande vid datorn till klockan blev ett, hade visserligen bäddat ner mig och gjort mig nattaklar långt innan.

 

 

Måndag den 27/5

Tog ytterligare 6 rör med blod för prover till Lund och pk. Blev frukost och kontroller, vikt 56 kilo, syremättnad 92%, med syrgas 3,5 lit.

 

När läkarna kom och gick ronden så hade crp gått ner till 68 från gårdagens 90, så åt rätt håll. Ändå är man heltrött och ingen motivaton till att försöka komma igång, men de sa att det är infektionen som måste ge sig innan det vänder, matlust = inte mycket.

 

Bad också att han skulle ligga på läkarna i Lund om protokollet sen förra utredningen och att jag skulle vilja begära en ny utredning. Ska se vad vi kan göra, men nu är det detta med att få igång dig igen som gäller först.

 

Varit trött hela dagen, och gjort absolut ingenting, Pratade med Mita som var uppe en stund på eftermiddagen, hon hade varit här och tagit prover.

Sen blev det kortisondropp och efter det en påse antibiotikadropp.

 

Anki var uppe efter hon slutat jobba, vi pratade lite om helgen som varit och flytten nästa helg. Får se om man kommer hem till dess. Kvällen känns seg, lite täppt i näsan, så det blev beställning på näsdroppar.

 

Nu blir det inte mer läs denna gången, men kommer nog något snart, kram på er alla, älskar er.


130515-1130517

Onsdag den 15/5

Kände mig i bra form när jag vaknade och låg och mös under täcket en stund. Kontroller och lite morgonmedicin, frukost och förberedelser för att åka hem.

 

Läkarna gick ronden och sa att jag fick åka efter lunch, när de fått de sista värdena och kollat medicinlistan. Åt lunch och sen skulle Anna,  Linda och Maja komma vid halv tre och hämta mig.

 

När vi skulle hem blev det Maja i en vagn och jag i en annan, så de fick köra varsin bebis ut till bilen.

Var lika härligt som vanligt att få komma hem, tyckte jag var riktigt pigg, så jag tog syrgastuben i ena handen och gick upp mot trappan direkt, blev lite tufft men vilade upp mig några minuter vid trappräcket innan jag kunde ta mig in i hallen.

 

Kom sen till fåtöljen och satte mig och pustade ut ordentligt, för tjejerna skulle iväg på andra uppdrag nu. Gick sen in i sängen och vilade tills Anki kom hem från jobbet. Kvällen kändes ganska bra och likaså att lägga sig i sin egna säng.

 

Tog en titt på snyggingen som låg bredvid mig, och sen somnade man gott.

Det hade funkat bra hela dagen även om det var en resdag som alltid brukar stirra till andningen.

 

 

Torsdag den 16/5

Kände mig pigg och var uppe på toa vid sex-tiden, för att sen krypa ner igen för att morgonsnooza till åtta för att vakna till lite innan hemtjänsten är på plats vid halv nio.

 

Allt som tillhör morgonsysslorna var klart vid 10.00, och då gick värdinnan också. Läste lite i tidningen för att sen kolla mail och FB på datorn, samt testa lite spelande.

 

Dags för nytt besök vid ettiden, då de värmer och plockar  fram lunchen, när de är klara brukar de gå igen om jag inte ber dem stanna för sällskaps skull. Blir lite vila middag en timme.

 

Klockan tre kommer de och gör kaffe och fika, sen är de klara för dagen.

 

Eftermiddagsvila en timme ungefär innan Anki kom hem, hon lastade bilen med två resor till tippen, sen gjorde hon kvällsmat, jag gjorde ingenting, bara att sitta vid TV, har ibland sällskap av Anki de stunder hon har tid att sitta stilla.

 

 

Fredag den 17/5

Idag var det lite trögt, inget speciellt hände på dagen. Väntade väl bara på att Tobbe, Anna och lilla Maja skulle dyka upp. För Tobbe skulle åka rally imorgon lördag i Ljungby och Anna skulle jobba så vi skulle vara lite barnpassare. Linda och Erik var också hemma på kvällen.


130508-130514

Onsdag den 8/5

Torsdag den 9/5

Två händelsefattiga dagar där det inte hände något intressant, varken bra eller dåligt. Fick lite svar på crp som hade gått ner till normalt, pk-värdet lite upp och ner. Jag känner mig ok enligt mina krav.

 

Fredag den 10/5

Nytt byte av nål i armen, nu när man bara får antibiotika en gång/dygn så koagulerar blodet i nålen och sen läcker den, blir ny nål varje dag så nu börjar båda armarna att byta färg till blålia från handled till armbåge.

 

Förmiddagen rullade på lite sakta, jag tränade ett pass och vilade väl en timme i väntan på lunch och att SSR-rallyt skulle starta så man kunde följa det på datorn. Svärsonen Erik kör ju, nu med en liten värstingbil istället för stora Volvon.

 

Mådde bra hela dagen, lillebror har ju också varit här men han hade tur att få permis emellan insprutningarna under veckan, så han har kört hem en runda på dagen och en runda på kvällen, men idag fick han lämna hotellet för denna gång.

 

Lördag den 11/5

Idag fortsatte vi att följa rallyt och njuta av solen utanför fönstret, helgen är ju ganska tom på sysslor för personal och patienter.

 

Gårdagens framfart för Erik och Nina gjorde att de fick starta tidigare i startfältet idag, så de fick lite bättre vägar att åka på. Skötte sig ypperligt och tog hem klassvinsten, (tror jag). Jättebra gjort i alla fall av alla i Teamet.

Peter var här och hälsade på mig, men ville inte väcka mig så när jag vaknade så satt han i stolen, vi hann prata en bra stund ändå innan han skulle hem till en kompis.

 

Annars har det för min del varit lite jobbigare med värken och mycket hosta upp slem.

Lossnar framåt kvällen, så det blev lite kika på hockey-VM.

 

Söndag den 12/5

Kom igång bra på morgonen denna dag, har nu de senaste dagarna varit vaken vid sextiden och känt mig utsövd, men blir ju till att snooza en stund för frukosten kommer ju inte förrän åtta.

 

Men då har man gjort klart med inhallationen och värktabletterna så vid halv nio- nio är an klar för dagens övningar, just det var ju inga bokade idag. Får bli lite träning, äta, fika, vila, spela data.

 

Vid ett-tiden kom det en sliten Anki och hälsade på, de hade nu avslutat tävlingen för denna gången med 4-5 nästan dygnet runt arbetspass, vilket görs helt ideellt.

Så nu skulle hon hem och tvätta och städa bilen från allt grus och damm från Tingsrydstravet.

 

Jag tyckte hon skulle åka hem och slappa på soffan istället, nu när hon inte behövde vara pass upp till mig. Jag kommer ju inte hem förrän tisdag eller onsdag.

 

Kvällen gick ganska fort innan John Blund kom och hälsade på, har varit en bra helg förutom slemhostan. Peter ringde och talade om att motorcykeln var klar med kåpor och service, tänk om det funnits luft och muskler för att kunna testa den igen.

 

Måndag den 13/5

Ny arbetsvecka, det märks även för oss patienter, full fart på kontroller, prover. Idag var det alla rören till Lund också så det blev 6 styck, blodtryck och syresättning som kollas och sen skickas värdena till Lund så de ska bestämma doseringen.

 

Nålen kass idag med, blev ny innan det gick att få in antibiotikan. Efter det kom läkarna in och berättade att allt verkade ok enl. proverna, bara värken och antibiotikan som inte jobbat klart ännu.

 

Fick besked om att åka hem på onsdag, eftersom de ville ha en extra dag efter sista kuren och se om tablettformen ville fungera. Känner denna gång att jag är mycket bättre än sist jag skulle skrivas ut, för nu känns det kul att komma hem och känslan av att jag orkar med mig själv känns bra.

 

Tisdag 14/5

Vaknade vid 06.00 hur pigg som helst i blåsan, för den var full. Ut på toaletten och tömde. Tillbaka in under varma goa täcket och slöa och vänta på att sköterskorna skulle vakna.

 

Fick min inhallation och värktabletterna vid halv åtta, och sen vänta tills frukosten glider in vid 08.15.

Däremellan hann de med ett pk-prov.

 

Väntade sen hela förmiddagen på min antibiotika men den kom aldrig, så innan lunch frågade jag om de glömt bort mig, nej det skulle inte vara någon dos idag, den sista var igår, de hade räknat lite fel.

 

Så på eftermiddagen tog de bort nålen. Sen blir det hemgång imorgon em. nån gång, Linda och Maja skulle hämta mig, Blir förmiddagsdusch imorgon innan civila kläder kommer på.

 

Nu är det bara att hoppas infektionerna håller sig borta, hoppas i alla fall att jag klarar mig över sommaren innan nästa perod.

Märks att viktökning och energiökning i samband med träning fixade så att jag klarade av denna pärsen bra, hade jag inte byggt upp de 5 kilona sedan jul så hade jag nog inte klarat detta. Var riktigt tufft de första dagarna.

 

Hej och tack för att ni intresserar Er för mina krämpor, känns kul att berätta då. Kram på Er alla

130427-130507

Lördag den 27/4

Sovit rejält efter allt syre och morfinsprutan i går. Har kräkts ett par gånger under morgonen.

Läkaren kom in och berättade att de inte fått svar på alla odlingar ännu men tyckte att jag kunde åka upp till avd. 5 och sen skulle de påbörja en antibiotikakur på 10 dagar.

 

Kom upp till femman vid halv elva, mitt andra hem, Rum S blev det denna gången annars brukar rum R vara stamrummet.

Kände mig piggare nu, men har ju stoppat i mig värktabletter, morfin och dropp sen igår så de borde ju vara bättre, när maten kom vid 12-tiden var jag jättehungrig samtidigt som magen spökade, åt upp lunchen och vilade en stund.

 

Vid tre kom de in och gav mig antibiotikan som jag skulle få fyra gånger / dygn i 10 dagar. De skulle också höja styrkan på mitt värkplåster för nu var det värken i revbenen som var hemsk, inte andningen.

 

Gav mig medel mot illamåendet som kom ibland och mera värktabletter innan jag skulle försöka hitta en ställning som det gjorde minst ont för att kunna somna.

 

Söndag den 28/4

Vaknade och kände att det var ganska bra i andningen, medan det värkte duktigt i mina revben, värst var det efter toabesöket på morgonen, fick beställa in lite tabletter och sen ligga kvar och slappa.

 

Bara kontroller idag eftersom det var söndag, sen frukost och antibiotikakuren, med storsprutan.

Är ju en tio-dagarskur tre gånger per dygn. Var en helt underbar dag framåt eftermiddagen när man bara låg still och njöt av lugnet.

 

Anki kom upp med lite kläder och dator mm.

 

Fixar inga längre utflykter än till toan och tillbaka, för då blir det jobbigt, men väl på plats och lugnat ner sig är det bra igen, använder kisseflaskan mest.

 

 

 

Måndag den 29/4

Idag vaknade vi med samma värk igen och en massa slem som också vaknat till och ville upp. Det blev en kamp om värken eller kvävas av hostan, hostan lugnade sig till slut.

 

Claes kom upp och sa hej, för han hade varit på mottagningen och tagit prover, första gången på ett år ungefär sen vi träffades. Han hade blivit liten.

 

Dags för en massa prover och vägande idag så hela morgonen var fullbokad, inte mycket slöande i sängen, inhallation med andningsträning, frukost, antibiotika, prover och kontroller för övrigt, detta tillsammans med magvärk och trasiga revben gjorde förmiddagen till en pina.

 

Läkarna kom och rondade, de sa att eftersom de inte fått alla odlingssvar än så är det en bred antibiotika som de använder, revbensvärken var bara att räkna med att det kommer att göra ont i flera veckor framåt, bara att lindra med värktabletter och plåster.

 

Nu ökade de styrkan på mina morfinplåster så kanske det blev bättre. Annars var det väl inget speciellt mer än eftersom CRP ligger på 8o fortfarande. Och må illa medicinen skulle också pågå en tid till eftersom de inte var säkra angående influensan.

 

Tisdag den 30/4

Valborgsmässoafton.

Fortfarande lite magproblem, känns som ett tryck på magen som inte vill ge sig, är väldigt hård i magen, kommer lite harpluttar bara, fast äter som en häst.

 

Känns faktiskt som att man har fått upp en energireserv för denna gången har jag återhämtat mig bra, och på ganska kort tid.

 

Inbokad på detta hotell är ju perfekt med tanke på brasa och fyrverkeri utanför fönstret mittemot.

Tyckte det skulle bli bra framåt kvällen, men var tillbaka i värk och trötthetskväll så jag låg kvar i sängen och lyssnade på fyrverkeriet.

 

Fick under kvällen reda på att Claes hade fått feber och fått åka in till akuten, och blivit inlagd på avdelning  3, under mig.

 

Onsdag den 1/5

Första Maj, ska äntligen våren och värmen komma nu.

En morgon när det kändes som om det skulle kunna vara lite på bättringsvägen, åt frukost rejält och tyckte man orkade det mesta, så det blev en förmiddagsdusch.

 

Strax innan jag var klar kom lillasyster Mita på besöksrunda, när jag inte var riktigt klar ännu så gick hon till Claes istället, för att komma tillbaka igen lite senare, bra när det finns några att välja på.

 

Senare på eftermiddagen hade det blivit plats ledig till lillebror Claes här på femman, så nu blev vi rumsgrannar en vecka framåt minst, eftersom han skulle också få antibiotika kur.

 

Hade som sagt inte sett varandra på över ett år men nu blev vi grannar. Nu hade man besök varje dag.

 

 

 

 

 

Torsdag den 2/5

Märks nu efter nästan en vecka här att den energin och vikten man byggd upp under några bättre månader gör nytta, känner att man återhämtar sig snabbare när det gäller att orka gå på toa och en lugnare andning.

 

Läkaren var inne och talade om att sänkan hade börjat gå ner igen, men ska fortsätta med antibiotikan till på måndag och sen avvakta provsvaren, mycket färgat slem har börjat dyka upp så nu ska jag lämna upphostningsprov för analys.

 

Känner mig annars relativt ok med andningen och syresättningen som nu håller sig runt 90-93 procent, i viloläge men sjunker snabbt ett par procent bara man ställer sig upp.

 

Fredag den 3/5

En morgon med rejält ont i revbenen samt mycket hostande, men det var ju bra att man fick upp lite till provet de ville ha.

Efter frukost och värktabletter blev det lättare att andas och röra sig.

 

Pratade med Anki en stund och berättade vad läkarna sagt, ska vara kvar över helgen och sen nya prover på måndag.

 

Anna, Tobbe och Maja skulle vara hemma i Öjaby ikväll för Linda ska köra sin första folkracetävling i morgon lördag i Kalmar, med Tobbes bil.

 

Tyvärr märkte de när de lastade bilen att drivknuten var kass, var tvungen att bytas, Men Lindas besvikelse påverkade grabbarna Erik och Tobias så de skaffade fram en ny knut och bytte den på kvällen, klara vid ett på natten ungefär, bra kämpat boys.

 

Lördag den 4/5

Linda skulle göra debuttävling i folkrace nere i Kalmar idag, så där var man ju tvungen att vara lite nyfiken via sms. Hon körde duktigt sa de som var med henne.

Bilen höll och blev inte såld, och hon tyckte det var kul.

 

Anki var uppe och hälsade på, hon var inte med i Kalmar för det är mycket att plocka med hemma nu, eftersom vi ska flytta till marklägenhet den 1 juni och sälja huset. Är bra att jag är här på lasarettet för då är jag inte i vägen för flyttlådorna.

 

Mådde ganska bra idag, men gjorde ju inte så mycket så det var väl ett önsketänkande.

Äter bra och håller vikten uppe, plussar till och med på lite.

Inga läkarrapporter idag eller prover.

 

Söndag den 5/5

En kanonhärlig morgon där jag inte fattade någonting, ingen värk i revben eller mage och lugn och fin andning, vad hade hänt inatt.

 

Blev frukost och var riktigt hungrig, njöt hela förmiddagen, kan det vara våren tro.

 

Fick sen framåt eftermiddagen/ kvällen finbesök av Maja, Anna, Linda och Anki, satt i sängen och pratade med dem utan att bli det minsta andfådd, bra fart med syrgasen nu och sen en liten tjej som satt i sängen och lekte och jollrade, blev sen rollatorrace, Linda skjutsade runt Maja å rollatorn vilket verkade jättespännande.

 

Kände mig jättebra efter att haft besök, men var också skönt att bara lägga sig och vila lite innan kvällsmaten. Blev ishockeytittande på kvällen och lite prat med Claes sen sovdags.

 

Måndag den 6/5

Idag är det måndag och fullt pådrag med allt, kontroller, prover, frukost, antibiotika och sen lite lugn.

 

Efter en stund kom läkarna in och ville öka på värkplåstret ett snäpp till samt att det nya upphostningsprovet visade på att de skulle ge ett annat antibiotikum i ytterligare 7 dagar till, så blev en veckas påbackning minst.

 

Passade då på att be sköterskorna att kolla om inte det kunde finnas några återbud på de kallelser som jag hade till tandhygienisten och leverröntgen. Hade ju redan en tid hos ögon imorgon tisdag för att göra en förundersökning angående gråstarrsoperation. Ska vara där 07.45, tidigt du.

 

Eftermiddag och kväll blev det mycket vilande och uppladdning inför morgondagen som kanske kan bli tuff, eftersom jag fått besked om att även röntgen och hygienisten ville använda sig av mig imorgon. Allt eller inget.

 

Tisdag den 7/5

Fick ställa klockan för att vara beredd på en tidig morgonutflykt till ögonavdelningen, skulle vara där 07.45 för undersökning inför starroperation.

 

Kändes lite sådär med orken så vi tog sängen upp till mottagningen för säkerhets skull eftersom de sagt att det tog ca 2 timmar. Kom upp med syrgas i näsan och en stor säng, skrämde nog upp dem rejält för de bara körde igång med detsamma.

 

Lite bedövning först för att sedan titta in i en maskin som de mätte olika saker med, fick sedan svara på lite frågor och så mätte de trycket i ögat, sen vänta en stund på läkaren, 20 min.

 

Hon kom och tittade även hon i ögat för att bedöma om det gick att operera, vilket inte skulle vara några problem, men jag var tvungen att bestämma om jag ville eller inte, klart man ville, kan ju vara roligt att se riktigt om nu inte andningen vill bli bra. Får väl skrapa ihop den livskvalité som är möjlig för att kämpa vidare.

 

Efter redan 30 minuter kunde man åka tillbaka till avdelningen och äta frukost, ta mediciner och vila lite innan det var dags för ultraljudet på levern. Mådde ju riktigt bra både andning och revben funkade, så nu tog vi rullstolen.

 

Även röntgen gick med racerfart, en halvtimme så var allt klart, snart dags för lunch.

Läkaren hann komma in och prata lite om vad som hänt, Pk-värdet vill gärna ligga högt men annars sjunker crp precis som det skall och värken minskar nog lite också.

 

Slapp eftermiddag fram till det var dags för utflykt till tandhygienisten, plats i rullstolen vid halv fyra och transport till sjukhustandvården så långt bort åt motsatta hållet mot där man bor.

 

När vi kom till hissen så var vaktmästaren där och sa att hissen är trasig, ha,ha. Skulle det bli att försöka gå tre trappor eller, men som tur va att han visste ju att det fanns en gammal hiss i andra änden av korridoren, så vi ko upp bakvägen på något sätt.

 

Togs omhand ganska omgående, fixade tandsten och polering. Blev sen transport tillbaka och lagom hemma till kvällsmaten, skönt att lägga sig på sängen och mysa innan det blev sovdags.

En jättebra dag trots allt som hänt, allt funkade kanon.

 

Nu orkar jag inte mer skriv idag, kram på Er så hörs vi igen, skrivet den 12/5


130425-130426

Torsdag den 25/4

Blev morgon idag med, men nu hade vi riktigt ont i bröstet vid vänster sida där de nedersta revbenen sitter. Blev kvar i sängen och plockade i mig lite yoggi och kaffe för att få något i magen.

 

Fick in alla mina saker till sängen så jag skulle klara mig därifrån tills hemtjänsten kom tillbaka vid lunch. Blev en enkel lunch, yoggi och macka sen somnade vi om igen med nya knip i magen och ont i sidan så fort man rörde sig.

 

Hade sovit en stund när lunchen skulle serveras, för de väckte mig när de kom. Tog mig upp till toa och försökte tvätta av mig  och därefter blev det kryp ner igen. Ingen mat passade så det blev lite kaffe, sen kunde hemtjänsten lämna mig igen, slöade på sängen med jämna plågor i magtrakten och i sidan.

 

Bestämde efter ytterligare någon timme att nu får du försöka dra på dig lite mjukisar och sitta upp en stund, tog lite tid men var uppe och fikade vid bordet, hittade en ställning som inte gjorde så ont.

 

Höll mig faktiskt uppe resten av kvällen trots att andningen och värken var hemsk emellanåt, lite huvudvärk som efterrätt fanns ju också. Tog tidig säng denna kväll. Somnade snabbt trots att jag legat nästan hela dagen.

 

Fredag den 26/4

Startade med den värsta huvudvärk och illamående jag haft på länge, låg och väntade på att hemtjänsten skulle komma vid halv åtta. Det gjorde de också, tog det lite lugnt och bad henne göra lite kaffe och lite yoggi i ett glas.

 

Pratade och undrade vad vi skulle göra, min tanke var bara ring en ambulans, eftersom jag pratat med lungmottagningen igår och då sa de att blev det inte bättre så skulle jag åka in.

 

Hon ringde till 112 och fick prata med sköterskan som också tyckte att hon skulle skicka ut en ambulans. Hemtjänsten ringde också till Anki och meddelade henne att jag åker in till akuten.

 

Låg bara kvar i sängen för var ingen ide att försöka ta sig upp, det klarade jag inte, tog väl en kvart innan de kom så de var snabba, de började med koll av syret och blodtrycket samt att sätta dit en nål.

 

Småpratade om hur de skulle få ut mig i ambulansen samtidigt som jag fick lite smärtstillande, de hämtade trappstolen och hjälpte mig upp i sittläge i den.

Körde sen ut mig till bilen samtidigt som  hemtjänsten plockade ner leg och plånbok och telefon.

 

Väl ute vid bilen skulle jag flytta över mig till båren och då blev det fart på andningen, stressade upp mig en del eftersom de stod och väntade samtidigt som det småregnade på oss.

 

Tog till slut mot till mig och kom över och sen in i bilen och värmen. Sen sa hon se opp for dårarna så åker vi.

 

När hon kört en stund så hade andningen inte lugnat sig, så det blev lite panik i bilen, och blåljus på sen gick det ganska skarpt i kurvorna, väl nere på akuten in på rummet, där stod 5-6 personer som kastade sig över mig med  syrgas och ekg och provtagningar, kände mig inte som att jag var riktigt vid medvetande.

 

Fick på masken med 15 liter syrgas/ min, kändes som huvudet skulle lyfta, men efter ca. 5-10 min så började andningen lugna sig, men illamåendet blev värre.

När de hade gjort båda mina armar fulla med blåmärken så körde de in mig på ava för  bevakning och väntan på röntgen.

 

Jag brydde mig inte om någoting, var helt slut, liggande i fosterställning, illamående och huvudvärk somnade jag nog till en stund. Kallsvettades med jämna  mellanrum.

Vet att läkare och sköterskor var där och pratade men vet inte vad de sa, var ganska borta.

 

Blev lite bättre framåt tidig kväll efter några påsar dropp, så efter flytt av röntgentider ett par gånger så kände jag att jag troligen skulle kunna klara det liggande i sängen.

 

Direkt efter röntgen var gjord så kom läkaren in och hade konstaterat att jag knäckt ett par revben av någon anledning som jag inte kan komma på, det var därför som andningen inte funkat och syret rasat ner till så låga värden så man mår illa och får huvudvärk.

 

Blev liggande på ava över natten med bevakning, syret steg lite efter hand, så de kunde justera ner det lite i taget, men prover och odlingar sa också att det fanns infektion i kroppen, CRP- på 80.

 

Något har hänt, vi hörs snart igen.


130420-130424

Lördag den 20/4

Vilken morgon, solen på väg upp och jag på väg till toa vid kl. 06.00 med smällande migränhuvudvärk och ont i bröstet. Tog 2 alvedon samt migräntablett och en värktablett, lite vatten och slog sen huvudet i kudde nr 1 och la kudde nr 2 över huvudet, där låg jag och tyckte lite synd om mig själv.

 

Somnade om och sov tills Anki undrade om jag ville ha frukost, det ville magen men inte huvudet så det blev till att ligga kvar en stund till. Kom sen upp vid tiotiden och tog mina mediciner, gick ut och åt min frukost, började faktiskt kännas mindre i huvudet nu.

 

Inhallerade lite halvliggande på sängen, och efter en stund kändes det ganska ok, vi fikade lite kaffe innan Anki gav sig ut och köra gräsmattan med vertikalskäraren, rev runt bra i det döda gräset och mossan. Hon höll på i fem timmar i ett sträck, kört på två håll och ihopräfsat, hon är otrolig.

 

Jag tillbringade faktiskt några timmar ute på altanen denna härliga vårdag, Kändes bra för andningen att komma ut i lite varmare luft. Dags för Anki att ta på sig kockmössan och göra mat till en oförmögen gubbe, som inte klarar att ens serva trädgårdsmästaren med mat, klarar i bästa fall av att fixa lite kaffe.

 

Kvällen försvann med klockan och Tv-programmen, sängen kallade på mig vid 23.30.

 

Söndag den 21/4

Även idag med huvudvärk i starten, segade mig upp en timme efter det att Anki sagt till om frukost.

Men kändes bättre än igår, så det kan nog bli bra.

 

Hände egentligen ingenting speciellt på hela dagen, kände mig riktigt bra, även smärtorna i bröstet var borta. Anki åkte på SSR-möte, så jag spelade faktiskt bingolotto för en gångs skull, men blev ingen vinst.

 

Blev väl ca. 22.00 innan Anki var hemma igen, så lite kvällsprat i någon sekund innan jag kände för sängen, hade faktiskt varit en bra dag trots lite tuff start.

 

Måndag den 22/4

Idag var min ordinarie frukostvärdinna sjuk, så det blev ett annat men ändå känt ansikte.

Var inte i bästa skick idag heller, men med lite frukost i magen så kom man igång efter en stund.

 

Höll på lite med datorn på förmiddagen idag, ska försöka ta fram allt om renoveringen av huset med kvitto sen 1982 då vi köpte det, ska ju sälja det nu så då gäller det att minska vinstskatten så gott det går.

 

Kommer fortfarande att vara Öjabybor, men i lägenhet som vi hoppas ska innebära mindre jobb med.

 

Annars innebar denna dag ett besök av fotvårdare för att få igång lite skötsel av denna del av kroppen också, biverkningar av medicinerna gör dem lite virusangripna, så nu fotbad, fila och smörja en tid framöver.

 

Efter att vi ätit kvällsmat tog jag ett träningspass med mina hantlar och fotmanchetter, gick bra men kändes lite tyngre än vanligt denna kväll. Efter en hyfsad dag blev det sovdags vid 23, tiden som vanligt.

 

Tisdag den 23/4

Dags för provtagning för pk-värdet idag. Tog mig upp ganska lätt idag, utvilad och på G redan vi kl. 08.00 för tvätt och påklädning, sen frukost och stick i armen.

 

Men så hände det något en stund efter frukost och jag började bli trött och få värk i sidan vid revbenen.

Gick och la mig igen och slappade men kunde inte somna för det var hela iden en molande värk i sidan, tog lite värktablett och alvedon.

 

Steg sedan upp vid 12-tiden för att försöka komma igång innan de kom och serverade lunchen. När den var avklarad kändes det bättre igen, blev en sitt vid datorn på eftermiddagen och en runda till altanen, för var fint väder, men kallt.

 

När vi ätit kvällsmat och satt i fåtöljen och tränade så kändes det lite jobbigt, men körde färdigt passet. Efter att jag pustat ut skulle jag resa mig och gå ut i köket, när jag då reste mig knäppte det till i sidan, där jag hade haft värk innan och sen gjorde det rejält ont.

 

Kunde knappt räta mig, tog tabletter men inget hjälpte mot värken. Satt en stund innan jag beslöt mig för sängen, fick av mig kläder och kröp ner. Hittade till slut en ställning som var acceptabel, och somnade faktiskt ganska snabbt sen.

 

Onsdag den 24/4

Vaknade till för att gå på toa vid sju-tiden men det var så gott som omöjligt att komma upp ur sängen, värkte som knivhugg i sidan, (vet ju inte riktigt hur de känns men gjorde dj…..l..t ont).

 

Tillbaka till sängen med illamående, huvudvärk, magknip och revbensvärk, kom under täcket och inväntade hemtjänsten som kommer vid 08.30.

När hon kom fixade hon lite piller och frukosten vid sängen, för jag kom inte upp.

 

Hon fixade med kräkbalja och jag fick i mig mina piller och lite yoggi och även fem droppar kaffe.

När hon sedan var klar att gå och fixat fram allt jag kunde tänka mig att behöva utan att stiga upp.

 

Jag blev kvar i sängen med fruktansvärd magknip och illamående men inget kräkande, vid lte i ett kom de och skulle fixa lunch, blev ett par stycken potatisbitar och en korvskiva sen gick det inte ner mer.

 

Hon gick och jag somnade igen för att vakna till vid lite i tre när det var dags för kaffeservering.

Hade också pratat med lungmottagningen om vad jag skulle göra, de svarade att eftersom jag inte kräkts så skulle jag avvakta tills imorgon och se om det blivit bättre.

 

Kom upp ur sängen en stund på kvällen när Anki kommit hem, kändes lite bättre i magen, men värken från revbenen hjälpte inget mot, och inte heller huvudvärken.

 

Kröp ner i sängen igen efter några timmar i vaket tillstånd och somnade trots att det kändes för dj…li.


RSS 2.0