130427-130507

Lördag den 27/4

Sovit rejält efter allt syre och morfinsprutan i går. Har kräkts ett par gånger under morgonen.

Läkaren kom in och berättade att de inte fått svar på alla odlingar ännu men tyckte att jag kunde åka upp till avd. 5 och sen skulle de påbörja en antibiotikakur på 10 dagar.

 

Kom upp till femman vid halv elva, mitt andra hem, Rum S blev det denna gången annars brukar rum R vara stamrummet.

Kände mig piggare nu, men har ju stoppat i mig värktabletter, morfin och dropp sen igår så de borde ju vara bättre, när maten kom vid 12-tiden var jag jättehungrig samtidigt som magen spökade, åt upp lunchen och vilade en stund.

 

Vid tre kom de in och gav mig antibiotikan som jag skulle få fyra gånger / dygn i 10 dagar. De skulle också höja styrkan på mitt värkplåster för nu var det värken i revbenen som var hemsk, inte andningen.

 

Gav mig medel mot illamåendet som kom ibland och mera värktabletter innan jag skulle försöka hitta en ställning som det gjorde minst ont för att kunna somna.

 

Söndag den 28/4

Vaknade och kände att det var ganska bra i andningen, medan det värkte duktigt i mina revben, värst var det efter toabesöket på morgonen, fick beställa in lite tabletter och sen ligga kvar och slappa.

 

Bara kontroller idag eftersom det var söndag, sen frukost och antibiotikakuren, med storsprutan.

Är ju en tio-dagarskur tre gånger per dygn. Var en helt underbar dag framåt eftermiddagen när man bara låg still och njöt av lugnet.

 

Anki kom upp med lite kläder och dator mm.

 

Fixar inga längre utflykter än till toan och tillbaka, för då blir det jobbigt, men väl på plats och lugnat ner sig är det bra igen, använder kisseflaskan mest.

 

 

 

Måndag den 29/4

Idag vaknade vi med samma värk igen och en massa slem som också vaknat till och ville upp. Det blev en kamp om värken eller kvävas av hostan, hostan lugnade sig till slut.

 

Claes kom upp och sa hej, för han hade varit på mottagningen och tagit prover, första gången på ett år ungefär sen vi träffades. Han hade blivit liten.

 

Dags för en massa prover och vägande idag så hela morgonen var fullbokad, inte mycket slöande i sängen, inhallation med andningsträning, frukost, antibiotika, prover och kontroller för övrigt, detta tillsammans med magvärk och trasiga revben gjorde förmiddagen till en pina.

 

Läkarna kom och rondade, de sa att eftersom de inte fått alla odlingssvar än så är det en bred antibiotika som de använder, revbensvärken var bara att räkna med att det kommer att göra ont i flera veckor framåt, bara att lindra med värktabletter och plåster.

 

Nu ökade de styrkan på mina morfinplåster så kanske det blev bättre. Annars var det väl inget speciellt mer än eftersom CRP ligger på 8o fortfarande. Och må illa medicinen skulle också pågå en tid till eftersom de inte var säkra angående influensan.

 

Tisdag den 30/4

Valborgsmässoafton.

Fortfarande lite magproblem, känns som ett tryck på magen som inte vill ge sig, är väldigt hård i magen, kommer lite harpluttar bara, fast äter som en häst.

 

Känns faktiskt som att man har fått upp en energireserv för denna gången har jag återhämtat mig bra, och på ganska kort tid.

 

Inbokad på detta hotell är ju perfekt med tanke på brasa och fyrverkeri utanför fönstret mittemot.

Tyckte det skulle bli bra framåt kvällen, men var tillbaka i värk och trötthetskväll så jag låg kvar i sängen och lyssnade på fyrverkeriet.

 

Fick under kvällen reda på att Claes hade fått feber och fått åka in till akuten, och blivit inlagd på avdelning  3, under mig.

 

Onsdag den 1/5

Första Maj, ska äntligen våren och värmen komma nu.

En morgon när det kändes som om det skulle kunna vara lite på bättringsvägen, åt frukost rejält och tyckte man orkade det mesta, så det blev en förmiddagsdusch.

 

Strax innan jag var klar kom lillasyster Mita på besöksrunda, när jag inte var riktigt klar ännu så gick hon till Claes istället, för att komma tillbaka igen lite senare, bra när det finns några att välja på.

 

Senare på eftermiddagen hade det blivit plats ledig till lillebror Claes här på femman, så nu blev vi rumsgrannar en vecka framåt minst, eftersom han skulle också få antibiotika kur.

 

Hade som sagt inte sett varandra på över ett år men nu blev vi grannar. Nu hade man besök varje dag.

 

 

 

 

 

Torsdag den 2/5

Märks nu efter nästan en vecka här att den energin och vikten man byggd upp under några bättre månader gör nytta, känner att man återhämtar sig snabbare när det gäller att orka gå på toa och en lugnare andning.

 

Läkaren var inne och talade om att sänkan hade börjat gå ner igen, men ska fortsätta med antibiotikan till på måndag och sen avvakta provsvaren, mycket färgat slem har börjat dyka upp så nu ska jag lämna upphostningsprov för analys.

 

Känner mig annars relativt ok med andningen och syresättningen som nu håller sig runt 90-93 procent, i viloläge men sjunker snabbt ett par procent bara man ställer sig upp.

 

Fredag den 3/5

En morgon med rejält ont i revbenen samt mycket hostande, men det var ju bra att man fick upp lite till provet de ville ha.

Efter frukost och värktabletter blev det lättare att andas och röra sig.

 

Pratade med Anki en stund och berättade vad läkarna sagt, ska vara kvar över helgen och sen nya prover på måndag.

 

Anna, Tobbe och Maja skulle vara hemma i Öjaby ikväll för Linda ska köra sin första folkracetävling i morgon lördag i Kalmar, med Tobbes bil.

 

Tyvärr märkte de när de lastade bilen att drivknuten var kass, var tvungen att bytas, Men Lindas besvikelse påverkade grabbarna Erik och Tobias så de skaffade fram en ny knut och bytte den på kvällen, klara vid ett på natten ungefär, bra kämpat boys.

 

Lördag den 4/5

Linda skulle göra debuttävling i folkrace nere i Kalmar idag, så där var man ju tvungen att vara lite nyfiken via sms. Hon körde duktigt sa de som var med henne.

Bilen höll och blev inte såld, och hon tyckte det var kul.

 

Anki var uppe och hälsade på, hon var inte med i Kalmar för det är mycket att plocka med hemma nu, eftersom vi ska flytta till marklägenhet den 1 juni och sälja huset. Är bra att jag är här på lasarettet för då är jag inte i vägen för flyttlådorna.

 

Mådde ganska bra idag, men gjorde ju inte så mycket så det var väl ett önsketänkande.

Äter bra och håller vikten uppe, plussar till och med på lite.

Inga läkarrapporter idag eller prover.

 

Söndag den 5/5

En kanonhärlig morgon där jag inte fattade någonting, ingen värk i revben eller mage och lugn och fin andning, vad hade hänt inatt.

 

Blev frukost och var riktigt hungrig, njöt hela förmiddagen, kan det vara våren tro.

 

Fick sen framåt eftermiddagen/ kvällen finbesök av Maja, Anna, Linda och Anki, satt i sängen och pratade med dem utan att bli det minsta andfådd, bra fart med syrgasen nu och sen en liten tjej som satt i sängen och lekte och jollrade, blev sen rollatorrace, Linda skjutsade runt Maja å rollatorn vilket verkade jättespännande.

 

Kände mig jättebra efter att haft besök, men var också skönt att bara lägga sig och vila lite innan kvällsmaten. Blev ishockeytittande på kvällen och lite prat med Claes sen sovdags.

 

Måndag den 6/5

Idag är det måndag och fullt pådrag med allt, kontroller, prover, frukost, antibiotika och sen lite lugn.

 

Efter en stund kom läkarna in och ville öka på värkplåstret ett snäpp till samt att det nya upphostningsprovet visade på att de skulle ge ett annat antibiotikum i ytterligare 7 dagar till, så blev en veckas påbackning minst.

 

Passade då på att be sköterskorna att kolla om inte det kunde finnas några återbud på de kallelser som jag hade till tandhygienisten och leverröntgen. Hade ju redan en tid hos ögon imorgon tisdag för att göra en förundersökning angående gråstarrsoperation. Ska vara där 07.45, tidigt du.

 

Eftermiddag och kväll blev det mycket vilande och uppladdning inför morgondagen som kanske kan bli tuff, eftersom jag fått besked om att även röntgen och hygienisten ville använda sig av mig imorgon. Allt eller inget.

 

Tisdag den 7/5

Fick ställa klockan för att vara beredd på en tidig morgonutflykt till ögonavdelningen, skulle vara där 07.45 för undersökning inför starroperation.

 

Kändes lite sådär med orken så vi tog sängen upp till mottagningen för säkerhets skull eftersom de sagt att det tog ca 2 timmar. Kom upp med syrgas i näsan och en stor säng, skrämde nog upp dem rejält för de bara körde igång med detsamma.

 

Lite bedövning först för att sedan titta in i en maskin som de mätte olika saker med, fick sedan svara på lite frågor och så mätte de trycket i ögat, sen vänta en stund på läkaren, 20 min.

 

Hon kom och tittade även hon i ögat för att bedöma om det gick att operera, vilket inte skulle vara några problem, men jag var tvungen att bestämma om jag ville eller inte, klart man ville, kan ju vara roligt att se riktigt om nu inte andningen vill bli bra. Får väl skrapa ihop den livskvalité som är möjlig för att kämpa vidare.

 

Efter redan 30 minuter kunde man åka tillbaka till avdelningen och äta frukost, ta mediciner och vila lite innan det var dags för ultraljudet på levern. Mådde ju riktigt bra både andning och revben funkade, så nu tog vi rullstolen.

 

Även röntgen gick med racerfart, en halvtimme så var allt klart, snart dags för lunch.

Läkaren hann komma in och prata lite om vad som hänt, Pk-värdet vill gärna ligga högt men annars sjunker crp precis som det skall och värken minskar nog lite också.

 

Slapp eftermiddag fram till det var dags för utflykt till tandhygienisten, plats i rullstolen vid halv fyra och transport till sjukhustandvården så långt bort åt motsatta hållet mot där man bor.

 

När vi kom till hissen så var vaktmästaren där och sa att hissen är trasig, ha,ha. Skulle det bli att försöka gå tre trappor eller, men som tur va att han visste ju att det fanns en gammal hiss i andra änden av korridoren, så vi ko upp bakvägen på något sätt.

 

Togs omhand ganska omgående, fixade tandsten och polering. Blev sen transport tillbaka och lagom hemma till kvällsmaten, skönt att lägga sig på sängen och mysa innan det blev sovdags.

En jättebra dag trots allt som hänt, allt funkade kanon.

 

Nu orkar jag inte mer skriv idag, kram på Er så hörs vi igen, skrivet den 12/5


Kommentarer

Skicka ditt meddelande här:

Ditt namn:
Spara info?

Din E-postadress: (publiceras ej)

Din bloggadress:

Meddelande:

Trackback
RSS 2.0