111028-29

Fredag den 28/10
Efter en välsoven natt vaknade man till när de andra skulle skramla iväg till jobbet. Brukar bli ett besök på huset och sen tillbaka till sängen för att hinna med en timmes skönhetssömn.
Försöker att inte bli kvar i sängen längre än till åtta, går knappast heller, för magen vill ha mat vid den tiden.

Idag mår vi så där, men frukosten trillade iallafall ner, sen frukost nummer 2, 16 piller som ska sköljas ner, och det kan kännas som det tar emot att få ner dem ibland.

Dags för inhallation och sen blev det till att plocka ut ur diskmaskinen, översta korgen går bra, men när man ska böja sig ner till den undre så blir det en sak i taget och sen pausa en stund. Satte mig vid datorn en stund innan det var dags att ordna till lite lunch.
Var vad jag orkade, för sen blev det vila på sängen, somnade till en timme.

Hade precis kravlat mig ur sängen när det ringde på dörren, det var Månsan, Ankis kompis och min också, som kom för att vara med och jobba på rallyt imorgon. Då blev det ju till att fixa lite fika och sen satt vi och pratade ända tills Anki kom hem.

Jag som skulle gjort potatisgratäng och fläskkotlett till middag. Gjorde ju inget, för det var ingen som hade tid eller ville ha mat, för de skulle åka ut till Hovmantorp och förbereda inför tävlingen.
Nu hade både viljan och orken gjort sig hörd, så det blev ingen mat.

Satte mig vid datorn och lekte en stund, sen kom Erik hem, nu var det lastat och klart för imorgon.
Vid lite i åtta var vi tvungna att ringa och höra när de kom hem, för de skulle ta med sig pizza hem som vi skulle äta, och pizzerian stängde ju vid nio.

Vid halvnio kom det mat och många folk, Tobbe och Anna, Månsan och Anki, och lite senare skulle Linda komma.
Åt pizza och tog en öl, och en liten Jäger, och en massa piller som efterrätt.
Sen blev det lite snackande och lite mera Jäger, medan Anna och Linda fixade sista papperen som skulle fram.

Vid tolvtiden fick det bli läggdags, för alla utom jag och katterna skulle ju åka mellan halv sex och kvart över på morgonen.

Lördagen den 29/10
Vaknade när de andra skulle ge sig iväg, runt sextiden stack de alla utom Erik som inte skulle åka förrän vid sjutiden, önskade honom lycka till när han gick, sen somnade jag om och vaknade inte förrän klockan var tio.
Fick nästan lite panik, och steg upp ganska omgående för att hinna göra alla morgonbestyr.

Vid halv tolvtiden kom min snälla svärmor Karin för att göra mig sällskap, hon visste ju att alla de andra var på tävlingen. Det var jätte skönt med lite sällskap och framförallt så hade hon både mat och fika med sig.
Jag blev servad med både middag och fika. Vid femtiden åkte hon hem för att slippa köra i mörkret. Tack så mycket för besöket.

Kollade också in hur det gick för Erik via nätet, han skötte sig jättebra, vann sin klass klart, men idag var det lite speciellt för han tävlade även mot både A och B-förare, så tror det blev sjua i Volvo original. 22:a totalt. grattis

Kollade sen in V-75, men inga vinster idag, får hoppas på nästa gång. Kvällen rullade på utan att göra något annat än strötitta på TV. De andra lär väl dyka upp framåt morgonen när fest och efterfester är avklarade. Nu blir det sängen för mig, ska ju orka med en dag imorgon också. Annars har jag mått bra idag.

Ha det bra och glöm inte ställa om klockan.  Kram  ////








111026-27

Onsdag den 26/10
Kändes jobbigt redan på morgonen idag, ingen bratid att njuta av. Tog mig upp efter mycket mental överföring från hjärnan till benen.
Ordnade lite frukost och löste mitt sudoko, för att sen ingå närkontakt med duschen, vilket faktiskt gick bättre än väntat. Tog visserligen bra på krafterna, så det fick bli lite sängslappning efter.

Hittade en paket med grytbitar i frysen, så idag blir det köttgryta med ris till middag, men först lite enkel lunch till mig själv.
Verkar som det är något skit riktigt med gubben igen, för nu går det väldigt trögt med andningen och andfådd innan jag bara tänker på att göra något.

Plockade fram lite saker till köttgrytan och började steka köttet, gick ganska bra när man kan stå och hänga på bänken hela tiden, men ett helt företag att gå till kylen och hämta saker, helt slut om man måste böja sig ner.

När sen mina matgäster kom hem så fick de duka fram, medan jag la mig på sängen fem minuter för att lugna ner kroppen, så man kunde få i sig lite mat.
Åt maten, sen var det dags för mer vila, orkar inte mycket just nu.

Tog mig sedan upp och ut till fåtöljen för att kolla lite på TV. När man efter en stund har lugnat sig så känns det inte riktigt lika jobbigt. Anki stack in till motorgården en stund och hjälpte Linda inför SSRC-finalen på lördag, rallytävling i Hovmantorp på lördag. Erik kollar över det sista på bilen.

När de sedan kom hem blev det lite fika och kvällssnack innan det var dags för sängen igen. Imorgon blir det en aktiv dag på lasarettet.

Torsdag den 27/10
Trögt och hostigt till att börja med innan man kom upp idag, trodde jag skulle hosta upp hela lungan, men den satt kvar, däremot kom det upp en hel del gulfärgat slem, vilket brukar tyda på att det är något skit på gång där inne.

Åt frukost och gjorde alla morgonrutiner för vid halv elva skulle Anki hämta mig för resa till röntgen.
Måste vara klar i god tid, så man inte behöver stressa för då blir det inte bra. Gått cirka 10 meter ut till bilen och satt mig, så är man flåsig och nästan halvpanik i andningen en lång stund.

Kom till lasarettet, Anki tog fram fyrhjulingen och sen blev det åka av, kom till röntgen och de tog in mig direkt nästan, men sen blev det lång väntan efteråt tills de hade kollat bilderna, 20 min. efter kom de och sa att de ville ta mer bilder, in igen för posering, har väl snygg överkropp antagligen. Dröjde tio min. till sen fick vi åka hem.

Anki körde och jobbade och jag slängde mig på sängen för lite vila innan det var dags för nästa resa till lasarettet för att träffa läkaren kl. 14.00.
När hon lyssnat och tittat på röntgensvaren, konstaterade hon att det var en ny inflammation i den bästa av två dåliga lungor. Vet man varför det varit så kass en tid.

Inte utan att besvikelsen skrattar en i ansiktet, efter att varit inlagd i fyra veckor för att rensa ut bakterier och dylikt, så blev det drygt 2 veckor i bra form innan skiten drog igång igen, känns riktigt jobbigt nu.
Fick ordination med antibiotika igen i tablettform, hjälper inte det så blir det inläggning igen.

Blev också remiss på en skiftröntgen, eftersom röntgenläkaren tyckte att de vanliga bilderna inte visade tillräckligt
mycket. Fick ta lite prover för att kolla sänkan och vad det var mer, burk med hem för upphostningsprov, fick också reda på att det inte blir någon ny operation förrän det gått två år efter att tumören i ögat togs bort, så augusti 2012 gäller för listan. Sen blev det hemfärd.

Anki åkte till jobbet och jag la mig på sängen, Linda kom hem från sitt jobb en stund innan hon skulle på innebandyträning, Anki kom hem igen, steg upp och stekte lite färdigpyttipanna som Anki handlat. Efter maten blev det fåtöljen och TV-n. Då ringde telefonen, och det var från röntgen, skulle röntgas på måndag kl. 15.00, snabba puckar.

Kvällen väldigt jobbig och flåsig, är tillbaka i samma läge som innan förra behandlingen.
Funderar på hur vägen till augusti ska lyckas och hur lång blir sen väntan innan det blir dags, kommer jag och mina anhöriga att orka hela vägen, givetvis ska det gå på något sätt, men motgångarna känns tyngre och tyngre.  

Hade ju för någon vecka sen när man mådde hyggligt bra planerat att vara med på rallyfesten på lördag, men nu blir det antibiotika och fåtöljen istället. Blir inte ofta som man tänkt sig.

Jag lovar att kämpa på tills jag når målet, hörs snart igen, sköt om Er och ha det bra.
Extra kramar till min älskade lillasyster, kämpa på du med.

111021-25

Fredag den 21/10
Tog mig upp från sängen vid åtta-tiden för att intaga lite alvedon och näringsshot samt en liten dos inhallation, tog mig sedan till sängpositionen igen för att morgonslappa en stund, och kolla in nyhetsmorgon, innan det var dags att fixa till frukosten och resten av medicinerna.

Gjorde sen lite viktigt dataarbete, såsom en och annan patiens och lite koll på facebook och mailboxarna.
Dags för halv tolv kaffe, och sen vet jag faktiskt inte vad jag hittade på, åt lunch och vilade mig nog i form inför kvällen.

Hade ju bestämt att vi skulle äta lite tacos till kvällsmat, så det var dags att sätta igång med köttfärs och hacka alla möjliga saker, och plocka fram små skålar att lägga godsakerna i.
Fick en extra kvällsgäst också, vårans bästa Kalle från Diö hade följt med Linda hem för en weekendrunda i Öjaby, vilket alltid är lika roligt. Då blev det lite bus i sängen istället för vila.

Annars kändes det relativt bra hela kvällen, med intagande av en öl och lite tilltugg så klättrade sig klockan upp till tolvsnåret nästan, innan det blev horisontalläge.

Lördag den 22/10
Kändes lite trögt vid frukosten, kröp i kroppen och näsan ville inte sluta producera rinn.
Så när Anki drog igång med stora höststädningen i vardagsrummet, så passade jag på att inta sängen en stund till för att inte komma ivägen för damtrasor och fönsterskrapor.

Skulle sen prova att åka med Linda och Kalle för att titta på Team Växjös bowlingdamer som skulle spela. Linda skulle vara lagledare och Kalle och jag fick agera cheerleaders. Det gjorde vi nog bra för de vann enkelt.
Anki kom och hämtade oss sen, för Linda skulle vidare till sin innebandymatch, som började lite senare.

När vi kom hem hade Kalles mamma Anna och lillebror Måns kommit för att hämta Kalle. Men först skulle vi fika lite, och sen skulle de åka och titta på Linda när hon spelade innebandy. Anki åkte också dit.
Nu blev det lite vila för mig innan jag skulle börja göra lite mat tills de kom hem.

Denna dag fungerade helt godkänt, klarade ju bowlinghallen och mådde hyggligt för övrigt.
Blev en trevlig lördagskväll med Linda och Anki, samt dumburken.

Söndag den 23/10
Idag vaknade man och kände sig ganska bra, hjälpte till med frukosten, när man sedan ätit och tagit medicinerna
blev det tvärstopp i maskineriet, orkade inte någonting och blev kanontrött.
Fick gå och lägga mig igen och se om det blev bättre, det blev det faktiskt efter en timme sov. Nu var det bara lite frysande kvar, men då kan man ju ta på sig lite varmare kläder.

Anki hade full rulle med sin städning, som nu hade sprridit sig vidare till köket.
Peter och Emma kom ut och visade upp sin nyinköpta bil, har ju sålt sin Bmw för att numera åka Volvo, Den var jättefin och stor tyckte de, jämfört med BMW-n, ja.

Linda spelade innebandy även idag, med Anki som åskådare där, så blev jag ensam hemma.
Vilket gjorde att eftersom det inte var så bra idag så kunde jag passa på att vila lite till, är ju för nyfiken på vad de gör när de är hemma, så då blir det inte mycket vila.

Kvällen var jättjobbig, hostade och harklade mest hela tiden, svårt att få luft och väldigt ansträngd i andningen, slem och gurgel hela tiden. Skulle det vara slut på det lite braare nu, eftersom det gått två veckor sen jag slutade med antibiotikan. Får ringa mottagningen imorgon måndag och höra vad de tycker.

Måndag den 24/10
Steg upp vid åtta.tiden och ringde telefonsvararen på mottagningen, de skulle ringa tillbaka vid 11.15.
Fixade frukost och tog medicinerna, när jag sen hade inhallerat och ställde mig upp fick jag en väldig smärta över bröstet, så jag vände tillbaka till sängen igen.

Där låg jag nu och försökte pysandas så gott det gick för att försöka få det att ge med sig och kunna slappna av, men det värkte på riktigt bra en stund till innan det började ge med sig lite för att sen komma tillbaka igen.
Så höll det på i 20 minuter ungefär, var på väg att ringa Anki men telefonen låg ju i köket, men helt plötsligt bara försvann det och sen kände jag inte av det mer.

Låg kvar på sängen en stund, tills de ringde från mottagningen och jag berättade att det börjat bli sämre nu i helgen och om smärtan nu på morgonen, undrade om de inte skulle kolla upp någonting efter den behandlingen jag fått, eftersom det kändes som vi var tillbaka på ruta ett igen.

Jo de skulle göra lite efterkontroll, så nu blev det snabba besked, på torsdag skulle jag röntgas och träffa läkaren blev det sagt. Får väl se om de hittar något nytt skräp.

Kvällsmaten blev pannkakor idag eftersom min dag också varit lite pannkaka, men det är bra mat det också.
Trög och jobbig kväll igen. Som tur är så fungerar nätterna jättebra.

Tisdag den 25/10
Är nog en härlig dag för de flesta, eftersom det är lönedag för de flesta.
Men min morgon var inte alls bra idag, trögt och lite småvärk i alla leder, och frös även om man inte lyfte på täcket.
Skulle ju till träningen i eftermiddag också, får väl se om det känns bättre framåt dagen. Fick ialla fall i mig frukosten och en hög med piller, kände mig lite bättre efter det.

Funderade fram och tillbaka på om jag skulle ringa och avboka gympan, men det skulle nog gå, så jag förberedde maten till kvällen, vilket tog lång tid att bara skala potatis, fick vila en stund emellan. Var inte hungrig vid lunch heller, tog en fika och en näringsdryck, inhallerade sen och gjorde mig klar för att bli hämtad.

Bilen skulle komma vid 14.30 och hämta mig, var redo fem minuter innan och stod utanför och väntade en kvart, men sen frös jag så jag gick in igen och väntade, men ingen bil kom, vid 14.50 kom det en farkost med serviceresor på sidan, nu är det ingen idé att åka sa jag till chauffören och sen fick han köra igen.

Jag gick in och ringde till gympan och sa att jag inte kunde komma idag.
Det var nog meningen att jag inte skulle träna idag eftersom jag inte mådde riktigt ok.
Fick istället vila en stund innan det var dags för kockeriet. Men idag kom de hem lite senare än vanligt så det var gott om tid. Potatismos och fylld grillkorv med riven ost blev det.

Däremot kom Anna och hundarna och hälsade på en stund, Anna skulle träna bowling och hundarna skulle sällskapa mig en stund.
Kvällstiden fungerade, även om det vissa stunder körde ihop sig med hostattacker så man blev helt slut.

Nu blir det inte mer för denna gången, får se vad som händer på torsdag på läkarbesök och röntgen.
Återkommer med svar,  kramar från mig ////




111017-20

Måndag den 17/10
Vaknade efter en natts dålig sömn och kände mig ganska sliten i kroppen, hade kryp i benen och känt mig frusen hela natten.

Masade mig upp vid halv nio för att magen skrek efter mat, och så måste ju de där medicinerna ner vid nio-tiden ungefär. Ordnade detta och gick sedan tillbaka till sängen för att slöa en stund, bara det att jag somnade och vaknade inte förrän strax före två. Behövde nog lite sömn. Troligen den tuffa helgen som satte sina spår.

Flög mer eller mindre upp ur sängen, och började med att inhallera och plocka i mig lite eftermiddagspiller och lite energidryck, för att äta lunch nu var lite väl sent.
Däremot blev det sängbäddning och sedan till att skala potatis till middagen, skulle bli bruna bönor och falukorv.

När alla kommit hem och vi hade ätit blev jag akut trött igen, blev tvungen att lägga mig en timme på sängen, man börjar ju undra vad som försigår.
Men vid halv sju-tiden började man bli normal igen och kunde i alla fall hålla ögonen öppna resten av kvällen, även om man var lite frusen av sig.

Tisdag den 18/10
När jag vaknade denna morgon så var jag mycket bättre utsövd, efter en hel natts orubbad sömn så steg man upp vid lite i åtta och kände sig i hygglig form.
Frukost och de vanliga, sen ringa till serviceresor och beställa skjuts till träningen i eftermiddag.

Tyckte att idag tar vi det väldigt lugnt, och hittar inte på några dumheter för att ha orken kvar till träningen, så det blev lite sitt vid datorn för att skriva blogg.
Gjorde lite lunch och vilade en stund på sängen innan det var dags att bli hämtad för att åka och träna.

Träningen gick jättebra, har faktiskt ökat på både i tid och belastning i övningarna, börjar kanske väcka de små muskeltrådarna till liv igen. Men krävs fortfarande ganska lång återhämtningstid efter övningarna.
Anki kom och hämtade mig vid kvart över fyra, strax innan for det iväg ett par ambulanser och nu en polisbil, kände en oroskänsla i kroppen, visste att Linda hade körlektion på MC.

När vi sen kom hem så la jag mig en stund och vilade, innan vi skulle äta ringde telefonen och vi fick meddelande om att en nära anhörig varit med om en trafikolycka, förklarade nog min oro tidigare.

Nu var det inte lätt att försöka hålla andningen lugn resten av denna kväll, satt hela tiden med tankarna på hur det skulle gå för den drabbade personen, jag var helt knäckt hela kvällen, försökte att sova, men gick inte så bra först, men somnade till slut.

Vid 02.00 kom det ett härligt sms som berättade att det gått bättre än man kunde tro
och att läget stabiliserat sig. Nu kunde man somna på riktigt.

Onsdag den 19/10
Ny dag och nya tankar, steg upp efter en orolig natt och gick ner och duschade innan det blev frukost och medicinering. Löste lite sudoko och tog min kopp kaffe.

Gick här hemma i min ensamhet med katten och funderade givetvis ganska mycket på olyckan igår, då som ett brev på posten kom det ett samtal som berättade att läget var fortfarande bra, och att skadorna var minimala efter omständigheterna och skulle förhoppningsvis försvinna. Kändes härligt.

Nu till dagens sysslor, arbetarna i familjen hade beställt raggmunkar och fläsk till middag, det var väl något man inte gör så ofta, men det lät väldigt gott.

Fram med kokboken och kolla hur detta skulle göras, skala potatis, göra smet, sen när Erik kom hem så var jag tvungen att anlita honom som hjälp till att riva potatisen, för det var jobbigt för den klena kocken.
Sen var det bara stekning som gällde, fläsk i ena pannan och raggarmunkarna i den andra.
Resultatet blev väldigt gott.

Blev sen en hyggligt bra kväll tillsammans med Anki och Linda och lite TV, bara det att det verkar som om det har kommit tillbaka en del slem och elände igen, får nog slå en signal till läkarna och påtala detta.
Däremot håller jag uppe en bra vikt fortfarande, och blåsvärdena går en liten aning uppåt.

Torsdag den 20/10
Idag skulle vi ha en slapp dag för att orka med eftermiddagens träningsdos, hårt med två pass i veckan, särskilt när människan är lat av naturen.
Startade upp som vanligt med det vanliga förmiddagsstöket, för att sedan få lite sällskap av Linda som kom hem och åt lunch, tillsammans med mig.

Idag stod det potatis och purjolökssoppa på menyn, dags att börja direkt för ska ju åka iväg vid 15.00.
Tar ju lite längre tid för mig att utföra en del saker.
Potatisskalning, skiva dem, strimla purjon och en vanlig lök, sen passade vi på att vila medans det kokade en stund, sen mixade vi och tillsatte lite smått och gott för att koka upp det igen.

Fick det lite stressigt med att hinna med inhallationen innan bilen kom, men det gick. Väl framme vid sjukgymnastiken fick jag lite lugna ner mig tid, gick hyggligt men var jobbigare än sist, men det blir det när man inte vilat något innan, annars var syresättningen på 93 % så det var ju ok.

Linda kom och hämtade mig idag, så jag slapp sitta och vänta i en timme på serviceresor. hon hade haft körlektion så det passade ganska bra.
Nu hem för att se om det gick att äta min soppa, det smakade faktiskt gott, imponerande.
Linda skulle sen iväg och spela match i innebandy, som de vann. Så Anki och jag fick fördriva kvällen så gott det gick, var ju Robinson-såpa på TV.

Jag hade ganska mycket slem att jobba med efter träningen och en ganska stressig dag, som skulle varit lugn, men så blir det ibland. När man sen kom i säng så blev det lugnt och man somnade gott.

Nu har vi berättat lite igen, händer inte så mycket med mig just nu, så är väl inte den mest spännande läsningen att bjuda på. Känner mig ju piggare, och det är ju gott.

Sköt om Er, med facit i hand kan en sekund på fel ställe förändra hela livet. Kramar ////


111011-16

Tisdag den 11/10
Denna dag började för min del med en ganska slapp morgon, mådde lite väl en stund innan jag klev upp och gjorde det som är tvunget varje morgon.

Frukost, piller och sudoko sen lite inhallation, så är morgonen borta och det har blivit förmiddag, ca 10.00. Då är det stora valet, ska jag vila lite på förmiddagen eller efter lunch, blev till att skruva upp en ny taklampa på det så kallade kontoret i källaren. Gick faktiskt ganska bra, med lite pauser och pustande.

Blev sedan lite lunch, och inhallation med efterföljande vila en stund innan det blev hämtning och färd till gympan vid halv tre. Bara det att jag fck vänta tills 10 min. i tre innan bilen kom, hon var lite försenad, men körde "satan" så vi var vid lasaettet vid 15.00, bara lite försenad innan jag tagit mig från parkeringen till sjukgymnastiken, går ju inte så fort för gubben.

Träningen gick riktigt bra, cyklade 2 x 5 min och kändes ok i andningen, det ända problemet är att vänsterarmen har tappat styrkan mycket mer än den högra, troligen för att jag har någon sorts värk i den, de tror det är någon nerv som kommit i kläm. Anki hämtade mig efter träningen, sen hem och vila en liten stund på sängen.

Kvällen gick bra, andningen är fortfarande lugn och fin, bara man håller sig lugn, och matlusten är på topp, gått upp i vikt, närmar mig nog 61 snart. Mina blåsvärden är också bättre, men skulle vilja kunna göra lite mer fysiskt arbete utan att bli så andfådd att man måste stanna och lugna ner andningen efter minsta lilla ansträngning.
Men kan ju inte få allt bra här i livet.

Onsdag den 12/10
Detta är en mellandag numera, eftersom det blivit träning både tisdag och torsdag nu. Jag försöker att ta det ganska lugnt och vila de små stackars musklerna som faktiskt finns, jag har känt dom.
Idag var det en jättebra dag, så det blev en sockerkaka tillverkad, samt Pannbiff med lök till kvällsmat.

Kvällen rullade på med lite TV, vilket är det mesta nu, eftersom det har blivit dåligt lyse ute vid denna tiden, och ganska kyligt väder på kvällarna. Samtidigt som orken inte räcker till för några större renoveringar, får lita på Anki som är kunnig på allt numera, hon fixar allt med lite goda råd och ett handtag av barnen med respektive, men oftast gör hon det själv för hon vill inte be om hjälp. "Envis kan man kalla det"

Torsdag den 13/10
Var det en bra dag igår så kändes det mindre bra idag, helt plötsligt fanns det en massa slem som ville upp.
Förmiddagen bestod av mycket host och harkel, men efter lunch så verkade det vara slut.
Vilade en stund innan det var dags för att bli hämtad av serviceresor för att åka och träna en timme, vid 15.00 stod den utanför, träningen gick jättebra idag också, men skulle ju åka med serviceresor hem idag också.

Det gick inte så bra, skulle bli hämtad vid 16.45, men kom ingen bil förrän halv sex, ringde och undrade vad de var, fick då svaret att de har en timme efter beställd tid på sig att komma, bara att vänta, vilket kan vara ganska jobbigt efter en timmes träning.

Väl hemma så hade man piggnat till och då gick det bra även denna kväll, känns mycket trevligare nu när man känner att man kan andas mycket lugnare, stressar inte upp sig alls som man gjorde tidigare, kanonskönt.
Känns som att läkarna lyckats med ett bra jobb så här långt, men kunde man bli av med svampen också så kanske livet började leka lite igen.

Fredag den 14/10
Lite morgontrött idag, men kunde ju snooza hur länge jag ville, hade ju tränat igår. Kom väl upp vid halv nio för att fixa morgonarbetet.
Förmiddagen gick åt till att justera in och skruva fast den nya diskmaskinen så den inte kom utgåendes på köksgolvet av sig själv.

Fint väder ute, så det blev lite små promenader över de stora ägorna, 1200 kvm. kollade lite vad som skulle göras inför vintern i förrådet, Peter skulle ju komma ut i helgen och hjälpa oss.
Åt lite lunch och tog sen en middagslur innan de andra i hushållet började trilla in.

Hade lite abstinens för vad vi skulle äta för något, blev till slut en hemgjord pizza, men att det fattas lite lungkapacitet märks när man inte klarar av att kavla ut degen utan att pausa ett par gånger.
Fick till pizzan och alla åt av den, så den var nog bra.
Kvällen blev jättebra tillsammans med Anki och Linda, Erik var på grabbkväll.

Lördag den 15/10
Lördag morgon brukar ju betyda lite sovmorgon för de flesta, men för mig är det inte så, för min älskade hustru har lite kli i fingrarna och måste upp och hoppa före åtta och fixa frukosten, och då vill man ju inte ligga där som en latis, utan göra henne sällskap vid frukostbordet, och faktiskt Linda och Erik också idag. 

Idag hade hon körning till tippen på schemat, och röjning i garaget efter det att Magnus och Kenneth fixat pappen och takpannorna tillskurna på taket, så hade det blivit lite skräp över, och även en trasig diskmaskin. För att hon inte i tjurighet skulle göra allt själv så bad jag Erik och Linda att gå ut och hjälpa henne att få iväg sakerna.
Så de körde med Eriks buss och en personbil.

Peter kom och hjälpte till att städa upp i garaget och fixa förrådsväggen och sätta dit en plåt mot väggen, för att inte snön skulle hitta in.
Anna och Tobbe dök också upp, för Anna skulle spela bowling och Tobbe och Erik skulle åka och kolla på en rallybil till Tobbe.
Linda skulle spela innebandy på eftermiddagen, sen skulle hela gänget till Uthövdan för lite skojsigheter.

Vinst i bowling och innebandy, och rallybilsköp, så det var en bra lördag för ungdomarna.
Jag gjorde mat till Anki och mig, potatisgratäng och fläskkotlett blev det på menyn. Efter maten blv det till att vila en stund, för nu hade jag varit med ute hela tiden och gjort mat, så nu var mina ben som spagetti med ont i.

Blev en lugn lördagskväll tilsammans med min hustru och TV-n, lite vin och en öl för min del. Blir ju snart en vana att vara själva, eftersom Linda och Erik flyttar till egen lägenhet om två veckor. En omställning som man kanske vänjer sig vid, hoppas jag. Hoppas kunna få lite mer fysisk ork, så man kan hitta på något roligare på helgerna.

Söndag 16/10
Vaknade efter en sömnlös natt, mycket tankar hade strömmat genom huvudet, så sova mer än en halvtimme i taget hade det inte blivit.
Uppe vid åtta för att gå och ta en dusch, gick bra. Åt frukost och sen fick jag ett ryck att baka bullar, gjorde detta medan Anki och Peter fixade i förrådet och det sista med poolen.

Men det blev tid mellan jäsningarna att vara ute och kolla så de inte bara latade sig, de fixade väggen och sen skruvade Anki bort alla slangar till reningen och bar in pump och filter, poolen klar för vintern.
Jag gjorde mat, medans Anki tvättade bilen, sen var det nästan kväll när vi ätit.
Tog det lugnt och satt mest still efter två tuffa dagar för min kropp.

Nu måste jag sluta skriva för denna gången, skall ju vila lite innan träningen.
Ha det nu så bra, och älska varandra, kramar från /////.

111005-10

Onsdag den 5/10 
Idag när man slog upp de ljusblå, kände mig utvilad.
Har inget inplanerat idag, så det är bara de vanliga rutinerna som gäller, efter morgonbestyren blev det till att ringa till serviceresor och beställa transporter till imorgon.
Känner mig annars som att jag mår riktigt bra, med lugnare andning och lite snabbare på att varva ner.
Klart är förstås att andfåddheten är kvar vid rörelse mer än 5 - 10 meter, medför rast vila på stället.
Kvällsapparaten med ett sitt i fåtöljen och kolla lite TV går kanonbra, inget host och harkel som tidigare.

Torsdag den 6/10
Detta blir veckans dag, först upp med tuppen, lite inhallation och frukost, för att sen bli hämtad kl. 08.00 av serviceresor för att åka till lungmottagningen för provtagning, det gick bra och blåset var bättre än förra gången.
Färdig vid halv tio, efter att Ann kört mig till huvudentrén så fick man ringa serviceresor för hemresa, tog 40 min innan de kom.

Hemma vid halv elva, blev lite macka och kaffe innan jag tyckte att jag behövde lite vila innan lunchen.
Vaknade vid halv ett, kokte lite makaroner och till det några biffar som fanns i kylskåpet. Åt duktigt upp hela portionen.

Lite slapptid framför datorn och en stund ute i solen på altanen, sen var det dags att göra sig klar för nästa transport för dagen, skulle nu till sjukgymnastiken, träning mellan 15.30-16.30, har ju blivit 2 ggr. i veckan nu.
Serviceresor kom vid 15.00, och hämtade mig sedan efter träningen för att köra hem mig.
Blåst 400 kr på dagens resor, 100 kr/resa. Blir visst frikort när man betalat 1800 kr.

Kvällen blev kanonbra, brukar vara härligt efter träningarna, har nog andats lite djupare då och då känns det klart lättare att göra en del saker.

Fredag den 7/10
Vaknade och kände mig hyggligt, men när jag kommit upp och tvättat av mig så kändes det jobbigt och en hel del slem som ville upp, försökte få till lite frukost och inhallerade för att se om det lossnade. Bästa kompisen Bengt ringde och pratade bort en halvtimme, han hade ju varit i norrland och jagat, så han undrade hur jag mådde.
Men det fortsatte att vara jobbigt, och jag var väldigt trött, gick och la mig igen, somnade och sov till lite över ett.

Nu började man fundera på om bakterierna var på väg tillbaka eller var det något annat, kan ju vara bara att man tagit ut sig lite för mycket, varit hemma en vecka från sjukhuset bara, kanske inte ska oroa sig ännu. Det tråkiga är att omgivningen oroar sig hela tiden, de kan inte sova riktigt nu när man är hemma, vilket gör att det blir jobbigt för alla just nu, samtidigt en massa saker som hänger på och ska göras ute och inne.

Kvällen blev bra, och Linda och Kalle Pettersson (Linda barnvakt) kom hem och gjorde stämningen betydligt bättre.

Lördag den 8/10
Vaknade efter en väldigt orolig natt med väldigt lite sov och massor av tankar, och det är inga roliga tankar som snurrar igenom huvudet.
Men redan vid sjutiden började det röra sig i hallen, nu hade våran goa Kalle vaknat och börjat leka med playmo.

Nu dags att stiga upp och göra lite frukost, kände mig faktiskt pigg trots sömnbristen så det var roligt att kunna fixa frukosten.

Efter frukosten blev jag lite vilasugen, så jag la mig på sängen en stund, de andra gav sig iväg, Erik skulle till garaget och städa upp lite, Anki,Linda och Kalle åkte och köpte en ny diskmaskin, för det har jag varit i en vecka nu, den gamla började läcka, så vi beställde en ny packning, men efter en veckas väntan på den så blev det inte tätt ändå, så det fick bli en ny.

När de kom hem så kom det en liten kille och busade en stund i sängen, sen gick vi ut till Linda och Anki som redan var ute och gjorde trädgården höstfin.

Linda klippte gräset och Anki fixade växter och rensade i förrådet, och jag och Kalle försökte vinterfixa poolen, plockade upp en massa löv som blåst i, var vad jag orkade, för idag tog det emot så fort jag bara tänkte på att göra något fysiskt. Anki och Linda tog över poolarbetet och bottensög den medans jag fixade middagen.

Efter vi ätit skulle Linda, Erik och Kalle åka till Anna och Tobbe.
Så Anki och jag fick en TV-kväll för oss själva.

Söndag den 9/10
Var väldigt svårt att somna igår kväll, fortfarande en massa olika tankar som inte ville försvinna, sov lite småstunder, sen tittade på klockan, somnade en stund och så blev det äntligen morgon.
Anki steg upp och gjorde frukost, Linda och Kalle var lite trötta idag, och Erik var mycket trött.

Linda skulle spela innebandy i Sävsjö, så Anki och Kalle skjutsade in henne till samlingen, sen skulle vi åka upp och titta på matchen som började vid 12.30. Det var en målrik match som Vöikers vann med 7-3. Bra gjort.
Jag tyckte det gick ganska bra för mig med andningen och att förflytta mig. Kul att vara med.

När vi sedan kom hem blev det till att hjälpas åt med maten, blev wienersnitsel med friterade potatisskivor, aj,oj vad gott det blev, under tiden kom Anna och Daniel och Måns för att hämta hem sin Kalle, men han hade troligen haft så roligt här så han tyckte han kunde stanna en stund till. Men blev nog skönast att följa med hem.

Kändes som det blivit bättre med både slemmet som försvunnit igen, och tankarna var borta för denna gången.
Så nu är det bara positivt tänk som gäller, och mycket träning för att orka mer fysisk rörelse.
Kvällen gled iväg och snart blev det sängdags, somnade på mindre än 20 min. var nog trött på riktigt.

Måndag den 10/10
Vaknade redan vid kvart i sju när Anki gick till jobbet idag, och kände mig riktigt utvilad. Erik gick också vid den tiden, medan Linda åkte strax före åtta.
Gjorde alla mina morgonsysslor och åt lite tomtegröt, 2 mackor och så kaffet.  Blev lite trött igen, var nog uppe för tidigt, passade på att vila lite på sängen innan jag bäddade den.

Linda skulle komma hem vid lunch och äta, så jag gjorde pannkakor som var färdiga när hon kom vid tolv-tiden,
kul med lite sällskap när man ska äta lunch, sen åkte hon till jobbet igen och jag vilade middag en timme.
Gjorde korv stroganoff med makaroner till kvällsmat.
En bra kväll med alla hemma, Anki gjorde äppelkaka till kvällsfikat, gottgottigottgott.

Har den bra känslan tillbaka igen, och bättre ork, och lugn andning, bra blåsvärden och vikten håller sig lite över 60 fortfarande, kanonbra.

Nu blir det inte mer skrivit denna gången men hoppas på ny produktion snarast.
Kram på Er, och må lika bra som jag. vi hörs snart igen.  /////




111004

En bra natt har förbrukats, och man vaknade lagom utvilad vid sju-tiden för att göra en visit på huset och sen gosa ner sig under det varma täcket en stund till.
En halvtimme senare kändes det som att det vore lagom att inhallera lite och börja plocka i sig startpillerna, nersköljda med en energishot.

Tvätta av sömngubbarna och klä på sig blev nästa upptåg, sen blev det en portion risgrynsgröt, 2 mackor och en kopp kaffe, tilsammans med en hög piller som också tvunget skulle ner. Satt sen vid bordet och löste sudokot och korsordet i Smp. Blev sedan en stund vid datorn och lite vila, för i eftermiddag var det dags för träning.

Linda var hemma på lunchen och åt idag, så man fick lite sällskap.
Vid halv 2 ungefär kom bästa grannen Hasse med kanelbullar, är ju kanelbullens dag idag. Så då blev det på med kaffe och sen fika och och prata lite strunt fram tills serviceresor kom vid halv 3 för att köra mig ner till sjukgympan.

Träningen funkade jättebra, cykel 2x5 min. och sen 3 olika armövningar, och 3 ben, sen var timmen slut, och mina små muskler också. Anki kom och hämtade mig.
Hem och vilade 15 min på hela ryggen innan det var dags att hjälpa till med lite kvällsmat till oss, när vi ätit skulle Linda och träna, Anki på styrelsemöte, så det blev jag, katterna och datorn. Efter en omgång inhallation.

Erik kom hem vid halv åtta och gjörde oss sällskap framför TV:n, sen droppade de in med en halvtimmes mellanrum, så blev det lite kvällskaffe med kanelbulle.

Denna dag har varit riktigt bra, och känns så skönt att man kan andas lugnare nu, stressandningen är helt borta, när man inte själv ger sig på något dumt. Däremot blir jag ju lika lätt andfådd när man utför något fysiskt ansträngande,
Klarar att skala potatis, stå vid spisen, duschen går lättare, och framför allt när man sitter och äter eller tittar på TV så är det inget flåsande eller harklande nu längre, måste vara skönt även för min omgivning.

Blåsvärdena är på väg upp, syresättningen 93-96 % på träningen, vikten kryper lite uppåt. Musklerna växer.
Så här gott har jag inte mått på länge,länge.

Ny dag imorgon, den vet vi inget om, men sköt om er och ta hand om era vänner så har ni dem kvar.

Kram från /////

111002-03

Så var det söndag morgon, och en ny dag att se fram emot, vad skall hända idag?

Vet att redan vid kvart i åtta så skramlade det till i köket och Anki var redan på gång med frukost, kändes lite väl tidigt, men jag inhallerade och tog lite piller och sprutan i magen, steg sen upp och tvättade bort lite nattalukt för att sen äta frukost.

Fortsatte sen dagen med att spela lite hästar och en lottorad, innan jag gick ut på altanen för jag skulle se om jag inte klarade av att göra iordning lite på poolen inför vintern.
Pumpa ut några tusen liter vatten, och borsta och dammsuga upp lite löv och skräp, men göra rent gick ju inte idag, för bottensugen hade ju gått sönder, får införskaffa en sådan på måndag.

Anki höll på att skura rent nederdelarna på förtältet till husvagnen, och sen gav hon sig på stora förtältsmattan med högtryckstvätten, den hade blivit lite smutsig under säsongen, så det var behövligt.
Tror hon höll på non stop i ett par timmar, och jag var åskådare, hjälpte faktiskt till lite när hon skulle vända den.

Jag fixade istället till lite rotmos och falukorv. Framåt femtiden när vi hade ätit började det bli riktigt jobbigt i benen, ömmade och värkte, då kom jag på att jag hade ju inte vilat en sekund, och knappast suttit ner heller sen morgonen, för nu när andningen blivit så mycket bättre när man inte anstränger sig så tänker man inte på att man faktiskt måste lugna ner sig lite även när man är hemma.

Är ju bara dag två sen jag kom hem. Men känslan av att inte ha en massa slem och jobba med gör ju allt mycket lättare och framför allt trevligare.
Så det man fick gå igenom med alla dessa påsar med antibiotika har ju gjort nytta, helt klart, bara att hoppas det inte kommer tillbaka på en stund.

Söndagkvällen blev till att slappa i soffan, fika lite, och spana in TV-n innan det var dags för lite skrivande på bloggen, för de andra var mer slitna än jag så de sa godnatt strax efter 22.00.


Måndagen den 3/10
Vi kör på med måndagen också, var inte så mycket som hände idag, jo några saker var det allt.
morgonen började med att alla försvann till sina jobb, så vid kvart i åtta var deet bara katten och jag kvar.
Inhallerade, tog min shot och ett glas nyponsoppa, la mig på sängen och bara njöt av lugnet och ingenting att passa eller någon som kom och skulle ha prover. Helt fantastiskt bra.

Började bli hungrig samtidigt som jag fick en tjing av illamående, måste nog gå upp och äta frukost.
Mådde faktiskt inte riktigt ok, men plågade mig upp och fick i mig lite frukost och medicinerna, men bara ett par min. efter knep det till i magen, och min snabbaste racerfart in på toa och kabrak sa det där bak så var det racerfart där också. 

Släppte lite i magen, la mig på sängen igen och slappade, men magen hade sitt fuffens för sig hela tiden, blev snart en likadan resa till, och samma tryck, men sen lugnade det sig, fick i mig lite kaffe och löste lite korsord.

Började bli trött efter lunchen igen. Kröp ner i sängen igen och somnade faktiskt till. Vaknade vid halv fyra-tiden och mådde helt ok.
Linda kom hem från jobbet då, sen blev det till att göra lite pannkakor till kvällsmat innan Anki och Erik också kom hem.

Mådde jättebra på kvällen, kände ingenting av magen, vet inte vad det var, kan ha varit en reaktion på antibiotikatabletten som jag tog på morgonenn.

Andningen sköter sig fint, och då känner jag mig ganska nöjd, gäller bara att inte ta det för häftigt.
Blåsvärdena har stigit igen, och känns i benen att man börjar bygga muskler igen, samtidigt som vikten håller sig runt 60.

Härlig och lugn kväll, med Lakers på TV-n. VINST, BRA JOBBAT.
I morgon är det dags för träning igen, får se hur det går.

Nu får ni ha det så trevligt ni kan, för det har jag tänkt. kram, kram //

111001

Vilken härlig morgon det kom efter denna goa natt, öppnade ögonen vid halv åtta-tiden och fattade knappt att det var min härliga, bästa, älskade Anki som låg bredvid, en mycket bättre känsla än när det kommer in någon och vill kolla feber, syre, blodtryck, och vikt, visserligen väldigt trevliga personer det också, men går inte att jämföra.

Och till detta kommer att det faktiskt är min födelsedag idag också.  Vilken lycklig dag, aa, aa, aa.

Satte mig på sängen och tog mina 2 alvedon och min spruta i magen, filosoferade lite kring hur man skulle lägga upp ordningen, blev först en dusch, som funkade bra.
När jag hade varit och duschat gjorde min söta fru frukost, så det blev till att sätta sig vid dukat bord även denna morgon.

Sedan medicin och inhallation, för strax kommer Anna och Tobias med husvagnen, för den ska ställas in för vintern. Jag kände mig i bra form så jag hängde med in till garagen för att kanske eventuellt vara ivägen lite, eller kanske göra lite nytta.

På hemvägen blev det stopp på Munges bageri för att införskaffa lite födelsedagsfikabröd, hade ju inte kunnat baka något, för de hade ju ingen ugn där jag bott de senaste veckorna.
Väl hemma igen så blev det Go-fika, och sen fick jag presenter av Anki, och från barnen skulle det bli en överraskningsutflykt.

In i bilen igen och så drog vi upp till Grand Samarkand för de hade planer på att jag skulle välja lite kläder själv, och de skulle stå för kassan.
Fick välja vad jag ville ha, blev en skjorta av snyggaste sorten, ett par skor och en kanonsnygg typ av T-shirt, sen tyckte jag det var bra. Tack så mycket

Var en rolig utflykt, träffade Ann och Malin som också hade lite shoppinglust just denna dagen.
När vi sen kom hem så höll Anki på att bli riktigt trött på gräsklipparen, för den ville inte gå riktigt, startade och gick ett par min. sen bara dog den, och så höll den på.

Svärmor Karin kom med tårta i handen och gratulerade, så nu blev det eftermiddagfika också, samtidigt som middagen var klar. Anna och Tobias åkte hem.

Nu var jag ganska trött i hela min lilla kropp och huvud, kändes att jag varit igång sen kl. halv åtta utan att stanna upp  en enda gång, första dagen man var hemma från sjukhuset, kanske skulle försöka ta det lite lugnare de första dagarna även om man känner sig i bättre form nu för tiden.

Vilade en timme, sen kom Mita och Göran ut en stund och fikade för de var ju i staden, Mikaela skulle ju spela innebandy, så de skulle se matchen.

Blev sedan kolla in lite TV tillsammans med Anki, för Linda och Erik skulle till Anna och Tobbe
för att svänga de lurviga på Baldershage.
Hade en bra och trevlig hemmakväll, lugn avslutning för en gubbe som precis blivit ett år äldre.

Andningen håller sig fortfarande lugn, om jag inte anstränger mig, känns skönt att slippa stressandningen.
Nu blir det Godnatt, hörs så snart jag hinner,    kram,kram ///

110930

Nu har vi kommit fram till fredagen i denna vecka. Idag ska vi bestämma om det blir utcheckning.

När vi vaknade kändes det som det varit en helt ok. natt med mycket sov, så vi drog igång med morgonbestyren på direkten, alla kontroller ok. åt frukost och alla andra tillbehör.

Kändes faktiskt lite i benen efter gårdagens träning, låg och slappade på sängen när läkarna kom in och rondade, de frågade om jag var redo för att åka hem idag, för deras del gick det bra, så då var det väl inte så mycket tvekan, vi bestämde att det blev som permission över helgen och om det funkade så skulle jag bara ringa ner på måndag och säga det. Hon skulle komma in senare och gå igenom läkemedelslistan och nya recept.

Eftersom de andra familjemedlemmarna, Anki, Linda, Anna var i Ullared och spenderade idag, Peter i Dublin och Emma i Halmstad, så fick det bli Erik som skulle bli den lycklige att hämta mig, efter han slutat vid 16.00.
Men det var ju en stund tills dess, nu blev det iallafall dags för lunch, sista måltiden för denna perioden.

Hade lite egenträning i korridoren, gick fram och tillbaka och sa hejdå till alla sköterskorna som nu hade stått ut med mig i nästan fyra veckor, och att jag skulle ut i det farliga livet utanför den skyddade verkstaden.

Tog på mig mina egna kläder, och plockade ihop mina saker.
Så blev det eftermiddagskaffe och slappande på sängen sista timmen, i väntan på att läkaren skulle komma tillbaka, vid fyra hade hon inte kommit så jag fick be sköterskan att säga till henne att jag åkte snart hem.

Precis innan Erik kom så dök hon upp och jag fick mina papper och vad jag skulle hämta på apoteket, sen var det bara att klippa armbandet.
Vägen förbi apoteket, och sen ut till bilen för att via Amore och varsin kebabtallrik med oss hem, göra entré på Postgårdsvägen, 24 dagar sedan sist.

Efter att vi ätit blev det till att plocka upp mediciner och allt annat som var i kassarna. Mådde helt underbart bra av att vara hemma igen, och kände mig också jättebra i andningen.
Vid halv åtta tiden kom inköpsgruppen hem med en del saker i sina kassar, det hade blivit en del fina saker och även nyttosaker.

Kvällen blev helt perfekt med lite Cola och ostbågar, Anki körde lite vitt, sen kom det något härligt.
Att krypa ner i sin egen säng, med nya lakan och de goa kuddarna.

Det som var mest att tänka på var ju medicinerna nu ikväll, eftersom man inte behövt tänka på dem när de har burit in dem och serverat vid rätt tid i fyra veckor.

Nej nu sover vi, kram på er. NU ÄR JAG HEMMA IGEN.  

Och imorgon fyller jag faktiskt år.     /////



RSS 2.0