110629 onsdag

Vaknade vid halv sex och då var det slemhosta som hette duga, Hostade och harklade i en kvart med lite drickapauser emellan, om man orkade.

Tog fram hostmedicinen till slut och testade om det kunde hjälpa, och det gjorde det nog, eller skulle det sluta ändå. För det lugnade sig så man kunde somna om en stund.
Ställde klockan på 08.00, skulle ju vara på mottagningen vid 09.00 för att ta prover, koll om sänkan hade ändrat sig. Steg upp och åt lite yoggi, tog en näringsdryck och mina mediciner med mig, visste ju inte var min placering skulle bli.

Linda skjutsade mig som vanligt, fick en vinglig rullstol idag igen så det blev lite rally på morgonen, men hon är tränad på att köra dem nu.

Väl framme så blev det 2 st rör som skulle fyllas på med lite rött, och många frågor om hur det kändes i kroppen och om jag lämnat mina upphostningsprov sen förra veckan.
Det hade jag, men remisserna hade kommit bort så de kunde inte para ihop mina burkar med något papper, utan det blev till att göra nya prov igen.

Skulle ta några timmar innan de fick svar på proverna, så vi fick åka hem så skulle de ringa när det var klart.
Det blev en titt In på Munges, räkbaguette till Linda och köttbulllemacka till mig, sen blev det frukost när vi kom hem.

Efter fikat och inhallation så vet jag inte vad som hänt, nu funkade andningen perfekt, stod ute och pratade med grannen en lång stund, gick ner i garaget och kollade in lite lister som jag skulle försökt få upp för länge sen.
Började mäta till lite bitar, men då var det dags för lite mat tyckte Linda.

Efter maten blev det en stunds sittande på hela ryggen, innan det var dags för utflykt till Frisörkompaniet för att Sara skulle göra både mig och Linda sommarfina i håret, har nog inte varit så långhårig på massor av år, så det var kanonskönt att bli av med lite.

Väl hemkommen ringde telefonen , det var från anonym, det visade sig att sänkan var bara 5 så det var inte det som var problemet, och förresten, nu mådde jag ju bra igen.
De skulle visserligen kolla lite med antibiotikan också, skulle den bytas så ringde de igen. Slapp hotellet.

Efter lite kvällsmat så var det stora biltvättarkvällen, Linda tvättade sin och Anki sin, sen kom Peter och Emma också ut för att tvätta deras bil också. under tiden började jag att fixa lite med Lindas motorcykel, det droppar lite olja någonstans ifrån, jag kunde faktiskt lossa lite kåpor, men fick inte bort alla, får ta det imorgon istället.

För nu blänkte det på hela garageuppfarten, så då fick vi gå in och fika lite, jag mådde faktiskt rätt bra hela kvällen. Gick faktiskt och la mig redan vid 22.30 idag.

Får se vad morgondagen kan komma med för överraskningar,  hörs igen....   Stig



110628 tisdag

Vaknade upp vid åtta-tiden och det var en tung känsla redan nu, mycket trögt slem som satt i vägen.

Steg upp och fick i mig lite slemlösande och en energishot, sen blev det hosta av, alla krafter som finns gick åt för att komma över detta. Sen när det lugnat sig blev det dags att försöka få i sig lite frukost, blev en tallrik yoggi för något annat fanns det ingen ork till, precis vad man orkade.

Tog nog en halvtimme att få i sig mat och mediciner, gick in och inhallerade, sen blev det till att krypa ner i sängen igen.
Somnade nästan direkt och sov till halv tolv, men nu kändes det lite bättre, steg upp och tog en kopp kaffe på altanen, men andningen var inte ok, fick stanna två gånger och hämta andan på en sträcka av 12 meter och sitta i 3-4 min i stolen innan det lugnat sig.

Ringde till mottagningen och fick besked om att de ringde tillbaka vid 14.30. Kämpade en bra stund med att få fram lite mat till lunch, värmde ris och korvstroganoff som fanns i kylskåpet, det kändes lite bättre när man fått i sig den energin.
Blev återigen riktigt trött, gick och vilade lite middag för att sedan vakna till att telefonen ringde, det var lungann som ringde och undrade hur det var.

Jag berättade att det var väldigt ansträngt med andningen och hemskt trött. Då gick hon och pratade med min läkare och kom tillbaka med besked om att de ville jag skulle komma ner och ta prover imorgon onsdag, för att se om sänkan hade gått upp igen.

Fick kolla med min specialchaufför om hon kunde ställa upp, och tack Linda för det.
Kvällen gick och det kändes ju ungefär lika illa hela kvällen ända fram till 11-tiden, då helt plötsligt började det slappna av i andningsmuskulaturen, och tröttheten var som bortblåst.

Men värmen i sovrummet gjorde att det tog en bra stund innan man lyckades somna, hade sen en lek hela natten som gick ut på att leka kurragömma med kroppen, täcket av, täcket på, täcket av och på.

Så funkade denna dagen,  får se vad som händer imorgon, blir det månne hotellet eller ska vi slippa incheckning.

Vi får se imorgon,  Kram på Er, och bränn er inte i solen.    // Stig


110627 måndag

Måndag och ultraljudsröntgen på levern.

Ganska trög upp ur sängen, men måste ju ta mig ner i duschen för att inte förpesta både hus och hem, med lite dj... anamma så gick det bra att duscha.
Blev fullt upp på förmiddagen med alla sysslor man har dragit på sig, shotta, piller, frukost, inhallera, vila.
Linda skulle följa med till röntgen, måste ju ha min bil och rullstolschaufför med mig, vi skulle vara där vid 12.45.

När vi kom så konstaterade de att de inte kunde använda kontrastmedlet på en med transplanterad lunga eller med nedsatt lungfunktion, men det var inga problem för enligt läkaren så gick det lika bra att se utan kontrastet.
När jag skulle lägga mig på rygg på britsen, blev det lite stressat i andningen som vanligt.

Som tur var tog det en bra stund innan läkaren kom in, så på de 20 min. hann jag faktiskt lugna mig så jag kunde ligga ner. När han sen undersökte med scannern så tryckte han så hårt, så med allt mitt underhudsfett kändes det som han tryckte sönder alla revben.

När jag var lagom mör så kom då svaret från läkaren, och det han sa var att det inte fanns några negativa förändringar på levern sedan sist, alltså ingen spridning av dottertumörer, (metastaser). Kändes ganska skönt att höra.

Så nu blir det ett halvår till nästa röntgen, och ett halvår till efter det, finns det inget då heller så kan det vara möjligt att bli antagen på transplantationslistan, sen ska man bara vara i sån kondition vid det tillfället så man klarar av en sån operation. Får inte hända för mycket andra komplikationer på vägen dit.

När vi sedan kom hem så blev det nån timmes vila efter att 2 grillade med bröd skramlat ner.
Vaknade vid fyratiden strax innan Anki kom hem, och var helt slut, trött i hela kroppen och trögt att andas, kunde inte gå mer än 2-3 meter utan att stanna och hämta andan.
Hon började göra mat och jag satt och somnade i fåtöljen, trots att jag nyss vaknat. Hon gjorde en underbar köttgryta med ris till.

Hela kvällen var helt kass ända fram till 22-tiden då det började släppa lite, men var fruktansvärt jobbigt när jag skulle lägga mig, kunde inte somna förrän vid två-tiden. Så imorgon är det jag som ringer till mottagningen.

Nu är vi ju snart ifatt den rätta dagen igen, hoppas ni får lite matnyttigt att läsa nu.

tack alla som följer mig på bloggen, jättekul att höra.  ha det underbart i sommarvärmen,   

//// solkramar från stig

110626 söndag

Söndag morgon och solen lyser utanför fönstret, ser gott ut.

Steg faktiskt upp vid 8-tiden och hjälpte till med frukosten, om än så lite, men jag var iallafall ivägen lite.
Åt en stadig frukost med ägg, macka, prinskorv och bacon lagom utfördelat i magen, lite te och juice rann dit också. Fyllde på med 15 piller och ett glas vatten, nu var det nog fullt.

Fixade elvakaffet och till det blev det lite kladdkaka och vispgrädde som fanns kvar, måste ju tänka på kalorierna.
Linda och Erik kom hem från midsommarfirandet, Erik stack iväg och skruvade rallybil litegrann, och Linda och Anki intog varsin solstol för grillning. Själv tog jag en liten middagslur inomhus, var alldeles för varmt ute.

En stund på altanen fick det bli under eftermiddagen innan jag gjorde en ansträngning att steka isterband och värma potatisgratängen. Jag ordnade detta om än med lite långa pauser emellan ansträngningarna, om det nu egentligen finns några sådana i detta jobbet.

Även om det är ansträngande så tycker jag ändå att känslan av att kortisonen och antibiotikan eventuellt skulle kunna ha börjat verka lite grann. Men vet inte, för jag är ganska trött hela tiden, och mest i ögonen.
Kvällen gick  så där, ordnade lite fika med lite incidenter på vägen.

Efter fotbolls-Vm ochh solsidan blev det kvällsdosen, någon film tror jag det blev som avslutning på helgen innan sängen var mest intressant. Det var lite trögt att att somna ikväll, låg nog och snurrade ett par timmar, för klockan var 01.45 det sista jag kommer ihåg.

Imorgon måndag blir det lasarettsbesök.

Nu tackar vi för denna gången och ser vad besöket imorgon kan ge för något.
Tack och hej,    Stig


110625 Midsommardagen

Midsommardagen idag, och inget på agendan.

Kom upp ur sängen även denna dag, fast det var lite trögt. Inget solklart väder heller som satte fart på en, bara en god frukost.
Plockade i mig mediciner och inhallationer innan jag satte mig vid datorn för att skriva lite, blev sittande några timmar innan det var dags för lite vila.

Sen ringde telefonen, och det var Agge, en gammal kompis som numera bor i Kungsbacka med sin familj, de var nere hos hans föräldrar över midsommar. Det var jättekul att de kom bort och fikade och pratade lite allmänt om hur det var i världen nu, iallafall våran värld.

Kändes lite trög i andningen, dags att gå och inhallera igen. Under tiden gjorde Anki mat.
Fläskkotlett och Potatisgratäng, inte fy skam det.

Mätt och glad såg man fram emot alla roliga saker man skulle kunna tänka sig att hitta på under kvällen, men visst ja, det fungerar ju bara i tankarnas värld, tillbaka till verkligheten och sitt still i fåtöljen så kanske du klarar av att se på Tv och fika kladdkaka, jordgubbar och mycket grädde, gott.

Senare delen av kvällen efter medicinering vid 21.00 så börjar det som vanligt att kännas lite bättre, ett par timmar funkar det bra om man inte hittar på något, sen triggas det upp när det är dags för tandborsten och att lägga sig.

Då brukar det dyka upp en hel del hostattacker som höjer pulsen, får man stå och försöka lugna ner sig en stund innan det brukar gå att lura sig ner i sängen och försöka slappna av, när man väl kommit ner i varv så går det bra sen. 

Slut för idag, kommer tillbaka, kram på Er alla,   //  Stig



110624 Midsommarafton

Idag blev det till att komma upp ur sängen direkt, för att hinna duscha innan Anki var klar med frukosten.
Ägg, bacon, prinskorv te och smörgås framdukat när man kom upp från duschen, Linda och Erik kom också upp och åt.

Efter frukost blev det medicin och andning, innan jag satte mig vid datorn för att varva ner ett hekto, under tiden packade Linda och Erik för avfärd till Anna och Tobbe för att fira Midsommar i Uthövdan.
Nu blev det bara Anki och jag som vaktade huset, dags att ta på sig lite mer passande helgklädsel än träningsbyxor och T-shirt.

Jag var väl inte i bästa form idag heller, men var nog lite bättre än i går och förrgår, så kanske är på rätt väg igen med inflammationer och trötthet. Gäller att försöka ta tag i sig och försöka vara så trevlig man kan.
Skulle varit kul inte minst för Ankis skull.

Vid kl. 13.00 hade hon dukat fram en jättefin middag med Nypotatis, Matjesill med lite hackat ägg och gräslök  samt gräddfil, och till detta blev det öl och snaps. Det var jättegott och jag funkade nog också ganska bra.

Däremot efter maten när vi skulle gå ner till badplatsen och titta på firandet, så kändes det bara jobbigt, vet inte om det var att man inte orkade gå själv, Anki sa att vi skulle ta rullstolen ner, men mitt dumma huvud satte sig på tvären, så jag svek Anki och hon fick gå ner själv. Men när hon väl gott så ångrade jag mig lite att jag inte följde med ändå.

Gick och vilade en stund istället, för att orka med kvällen, efter en liten stund kom grannen in och frågade om jag ville följa med in till dom och äta tårta.
De hade träffat Anki innan så hon visste om det, vi tog med oss lite likör till kaffet, och det blev inte bara kaffe och tårta. Vi blev sittande där ett par timmar och hann med en öl också.

Det var trevligt även om min andning inte ville slappna av riktigt, blev bättre efter en stund. Men kände att det började stressa upp sig igen så tackade jag för mig och gick hem för att inhallera, fick med mig grannbarnen och deras kompisar in, för de ville kela med katterna en stund, bra för då kunde Anki stanna och prata en stund till.

Senare delen av kvällen blev lugn, med kanongod mat som Anki fixade till. När den var avnjuten så blev det till att kolla på buskis på TV, och därefter en film innan sängen kallade på mig, men då var klockan 00.30.

Nu är denna midsommarafton över, och har jag turen på min sida så kommer jag kanske att uppleva en till, och eftersom min älskade familj och vänner ställer upp på allt så ska jag nå mitt mål. Då kommer jag givetvis att göra det. Inga nya lustiga sjukdomar eller konstigheter så kan det i bästa fall innebära väntelistan om ett år.



Tack och hej för denna gången, hörs snart igen    /// Stig

 

110623 torsdag

Torsdagen får bli en vilodag inför alla danserna som ska genomföras runt stången imorgon, jobbigast blir nog små grodorna.

Uppe vid halv nio ungefär, börjar kunna dessa rutiner nu, både ni och jag.
Ska bjuda er på ingredienserna i min morgondos just nu, konstigt att kroppen fungerar överhuvudtaget, och hur vet alla dessa piller var de ska ta vägen när man stoppat ner dem i magen.

2 st + 3 st mot avstötning  
2 st som skydd mot magen
2 st vitamintabletter
1 st mot hjärtklappning
4 st kortisontabletter
1 st antibiotika
1 st värktablett efter bältros
2 st smärtstillande
1 st Omega 3

19 st som ska ner på en gång, sen är det Alvedon 2 tabletter/3ggr om dagen, Kalorishot 3 ggr/dag,
inhallation 3 ggr/dag, 1 brustablett 3 ggr/dag, Energidryck 2-3/dag, och sen ska man hinna med frukost, lunch, middag och minst 2 mellanmål samt kvällsfika, det är ju tur att man inte arbetar, för det skulle inte hinnas med.
Kroppen behöver sen en stunds vila på dagen också.

Nu fortsätter vi dagens sysslor, Linda var jätteduktig och dammsög,ristade mattor och torkade golv i racerfart denna förmiddag, då tyckte vi att eftersom jag gjort henne sällskap och hon jobbat så var vi värda en pizza till lunch.

Anki kom också hem lite tidigare idag, hon hade varit och handlat en massa mat på hemvägen, är ju midsommar imorgon. Linda fortsatte med att klippa gräsmattan och Anki klippte kanterna, jag gjorde som vanligt ingenting, det blev jättefint både inne och ute.

Till kvällen gjorde Anki mat och det blev pepparbiff med nypotatis, rödlök och sockerärtor, kanongott.
Jag mådde väl under hela dagen inte så hemskt bra, växlade jobbig andning med bra välbefinnande och en massa harklande, ganska mycket skräp i luftrören.

Nej nu är kl. 21.00 så då är det dags för kvällspillerna, bara 11 st inför natten, sen blir det lite sitt i fåtöljen och snack med Linda och Anki blandat med Tv och datan, dags för sängen blev det som vanligt vid 23.00 cirka.

Nu ser vi fram mot en trevlig midsommar med lite mer ork i gubben.
Kommer snart tillbaka.     //// Stig


110622 onsdag

Tidig morgon idag, skall vara på mottagningen kl. 08.15 för provtagning och blås.

Fick ställa klockan på ringning, händer inte så ofta annars, uppstigning 06.45 för att hinna snooza nio min.
Dags att köra inhallationen och sen en näringsdryck till frukost, kolla om chauffören Linda hade vaknat, och det hade hon.

Dags för avfärd till en förmiddag på lasarettet, kom till mottagningen och tog proverna samt blåste, sen var det dags att åka ner till röntgen för där hade vi tid 08.50, kom in direkt och fick snabbt svar.
Nu var ju klockan bara kvart över nio, och tiden hos läkaren var 11.00. Så vi ville inte gå där och vänta utan vi åkte hem och åt frukost, räkmacka från Munges satt fint.

Hann ju vila en stund på sängen innan det var tid att ge sig in igen, nu var det läkarbesök och besked om min midsommar skulle bli hemma eller på "hotellet".
Första beskedet var att det var fortfarande inflammation i lungan, den förra antibiotikakuren med nio dagar på lasarett och 14 dagars antibiotika efter det hade inte dödad bakterierna.

Lunginflammationen hade tagit ny fart, och därför blev det en ny kur i fjorton dagar, samt en kortisonhöjning igen, efter att hon lyssnat på hela mig, och det lät inte bra sa hon. Men hon satte inte på något armband.
Så förutom mediciner skulle jag lämna upphostningsprov för odling, en allmän koll och två prover för att kolla så det inte är tuberkolos jag har fått.

Nämnde också att min yrsel fortfarande spökade lite med mig, så hon skulle ordna en remiss till att röntga huvudet, så nu får man svart på vitt om det är tomt därinne eller inte.
Efter detta blev det apoteket och sen åkte vi hem, nu blev det vila som gäller och 14 dagar med antibiotika som inte är precis snäll mot kroppen.

Eftermiddag och kvällen var väl ingen höjdare men med lite korta ligg på sängen och annars på plats i fåtöljen så
ordnade det sig fram till läggdags, väl på plats i sängen så var man ju klarvaken som vanligt.
Nu var det ju nya tankar som snurrade i huvudet, tuberkolos lät ju inte så kul att prova på i mitt tillstånd, för då blir det ännu tuffare antibiotikum, oj, oj, oj.

Andra tankar är ju ultraljudet på måndag, då ska de kolla så inte några dottertumörer från ögat har dykt upp i levern, har ju en del orsaker till att man inte somnar precis direkt när man lägger sig.
Man håller ju sjukvårdens alla avdelningar igång själv snart, kan gärna lugna sig lite nu.

Men det blir ju i alla fall midsommar"firande" hemma med Anki och fyra katter, är ju kattvakter också. Inte värt att säga för mycket än kanske, för skulle det bli sämre skulle jag höra av mig till akuten.

detta om detta, snart ny dag  hörs igen   // Stig

110621 tisdag

Fick upp de ljusblå även denna morgon, kändes som om kroppen inte hade ont idag.

Men så väl var det inte, när jag väl kom upp ur sängen så kändes det ungefär som igår, tung i andningen och trött i kroppen.
Orken var lika med noll när jag skulle äta frukost, fick fram en tallrik yoggi och ett knäckebröd, måste ju ha något i magen innan man stoppar in pillerna. Tog lång tid att få ner detta, men sedan blev det direkt in i sängen igen.

Somnade gott på kudden, och vaknade först 2 timmar senare, gjorde en mental ansträngning, jag orkar att duscha, jag orkar att duscha, och så blev det en fysisk ansträngning, som gick hem.
Känner sig betydligt friskare efter en dusch, även om man har triggat upp andningen en del men den lugnar sig, det vet jag.

Idag skulle det varit sista gången innan sommaren på sjukgymnastiken, men jag var inte i den formen utan var tvungen att ringa och säga att det kom ingen jag idag.
Blev också dags att äta något, stekta nypotatis och isterband klarade jag av att fixa till Linda och mig, fått lite mer ork nu på eftermiddagen.

Hade en del olika ontkänslor lite här och där men det var inte så farligt, och imorgon var det ju dags för lasarettet,
så det fick gå en natt till.
Kvällen kom och inga nya överraskningar i fåtöljen, stressade lite i andningen hela tiden och en massa slem som inte ville komma upp, kaffe och in med kvällsmedicinerna så blev det som vanligt ganska så bra, sen blev det sängdags som vanligt vid 22.45 ungefär. somnade ganska snabbt ikväll. Upp tidigt imorgon.


Kram på er, syns snart igen.     Stig


110620 måndag

Vaknade till vid halv åtta, för att sedan ta en stunds skönhetssömn, så en timme senare var jag skönheten själv.

Frukosten blev ingen höjdare precis, fick i mig en halv macka och en kopp kaffe, jobbigt idag.
Tog medicinerna och gick in på sängen igen, somnade till ytterligare en timme. Linda fixade till lunchen åt oss, mycket bättre matlust nu.

Satte mig vid datorn efter lunchen och skrev lite, men det var jobbigt efter bara en halvtimme, kändes som om det var en ny lunginflammation på gång, dålig ork, ont lite här och där i kroppen, helt slut efter bara ett par steg.
Dessutom vandrar smärtan runt, ibland överdel av lungorna, nederdel lungor, ryggslutet, njurarna, magen, och så jobbigt att andas hela tiden.

Skulle kanske ringa till lasarettet, men jag har ju tid för röntgen och läkarbesök på onsdag, så är väl ingen större chans att läkaren har tid innan dess. Jag vet att jag är en idiot ibland. Tog ett par Alvedon.
Det kändes som om de hjälpte en del, för höll jag mig still i fåtöljen så kände jag inget speciellt, bara lite krypningar/domningar i högerarmen, men det brukar komma lite då och då när man inte rör på sig tillräckligt.

När sedan kvällsmedicinerna hade slunkit ner och lite kvällskaffe och kex med ost mättat magen kändes det bättre. Satt och tittade på Tv med sällskap av Anki, Linda, Erik blandat med underhållning av kattungen Astrid.
När sen sängen skulle bestigas så ville inte andningen vara med, tyckte att luften tog slut så fort jag försökte lägga mig på kudden.
Satt vid köksbordet i en halvtimme innan ett nytt försök, nu gick det nog bättre för jag somnade.

Det var denna dagen det, ingen höjdare precis, men det kommer bra dagar snart. Sköt om er ///  Stig 



110619

Söndag, dagen efter Rally Dackefejden.

Denna morgon började vid 09.00, då hade Anki frukosten framsatt.
Klev upp och tvättade bort sömngubbarna, tog på mig "söndagskostymen" och åt sedan frukost. Efter en stund kom det någon (intebrakänsla) och det kändes allmänt jobbigt.

Anki stack iväg till motorgården för att tömma en full bil med diverse utrustning sen igår, kom sen tillbaka och hämtade Linda för att de skulle åka ut till Moheda och städa undan det som var kvar.
Då kröp jag ner på sängen igen, för att orken behövdes stärkas en del.

Brukar ju faktiskt vara så dagen efter fysiska utflykter, men idag känns det inte så, har precis samma värk som jag hade sist det var inflammation.
Känner mig slut i alla delar av kroppen, och tröttheten kommer och går.

Efter vilan på eftermiddagen så hade jag lite bättre känsla, men det blev mest sittande i fåtöljen, och rörde jag mig inte för många meter så funkade det nästan hela tiden, fick lite dåligt med luft emellanåt bara.
När kvällen närmade sig medicindags vid 21.00 så kändes det bättre, men man var ju ändå sliten från igår, så vid kvart över tio fick det bli huvudet på kudden.

Imorgon får vi se hur det är.
Jag kommer med mera,   ////  Stig



110618 lördag

Idag blir det till att kolla på rally, svågern Göran kommer att vara personlig assistent idag, han kommer vid halv tio och hämtar mig. 

Så det blir uppstigning kl. 08.00, för att försöka hinna med alla saker som ska göras. Startar upp med en liten kalorishot och en brustablett med slemlösande, sen blir det 2 mackor och en tallrik yoggi, och 2 mackor som ska med till skogen, kaffet är igång och väntar på en kopp provsmakning och resten marsch ner i termosen, ett par näringsdrycker ner i ryggsäcken också, bäst att inte lasta i för mycket så Göran blir trött av att bära, haha.

Dags att plocka i sig morgondosen av smågodiset, och sedan inhallera en stund, men se det hann jag inte, för nu kom Göran in genom dörren, men jag hade via telefon fått ett perfekt arbete till honom medans jag inhallerade, det saknades lite kopieringspapper ute vid sekretariatet, så han fick åka och köpa det under tiden.

Så vid 10-tiden kom vi iväg, för att mellanlanda vid Finnvedens gamla fabrik i Moheda, där alla höll till, för här var både anmälan, serviceplats och start och målgång.
Parkerade bilen, och plockade fram min 2-bensdrivna fyrhjuling för att åka in och lämna pappret, åka runt och prata och önska alla förare man känner lycka till innan de startade.

Efter en timme drygt så tyckte vi att det var dags att sticka ut till sträcka 3, för där hade vi fått lite tips om att det skulle vara lättillgängligt med rullstolen, och det var ett ganska bra vägbyte att sitta och titta i.
Hit kom också Pär, Jonas och Patrik, plus de andra 50-75 personer som också var där.

Efter nästan fyra timmars tittande så började jag bli ganska trött i kroppen av att sitta, vädret ställde också om sig för kyligare luft med regn, så jag började frysa lite smått, så vi skulle gå upp till bilen bestämde vi.
Men då började det stressa upp sig lite med andningen, så fick snällt stå kvar en stund och försöka lugna ner mig, innan två starka killar (Göran och Pär) körde över rullstolen bland vallar av grus till andra sidan av vägen.

Kom sedan upp till bilen precis lagom innan regnskuren kom, satt sedan i bilen och tittade på ett 40-tal bilar till innan vi åkte ner till målet/servicen. när vi kom ner dit kände jag att det var nog bäst att sitta kvar i bilen och försöka vila lite, för nu var det känsligt med andningen bara man rörde sig det minsta lilla.

Göran fick gå runt själv och prata med de som kommit i mål, och kolla resultatlistorna. Avslutade med en hamburgare i magen samtidigt som vi körde hemåt, nu var klockan halv sex, så när jag kom hem och grejorna inne så blev det inhallation, ett ring till Stefan och Yvonne som eventuellt skulle komma och prata en stund, men jag var lite väl sliten för detta idag, fick bli en annan gång. Slängde mig på sängen och sov en timme.

Då ringde Linda och bad mig ta upp något att grilla, och hon trodde de skulle vara hemma vid nio-tiden, efter en stund dök Erik upp med en blomsterkvast i handen, jag applåderade åt honom, för jag visste ju att han och Nina vunnit sin klass och kört jättebra. Linda och Anki och Anna kom vid nio, Anna skulle bara hämta Lowa för att sedan köra vidare hemåt sitt.

Nu var det ju försent att grilla tyckte vi, så det blev Linda och min otur att fixa lite hämtmat, inte det lättaste en lördagkväll vid 22,15. slutade med MC Donalds, enda som var öppet. efter mat och en öl somnade man gott.
Hade varit en underbart rolig och intressant men jobbig dag, tack Göran för servicen.

Hur det kommer att kännas imorgon söndag vet vi då.

Slut för denna gång kommer tillbaka imorgon, kram på Er   //// Stig




110617

Fredagen innan Rally Dackefejden.

Jag vaknar faktiskt ganska tidigt idag, och känner mig i hygglig form, tar en hög med mediciner och sköljer ner med lite frukost, så var det klart.
Linda var redan på språng, hon ska köra och hämta en massa papper som ska klippas och lamineras, vilket jag skall hjälpa till med, medan hon är och hämtar dessa, så passar jag på att lösa lite sudoko och inhallera, vilade faktiskt en stund på kudden också.

Hon kom tillbaka vid ett-tiden och då hade hon lite matnyttigt med sig hem också, så det blev lunch först och sen arbete. Nu skulle det klippas ungefär 800 id-kort/telefonlista och matbiljetter.
Det gick bra och var kul att utföra något som man klarade, efter klippet skulle de plockas ihop och lamineras.

När klockan trillat ner till halv fyra kom Anna och 2 st hundar, och det tyckte katten Astrid var jättekul för det var ju hennes kompisar, och hundarna tyckte det samma.
Nu blev det äntligen lite eftermiddagskaffe, Anna har koll på det, sen försvann hon iväg upp till motorgården, där var alla de andra också och plockade in grejorna de skulle ha med sig ut till Moheda, där start och mål skulle vara.

Nu var kvällen här hemma endast för mig, hundar och katter. Jag beräknade att de skulle väl skramla in ungefär vid halv tolv. 4 extra nattgäster skulle ju också placeras ut. Jag vilade en timme ungefär.
Anna och Tobias kom hem redan vid 22-tiden, och hade med sig kinamat som nattvickning, det var gott.
Vid halv tolv som jag gissade kom det intrillande fyra stycken tjej/kvinnor, Linda, Ulrika, Månsan och Anki.

Nu var det bara nån timmes jobb kvar här hemma att göra, innan allt var förberett för morgondagen.
Så nu avslutades kvällen med en liten jägermeister, för sömnens skull, sen blev det sovdags, för de där andra skulle ju åka redan vid 06.00 ut till Moheda.

Det blev en ganska tuff dag även för mig, och imorgon blir det upp vid 08.00 för svågern Göran ska komma och hämta mig, ska ut och titta.  

ses och hörs igen /// Stig

110612-110616

Nu måste jag ta tag i detta bloggskrivande på allvar, har halkat efter ett par,tre,fyra,fem,sex dagar.

Söndagen den 12 juni drog igång med en ganska tung morgon, men höll ju igång lite extra länge igår, så detta var väntat.
Duschen tog en bra stund, men till slut va hela kroppen blöt, intvålad, sköljd och torr igen, gick runt och harklade hela dagen, satt en kyckling i halsen som inte ville kläckas.

Uppe, vila, uppe, vila, satt en stund på altanen och solade medan Anki jagade gräsklipparen, idag funkade mindre än vanligt så Anki fick göra allt, frukost,lunch,middag och kaffe.
Försökte se om inte jag kunde hjälpa till med att stryka lite på kvällen, gick faktiskt, men det tog ju tid.
Pepsi har inte accepterat sin nya kompis ännu, han fräser och morrar när hon kommer för nära, men den lilla är tuff och vill ändå fram.

Måndagen blev söndagen lik, jobbig i andningen och mycket harkla och rossla i halsen, sovmorgon till 09.00.
Efter att jag ätit lite lunch så blev det till att vila lite igen, men sen hämtade jag skruvdragaren, för nu skulle det arbetas! Lossade några trall på altanen för att se vad som hänt med utevattensledningen under vintern, sprutade där det inte skulle när vi vred på vattnet i våras.

Precis som jag trodde, den kalla vintern hade sett till att röret hade fått ett nytt utlopp.
Var piggare nu, så det blev tillverkning av potatismos och biffar till middagens gäster, Linda och Anki och jag.
Kvällen blev bra och ganska sen, för tjejerna jobbar hårt med Dackefejdens förberedelse.

Nu har det blivit tisdag, och nu var jag på gång riktigt tidigt denna morgon, 07.30.
Fixade morgonbestyren med frukost och inhallationer för att sedan ringa till serviceresor och beställa limosin till sjukgympan.
Satt faktiskt vid datorn och skrev lite på förmiddagen, åt lunch och vilade en halvtimme innan det var dags att glida ut på gatan, och bli skjutsad till gymmet på hotell Strandvägen.

Hade ju inte varit där på 4 veckor nu, så det skulle bli spännande om man orkade hålla sig kvar på cykeln eller om man skulle tuppa av.
Gick jättebra, och pillret som sänker pulsen funkade, för nu låg min puls på 80 istället för 105 i vilopuls.
Kvällen blev pigg som den brukar efter gympapasset, men när jag skulle lägga mig började det bli trögt att andas, kunde det vara trötthet efter gympan tro? somnade iallafall till slut.

Onsdag, ingen bra natt, trögt att andas och fick stiga upp en gång i timmen och gå runt och försöka slappna av och komma i fas med andningen.
Tog inhallation redan vid 06.00 för att se om det hjälpte till att komma igång, somnade faktiskt om i en och en halv timme, för att sedan vara tvungen att skramla ner i källaren för att duscha av sig lite odörer.

Lille mysiga Kalle kom och skulle vara hos Linda på förmiddagen medans Mamma, Pappa och lillebror var på lasarettetet för allergitester. Vilken kille, han hade både frukostfrallor och wienerbröd med sig, blev en hel del fika denna förmiddag.
Linda gjorde lunch och vi åt, sen stack Linda upp till motorgården för att kopiera papper till tävlingen.
Jag vilade en stund, var jätteseg när jag vaknade, inhallerade och tvingade mig till att ta tag i mig själv, satte igång att rengöra grillgallren och fortsatte med att storrengöra grillen.

Kvällen gick och tv pratade med mig, för alla andra är på uppdrag med rallyt, kommer hem och fortsätter hemma tills det blir dags för godnatt. Kan kännas ganska ensamt när det håller på i veckor.
Tur ikväll, för Erik kom iallafall hem vid 19.30 och gjorde sällskap.

Torsdag vaken vid 07.00 kände mig ok, vila lite till bara, oj klockan blev 09.00,
Efter frukost och medicinering fick jag arbete av Linda, för hon hade varit och hämtat namnskyltar och telefonlista som skulle klippas och sen lamineras till de olika funktionärerna, kul med lite meningsfull sysselsättning som man klarade av.

Hon hämtade också lite Mc Donalds idag, så det blev fest. funkade otroligt bra hela dagen med andningen.
När klockan blivit 18.30 kom Anki hem, idag hade hon varit och handlat först och sen packat bilen med grejor som skulle ut till tävlingen imorgon. Hon hann väl precis packa upp kassarna innan hon for ut och klippte gräset, jobbar 16 timmars dagar just nu.

När hon var klar med gräset var kl. 20.30 och då gjorde jag några mackor och kaffe till oss, men tävlingsarbetet gjordes samtidigt, så kaffet höll på att bli orört.
Jag tog mina kvällsmediciner och kollade in Tv en stund, gick och la mig vid 23.30, men omöjligt att somna, försökte och försökte, men kunde inte sluta tänka och fundera på allt och alla, varför blir det så här ibland? Till slut när jag suttit uppe till 02.45 så blev det till slut några timmars sömn utan avbrott.

Nu får det vara bra för denna gången, skall försöka hålla tempot uppe, kram på er.   /// Stig







110611 lördag

Helg igen, Pingstafton om ni inte visste de, gott va, för alla som har eller kan gå till ett arbete, Grattis.

Även idag startar vi upp med en ganska go morron, morron ?? klockan var visst 09.00, och till och med Anki låg kvar i sängen vid denna tiden, har nog inte hänt på många år, men var ju taxidriver i natt.
Jag gick till och med ut och hämtade tidningen, fixade frukost till Anki och mig, för de andra 2 var inte intresserade av frukost just nu.

De vanliga rutinerna gick bra och förmiddagen rullade på, Anki och Linda jobbade med förberedelser inför Rally Dackefejden som går nästa lördag, med start och mål i Moheda.
Erik åkte och skruvade med bilen, och jag passade på att gå och vila nån timme, för vi skulle åka ut till Anna och Tobias på kvällen för att grilla och samtidigt hämta hem en ny familjemedlem, vid namn Astrid, Lindas nya kattunge, jättesöt.

Vi var väl där vid 18.00 tiden ungefär och det kändes lite så där med andningen, men ändå inte dåligt.
Tog en öl medan Tobbe fixade köttet på grillen, och Anna grejade till en potatisgratäng, blev också friterade lökringar och stekta champinjoner samt köttbullar av potatis, (kroketter). Det var jättegott och jag hängde med hela tiden.

Blev sen lite ordspel framåt senkvällen och det var så kul att vi blev sittande tills klockan blivit 01.00 innan vi var klara att åka hem. Tänka sig att jag var med hela kvällen utan gnäll.
När vi kom hem var klockan 01.45 och jag var ganska trött, blev sängen och, sov, sov, sov.
En kanonkväll har lagts till historien, känns faktiskt som att det kommit tillbaka lite ork igen. Men, jag vet ju att det kommer ett mindre bakslag imorgon, men det skiter vi i nu, är ju vilodag enl. han där uppe imorgon.

Godnatt för idag.   /// Stig


110610 fredag

Vilken morgon, kanon, kände mig som en helt frisk människa ?????

Steg upp och gick direkt ner i duschen, tvätade håret och tvålade in mig, sköljde av mig och torkade mig utan att ens behöva tänka på andning, detta kändes fantastiskt.
Gjorde frukost, men hann inte äta just nu, för jag skulle ju skjutsa Erik till kyrkan där han skulle avsluta skolan, och sen skulle Linda till stallet. gick kanonbra.

Hem igen för att avsluta frukosten och lösa sudokot i Smp. Vid halv 12-tiden kom Erik tillbaka så jag fick lite sällskap en stund, innan det var dags för lite helrygg på sängen.
När jag vilat en stund var det dags att tillverka lite lunch till mig och Erik och Linda som också kommit hem nu, det blev pannkakor.

Mitt i smeten kom svärmor och tittade in, hon hade haft ärende i stan och kom ju lämpligt för att både äta lite och hjälpa mig. Eftermiddagen var ganska lugn och jag kände mig pigg, även in på kvällen.
Till fredagsmys blev det varma mackor, och sen kom det en del kompisar till Linda och Erik för de skulle ha lite förfest innan det blev avslutningsfest för studenterna på Oleo.

Kvällen blev framför dumburken med Talang, och sedan något annat värdelöst, men förfest i källaren, så det var lite härligt hålligång i huset.
Vid elva tiden var det dags för Anki att skjutsa in ett gäng till stan, taxin dök inte upp först, men sen var det en som var chaufför, så då fick de plats i Eriks servicebuss med Anki som busschaufför.
Vid 02.00 var det dags för Anki att göra en insats till i natten, finns ju inga nattbussar i denna änden av stan.

Nu är det natt för idag.   Hörs snart igen, älska varandra   //// Stig


110609 torsdag

Hej igen, ny dag i min värld.

Blev ganska sent igår kväll också, tufft med studentveckor även för de äldre.
Idag blev det ganska lång morgonvila, för klockan hade blivit åtta innan jag kom upp och började dagen som vanligt med en shot och lite slemlösande innan frukost.
Har faktiskt gjort ett försök att inte ta några alvedon sen jag kom hem från hotellet, det verkar fungera bra, för nu får jag en annan tablett som hjälper mot bältrosen.

Idag skall jag till tandhygienisten och kolla upp mina tänder vid 12.45, så det blir till att hinna med det som ska fixas innan dess, vila får bli efter, trodde jag, men vid elva-tiden ringde de och frågade om jag kunde komma senare för de hade fått in ett akutfall så de blev försenade. Ny tid 15.45

Detta blev ju kanonbra för precis efter de ringt kom Linda och Erik upp och var sugna på mat, och inte studentrester mer, utan det fick bli pizza/kebab vilket jag instämde i direkt.
Blev till att vila middag sen och förbereda sig på tandläkarbesöket, Linda och Erik hade ju stuckit till nya uppvaktningar även idag, så jag hade bilen hemma och fick köra dit själv.

I normala fall funkar det ju utan större problem, gick bra att köra dit men när jag kom dit ville inte andningen varva ner, fick stanna och lugna ner mig ett par gånger på väg upp från parkeringen, och en lång stund efter att jag anmält mig. som tur var kom jag inte in direkt utan gick ner lite i varv.

När jag sen skulle in så var det ju givetvis rummet längst bort, hela 20 meter, och jobbigt igen.
Fick tvinga mig att försöka slappna av, gick så där, men mot slutet av behandlingen började det gå att lugna ner sig lite bättre.
Tog mig sedan ner till parkeringen och det fick bli lite extra pauser även nu, men väl nere och på plats i bilen så släppte allt och det funkade riktigt bra hela vägen hem.
För en del kan ett litet besök hos tandläkaren, bli som en 2 veckors safariresa för andra.

Kvällen blev jobbig även den, men jag gjorde inte så mycket mer än att hjälpa Anki med att flytta några bord på altanen, för ikväll var det altanen som fick sig en riktig avstädning efter festen.

Nu får det vara bra för idag, kram på Er alla.   Stig


110608 onsdag

Jag har inte haft tid att skriva mina dagliga bloggar nu på en stund, mycke nu. Ska försöka komma ifatt så snart som möjligt.
Dagen efter Lindas och Eriks studentfest var det en seg morgon, kom i säng vid 00.30 för att sedan vakna till vid 07.30 för att inse att detta var för tidigt idag.
Somnade om och vaknade inte förrän klockan blivit lite över tio.

Nu blev det ju bråttom, frukost, mediciner, inhallation, allt på en gång.
Hann precis bli klar innan P-O kom för att plocka ihop bord, stolar och tält sen igår, skulle ju vidare till nästa festarrangör, mycket sånt denna veckan.
Erik kom också upp för att hjälpa till, lite sliten men ändå uppe, bra jobbat.

De bar och bar för att få ner det till släpen, jag var faktiskt också lite aktiv, plockade ner björkar och ballonger samt bar in grejor som blivit kvar ute. Plockade ur diskmaskin, och fyllde den igen.
P-O körde ut släpen till Åryd för att sen komma tillbaka med ett nytt släp för att lasta tältet på, Erik och jag passade på att vila våra slitna kroppar en stund.

Vid halv tre-tiden kom han tillbaka, då blev det rivning av tält vilket tog ett par timmar, innan det fanns i lådorna och på släpen. Tur att det finns starka och friska människor som P-O och Erik, vilka gjorde detta medan jag gick och plockade lite grann.

När nu detta var klart så var det dags att åka till brorsonen Marcus som tog studenten idag, där blev det god mat och dryck även denna kväll. (fick gratulera lillebror också, för han fyller år idag)
Blev inte så länge, för man var ganska sliten sen igår och det fanns en hel del kvar att göra hemma, Anki körde igång med städning och diskning, och allt annat, när hon framåt småtimmarna var klar var det skinande blankt i huset igen, hon är världens bästa görafintare.

Slut för idag,   strax tillbaka,   ///Stig

110607 tisdag

Idag är det student för dottern Linda och hennes pojkvän Erik, med fest och stoj.

Min dag började idag kl. 07.00 med uppstigning, lite slapp på sängen tills duschen blev ledig, gick ner och duschade, funkade utan protester från lungorna.
Frukosten gled ner och klockan hade smugit sig fram till halv nio, kände mig ganska fräsch, så jag hjälpte faktiskt till att hacka lite sallad emellan medicinintag och inhallation.

Redan full fart utanför, för Lindas klass startade sin studentdag med champagnefrukost här hos oss, likaså några av Eriks klasskompisar som skålade in sin dag på lekplatsen en bit bort.
Framåt 10-tiden var det dags för alla att åka in till respektive skola för samling, fick använda alla 4 bilar som fanns tillgänliga och chaufförer blev jag, Anki, Anna och Tobias som fick köra 2 vändor.

Hemma en dryg halvtimme, vilade halva den sen var det dags att åka till Kungsmadsskolan för att se när Erik sprang ut.

Nu gällde det att förflytta sig längre sträckor och relativt snabbt, så då tar man sin fyrhjuling till hjälp och någon
2-bent motor som kör och styr. När vi hängt dekorationer på Erik så var det dags att dra ner till torget för att se alla specialtransporter som de skulle åka runt i.
Erik och några klasskompisar hade kapat av tak och övre delen på en gammal husvagn som de åkte runt med.

Hem och vände en stund, lite toabesök och sen tillbaka till John Bauers för kl. 15.00 var det dags för min älskade dotter Linda att springa ut.
Var varmt och svettigt att sitta i solen och vänta, men härligt väder för student.
Så äntligen kom hon ut, och letade sig fram till sin skylt och oss, Erik var där, och kompisar och släkt och vänner, så det blev härliga känslor för både Linda och vi andra.

Tittade på ekipaget som var en traktor med lövad hövagn som de skulle åka runt på stan med, för att sedan åka hem och se till så att det blev mat och dryck till gästerna som redan satt och väntade. Ja inte jag , men alla de andra inblandade i detta festarrangemang. Uppskattat cirka 80 gäster. Kom ca. 20 till, men ändå mat och dryck över.

Vid femtiden kom både Erik och Linda hemskjutsade av P-O i en MG-cab av äldre modell, såg jättenöjda och glada ut, sen blev det till att ta emot gäster och presenter för ungdomarna.

En ständig ström av gäster, som fick jättegod mat och dryck och hade troligen mycket trevligt i det stora partytältet. Massor av presenter att öppna.
Sen varade festen tills kl. 23.00 innan de nya studenterna drog till stan och fortsatte festen med sina klasskompisar på Grace.
Här hemma hade de andra gästerna också tackat för sig efter hand, många skulle ju arbeta dagen efter.

Vad gäller mig så blev det inte mycket vila denna dag, men det var så kul med alla härliga människor, och vädret var kanon, så jag höll koll på mina medicintider och slappade kanske nån fem-minutare emellanåt. Men är ju alldeles för nyfiken och pratglad när det finns människor runt mig.
Men jag fixade detta ända fram till kl. 00.30 innan det blev till att skramla in i sängen, hur det blir imorgon vet vi inte. Men så härligt att man fick vara med om detta, så då tar vi morgondagen som den blir.

Tack, Linda och Erik.  Tack till alla andra som jobbat och fixat allt för ungdomarna, jag själv har ju iallafall varit närvarande, försökt hjälpa till lite när man orkat.

Sov nu gott, så kommer det mer läsvärt imorgon, om vi får leva och ha hälsan.   ////  Stig



110606 måndag

Idag är det nationaldagen, och den ska vi fira på ett spciellt sätt här på Postgårdsvägen.

Det är nämligen så att i övermorgon tar Linda studenten efter 3-ärig floristlinje, och hennes pojkvän Erik tar också studenten efter lika många år, men från fordonsprogrammet.
Detta kommer de att fira gemensamt här i Öjaby imorgon tisdagen den 7 juni.

Mitt i natten (02.45) kom det ett helt gäng med rallybrudar, de kom hem efter avslutat arbete på Rally SSR, Anki. Linda och Anna.
Jag vaknade faktiskt redan vid 07.30 och kände mig i bra form, steg upp och tog en shot och en piller, för att sedan sova skönhetssömnen tills klockan blev lite över åtta.
Nu var man både "vacker" och pigg, började göra frukost till mina sent hemkomna, det gick bra, kände mig iform.

Erik stack iväg för att hjälpa P-O och lasta bord och stolar, samt ett partytält som skulle upp i trädgården, morgondagens väder lovade ju allt möjligt, åska, regn eller solsken.
Anki, Linda, Ann och Maud åkte iväg för att inhandla det sista till buffébordet. Anna, Tobias, jag och hundarna hade hemtjänst i väntan på stolar och tältuppsättning. Jag passade på att vila lite också.

När de sedan kom tillbaka blev det full rulle på alla, de jobbade "satan" för att göra det fint och bra, jag fick nästan andnöd av att bara sitta och titta på, för efter em-inhallationen så blev det trögare med andningen, kan berott på värmen och trycket i luften.

Allt uppe, tält, stolar, bänkar, bord och björkar. Dukar på borden. Då hade Anki fixat iordning grillmat, Peter och Emma hade också kommit ut för att hjälpa till, vid 19-tiden blev det mat och liten pilsner för att några timmar senare gå och lägga sig för att invänta den tuffa dagen som komma skulle, party för ca. 80 gäster.

Inte så mycket om mig idag, men finns ju även lite runt omkring att berätta om, blir lite tjatigt annars.

Kommer nya dagar, sköt om er och ni glömde väl inte sjunga nationalsången.    ///  Stig

110605 söndag

Bra morgon, uppe i ottan (07.30).
En shot och lite frukost på altanen, morgonpillerna och inhallation så var klockan tio. Blev lite sitt i solstolen med en korsordstidning och lite snack med svärmor som nu sällskapat mig i 5 dagar och skött hundpassning lika länge.

Kändes inte riktigt lika bra som tidigare dagar i andningen men det bättrade sig, grannens barn såg badsugna ut så jag bjöd in dem till ett bad i poolen, mamman och pappan kom också in, så det blev en timmes trevlig pratstund. Sen lite stuvade makaroner och köttbullar till lunch. En stunds vila och sen började det kännas bättre.
Ännu bättre blev det efter att badgästerna hälsat på en gång till och Per och jag tog varsin öl i solen.

Fick reda på att Tobias skulle komma på kvällen, för senare inatt kom också Anki,Linda och Anna hem från rallyarbetet, helt plötsligt hade klockan trillat iväg till 19.00 och ingen mat i magen.
Tände grillen och grillade fjärilskotletter, friterade också pommes, sen hade klockan blivit halv nio och Tobias hade kommit, sen mat idag, men satan så gött.

När vi ätit så tyckte svärmor att hon kunde åka hem till sig, för nu hade ju Tobias kommit, men jag tyckte hon kunde stanna till imorgon, men hon hade nog tröttnat på mig, så hon körde hem för att vila upp sig och öronen innan hon kommer tillbaka för att fira Lindas och Eriks student på tisdag.

Tobias och jag satt och pratade och kollade Tv till 23.30 innan vi sa godnatt till denna dag, klockan 02.45 skramlade det till i dörren och då kom hela rallystaben hem.

Detta om detta, ny dag imorgon, förberedelse för studentfirande.  Natti,natti  //// Stig




110604 lördag

Hej igen på Er.
Nu kommer det bli en väldigt ovanlig dag som ni får ta del av.

Dagen drog igång lika bra och med lugn andning som de senaste dagarna gjort, något positivt verkar det vara att jag blev inlagd och de kom igång med att behandla svamp och lunginflammation på allvar.
Verkar också som att det med en pulssänkande tablett gör nytta, för jag andas mycket lugnare nu när inte pulsen hela tiden ligger över 100. Kortisonkuren gör ju också nytta. Känner mig faktiskt bättre än på väldigt länge.

Morgonens sysslor var avklarade vid tio-tiden som vanligt, härliga dagar med frukost på altanen.
Idag blev det av, har funderat länge på att försöka klara av att sätta dit lite täckplåtar mot skjutpartierna på altanen.

Plockade fram skruvdragare, bitsar och skruv samt plåtarna som legat i garaget sen september, fick hjälp av min hantlangare att bära fram grejorna. Satte mig ner på altangolvet och började skruva bort 2 bredder med trall för att kunna få under plåtarna. Lossade 4-5 skruvar och satt sen och pustade ut lite, sen några skruvar till innan nästa paus, men det får ta hur lång tid helst, men känslan att jag gjort det är härligt.

När trallen var lös fick jag klippa till plåtarna och spika fast dem, sen blev det kafferast som tur var, för nu behövde jag lite rast. Fikade ganska länge innan jag igen kröp ner på golvet för att skruva tillbaka trallen igen.
Var jobbigare nu, så det blev bara någon skruv innan jag bestämde mig för att gå till sängen och vila lite.

Var också tvungen att följa rallyt på nätet och se hur det gick för Lindas pojkvän Erik som körde idag, han skötte sig utmärkt och vann sin klass överlägset, Bra gjort. även svågern var med och tävlade, bra där också.

Efter en timmes vila och sen lite mat så kändes det ok igen, och nu hade det blivit lite skugga där jag skulle vara och fixa. Skruvade dit de sista skruvarna, och med lite pauser emellan så gick det bra.
Nu var det bara en profil kvar, av för mig detta jätteprojekt.

Det var en dörrprofil som skulle klippas till och skruvas fast, lite ansträngande att klippa, men när det var gjort så skulle den skruvas fast. Hann med 2 skruvar innan batteriet bara dog, hade 2 skruvar kvar.
Tog fram laddaren och började ladda batteriet, för även andrabatteriet var tomt, då tyckte jag att det fick vara tills imorgon.

Detta projekt hade tagit en hel dag, men var ändå inte klart, men det skiter jag i, för jag har iallafall presterat något, vilket jag inte klarat på länge, helnöjd.

Blev sen en lördagkväll med svärmor Karin och Talang på Tv, och en öl slank också ner innan kudden ropade vid 23.30 ungefär.

Tack alla för denna braiga dag, trots arbete.    Kram på Er   /// Stig

Imorgon förbereder vi studentfesten som är på tisdag för Linda och Erik.

110603 fredag

Fredag hela veckan, fredag hela veckan.

Startade upp de ljusblå vid 7-tiden för då kom det en söt liten hundnos och tyckte att hon ville ut och kissa, hon fick som hon ville, och jag stillade även mitt behov.
Vilade vidare en timme för att sen gå och duscha, duschen gick riktigt bra idag också, har nog äntligen fattat att man kan duscha utan att förbruka all sin energi.

När frukost och morgonbestyr var klara så hade klockan blivit halv tio, och då dök Peter upp för han hade lovat att komma ut och klippa gräset. De ordinarie gräsklipparförarna är ju på "rallyweekend" i Ljungby.
Han åkte hem vid halv tolv för att fixa sig iordning, för jag och Peter skulle gå på Emmas examensfirande på Universitetet, hon är nu socionom. Grattis Emma.

Jag gick och vilade en halvtimme för att sedan köra och hämta Peter och vara på universitetet vid 12.45, parkerade ganska nära tyckte vi, men det blev nog en 250 meter att gå, med  fyra fem pauser så kom vi äntligen fram, där var också Emmas föräldrar, kul att träffa dem igen.

Väl inne satte vi oss vid borden efter att vi fått välkomstdrink, sen blev det lite tal och sång och diplomutdelning innan vi sedan blev bjudna på kaffe och tårta, det var jättetrevligt, väl värt promenaden, som får räknas som extra gympa. Jag slapp gå till bilen efter, för Peter gick och hämtade den åt mig, sen körde jag hem och då hade hembiträdet varit och handlat godismat till middag, rökt lax och potatissallad, så gott.

Andningen låg idag på ganska höga varv, så även framåt eftermiddagen och kvällen var det lite ansträngande med andning och hög puls, ville inte lugna ner sig, hade troligen vilat för lite och inte druckit tillräckligt i värmen.
Så det fick bli en öl på kvällen.
Blåset var inte heller bra, men som vanligt framåt 22-23-tiden började det kännas lugnare, alltid skönt innan man ska lägga sig.

Har iallafall hänt lite extra idag, så hur tillståndet är imorgon vet man aldrig.
Men det vet ingen.    Sköt om er och glöm inte era vänner och de närmaste, för du behöver dem.   //// Stig

110602 Torsdag

Denna dag startade igång lite på tomgång, uppe en runda på toa vid sexiden för att sedan krypa ner en stund till under täcket, stunden blev lite mer än 2 timmar.
Steg upp och tvättade bort sömngubbarna, då satt min tillfälligt inneboende och åt frukost så jag gjorde henne sällskap. 2 mackor med egengjorda biffar och en kopp kaffe, satt fint.

Tog mediciner och inhallerade, bäddade sängen och mådde riktigt bra, nästan oförskämt bra. Satt ute på altanen och löste lite korsord, men idag var det ingen riktig värme ute, lite kyligt i vindarna.
Hade otroliga tankar i huvudet, funderade faktiskt på att hämta färg och stege för att måla vindskivorna på altanen, eller skruvdragaren och montera några lister.
Men jag satte mig ner snabbt och väntade tills anfallet gått över, men andningen funkade så bra.

Skalade sen lite potatis och värmde upp kalopsen medan den personliga assistenten körde och köpte rödbetor, ingen kalops utan rödbetor.
Erik var också hemma och vilade en stund, nog lite nervis inför helgens rallytävling, och lite förkyld också.
Vi åt och sedan åkte Erik igen, jag gick och vilade middag och hjälpredan blev lite trädgårdsmästare. 

Till kvällsmat blev det pannkakor a la Karin så det gick ner 5 st, vet inte hur man helt plötsligt kan börja äta som en häst, men jag behöver ju varje hekto, så jag är bara glad. Kvällsarbetet bestod av lite TV, lite data. och lite snackande, blandat med shot och piller. Kanske lite löjligt av mig, men lite tomt utan Anki och Linda. Tur att man har någon annan att prata och skoja med. Blev sängen vid 23.00 och lite korsord, men somnade ganska snabbt.

Tack för denna braiga dag, hoppas på mer såna.   krama varandra   ///  Stig

110601 Onsdag

Nu är det ny månad och tiden till nästa renovering blir kortare.

Onsdag morgon och ett uppvaknande vid 07,30, kändes som det skulle kunna bli en bra dag, även om man var på stan och kollade in balarna igår.
Blev sugen på lite frallor, så jag tog bilen ner till bagarn och handlade frallor, gick jättebra, sen frukost och mediciner, sängbäddning och inhallation gick super. små piller och kortison i massor så funkar man ju bättre.

Hos bagarn slank det också ner några wienerbröd till 11-kaffet, så det blev en smaskig förmiddag, måste ju se till så kaloriintaget håller sig över 3000 kal/dag.
Idag är det också dags för Anki och Linda att flytta till Ljungby några dagar, till söndag natt eller måndag, så nu väntade jag på min personliga assistent, och hundarnas motionär som ska hålla oss igång dessa dagar.
Hon dök upp vid middagstid precis när de andra åkte.

Vid 13-tiden kom min gamle kompis Bengt och hälsade på, bara en snabbvisit, för han skulle bara kolla hur jag mådde, han kommer kanske ut och fikar och pratar nästa onsdag.

Eftermiddagen kändes bra, jag gjorde en hel hög med biffar och min nya kompis kokade potatis, sen blev det biff med lök, gott,gott. Efter maten blev det lite vila på sängen för trött blir man.

Kvällen funkade sen bra, satt vid datorn och tv:n och tittade på ingenting och facebookade lite, pratade och fikade med min sällskapsdam, blev sängdags vid 23.30 ungefär.


PS.  SM-rally i Ljungby fredag,lördag,söndag. ut och kolla. ska se om jag orkar lite.

Allt för idag onsdag,  ses och hörs  /// Stig





110531 Tisdag

Idag börjar vi enligt gängse normer och intager mediciner som vanligt.
Funkade bra med andningen idag, stack ner i duschen innan det blev någon frukost och piller i magen, vet inte, men även idag gick det faktiskt ganska lätt att duscha. Kom upp och gjorde några mackor och en kopp kaffe, sen mediciner. Vid 10-tiden kom Anna för att fixa Linda, Erik och hennes kompis för de skulle på studentbal ikväll.

Jag funkade bra hela dagen, tog min lilla specialpiller på eftermiddagen och vilade en stund för att orka med att hänga med ner till stan, för att kolla in alla jättetjusiga ungdomar, Erik och Linda var helt underbart vackra.
Första hållplats var Linnéparken, där samlades alla som gått på John Bauers för lite mingel och mycket fotografering, innan det var dags för förflyttning till stadshotellet.

Anki var rullstolschaufför som vanligt, så hon får träning. Anna, Anna och Kalle var också med.
Väl framme vid statt så blev det en lång väntan innan de fick komma in, och sedan ut på balkongen för att visa upp sig ännu en gång.
När vi sedan skulle gå till bilen hade Kalle blivit lite trött i benen, så han liftade med mig i stolen, så nu fick Anki två tungviktare att köra på.

Men för min del hade det funkat jättebra hela resan och även en bit in på kvällen, sen tog man medicin igen och efter tandborstningen så var det dags för sängen, och som vanligt lagom uppiggad för att inte kunna somna direkt. Hade också en massa funderingar på resten av veckan.

Somnade till slut efter nån timme och sov riktigt gott.
Tack för idag,   /// stig


RSS 2.0