120312-18

Måndag den 12/3
Långsov som vanligt efter helgen, de tar ut all energi.
Morgonsysslorna tog ända fram till tolv nästan.

Funkade sådär eftersom jag inte gjorde några fysiska ansträngningar, allt är ju relativt med vad fysisk ansträngning är.

Att gå på toa är för mig en kraftansträngning som måste göras. Efter uträttade behov bör man ju torka sig eller hur, detta innebär att man river av en bit papper, lugnar ner andningen lite, torkar sig sedan, då har du tagit ut dig och får lugna ner andningen igen. Detta kan ju få upprepas ett par gånger innan det blir klart.

Därefter ställer du dig upp och drar upp byxor och rättar till kläderna, då flåsar det igång igen, stå och hänga på handfatet ett par minuter innan du försiktigt tvättar händerna torkar dessa, sen en paus till innan du kan gå vidare. Detta är en upprepande fysisk ansträngning för mig, förmodligen inte för alla.

Tisdag den 13/3
Idag skulle det bli besök av sköterskan, så upp och hoppa, annars blir du tagen på sängen.
Jag hann upp, hon kom vid 09.00 och tog ett rör med blod och stack igen.

Vilket kanonväder som uppenbarat sig, satte mig på altanen i solen och bara njöt med lugn andning och en kopp kaffe, livet kan vara underbart vissa stunder.
Kände mig faktiskt så pigg att jag fick träningslust.

Passade därför på att röra mig lite, gick ca. 10 meter i intervaller 10 gånger med vila emellan varje,
"Hårdträning" för mig, men alltid en förbättring. Körde också en del övningar med hantlarna senare på kvällen, har blivit en riktig träningsguru, det är bra det.

Har varit en kanonbra dag och kväll, förbättrat blås också.

Onsdag den 14/3
Idag fyller braiga svärmor år, Grattis.
Efter gårdagens bradag och en bra natt vaknade jag med smärtor i bröstet, känns som kramper i mellangärdet. Värker till och från som hugg, sen släpper det en stund.

Fick be Anki ställa in en näringsdryck och ge mig lite vatten och medicinerna till sängen innan hon gick till jobbet, för som jag kände mig kändes det svårt att gå upp från sängen.
Smärtan försvann efter en timme ungefär, så då kunde man komma upp och besöka toan utan problem.
Gick tillbaka till sängen och fortsatte vila lite.

Då ringde min syster Mita och tyckte att vi skulle förmiddagsfika lite, passade för hon skulle ändå till stan idag, hon köpte frallor och jag bryggde kaffe. Pratade på i 1/½ timme innan hon var tvungen att fortsätta med sina uppdrag, och då hade också sjukgymnasten kommit.

Det blev till att gå ut och promenera lite grann på gatan, fram och tillbaka till korsningen, ca 100 meter, sen var orken slut för idag. Det värsta var att magen ville att jag skulle skynda mig in, men skynda är ju ett svärord för mig.

Försökte knipa samtidigt som jag tog mig stilla upp för trappan och in i hallen, tvungen att pusta där, knep där nere och försökte slappna av där uppe. Inte det lättaste precis.
Kom till slut in på toan, och det bara blåste till innan kalsongerna nått golvet, men allt hamnade på rätt ställe, detta va gött, men inte lukten.

Efter den pärsen åkte sjukgymnasten och jag la mig på sängen och slappade en stund. Då ringde Anna som var i stan idag och undrade om jag ätit ännu, hade jag ju inte, så hon köpte hem lite Mc Donalds till lunch, det var gott med lite snabbmat.

Kvällen blev sen ganska bra efter allt som hänt denna dag, ganska lugn, men tidigt sängläge denna kväll.

Torsdag den 15/3
Trötthetsmorgon med sen uppstigning, frusen och trött.
Magen var lite otålig på förmiddagen, ville tömma ett par gånger, men jag fick ändå i mig frukost och alla andra medicinala godsaker.

Vilade mig i form inför eftermiddagen, för det skulle vara fint väder då.
Blev en långsittning i solen på baksidan, med lite träning och kaffekoppen fylld, magen kändes bra igen.

Kvällen gick och det blev sovdags vid halv elva.

Fredag den 16/3
Fortfarande lika seg och trött på morgonen, blir liggande alldeles för länge tycker jag. Problemet är bara det att det känns som kroppen inte orkar stiga upp, samtidigt som huvudet säger att det är jobbigt och kallt där uppe.

Till slut tar man sig i kragen och stiger upp för annars blir man bara ännu latare. Väl uppe så fungerar det hyggligt fast det är väldigt andfått just nu, tror att svampen har en liten topp just nu.

När Anki kom hem och vi hade ätit så började det kännas betydligt bättre, så det blev en fåtöljkväll igen, fanns väl något förströelseprogram på TV-n som vanligt.

Kröp under täcket vid halv tolv och somnade efter ett par timmars funderingar.

Lördag den 17/3
Anki hemma idag lördag, då får man frukost innan man vaknat och kommer upp i tid, jättebra.
Idag kom Anna och Tobias och på besök, och lämnade två fyrbenta tjejer innan Anna stack och jobbade och Tobbe skulle hjälpa Erik att skruva.

På kvällen skulle de alla på WMS Rallyfest, så vid fyratiden började de droppa hem, för att äta lite innan förfesten drog igång, Då blev det lite kul ett par timmar här hemma.

Vid kvart i sju drog de iväg, jag sällskapade djuren här hemma, med rumpan i fåtöljen och dator och Tv framför mig. Festade till det med en 33 cl öl och lite chips.

Tröttnade vid halv tolv, så då blev det kudden, hann väl bara somna innan det vid halv två kom några festprissar, Anki,Anna och Tobbe. Trodde inte de skulle så tidigt.

Söndag den 18/3
Trött morgon för både mig, Anki och övernattarna i källaren.
De hade ju varit på fest, men jag var nog tröttast av alla, vaknade med huvudvärk, kan det va bakfylla?

Efter frukost blev det slapp i fåtöljen, sista helen med skidsport på TV. Åt jättegod middag som Anki fixat till, men så var det matlusten som inte var bra, men försökte äta lite.

På kvällen skulle de ha Dackefejdsmöte, så Anna och Tobbe var ju kvar.
Jag kände mig inte alls i form senare på kvällen, hostade, flåsade och frös, så det var tur att man var själv hemma.

Blev tidig läggdags efter att vi fikat och ätit mediciner.

Tack för denna vecka och kram på alla.
(skrivet den 27/3)



120305-120311

Måndag den 5/3
Känns lite bättre idag, renare i halsen men näsan den rinner på. Steg upp vid halv nio och ringde till distriktssköterskan för att be henne  ta med grejor för att ta en odling i näsan, enl. Lund, när hon ändå skulle ta pk-provet.

Då fick jag till svar att det var inte förrän imorgon de skulle tas, ajdå fel av mig.
Fick i uppdrag att ringa mottagningen och be dom skicka en remiss för odlingen så att den hamnar på rätt ställe.

Trött och jobbig dag med en massa ont överallt i kroppen, och frys.
Senare på kvällen blir det alltid bättre, undrar varför, men klagar inte på det. Det är ju annars då man bör vara trött, inte mitt på dagen och eftermiddagarna.

Har annars börjat gå lite uppåt med mina blåsvärden, kommit över 20% av förväntat värde.
Somnade riktigt snabbt efter lite mys med kudden.

Tisdag den 6/3
Upp vid klockan 8.00 och börja morgonbestyren, för sköterskan kan ju vara på ingång när som helst.
Prick kl. 09.00 kom hon och tog blodprovet till waranen, och petade ner en mini flaskborste långt ner i näsan, kittlade satan efteråt.

När hon åkt blev det fika och sen en liten tupplur, blev som vanligt inte så liten, 2 timmar, haha. Kom upp och petade i mig lite lunch innan det var dags för skidskytte på Tv.n.

Anki kom hem från jobbet, fixade kvällsmat, sen hade hon styrelsemöte, och jag skulle kolla Lakers på TV.
Mådde skit mellan 17-20.00, sen blev det bättre efter att vi fikat vid nio-tiden.
Blir inte av med näsrinnan, tröttheten eller flåseriet, hoppas att odlingen kan ge svar.

Onsdag den 7/3
En bra natt och en känsla av att svampen börjar ge med sig. I alla fall tillfälligt. 
Däremot rinner näsan som en läckande kran, får börja gå med papperstussar i näsan.

Väntade på sjukgymnasten vid halv tolv tiden, men det kom ingen, så jag hade nog blandat ihop det, får väl se när hon dyker upp. Håller på med de övningarna som vi bestämde förra veckan, är faktiskt ganska duktig, men vet inte om det ger något resultat. Hoppas det.

Måste snart börja orka göra något, annars blir jag mer knäpp än vad jag redan är.
Ingen riktigt bra dag, men nästan godkänd.

Torsdag den 8/3
Hände inte så mycket som skiljde sig från de andra dagarna, börjar bli lite slentrian i dagarna.
Men de lovar ju lite fint väder framåt.

Då kanske man vågar sig ut på gatan med rollatorn, så akta er, går nog i 0,05 km/h när jag drar igång.
Idag tankade jag ju med ärtsoppa till lunch, så det blir turbo på rollatorn då.
Börjar få tillbaka lite matlust eftersom svampen gett sig lite.

Kvällen rann på med lite sitt i fåtöljen.
Har en del perioder som andningen kör igång extra jobbigt även om man sitter still, känns inte så där ok.

Fredag den 9/3
Bra natt, riktigt skönt att det funkar på nätterna.
Däremot känns det som att det tar längre och längre tid med de vanliga morgonrutinerna. Tröttheten vill inte ge med sig, kan nog sova ett helt dygn i streck tror jag.

Tränar på med mina övningar, och har fortfarande bra matlust, till och med gått upp 1 kg, väger hela 58 kilo nu, fattas ungefär 10 kg bara.
Fick svar på odlingen idag, givetvis blev det fel som vanligt, skulle ju kolla mot influensan, men gjordes bara en vanlig allmänkoll som inte visade något tokigt.

Linda spelade innebandy, de vann och blev därmed seriesegrare i div 2 damer, så nu blir det ettan och derby mot Hovshaga.

Lördag den 10/3
Frukosten färdig 07.45, Anki är morgonpigg, är inte jag, men kan ju inte låta bli att gå upp och äta när det är framdukat. Te, macka, ägg och bacon.

Storstädning hela dagen för Anki. Hon hann även med att laga middag till hela familjen, alla barnen och respektive utom Emma var hemma denna dagen, jättekul när de kommer hem en stund.

Vilade en stund på em. men var ändå ganska trött på kvällen, efter den tidiga morgonen och duschen kanske det inte var så konstigt.
Gjorde faktiskt något fysiskt arbete idag, sorterade lite papper.

På kvällen kollade vi in melodifestivalen, rätt låt vann. Jobbigt med andningen nästan hela kvällen, berodde säkert på trötthet, kom i säng vid halv tolv.


Söndag den 11/3
Blev bjuden på frukost vid 08.00 idag också.
ände mig inte så bra idag, hög andning och trött med värk i lederna, benen bar inte riktigt, kändes nästan som det var dags för lite influensa.

Vilade mycket denna dag.
Jobbig men slapp söndag, bara Anki som jobbade hårt med vårstädningen.
Även kvällen blev ett jobbigt kapitel med mycket flås och frys, kom i säng, slappnade av, allt ok.

Tack och hej, denna vecka skriven, kram på Er
Skrivet den 27/3.





120227-120304

Måndag den 27/2
Seg morgon efter en hostig natt. Låg och slappade tills klockan blev halv nio, för det skulle komma en sköterska och ta prover vid 09-09.30. För de måste tas innan jag får ta mina mediciner.
Men jag hann med både frukost och inhallation, kom ingen.

Så jag ringde till den automatiska telefonsvararen och undrade var de var, de ringde tillbaka vid lite i elva och undrade om de kunde komma om en halvtimma, nej tyckte jag, för mina viktigaste mediciner kunde inte vänta längre, skulle tagits senast 09.30 egentligen. Ni får komma imorgon istället.

Vilade nästan hela em. är ju bara så trött. Vaknade till av att Anki kom hem från jobbet.
Kvällen var jobbig i andningen, hade ont i bröstet och ryggslutet när jag andades, men det gick över när jag lagt mig i sängen.

Tisdag den 28/2
Upp vid 08.00 för idag kommer sköterskan vid 09.00 för att ta de prover de missade igår.
Skulle ta sex rör, släppte till så mycket som 3 rör i första sticket, sen fick vi leta nytt blod någon annanstans, valde ett nytt kärl, men det sprack, blir ett fint blåmärke som minne. Nytt stick i andra armen, fick resten av rören fyllda precis, sen slut blod kvar.

Blodtrycket var bara 87/66 i vänstra armen, så klart när hon tagit allt blod. Tog ett nytt i högerarmen, 101/77 lite bättre där. Sen blev det invägning, 56.9 kg. Tur man inte tappar lika mycket vikt som de där Biggest Loser för då hade man varit på noll.

Lite frukost, piller och inhallation, sen somnade jag och sov till halv två. Blev lite sen lunch.
Kvällen var inte den bästa, hade en massa svamp och slem som inte ville upp, kom lite kvävningstankar emellanåt, jobbigt när man hostar men ändå jobbigare när det inte vill upp.
Rättade till sig lite när man lagt sig och slappnat av.

Onsdag den 29/2
Vaknade ett par gånger inatt och hostade, riktiga attacker som tog den lilla kraft man har.
Kanske blivit förkyld, fått en normal sjukdom, kan ju vara intressant.

Trött på förmiddagen, men var ju tvungen att hinna med morgonbestyren för vid 11-tiden skulle sjukgymnasten komma på hembesök.
Vi gick igenom träningsprogram med många olika övningar som jag kunde göra, sen kommer hon en gång i veckan och kör lite annat.

Blev eftermiddagsvila ett par timmar innan Anki kom hem, Åt kvällsmat, och sen blev det kel med bästa kompisen TV:n resten av kvällen. Somnade sen gott vid halv elva ungefär.

Torsdag den !/3
Nu är vi inne i mars, och solen och lite värme börjar titta fram.
Våren är nog på gång, humöret är också bra, mer än det är dåligt.

5 månader kvar till eventuell utredning och förhoppningsvis uppsatt på listan för transplantation igen.
Ska jag vara ärlig så trodde jag inte i höstas att jag skulle få uppleva en vår till, men nu är den snart här och jag är ju faktiskt med, även om det är fruktansvärt jobbigt för det mesta.
Men kämpar för att nå målet, tillsammans med familj och vänner. Tack för ert stöd när det tar emot som värst.

Bara hoppas att det inte tar 1½ år att vänta på nya lungor som det gjorde sist. För då är det ju en stund till innan man är framme, och då tror jag inte att min kropp eller hjärna klarar detta.

Har en bra känsla i kroppen just nu, bara försöka att orka mer fysiskt.
Hoppas träning och vårväder hjälper.

Fredag den 2/3
Hostig natt, tog lite hostmedicin som fanns i skåpet, det hjälpte faktiskt en del.
Jättetrög morgon, blev en förmiddag i sängens tecken fram till 12.00, ingen matlust så det blev en näringsdryck till lunch, tur de finns även om de inte smakar så värst bra.

Blev vila på sängen en stund även på eftermiddagen, är hur trött som helst, får nog börja leta efter lite piggtabletter på nätet, så man kanske blir både pigg och rolig.

Piggare framåt kvällen, körde lite träningsövningar för att se om man kan komma igång, gjorde sen varma mackor, vilket tog lika lång tid för mig som det tog för Anki att damma, dammsuga, torka golv och rista mattorna, jag är inte så snabb precis, men jag gjorde det.

Blev sen en inte helt ovanlig kväll framför Tv:n. Lite jobbigt för nu har det börjat göra ont i halsen när man sväljer, får ge den en kur innan sängdags så kanske det blir bättre imorgon.

Lördag den 3/3
Sovigt jättebra inatt, Anki upp i ottan och gjorde frukost, redan vid 08,00, hon drog igång vårstädningen i källaren. Jag däremot tog mig efter frukosten ganska snabbt tillbaka till sängen, fram till halv tio tog det innan jag var klar med mina sysslor samt skönhetssömnen.

Blev strömming och potatismos till lunch/middag, whaoo vad gott, och jag åt jättemycket.
Anna och Tobbe lämnade in 2 st hundar, de tyckte jag skulle ha lite sällskap. Anna skulle jobba och Tobbe skulle hjälpa Erik att skruva rallybil, och Anki skulle på hockey med jobbet vid 15.00.

Vi andra skulle sen gå på bowlingklubbens lottdragning vid 19.00, men jag kände att det inte fanns tillräckligt med ork för att följa med, så jag stannade hemma och sällskapade djuren och Tv:n.
Vid halv nio kom det ett Sms från linda att jag vunnit 500:- på min lott. Yippie.

I säng efter en ganska jobbig dag, som de flesta faktiskt är nu för tiden vid 24.00, de andra skramlade in vid halv tre.

Söndag den 4/3
Vilken dålig sömn inatt, mådde helt kass idag, ont i kroppen, frossa och orkade inte röra mig många tum.
Tog mig till toan, men direkt tillbaka till sängen igen.

Tur att det var Vasaloppet på Tv så man kunde titta eller lyssna lite mellan de stunder man slumrade till. För att hålla ögonen öppna var väldigt jobbigt. Försökte ta mig till köket för att äta lite kräm och mjölk, fick i mig en halv tallrik, sen var det bara att gå och lägga sig igen.

Låg kvar i sängen till 15.00 innan jag äntligen lyckades få på mig lite kläder och förflytta min risiga lekamen till fåtöljen. Anki gjorde mat, men jag hade ingen matlust, åt ändå en liten portion bara för att man måste.
Börjar tro man har fått flunsan, men hoppas inte det.

Kvällen fortsatte lika dåligt som innan, bara det att jag tvingade mig till att vara uppe för att kunna sova till natten. En av de sämsta dagarna på länge.
Enda trösten är att mina blåsvärden har börjat bli bättre och bättre. Från 0,65 till 0,8.
Något positivt i gnällspikens liv.

Äntligen orkat skriva en veckas blogg, varsågod och kram på Er.
(skrivet den 18/3)













120220-26

Måndag den 20/2
Provtagning idag, var uppstigen och påklädd vid 08.15 för att vara förberedd. Åt frukost och mediciner, läste tidningen ordentligt i väntan på sköterskan, men det kom ingen.

Så vid halv tolv ringde jag telefonsvararen och undrade var de var, satte mig och skrev lite blogg istället. Då ringde de tillbaka och sa att de kom vid 16-tiden, det hade blivit lite tokigt idag.
Även sjukgymnasten hann att ringa och sa att hon skulle komma hem till mig nästa onsdag för att börja träningen.

Anki stack iväg till motorgården för att städa där. När hon kom hem igen vid 19-tiden hade jag gjort våfflor, blev kvällsmat och kvällsfika i ett. Kollade på den jättekuliga plattisen ett par timmar innan det blev sängdags.
Inget bra när jag lagt mig, i huvudet snurrade en massa tråkighetstankar, ett par timmar innan man lyckades somna.

Tisdag den 21/2
Vet inte varför man vaknade inatt vid fyra-tiden och hade riktig rethosta, fick gå upp och vandra runt och hosta i 30 minuter. Tar slut på alla de små krafter man har. Somnade sen ganska snabbt.

Annars rullade dagen på som vanligt, lite inhallationer, lite vila, lite cykel blev det också, 2 pass på 4 min, det är var orken i benen är just nu.

Mat när Anki kom hem och sen var det fåtöljen och Lakers på TV. Anki hade strykning på schemat idag.
Har känts som en ganska bra dag.

Onsdag den 22/2
Lång sovmorgon med bra andning, härligt när det känns så ibland, skulle bara vara lite oftare.

Idag skulle jag få sällskap vid lunch, Anna och Linda skulle hänga på stan en stund. Så de köpte med sig pizza som intogs här hemma, innan de drog vidare hem till sig, men kul och gott med sällskap och pizza.

Jag gick och vilade middag en stund, sen ringde Hasse och undrade om jag kände för lite fika och prata, klart jag gör, så han kom en stund. Jättekul. För Anki hade lite jobb på Wms inför årsmötet, så hon kom inte hem förrän senare idag.

Efter en titt på mästerkockarna, så började det snart gå mot sängen, och för att summera dagen så känns det som en dag man kan minnas som bra.

Kul med lite sällskap en stund, gör att man blir lite mer aktiv, och får tankarna på något annat.

Torsdag den 23/2
Börjar bli ännu segare att komma upp på morgnarna, eftersom svampen inte vill ge sig så känns det bara jobbigt att stiga upp, för då kommer slemmet och hostan igång, är jobbigt men tvunget.

Svampen gör det väldigt jobbigt att äta, man bara tuggar och tuggar och maten växer i munnen, jobbigt att svälja ner den, och då blir det tungt med andningen.
Matlusten är lika med noll de dagar som det är värst, då slarvar man med att äta och då blir man ännu tröttare och får slut på energin.

Går och lägger sig, för då känns allt bättre, men blir ju då bara ännu tröttare. Sitter fast i ett ekorrhjul just nu.

Fredag den 24/2
Orolig natt med mycket vakenperioder, blev liggande i sängen hela förmiddagen med lite upphopp för mediciner och toabesök.
Blev näringsdryck i sängen som frukost, kom upp vid halv tolv ungefär för att försöka hitta på lite lunch, men inget kändes gott. Blev kaffe och en bit vetefläta till lunch.

Sov sen en stund även på eftermiddagen, blev avslöjad liggande i sängen utan att ha bäddat när Anki var hemma och lämnade bilen vid halv fyra. De hade ordnat en travkväll i Kalmar på hennes jobb.

Jag kollade för ovanlighetens skull in kvällens TV-program sittande i min fåtölj.
En öl och datorn som sällskap, och Astrid och lite Pepsi förstås, så gick det ingen nöd på mig.

Kom i säng vid 23.30, men somnade väl inte den första timmen, men hade nog somnat när Anki kom för då vaknade jag till, blev lite svårt att försöka somna om, tror hon druckit snarkvatten, men gick till slut.

Lördag den 25/2
Lördagsmorgon med en ganska bra känsla i kroppen, och en sovande vacker hustru i ögonvrån.
En kvarts uppsjungning för att skölja bort nattens svamptillväxt.

Steg upp vid halv nio och försökte kämpa fram lite frukost till oss, tyckte Anki skulle få vila lite extra idag.
När hon sen kom upp så blev det full fart med veckostädningen, och full rulle som vanligt, beundransvärd ork, vilja och energi i den människan.

Eftermiddagen blev riktigt slapp med skidor på TV och lite halvslummer både för mig och Anki.
Jag hade ett förslag på om vi inte skulle beställa lite hämtmat till kvällen, det var bra tyckte Anki också, blev kinamat. Det var gott och smidigt.

Kvällens timmar försvann en efter en, läggdags blev det vid 23.30, efter en dag som varit ok.

Söndag den 26/2
Sovit kanongott hela natten, och sen en så härlig morgon. Kändes som om verkligheten var långt borta, bara positiva tankar, lever jag?, är jag i himlen nu? Hela jag kändes som jag svävade, orosmolnen som härjat på sistone var helt bortblåsta.

Njöt hela dagen även om andningen var som vanligt, gå fem meter och pausa. Men mitt mentala jag var på topp. Linda och Erik hemma och fikade en stund mitt på dagen.

Härlig kväll, Anki gjorde jättehärliga räkmackor till kvällsfikat, en underbar dag som även den gick mot sitt slut vid 22.30, för då kom John Blund.

120213-19

Måndag den 13/2
Arbetsdag för de flesta, vaknade vid åtta-tiden, men var fortfarande riktigt trött. Hämtade en näringsdryck, som slank ner i magen och sen snoozade vi en timme till.
Blev frukost vid halv tio, precis klar med den när sköterskan kom och skulle ta prover på mitt waranvärde.

Vilade sen lite före lunch, åt lunch och inhallerade, kändes ganska lugn i andningen nu på eftermiddagen.
Resten av dagen hände väl inga överraskningar, får nog börja köpa lite kinderägg om det ska bli några överraskningar i detta huset.

Känns nu som om allt står och stampar på ett ställe, bara de mentala tankarna som jobbar sig djupare och djupare. Jag trivs inte längre i mitt klosterfängelse, men är ju förvisad dit minst ett halvår till.

Mitt dumma huvud gör att andningen blir jobbig hela kvällen.
Sista pillret mot svampen idag, ätit i tre veckor nu, men känns inte ett dugg bättre för det. Sjukvården och forskningen gör att man kan byta snart allt i kroppen, men en förbannad svampinfektion kan de inte få bort.

Tisdag den 14/2
Idag var det Alla Hjärtans dag, skickade lite SMS till barnen, och kramar till mina bloggläsare.
Funderade på vad man skulle hitta på till Anki. Eftersom man inte orkar med att ta sig någonstans utanför huset just nu så är det lite svårt.

Kan givetvis be någon om hjälp, men är ju inte riktigt det som är saken. Vi avvaktar tills hon kommer hem och ser om jag kanske hittat på något eller kanske hon..
Anna dök upp för att fixa håret på Anki, och då fick vi varsin fin tavla av henne och ett underbart kort. Fick också godispresent med posten utav myskillarna Kalle och Måns i Diö.

Blev fika på kvällen, och en kram. Blev i alla fall något som kändes lite lugnande för hjärnan.
Tog bara 3 timmar att somna innan hjärnspöket stuckit för denna gången.

Onsdag den 15/2
Gjorde inte många knop idag heller.
Men känns faktiskt som det blir en liten bättring för varje dag, hanterar andningen lite lättare när man anstränger sig, men flås andningen vid stressmoment finns där.

Är fortfarande väldigt trött och grusig i ögonen då. Har inte heller så mycket vilja att göra något, känns till och med jobbigt att skriva på datorn.

Inspiration och självförtroendet är längst ner i källaren, bryr mig inte så mycket längre, eftersom det är svårare och svårare att känna någon respons eller accept från något, verkar som läkare och sjukvården bara håller på med konstgjord andning, vilket kanske hade varit bättre än den andningen jag har.

Känns ibland som om det inte spelar någon roll var man är eller gör. Alla är så snälla och försöker, men när det är jobbigt så är det inte kul.
Nej!!!! nu har jag varit negodil alldeles för mycket, men behöver gnälla lite ibland. Det lättar faktiskt.
Negodil=Negativ person med stor käft.

Torsdag den 16/2
Hände inget speciellt idag, kändes som det skulle passa bra med en dusch.
Går faktiskt framåt med detta fenomen, funkar bättre och bätttre.

Vilade ett par timmar på eftermiddagen, och sen funkade det hyggligt bra resten av kvällen, trevlig kväll tillsammans med min hustru framför TV-n.
Hon har jobbat nästan varje kväll med förberedelserna till Lindas 20-årskalas som är imorgon den 17 feb.

Gäller att komma i säng i tid, blir nog en lång dag imorgon.

Fredag den 17/2
Idag fyller min söta goa dotter Linda 20 år. Grattis.

Dags att utnyttja sin sovmorgon riktigt idag, för lär väl bli sen kväll. Kändes faktiskt som det kunde funka bra idag. Förmiddagens arbete med piller, frukost, inhallationer, näringsdryck tog till 12-snåret.
Nu får vi nog bädda sängen och sen vila upp sig.

Anki kom hem vid tre för att förbereda dukning och mat, Linda och Anna kom också för att hjälpa till.
Skulle fixas till plats och mat till 30-35 personer som skulle komma vid 18.00.
Bjöds på olika pajer och sallad, kladdkaka och grädde till kaffet. Var jättegoda. Blev några öl till också.

Mycket trevligt hela kvällen, kan inte bli annat mad så trevliga gäster. För mig gick det bra förutom lite kortare perioder, men jag tror att jag kamuflerade de ganska bra. Hängde med hela kvällen och skötte mig ganska bra, tycker jag själv iallafall, så tycker även alla andra.

Kom i säng lite efter midnatt, då var jag trött.

Lördag den 18/2
Idag var det dags för brorsonen Markus att fylla 20. Grattis

Jag hade ju förvarnat att jag troligen inte orkade två partyn i sträck, och Anki skulle på möte, men hörde ryktas om att de klarade detta bra utan min närvaro, men är ju lite tveksam.

Alldeles riktigt var det sömnigt idag, sviterna efter ett kalas kommer dagen efter, även om man inte druckit något starkt. Anki gjorde frukost, men jag ville bara sova, så den hoppade vi över.
Tog mig upp så jag inte missade elvakaffet i alla fall.

Sen åkte Anki på möte/fest, Smålands Bilsportförbunds årsfest, Erik och Linda skulle också dit, för Erik och Nina skulle ju få priser.
Jag kände att det var ganska skönt att bara vara hemma och inte göra någonting, och då kändes det skönt att gå och vila, blev lite länge kanske, 12-15, ojdå.

Värmde lite mat och sen fick det bli TV resten av kvällen, gick och la mig vid halvtolv, somnade ganska ovaggad.
Eftersom jag inte gjorde så mycket så funkade andningen hela dagen.

Söndagen den 19/2
Låg och snoozade en stund, innan jag tog mig upp och verkade pigg. Ordnade Te och kokte ägg samt plockade fram frukosten, tyckte Anki kunde vara värd en sovmorgon efter hennes tuffa vecka.

Kände mig så tuff att när Anki frågade om jag skulle med hem till Linda och fika, så sa jag ja.
På med ytterkläder och ut till bilen gick bra, men krävdes ju faktiskt några pauser, sen körde Anki fram till dörren hos Linda, Lite jobbigt emellanåt men kul.

Första gången som man vågade sig ut igen, efter 3 veckor inne, och dess förinnan 3 veckor inlagd på sjukhus.
Kvällen blev också bra, la mig som vanligt vid 22.30, men lite oroligt de första timmarna.

Slut på denna vecka, är ju som ni vet lite efter i min blogg, men so wat. Kram på er////
Skrivet den 1 mars.



RSS 2.0