131026-131029

Lördag den 26/10

Nu har det blivit helg igen, var ju nyss måndag morgon vart har denna veckan tagit vägen.

Vaknade med siktet inställt på en bra och spännande dag framför sig.

Känslan var helt ok efter frukost och piller, så kunde nog bli bra.

 

Lämna in V 75-hästarna, och en lottorad.

Framåt elva var det dags att koppla upp sig via resultatservice och kolla resultaten från SSRC-finalen som anordades av Växjö MS ute i skogarna omkring Hovmantorp i rally,

 

Dagen rullade på väldigt trögt, vet inte varför men tränade en stund och tog mig en dusch så jag kan väl säga som så att efter fikat började det rätta till sig i kroppen men då vinglade det ju till på travbanan, jag tror de blandade ihop lotto och hästnummerna, för där stämde det inte mycket.

 

På rallyt skötte sig svärsonen och resten av familjen ypperligt bra tillsammans med alla andra, blev en mycket spännande tävling, transportprickar efter byte av däck så slutade de 4:a i klassen. Men de var riktigt nöjda ändå, Nina fick också pris som bästa codriver i SSRC, sen blev det hård fest natten lång.

 

 

Söndag den 27/10

Jag vaknade ganska säkert i bättre skick än vissa andra denna söndagsmorgon, men det var faktiskt lite tyngre än vanligt att komma igång.

Blev mycket piggare efter morgonsysslorna, vila lite, för sen kom Bengt och hälsade på, vi pratade och hade riktigt trevligt tills det blev dags för lunch, efter den blev det dusch och lukta gott.

 

Mådde riktigt bra med andningen under resten av dagen, trots att duschen var gjord och den gick kanonbra. Fortfarande inga panikattacker i andningen känns hur bra som helst.

Blev en lugn eftermiddag kväll eftersom festfolket var nog trötta och troligen inte körbara efter nattens party.

 

 

Måndag den 28/10

Idag var det ny arbetsdag och då kommer denna underbara doktor på besök och undrar hur det är, om det har ändrat sig upp eller neråt, samtidigt som hon alltid har något att prata om antingen det gäller mig eller de anhöriga.

 

Utredde den nya tabletten, och den kändes faktiskt bättre än sobrilen när det gäller att lugna ner sig.

Så nu kör vi vidare med den.

Mita kom en runda på förmiddagen och hälsade på, var väl kvar 1 timme ungefär, kul att pratas eftersom jag var pigg idag. Vilade en stund efter lunch, för att vakna till när det blev kaffe och kaka.

 

Tränade lite småportioner under eftermiddagen och kvällen, kändes bra så sen blev det TV och sänghäng innan det var dags för att våldta täcket vid halv elva, har börjat bli kvällstrött av den nya medicinen.

 

Tisdag den 29/10

Härlig morgon att öppna ögonen till, lugn och kändes helbra i alla ändar av kroppen. Låg och drog mig till halv åtta, sen kom det frukost, inhallation och piller för att sätta fart på gubben.

Sätta fart är väl synd att säga, önskade väl att ett väl fungerande antiviagra skulle finnas vid behov.

Men jag tror inte de är uppfunna ännu som piller.

 

Hela dagen gick bra med tvättning och klädbyte, matlusten helt ok.

Maja och Anna kom upp vid tretiden och vi hade lite sagostund med hennes bilderbok, jg fick godkänt som läsare bara det inte tog för lång tid att bläddra för då tog hon boken själv.

 

Vi hade jättekul en timme innan det var dags att åka, och precis när de skulle gå så kom mormor Anki också, så då blev det ju lite gos och bus till.

Anki var kvar och jag undrade hur hon mådde men det var ju ingen fara som vanligt, bara lite orolig. Och slutkörd efter allt som varit, hoppas hon kommer igen.

 

Kvällsmaten kom och Anki åkte också hem för att äta och säga hej till Astrid. Sen ligger hon resten  av kvällen i Ankis knä och myser.

Jag kollade TV för routern till bredbandet har inte velat funka nu en tid.

Slumrade till hela kvällen med en halvtimmes mellanrum sen klarvaken en stund för att krypa ner och sova vid 23.00.

 

Blev detta skrivet nu är jag trött//// Kram på Er


131023-131024

Onsdag den 23/10

Trögt, trögt att andas nu på morgonen, samt hög puls, fick ligga och pysandas en lång stund innan det kändes som andningsvägarna var fria från slem och harklandet slutade upp.

 

Tog nog en timme att plocka i sig frukosten och medicinerna idag, låg sen och försökte hitta en bra nivå, då började jag få knip i magen, bara att vika ihop sig och vila en stund.

När värsta faran gått över blev det till att ringa toatransportören och åka för att tömma.

 

Tillbaka till sängen och ner under täcket igen för att sova bort en timme eller två. Blev knappt en, vaknade vid elva-tiden men mådde fortfarande inte så bra.

 

Bara att konstatera att denna dag blir under täcket en bra stund till, av trötthetskänslans skull.

Somnade till korta stunder för att däremellan känna mig ok.

 

Anna och Maja kom upp och sällskapade mig en stund på eftermiddagen, nu har Maja gjort sig hemtam här på Birka så nu är det så kul att vara här att hon inte ville åka när de skulle hem.

 

Kvällsmat och sen började även denna dagen gå mot kvällen, hade fortfarande John Blund-känsla omkring mig, satt i sängen och småtittade på Tv eller dator, tränade lite med mina hantlar.

Kaffe, Glass med Oboychokladsås och digestive samt smörgåsrån, satt fint i magen.

 

Tyvärr en dålig dag, bland de ganska bra som pågått en tid. Vet ju att det kommer sådana.

Somnade vid midnatt på min goa svala kudde.

 

 

Torsdag den 24/10

Vaknade av att det kändes väldigt dåligt med syre vid halv tre och hur andningen flög i topp när jag ändrade ställning, vad är detta tänkte jag och skulle precis ringa på klockan när jag märkte att syrgasgrimman trillat bort, fick som tur var tag i den och efter bara några sekunder kändes det att det lugnade sig.

 

Somnade igen som en ihopkrupen liten kattunge, med både täcke och filt över mig, varmt och gott.

Sov sen till kvart i åtta, tömde blåsan och kände bara hur bra morgon som helst.

 

Kollade syresättningen, 94% med 8 lit./min, pulsen ligger lite högt, 90 i vilopuls.

Läkaren kom vid halv nio och vi pratade puls, då föreslog hon att höja syrgasen för att se om pulsen sjönk om vi körde på 9 lit. Istället.

 

Sen diskuterade vi sobrilen, en lugnande som hon tyckte vi skulle byta mot en annan sort för att se om det gör någon skillnad. Samtidigt fick jag förklaring varför vissa tabletter är borttagna, det beror på att de inte gör den nytta som de ska i förhållande till ev. biverkningar.

 

Järntabletten som höjde blodvärdet har jag sluppit, blodvärdet är bra, och den gjorde magen orolig i onödan.

Kalktabletten, veckotabletten är också borta, det räcker med en vanlig kalktablett / dag istället, för den andra är så stark att den kan fräta hål på tarmar och mage om det vill sig illa, onödigt att riskera tycker de.

 

Har ätit och druckit och mått jättebra idag, skulle blivit en dusch men klockan gick för snabbt så den får bli i morgon istället. Träning på schemat istället. Trivs fortfarande mycket bra här vilket känns skönt eftersom man inte orkar med hemmalivet ännu, men den tiden kanske kommer.

 

Då var det dags att avsluta för idag, får gärna komma mer sådana dagar, kram på Er, Sov Gott


131022

Tisdag den 22/10

I natt vaknade jag vid halv tre och trodde det var morgon, fick man ju sova lite till. Bra va.

Nästa gång hade hon blivit 7.45 och det kändes mer rätt, mådde godkänt men fick ringa efter frukost och medicinerna.

 

Hände ingenting speciellt på förmiddagen, Makaroner och köttfärssås till lunch, slank ner omgående. Blev sen middagslur en timme tills telefonen ringde och det var Hasse, han undrade om jag ville ha sällskap en stund. Han skulle bara förbi ÖB och köpa nya läsglas sa han, lämpligt tyckte jag för då fick han köpa ett par till mig också, för mina gamla funkade inte riktigt bra att läsa med.

 

Anna hade skickat sms om att de kom en runda om jag ville, men nu kom ju Hasse så vi bestämde att de skulle komma imorgon istället.

På kvällen kom Peter upp för han var i Växjö och jobbade idag och imorgon, kul att träffa honom också.

 

Dagen har varit bra, bara lite tungt nu en period ikväll, kan bero på besöken och lite mycket prat.

Samtidigt som det varit många nya bland personalen ikväll, med nya rutiner.

Dags att krypa ner och avsluta dagen med lite wordfeud innan luckorna stängs.

 

Kram och sov gott….


131021

Måndag den 21/10

En verkligt bra start på denna dag, kändes lugnt och avslappnat, ringde på personalen vid halv åtta för jag började bli hungrig.

Fick mediciner och frukost, de hade sparat risgrynsgröt från igår som jag fick till frukost, gott.

 

Vid halv nio kom läkaren och rondade, hon hade då pratat med lungläkarna ang. inhallationen som de ändrat till vid behov istället för tre gånger/ dag, hon ordnade så den blev som innan.

Sen höjde vi de lugnande med en tablett till / dag, vilket blir bättre för mig, resultatet är lite lugnare puls och då mår jag mycket bättre.

 

Somnade till en timme, så när klockan blivit elva tog vi tag i toasysslorna och fick på oss lite kläder.

Fungerade bra idag, inga problem med andfåddheten idag.

Blev lunch och den smakade riktigt bra även idag. Vilade middag i en timme ungefär.

 

När jag vaknade hade jag fått sms av Anki att hon kom inte idag för hon var hemma från jobbet med huvudvärk.

Sjukgymnasten kom med lite vikter att träna med, egentligen var det sköterskan som letat fram dem.

Så nu blev det lite enklare träning i eftermiddag och kväll.

 

Första måltiden som inte passade mig så bra, äggakaka med fläsktärningar, ingen fläskpannkaka de inte. Var väl inte så hungrig just då heller, hade fikat vetelängd och ett par kakor, sen hade det nog slunkit ner ett hekto eller två med smågodis som blivit över sen helgen.

 

Glass och digestive till kvällsfikat gick ner och sen var man mätt.

En mycket bra dag, hörs imorgon,,,,Kram mina bästa vänner.


131020

Söndag den 20/10

Vaknade i drömmarnas värld idag, fick snurra och gnugga mig i ögonen för att kunna känna igen var jag var någonstans, sen fattade jag var jag var och då först vågade jag släppa en 8 sekunders prutt.

 

Lite segt att morna sig men annars kändes det bra när det gått några minuter, väntade däremot en lång stund innan de kom in och väckte mig, blev allt på en gång sen men gick bra. Somnade till en timme fram till tio ungefär även idag, syn att det inte är skönhetssömn så man hade liknat lilla sjöjungfrun istället för odjuret.

 

Tog en extra sobril (lugnande tablett) för det kändes som att jag hade ovanligt hög puls, väntade en halvtimme innan vi fixade tvätt och klädbyte samt det vanliga var så god och sittbesöket.

 

Fick ett sms från Bengt som undrade om han kunde komma en stund, det var ju kul att äntligen få till pratstunden med honom, för de sista tre-fyra gångerna han ringt så har jag inte mått bra, men nu lyckades vi. Pratade lite älgjakt och Lakers, det var riktigt kul och avkopplande. Tack Bengt.

 

Eftermiddagen och kvällen har varit jättebra, har ju visserligen inte gjort något ansträngande. Det jobbigaste har nog varit att stoppa i sig lite chokladbitar.

 

Får vi se vad som händer i morgon, mer än att doktorn kommer och hälsar på, kanske lite träning om sjukgymnasten skulle kunna hitta lite träningsredskap.

 

En hyggligt bra helg, om än lite långtråkig men det får man vänja sig vid alla dagar numera eftersom man orkar inte göra något, mer än det som går sittande i sängen.

 

Kram och god natt på Er alla.


131019

Lördag den 19/10

Äntligen helg, om det nu inte skulle kunna vara det hela veckan för mig.

Morgon vid halv åtta med piller och inhallation, blev sen specialfrukost, värmde lite Janssons som blev över från gårdagens kvällsmat med ägghalvor och rostat bröd. Stabilt och gott.

 

Så ringde sovklockan och dags för en timmes sov innan morgontvätten. Klockan blev elva och dags för toan och sen avtvättning innan det blir lunch. Mandelgarnerad fisk med potatis och dillsås, Gott.

Glass med chokladsås till efterrätt.

 

Försökte hitta några vinnare på V 75, men de brukar ju bara vara det tills loppet är kört, för sen är det nästan alltid någon annan som vinner, inte den jag tippat i alla fall. Är ju lite spännande att vara med ändå. Resultat = Vinst 98 kr satsade 288 kr.

 

Kände sig lite uppstirrad idag, andningen och pulsen låg lite högt så jag bad om en sobril för att lugna mig något kilo, men det var lite omständigt att kunna få den idag. Blev lite missförstånd mellan mig och sköterskan om jag skulle ha en hel eller halv. Jag ville ha en hel och hon ville bara ge en halv.

Blev en halv, löste sig sen när jag tänkt till, hon menade en halv 10 mg och jag en hel 5 mg blir ganska samma eller.

 

Maja och mormor Anki dök upp innan kaffet och busade en stund, så morfar blev glad i flera timmar efter det besöket, och pappa Tobbe och mamma Anna kunde sätta upp garderoberna i hallen utan att lärlingen fick vara med. Maja gillade hästarna på Tv.

 

Kvällsmat blev två crepes med räkfyllning och macka.

Kollade postkoden och körslaget med lottodragning, ingen utdelning där heller.

 

Blev trött redan vid halv tolv, tandborstning och nerkrypning sen lite Iphonespel innan ögonen stängdes och man våldtog kuddarna i alla hörn.

 

Hej och kram, ha en trevlig kväll.


131019

Lördag den 19/10

Äntligen helg, om det nu inte skulle kunna vara det hela veckan för mig.

Morgon vid halv åtta med piller och inhallation, blev sen specialfrukost, värmde lite Janssons som blev över från gårdagens kvällsmat med ägghalvor och rostat bröd. Stabilt och gott.

 

Så ringde sovklockan och dags för en timmes sov innan morgontvätten. Klockan blev elva och dags för toan och sen avtvättning innan det blir lunch. Mandelgarnerad fisk med potatis och dillsås, Gott.

Glass med chokladsås till efterrätt.

 

Försökte hitta några vinnare på V 75, men de brukar ju bara vara det tills loppet är kört, för sen är det nästan alltid någon annan som vinner, inte den jag tippat i alla fall. Är ju lite spännande att vara med ändå. Resultat = Vinst 98 kr satsade 288 kr.

 

Kände sig lite uppstirrad idag, andningen och pulsen låg lite högt så jag bad om en sobril för att lugna mig något kilo, men det var lite omständigt att kunna få den idag. Blev lite missförstånd mellan mig och sköterskan om jag skulle ha en hel eller halv. Jag ville ha en hel och hon ville bara ge en halv.

Blev en halv, löste sig sen när jag tänkt till, hon menade en halv 10 mg och jag en hel 5 mg blir ganska samma eller.

 

Maja och mormor Anki dök upp innan kaffet och busade en stund, så morfar blev glad i flera timmar efter det besöket, och pappa Tobbe och mamma Anna kunde sätta upp garderoberna i hallen utan att lärlingen fick vara med. Maja gillade hästarna på Tv.

 

Kvällsmat blev två crepes med räkfyllning och macka.

Kollade postkoden och körslaget med lottodragning, ingen utdelning där heller.

 

Blev trött redan vid halv tolv, tandborstning och nerkrypning sen lite Iphonespel innan ögonen stängdes och man våldtog kuddarna i alla hörn.

 

Hej och kram, ha en trevlig kväll.


131018

 

Fredag den 18/10

Idag var det lättare att komma igång för i natt hade vi lite mer rätt på syrgasen, kände mig hungrig, beställde in frukosten, Yoggi, ägg, kaviar, 2 st rostade mackor, kaffe och mjölk. 11 piller och 2 ml inhallationsvätska, (Atrovent).

 

Nu har det gått en vecka sen jag landade här på Birka, och det är faktiskt inget jag ångrar. Har bara varit bra, mat, personal och rummet.

 

Har också insett att hem hade jag aldrig klarat att åka, skall jag fixa det så får vi äta upp oss och träna upp lite mer muskler, hoppas det går, om inte blir det till att vara kvar här, men mitt mål är enligt min önskan att kunna komma hem en period till.

 

Fick besök av lillasyster Mita vid lunch, så vi hade en trevlig pratstund om det mesta tills jag blev trött i ögonen och då blev det vila för mig, och troligen lite för Mita när hon kom hem, hon behöver det också.

 

Eftermiddagskaffe när jag vilat 1 timme, och sen piggnade kroppen och huvudet till för lite träning av den väldigt lätta sorten. Sjukgymnasten dök ju äntligen upp efter 4 dagars sökande, så det var ju bäst att hänga på.

 

Har varit en bra dag med bara lite stressandning, och min nya mätare funkar också, så nu är det lite kul att hålla koll på syresättningen och se var det känns bäst.

 

Kvällen blir fredagsmys med smågodis och jordnötsringar, Cola och TV eller data att mysa och  gosa med.

 

Kram och må gott, och ni som har varandra, ta vara på det, för helt plötsligt är det mysiga och gosiga slut och du känner saknad samtidigt som du troligen fortfarande är älskad av dina vänner.

 

Från den ömtålige porslinsgubben, God Natt


131017

Torsdag den 17/10

Idag när man vaknade kändes det jobbigt att andas och kändes inte så bra. Fixade till morgonsysslorna och vände mig om för att sova en stund till och se om det hjälpte.

 

Slumrade till en timme, när jag vaknade var kl. 10.00 och kändes som storm i huvudet,

Då kom jag på att vi glömt att sänka syrgasen ända sen igår förmiddag.

Har stått på 10 lit i ett helt dygn istället för 6 lit. Så det förklarar saken, ringde på sköterskan så de sänkte och tog bara någon minut så blev allt mycket lättare med andningen.

 

Fick även idag en underbart god lunch, som man nog kunde ätit dubbel portion av, har bett dem öka till lite större portioner nu, gäller att passa på när matlusten finns.

 

Vilade en timme efter lunch, kändes som att allt var uppgivet, fanns inga roliga saker att fundera på just nu, men ändå känner jag mig relativt ok med andning och även att sätta sig upp och åka till toa går bättre och bättre.

 

Läkaren och sjuksköterskan var inne och rondade, de satt en lång stund och pratade och berättade att hon pratat med min lungläkare för att informera sig om mitt tillstånd.

Eftermiddagskaffe och kvällsmat, lite mer funderingar och tomhet i huvudet de stunder som det inte händer något.

 

Så kom Anki upp, hon hade smågodis med sig så jag kan snaska lite sötsaker. Hon hade också med sig min nybeställda sapurationsmätare som jag köpt privat, eftersom sjukvården inte har råd med sådan lyx på hela Birkas vårdboende. Så nu kan jag själv hålla koll på när det går för långt ner, och styra hur mycket syrgas jag behöver för att må bäst.

 

Mitt största problem just nu är att jag vet inte hur man ska kunna få Anki att må bättre, tror att hon har det väldigt jobbigt, eller funderar jag bara i onödan kanske, för jag vet ju att alla närstående har det tungt när man är på väg utför eller uppför kanske det heter.

 

Funderar också mycket på varför de ändrat ganska flitigt på mina mediciner, nu ska det tas efter behov enl. läkarna, innan var det så noga med rätt klockslag och styrkan.

 

För en gångs skull kom John Blund redan vid elva igår, somnade snabbt.

Har varit en fundersam dag som blev bra med lite mindre syre.

 

Tack och hej. Kram på Er, Ända sättet att få kramas är numera att skriva det.


131016

Onsdag den 16/10

Kändes inte riktigt lika bra när man vaknade idag, Högre andning och lite oroliga tankar som gjorde det svårare att slappna av.

Sköterskan kom in vid halv åtta för att ta de proverna som skulle gjorts i måndags, men det är ju helt kanon med picc lissen, har fått en ge och ta kran som sitter i armen.

 

Åt frukost med god aptit innan det var dags för en timme snooze. När man sen vaknade till vid tiotiden då de kom in och frågade om de kunde städa rummet, jo det går väl bra tyckte jag för då hade man ju sällskap och så hände det ju något.

 

Däremot var andningen och jag inte bästa vänner idag, fick ta i varje andetag, kändes väldigt tungt.

Blev lite bättre före lunchen, så då blev det försök till toan och det gick bra ända fram tills de bad mig stå upp så de kunde tvätta av mig, istället för att ta det i sängen som de gjort tidigare.

 

Nu blev det inte så farligt utan lugnade sig snabbt jämfört med igår. Skulle nu bara vägas också innan man kom tillbaka till sängen, 48,6 kg (nytömd), så den här underbart goda maten höjer lite i taget.

Skulle nog kunna äta dubbelt så mycket bara för det är så gott, men tar på krafterna att äta för mycket.

 

Anna, Linda och Maja var lediga idag så de var uppe en timme och sällskapade och den lilla busade på hela tiden. Här är lite större ytor än på lasarettet så det är ju jättekul att krypa runt.

Passade på att fika lite tidigare medan dom var här, så kunde jag vila en längre stund sen.

 

Efter att sovit en timme drygt var det bättre med andningen, var hungrig som bara den så det var tur att maten var på gång. Blev också så himla sugen på smågodis eller choklad, men det skulle jag ju beställt innan tjejerna kom.

 

Har fått kaffe, digestive och smörgåsrån till fikat nu, inhallation och piller kvar.

Avslutar dagen med lite TV eller datalek. Blir väl att krypa ner sen framåt midnatt.

 

Övervägande bra dag trots att det känts tungt.

Tack för denna dag, mina tjejer och personalen här på Birka, kram på er och sov gott.


131014-131015

Måndag den 14/10

Kändes helt ok att öppna ögonen vid sjutiden, kände mig utvilad och hygglig andning.

Fick ringa efter lite frukost vid åtta-tiden, fick då också medicinerna och inhallationen. När det var nere i magen kändes det bra och lugnt.

 

Vid nio ungefär kom sköterskan in och ville ta prover till Lund och lungmottagningen, vad säger du frågade jag, det går inte nu för de måste tas innan jag tagit medicinen.

 

Oj då, det visste hon inte om men då tar vi dem nästa dag istället sa jag, är inte så exakt med vilken dag de tas. Fick bli på onsdag morgon bestämde vi. Började känna mig lite seg och trött så et fick bli en timmes förmiddagsvila, är jätteskönt.

 

Dags för lunch, och det måste omtalas att den maten man får här håller otroligt hög klass, inte många lunchrestauranger som slår den, stort beröm till kocken.

Vila, fika, så var den eftermiddagen slut, men jag började känna mig bättre och bättre.

 

Kvällen gick bra, och somnade vid midnatt. En godkänt bra dag.

 

 

Tisdag den 15/10

Whaoo, vilken härlig känsla att vakna, började fundera på vilken av världarna man var i när det kändes så, utvilad och pigg inget slem och andning som om allt det dåliga var som bortblåst.

 

Fortsatte på den vägen fram till lunch, bestämde mig då för att be om hjälp med duschen eftersom det var så lugnt i andningen och den mentala känslan helt ok.

 

Tömde först invändigt och sen tvättade hon håret och överkroppen när jag helt plötsligt började få känslan att jag inte fick någon luft och andningsfrekvensen sprang upp direkt.

Hade slangen hoppat bort eller vikit sig, nej.

 

Då ringde de efter sjuksköterskan, la på mig en handduk medans jag försökte slappna av en gick dåligt med det. När hon sen kom så hade man sån tur så att läkaren var också med, de hjälptes åt att köra in mig till sängen. De fick låta mig sitta kvar i stolen tills jag kände att jag var redo för flytt till sängen.

 

Tog nog tjugo minuter med tuff andning, men de fixade till lite lugnande morfin under tiden. Så började det ge med sig och lugnet kom tillbaka, alltid en härlig känsla.

En timme efter och lite kaffe så mådde man precis lika kanonbra som på förmiddagen.

 

Kvällsmat och besök av min älskade Anki, som satt och höll mig sällskap och pratade om lite allt möjligt, bland annat en tråkig sak, Våran katt Pepsi blev tvungen att flytta till katthimmelen.

Har inte mått bra alls sista tiden, bara tinat bort i vikt. Sov Gott Pepsi.

 

Nu är det dags för fotboll och kvällsfika, mår bra som bara den.

Nu blir det inte mer idag, Heja Sverige.

 

Kram och ha det bra alla…..


131013

Söndagen den 13/10

Idag fyller barnbarnet Maja ett år, Hurra, Hurra.

 

Ganska trög start på dagen, hade svårt att få in rätt takt på andningen. Bra matlust däremot, så frukosten bara försvann, därefter tog vi en förmiddagslur för att se om man fick igång andningen på en bra nivå.

 

Det hjälpte nog lite för nu kände jag mig lite bättre efter att jag mornat till mig och ätit lunch.

Strax efter lunch kom Maja med 1-årsmuffins med 1 ljus på och jordnötskaka.

Eftersom jag inte orkade åka och gratulera henne så kom hon och överraskade mig, mamma Anna var givetvis också med, tack för tårtmuffinsen.

 

 

När de sen åkte hem för att ta emot sina gäster så kom Peter och Emma och hälsade på, för de var ju uppe i stan för att gratta Maja, blev då bra att hälsa på mig och kolla in mitt nya boende här på Birka.

Efter en stunds pratande så blev de fikasugna, de var ju tvungna att komma i tid till kalaset så fikat  inte tagit slut.

 

Kvällen blev bra sen, spelade faktiskt bingolotto, vilket jag inte gjort på evigheter, var väl ingen höjdare men ändå ett tidsfördriv när man sitter här i sängen och TV-n är påslagen.

 

Satt sen och lekte med datorn, och gjorde mig nattaklar för vid halv tolv var jag trött och somnade strax efteråt.

 

Så hade vi det igår. Kram på alla läsare 

 


131012

Lördagen den 12/10

Första uppvaknandet på Birka fungerade bra, även sovit bra i natt. Härligt bemötande med många frågor om hur jag ville ha det här. Samtidigt var de mycket noga med att inte trötta ut mig.

 

Blev frukost inhallation och piller här också, hjälpte inte att flytta, slapp dem inte ändå.

Tröttheten sen gårdagens övningar fanns där, så det blev en runda sov till  innan vi skötte morgontvätten, och plupp så var klockan tolv och dags för lunch, kroppkakor var inte fel.

 

Låg kvar i sängen och funderade på hur det kändes här, helnöjd än så länge med rummet som känns rymligt och bra luft. Anki kom upp med mediciner hon hämtat och stannade en bra stund för att man skulle få lite sällskap, alltid lika härligt.

 

Hon skulle åka till Furuby för att gratulera Jessie som hade 18-års-kalas. Grattis stora tjejen.

Jag blev sen servad med alla piller och kvällskaffe samt hjälp med toasysslorna som gick smärtfritt.

Mycket beröm till personalen.

 

Kom inte till ro utan tyckte att syret kändes lågt, bad sjuksköterskan kolla syret men det låg på 93% men bytte till mask innan jag somnade vid halv tolv efter en kluven dag, men ändå var det mest brastunder idag.   

 

Ha det gott och kram till Er.


131011

Fredag den 11/10

Lite orolig sov i natt, somnade vid halv ett och tömde en gång vid halv fem för att sen vakna vid halv åtta. Kände mig relativt lugn trots flytten, fick in min frukost först idag, samtidigt som sköterskorna packade ner mina saker åt jag.

 

Fick sen hjälp med toan och tvätt och nya kläder innan inhallationen, sen hade vi en timme på oss innan ambulansen kom. Slappade och fick in mina papper som skulle med, och sa hej och fick kramar av personalen med lycka till.

 

Halv elva kom en kille med bår och ville hämta mig, gick bra att flytta över till båren, blev bara lite mer andfådd. Hissen ner till ambulanshallen och sen blev det långresa till Öster, Vildparksgatan 14.

 

Framme på ungefär tio minuter, blev placerad i ett jättefint stort rum med mycket fönster, pentry och toa. Väl mottagen direkt och fick en positiv känsla.

 

Var ganska trött och sliten fram till eftermiddagsfikat, men då kom pigget fram och Anki, Anna, Tobbe och Maja dök upp för att hälsa på en stund. Kändes kanonbra.

Blev en bra flyttdag. med förhoppningar om att man ska komma igång ytterligare en stund. Dags att spänna bågen igen och försöka asa sig hemåt efter nån veckas rehab här på Birka.

 

Kvällssysslorna rullade på med att svara på frågor om hur jag ville ha det här och lite tider när.

De fixade till och med mina mediciner och la dem i dosetten.

Blev sen en härlig fotbollsmatch på tv innan man somnade efter en hård dag, mycket nytt men som funkade bra.

 

Tack för idag, kram på Er.


131010

Torsdag den 10/10

Tycker att det var även idag ett bra uppvaknande med lugn andning och utvilad trots en lite orolig natt. Kontroller gjordes och frukosten bara slank ner, alla sysslor klara redan vid nio.

 

Blev sen trött igen och somnade en timme, sjukgymnasten kom in och vi körde igenom ett enklare pass som tog en halvtimme. Satte igång magen riktigt ordentligt, så dags att klara av det också.

 

Kom in lunch, jättegod gulaschsoppa med fralla till.  Åt upp varenda droppe och hade kunnat äta lika mycket till, men fick nöja mig med mina efterrätter.

Läkaren var inne och pratade om morgondagen, han skulle komma in med alla papper och läkemedelslistan, men det kom inte någon så nu stressar de väl till det imorgon istället.

 

Eftermiddagen har inte hänt något speciellt heller utan har tagit det lugnt och trivts ganska bra med mig själv. Nu har vi klarat av kvällsmedicinerna och ska kolla på nyheterna för att sen krypa ner och invänta morgondagens händelser.

 

Anki har haft kvällsjobb med att köra dit en del grejer som man ska ha med sig.

 

God Natt och kram på Er, hörs kanske imorgon….


131009

Onsdag den 9/10

Ytterligare en klart godkänd morgon att vakna till. Tillägna flaskan några minuter och sen blir det kontroller, piller och frukost.

 

Toalettbesök och morgontvätt med hjälp vid 10-tiden och sen lite förmiddagsslapp.

Blev sen god fisk till lunch och hade bra matlust så den slank ner på nolltid. Tog sen vid kl. ett, min vanliga middagsvila.

 

Anki ringde och pratade en stund, undrade hur jag mått idag och vad som skulle med till Birka.

Har sen kaffet inte uträttat ett enda skvatt, bara legat och svurit över mina lösenord till e-posten, kommer ju inte in någonstans. Någon inställning som inte vill vara med.

 

Kvällsmat och kvällskaffe avklarat med god aptit, så nu startar kvällsarbetet med alla sysslor som ska göras och ätas.

Somnar nog vid midnatt som tidigare kvällar.

 

Kram och God natt till alla mina läsare. Flytten närmar sig.


131008

Tisdag den 8/10

Vaknade av att nattsköterskan kom in och skramlade med inhallationsgrejor vid halv sex, slog en kiss i flaskan och somnade om.

Öppnade ögonen igen vid halv åtta när de skulle ta lite kontroller, alla värden är bra.

 

Somnade faktiskt om en gång till så när frukosten kom vid halv nio var jag riktigt yrvaken och en aning stressad, för jag kände att toan måste få besök först.

Fick hjälp med rullstol in och tillbaka så det gick ganska bra, sen åt vi frukost.

 

Vårdplaneringsfolket kom vid 10.50 istället för 10.30, men varför ska man passa tider. Är nog inte på modet just nu. Blev ett utdraget möte eftersom jag hade väldigt svårt att bestämma mig för hur jag skulle göra.

 

Efter mycket velande bestämdes det att vi provar att flytta till Birka korttidsboende någon vecka för att se om det kan gå att jobba upp lite mer ork för att kunna komma hem en stund sen.

 

Efter möte och lunch blev jag helt slut, så nu blev det vila i en timme. För då ringde Anders och frågade om han kunde komma in och prata en stund, jättekul.

Vi pratade en lång stund innan han skulle vidare och titta på Lakers.

Har varit en bra dag totalt sett, men känns nu ikväll att det har varit något som hänt.

Fick besked om att de hade en plats till mig på Birka från och med Fredag.

 

Hej och kram på er.


131006-131007

Söndag den 6/10

Vaknade till en helt underbar morgon med luft och lugn i kroppen, för att invänta sena mediciner men fick in frukosten ganska snabbt.

Idag är Linda i Vimmerby och kör folkrace, hoppas det går bra.

 

För min del har det flutit på bra än så länge. Dagen har varit ganska svår att hitta rätt nivå på, men efter tre så lossnade det en stund, så man slapp det där harklandet som tar onödig kraft från andningen.

 

Fick då resultat från Lindas folkrace, första heatet var hon femma, i andra blev hon påkörd och vänd men slutade femma, och i sista heatet vände de en bil före henne så hon blev stående och fick hjullastaråk ut till depån. Eftersom det bara är andra eller tredje racet och mot killar så körde hon jättebra även om resultaten inte blev de bästa.

 

Åt kvällsmat och tog mig i kragen för att få till lite läsning för mina vänner, bloggade ett par timmar och det var nog avstressande för det gick ju bra, kollade lite gammal Wallander med ena ögat och datorn med det andra. Somnade vid halv ett.

 

 

Måndag den 7/10

Morgonen började bra även idag, bara man höll sig under dubbla filtar och med strumpor på, är vinter i mitt rum. Lite kontroller idag och prover till Lund. Dagsvikt= 48,1 kg

 

Fick en smärre chock när det plötsligt klockan åtta står en arbetsterapeut och skall hjälpa mig med morgonsysslorna, dusch, rakning, toan m.m. Visste inte att man luktade så illa.

Jag visste inte vad jag skulle svara, men det fick nog vänta tills lungor och resten av kroppen startat igång framåt tio-tiden.

 

Blev frukost, mediciner och inhallationer först, känns faktiskt lite viktigare att få i sig detta först, hon skulle komma tillbaka vid 10.00.

När hon sen kom så blev det kropp och hårtvätt, rakning och magtömning.

 

Blev sittande i rullstolen och pausade, men kanske 10 min. innan sjukgymnasten kom och vi skulle träna en stund, sen åt jag lunchen vid bordet när jag satt i stolen.

 

Blev helt slut av denna förmiddagen, så blev eftermiddagsvila i en timme tills kaffe kom. Pratade med Anki en stund.

Kvällen har sen varit bra, Maja hade tagit med sina föräldrar och kom och hälsade på en stund.

 

Nu är kvällsfikan slut, och imorgon blir det vårdplanering med kommunen, för att se vad de ska göra av mig, flytt till något boende troligen eftersom jag inte tror jag klarar mig hemma.

 

Får se vad som händer.   Kram på Er så hörs vi.


130815-131005

Torsdag den 15/8

 

 

Fredag den 16/8

 

 

Lördag den 17/8

 

 

Söndag den 18/8

 

 

Måndag den 19/8

 

 

Tisdag den 20/8

 

 

Onsdag den 21/8

 

 

Torsdag den 22/8

 

 

Fredag den 23/8

 

 

Lördag den 24/8

 

 

Söndag den 25/8

 

 

Måndag den 26/8

Idag fick man en helt ok start på dagen, frukost och morgonsysslorna gick bra, kläderna på vid halv elva och på plats i fåtöljen.

Kändes bra för idag vid halv två skulle det komma en från kommunen och godkänna att badkaret togs bort och dusch fixades istället på kommunens bekostnad.

 

Kändes faktiskt gott med mat och fika, även kvällen var jättelätt i andningen, trivdes ganska bra, blev bara en jobbig stund precis efter avklädning och sängläget, men så är det varje kväll.

 

 

Tisdag den 27/8

Maja och Anna var och hälsade på idag, och det var en mycket bra dag.

Hemtjänsten hade koll på klockan också, så det var också bra.

 

Framåt kvällen däremot blev det mycket slem och gurgel som åkte upp och ner, rosslade hela tiden i halsen. Lugnade sig inför sovdags så det var ju skönt.

 

 

Onsdag den 28/8

Vaknade vid kvart över sju av att jag hostade till och helt plötsligt fick jag ingen luft, började hyperventilera.

Försökte att halvsitta i sängen och slappna av så det lugnade sig, men det var så envist att jag kunde inte ringa Linda eller larma hemtjänsten, bara päste ju hela tiden, och vad skulle de kunna göra, jo Linda hade nog kunnat varva ner mig med hennes lugnande röst, hon är jätteduktig på det.

 

Samtidigt blev man ju som vanligt kissennödig av stressen men lyckades slappna av så mycket efter en halvtimme så det löste sig där, blev flaskan.

Så fort det var klart så började det på igen med högandning, men hade lite mer koll nu, och hemtjänsten kommer ju vid halv nio.

 

När hon kom hade det lugnat sig för stunden, men nu var alla krafter och energi helt slut, bara låg och pysandades.

Hon fixade fram inhallationen, pillerna och yoggi så började jag kämpa i mig detta, med vilostunder emellan, blev faktiskt bättre efter en stund eller rättare sagt vid 10-tiden, som är den tiden som de är kvar till, men de lämnar mig inte om inte jag tycker det är ok.

 

Hon var kvar till strax efter tio när jag kände mig lugn igen, kopplade av med att sätta på tv-n och slumra lite till och från, men hade en konstig känsla att jag inte fick tillräckligt med luft, andades i ett vacuum kändes det som, samtidigt som jag började få ont i bröstet.

 

Då hade klockan hunnit bli halv ett så då kommer ju lunchvärdinnan snart, så jag vilade kvar i sängen tills hon kom, bad henne om en värktablett, men ingen matlust, så det fick bli yoggi igen, bättre än inget. Värken släppte efter en stund så hon fick ledigt vid halv två, jag somnade en stund till.

 

Vaknade av ring,ring på dörren vid halv fyra, då kom kaffeleveransen, nästan en timme försent, är inte så kul när man har det kämpigt med luften, fick i mig kaffe och en bulle.

Linda kom ner vid femtiden och fixade lite mellanmål, för nu började jag bli lite hungrig, och sällskapet gjorde mig piggare.

 

Kom sen upp ur sängen och satt i fåtöljen hela kvällen till klockan tio då det blev dags för den platsen jag haft större delen av dagen, sängen alltså. Piggnat till så det funkade bra med kvällssysslorna.

 

Torsdag den 29/8

Inlagd efter eget beslut och ringande till mottagningen, kände inte för mer panikandningar i samband med morgonsysslorna,

 

Hyperventilerat på natten efter att ha tappat syregrimman.

Var nog inte bara den känslan, utan även att det fanns någon typ av infektion på gång igen, eftersom slem och rossel hade ökat på sig.

 

Fick komma direkt upp till avd. 5 efter att Ann pratat med Hemsjukvården. Tror att klockan var vid lunchtid när jag kröp ner på sal O efter ambulanstransport. Med lite småstressad ambulanspersonal som tyckte att jag ventilerade lite väl häftigt.

 

Startade upp mer och mer stress när jag hamnade här borta med inte så lungkunnig personal vid första ögonkastet. Kände inte igen alla heller så det gjorde mig än mer stressad.

 

Fredag den 30/8

Förmiddagen kass

 

Lördag den 31/8

Lite vändning mot det bättre.

 

Söndag den 1/9

En ganska god dag förutom mycket slem.

 

Måndag den 2/9

Värsta dagen hittills, vaknade vid halv tre på natten och var tvungen att ta till flaskan. Tog en timmes pysandning men kändes ändå lika jobbigt, låg hopkrupen i fosterställning och frös och svettades i olika etapper. Fick inte in en gnutta luft kändes det som.

 

Fick ringa på klockan och be om mera syrgas för jag var helt borta vid sju-tiden.

Då tar det nästan tio minuter innan någon kommer för jag kommer inte åt någon klocka att larma med, finns ingen sån med sladd.

 

Ropar men ingen hör mig, och då blir man ännu räddare och ventilerarar än värre, när det till sist kommer in någon så ropar jag att de ska höja syrgasen, de tyckte jag sa sängen, mer stressad.

 

Nu ropar jag att jag vill ha en lungsköterska som vet hur de ska lugna ner mig istället för att trissa upp stressen. Nu orkar jag inte mer utan ber om något snabbt och lugnande, så jag tror jag fick lite morfin för att kunna slappna av.

 

Mådde ganska snabbt bättre och lugnade ner mig så nu kom andningen ner i normal takt.

Somnade sen och sov hela eftermiddagen, kändes sen lite lugnare på kvällen.

Så nära stupet har jag aldrig varit tidigare.

 

 

Tisdag den 3/9

Varit en väldigt andningstung dag, annars ganska ok, tog mig till toa framåt kvällen.

 

 

Onsdag 4/9

Trött och seg dag, finns inget som fungerar, blir bara  räddare och räddare för vad som kommer att hända, känns som man inte existerar längre för både mig själv och personalen, maten sist av alla och ingen som kommer förbi eller går in och pratar.

 

 

Torsdag den 5/9

Dålig dag, tungt i huvud och andning, fick förfrågan om jag ville flytta in på mitt gamla rum P.

Svarade nej för att vara snäll och försöka lära personalen mina saker på denna sidan, men ångrade mig efter någon dag, för det gick inte. Varken för mig eller några av dem.

 

 

Fredag den 6/9

Helkass dag

 

 

Lördag den 7/9

Helkass dag, bra kväll och natt

 

 

Söndag den 8/9

Helkass dag. Bra kväll och natt

 

 

Måndag den 9/9

Helkass morgon efter ett akut toabesök, lång väntan innan andningen lugnade sig, glömde troligen att kissa, för fick ropa på sköterskan direkt när jag kom in i rummet igen, för fanns ju givetvis ingen knapp vid min högra sida.

Annars en konstig dag med känslan av mycket tung andning men verkade konstigt för det kändes ändå inte som min.

Anki uppe en runda efter sitt jobb som vanligt, och sen var Tobbe, Anna och Maja uppe och körde lite cabaré. Otroligt härliga tjej.

 

 

Tisdag den 10/9

Tuff morgon, efter en natt när man med hjälp av lugnande piller somnade ifrån allt, sängen i högsta läget, glömt tandborstningen, tänt i taket och dörren helöppen.

Vaknade vid halv tre och visste inte ett skit var jag befann mig, eller om jag skulle sova eller vara vaken.

 

Andra situpen kom vid halvåtta, då jag vaknade med lätt panik av att jag inte fick någon luft, masken hade trillat bort och kunde inte hitta den, ring, ring på klockan, tog en bra stund innan någon dök upp så vi fick den på plats med lite höjda värden. Lugnade sig efter en halvtimme.

 

Crp: et stigit igen, ingen vet varför, Mita slank förbi vid 11-tiden, och Maja och Linda efter kaffet och sen var Kompisen Björn uppe och Anki som vanligt, är lite trött men varje litet besök är jättekul och piggar upp en stund.

 

Sänkte syrgasen vid åtta-tiden till 7 lit/min och grimma på istället, mådde jättebra ett par timmar.

 

Onsdag den 11/9

Mycket jobbig dag bara flås och blunda, sova

 

 

Torsdag den 12/9

Opererade in en power picc, så man slipper nålarna.

(Trodde det var en annan sort så jag skulle få två).

 

Fredag den 13/9

Trillade omkull när jag skulle gå till toan, klarade inte att komma upp på en timme pga rädsla.

Väldigt konstigt att man inte har ett hekto till kraft i kroppen när man ska upp från golvet.

Personalen jobbade med att lugna ner mig och hjälpa mig upp på alla sätt och vis, till slut kom någon på att lägga mig på en lyftfilt och lyfta upp mig i sängen.

 

Funkade faktiskt mycket bra, men sen tog det tid innan man lugnat ner sig och andningen.

 

 

Lördag den 14/9

Kalabalik i huvudet, klarar inte att ligga här i O-rummet, tyvärr både mentalt och med viss personal som jag känner som att de inte har koll på hur man hanterar andningsproblem.

 

Blir hyperstressad hela tiden eftersom jag inbillar mig troligen att det tar mycket längre tid att komma och hjälpa patienten. Samtidigt är rummet längst bort så man ser inte en människa på halva dagarna om man inte ringer på klockan.

 

 

Söndag den 15/9

Fick tillbaka ”mitt” rum R. Tog ungefär fem minuter att få hela mig att må kanonbra, kändes ungefär som att samla ihop all rädsla och skräck i en påse och spränga i luften.

 

Känns som om allt bara försvann och lugnet infann sig i huvudet. Anki satt också kvar även om det kändes som jag delvis lyft till bättre luft och lugn.

 

När man satt-låg i sängen så kändes det som man levde i två olika tidsrum, båda kändes helt underbart avslappnande och tankarna kunde man balansera till de positiva sakerna hela tiden.

 

Måndag den 16/9

Vaknade som om man flyttat till himmelriket, sjunde himlen.

Känslan från igår fanns kvar i huvudet, satt och njöt av de härliga känslor man kände, men den man önskade dela dem med var inte här.

 

Tisdag den 17/9

Bara ligger och njuter av situationen. Har fortfarande dessa lugna stunder som cirklar runt mig, bara matlust och dricket som är lite lågt intag på.

 

Mår riktigt bra utom när man uträttat sina behov för då kommer det nästan alltid en pressad situation med andningen och måste höja syrgasen några minuter.

 

Anki, Anna, Nina, Linda och Maja åker till Teneriffa i en vecka.

 

Onsdag den 18/9

Bara ligger och njuter av situationen. Svärmor uppe en stund, hade skitkul.

Var en dag då alla tokiga gamla skämt trillade på plats. Fick besked om att mina tjejer kommit fram till sitt resmål.

 

Torsdag den 19/9

Bara ligger och njuter av situationen. Byte av förband på nya insticket. Det fixar sköterskan elegant så nu är det rent och fräscht. Mita brukar komma upp en liten stund de dagar hon är på sitt rehab.

 

Fredag den 20/9

Allting perfekt med andning, bara balans och styrka saknas när stunderna är som bäst.

Njuter av att nya tappningen funkar så enkelt, reagerar inte på något vis när de tar prover och ger antibiotika.

Idag blev det ett nytt trill inne på toaletten, så blodvite på knäna och lyftfilten fram.

Höll faktiskt andningen lugn ändå, kände mig lite duktig.

 

 

Lördag den 21/9

Kanondag, Har bara njutit av tillvaron men har ju inte fått flytta sig för mycket, för då rusar syret till botten, men behåller ändå lugna andningen efter en stund.

 

Söndag den 22/9

Bra morgon, tungt hela dan.

Har inte fått till det alls idag, stressen tillbaka, men mycket slem.

 

Måndag den 23/9

Vilken härlig dag, en dag av det bästa på länge. Claes var uppe och sa hej efter sina kontroller hos Ann på mottagningen. Kommer in en mumie med största värsta munskydd.

Idag blev det provtagning även till Lund. Så skönt med insticket, bara plopp, plopp så har man sex rör i handen.

 

Tisdag den 24/9

Nu känns de som man kommit in i en varannandagstrend med bra dagar och stunder växlat med korta tunga perioder så man måste skruva upp och ner på syrgasen för att försöka hitta rätt läge för en stund. Inte så mycket mat ner, men däremot kilon, har nu passerat ner under 50 kg, 49,8.

 

Onsdag den 25/9

Idag kom mina älskade utlandsresenärer hem till Sverige igen.

Blev inget hälsa på eftersom de var ganska trötta och Anki och Linda skulle ju jobba. Snåljåpar.

 

Torsdag den 26/9

Kändes som att det kunde bli en go dag med andning och levernet idag.

Bara det att efter allt som ska in så tar det en stund, närmare bestämt 2,5 timmar med inhallationer och piller. Sjukgymnasten försöker få mig att träna på en stund varje dag.

 

 

 

Fredag den 27/9

Bra fredagskväll med ganska bra känslor, tittade ganska mycket på Tv, för dator och telefonen har man tröttnat på för tillfället.

 

Trodde inte det gick, men går nog med time out där också efter många timmar.

 

Lördag den 28/9

Claes inlagd på samma avd. födelsedagspresent. Hade fått feber så de tyckte att han skulle läggas in han också. Så han fick fira sin födelsedagskväll på avd. 5 hos mig, omtänksamma de är.

 

Söndag den 29/9

Tung dag, Inget stämmer med syrgasen, försöker hitta nya nivåer som ska passa bättre.

 

Måndag den 30/9

Tung dag

 

Tisdag den 1/10

Jag fyller år, fick flagga och sång av personalen på morgonen. Jättehärligt, och grattis av kökspersonalen med ett kort på brickan. Fick en snygg tröja och en ny eltandborste av min familj.

Tack så mycket.

 

Onsdag den 2/10

En riktigt tung dag efter en ganska godkänd morgon.

 

 

Torsdag den 3/10

Ny period med blandade känslor, dyker upp minst en stressandning / dag, så det där lugna som fanns en period har backat, försöker leta efter det.

 

Fredag den 4/10

Bra dag med mycket godissugen och hungrig hela tiden, så nu gäller det att passa på.

 

Lördag den 5/10

Väldigt jobbig dag, bara för att Göran och Mita var uppe så ville inte det braa vara med, men vi orkade prata en stund ändå, även jobbigt när Anki var uppe, så det var ju en riktigt dålig dag.

 

Nu har vi tagit oss fram tills dags datum ännu en gång, nu fick ni lite att skrynkla hjärnan med,

Ha en trevlig höst framåt. Jag ska ha vårdplanering på tisdag för att se vilket bås man ska stå i resten av tiden. Så får vi tro att vilken väg det än blir så blir det bästa valet för alla. Hoppas jag. Kram på Er


RSS 2.0