120625-120701

Måndag den 25/6
Idag var det fullt pådrag i rumpan efter frukost och medicinerna.
Det startade ju tidigt idag för de ville ha prover, waran och sänka.
 
Så idag blev det bara ligg på sängen och toabesök ganska ofta. Fick inte på mig kläder förrän vid 16.00.
Började känna mig lugnare i andningen på kvällen, så då gjorde jag ett försök till dusch, gick med mycket pauser och flåsande mellan momenten.
 
Somnade gott sedan jag pratat med Anki i telefon och sms:at barnen.
 
Tisdag den 26/6
Provtagning idag igen, Lundaproverna skulle tas idag.  Sovit som en stock hela natten, väcktes vid 7-tiden av sköterskan som ville fylla fem rör.
Gick bra, sen kom alla medicinerna,ner med dem och sen frukosten, sen mådde man tjyvtjockt.
 
Låg kvar i sängen nästan till lunch. Efter lunchen började det kännas bättre som vanligt. Anki var uppe en stund, lika härligt som vanligt tycker jag. Idag hade sänkan stigit igen, från 12-20 och svampen ökat.
En jobbig dag men bra kväll.
 
Onsdag den 27/6
Idag skulle det stickas igen, nya prover på sänkan och waranet. 3 dagar på rad nu, har inga armveck eller blod kvar nu. Är i alla fall ganska blå vid detta laget. Gick bra.
 
Kändes klart bättre idag, magen hygglig och andningen lugnare även på förmiddagen. Idag fick rumskompisen åka hem, så nu blev det 2-bäddsrum singel. Kunde man titta på TV lite utan att störa någon.
 
Linda ringde som vanligt vid 3-tiden, gör hon varje dag.
Peter och Emma tittade upp och pratade bort en timme. Jättekul.
En av de bättre dagarna.
 
Torsdag den 28/6
Inga stick idag, jippie. Påklädd och fullproppad vid 10.00. Visste ju faktiskt att Anna och Tobbe skulle komma en runda på förmiddagen.
 
De jobbar ju alla med förberedelserna till Dackefejden, Rallytävling på lördag.
Eftermiddagen och kvällen gick av bara farten.
 
En bra dag bara orken när man ska röra sig som inte finns där.
 
Fredag den 29/6
Dags för prover igen, sänkan gått upp till 24 idag, men känns ändå inte så hängig idag, förmiddagen lite trög som vanligt. Linda och Lisa var uppe och pratade en stund på förmiddagen, Härliga tjejerna.
 
Fick en ny "rumskompis", en äldre dam med lungcancer och svårt att andas, ångest och panik, jag tror hon ska kvävas hela tiden, när sköterskor fått dit nålar och tagit prover så blev det aningen  lugnare, men det tog till halv ett innan hon lugnat sig.
 
Tog en runda i korridoren med fyrhjulingen innan jag gick och la mig.
 
Fick sig en tankeläsare om hur det kan bli för mig också, om det inte skulle bli någon operation.
Blev inte mycket sömn i natt, Känns ändå som infektionen går åt rätt håll.
 
Lördag den 30/6
Kändes tungt redan från början idag, efter frukost och mediciner var det bara kudden man ville vara kompis med. Kollade rallyresultat  på webben mellan vilopauserna.
 
Tippade lite V75 med storvinst, 54 kr. blev 267 kr, bättre än börsen denna gången.
Kom igång lite framåt eftermiddag/kväll men långt ifrån så bra som det kändes igår, men upptäckte att de tagit bort antibiotikan helt, trots att sänkan låg på 24.
 
Kunde varit mycket bättre, tog mig hjälpligt 7 meter till toa med paus emellan, finns inte mycket reserver.
 
Söndag den 1/7
Känns inte som någon bättring idag heller, bara ligga under filten hela förmiddagen, varför är det så här när alla värden är bra säger läkarna. Börjar bli jobbigt nu.
 
Är det kroppen som inte orkar och vill vara med längre eller är det fortfarande infektion i kroppen.
 
Anki var uppe på eftermiddagen, härliga henne, vi fikade och pratade mycket om gårdagens rally, svärsonen kom 3:a, och Ankis jobbarkompis rullade,
 
Även idag funkar det hyggligt från 16-tiden fram till sovdags. På kvällen tittade jag på fotbollen, första halvlek i EM-finalen. Blev för trött sen och somnade, men bästa laget vann visst ändå.
 
Nu börjar vi närma oss real tid för bloggen, hoppas det kan vara trevligt att läsa även gamla nyheter.
Kram på Er.
(skrivet den 5/7)
 

120618-24

Måndag den 18/6
Mådde helt kass, ingen ork, bara trött. Gå på toa var precis vad jag orkade, sen till köket och då började jag kallsvettas och mådde riktigt illa, stod i flera minuter och hyperflåsade, tog mig sen knappt till sängen.
 
Efter 30 sek. där, började magen köra på, upp och snabbaste farten till toan och racersprutt, hann knappt få ner kalsongerna. Varva ner och tillbaka till sängen, sen kändes det ok så Anki  kunde åka till jobbet.
 
Ringde mottagningen och berättade läget, de ringde tillbaka efter en stund och sa att jag skulle vara på avd. 5. Klockan 13.00 för incheckning. Så nu fick jag också åka på semester.
 
När vi kom dit fick jag en säng i ett 2-bäddsrum, anki plockade upp mina saker och sen skulle det tas en massa prover så hon fick åka och tjäna pengar.
Blodprover, blododlingar, urinprov, avföringsprov, blodtryck, syresättning, blodgas, in med en nål och sen blev det dropp och senare på eftermiddagen röntgen, och så syrgas i näsan. Snabbsänka på 40.
 
Man behöver vara frisk för att orka med och vara sjuk.
 
På kvällen började de med att pumpa in antibiotika, Skulle bli några dagar nu då på hotell Strandvägen. Var dödstrött hela kvällen, somnade med kläder och allt på mig under filten,
 
Tisdag den 19/6
Antibiotika vid 04.00, sen vaken en timme innan man somnade om. Vaknade vid 07.00 trött och sliten även om man sovit gott. De kom och tog lite kontroller och levererade medicin, sen väntade man på frukost, matlust nej, men petade i mig gröten och en halv macka, lite mjölk och fem droppar kaffe.
 
Då tryckte det på nertill bakåt, så försöka komma upp och ut på toa, andningen på topp, så lugna den och inte göra ränder i kalsingarna var inte det lättaste, men klarade det med lite halvpanik. Nu tömdes det med tryck och fel konsistens. Mest skitprat nu.
 
Resten av dan var ovanligt lugn för att vara här, bara sova och äta och "springa" till toan.
Min underbara hustru var uppe och då piggnade man till lite.
 
Onsdag den 20/6
Medicindos i armen vid 04.00, sen sova till 07.00 då ville de ta kontroller som vanligt. En hög med piller och en massa vätskor och inhallationer skulle in och ner.
 
När frukosten sen kom så hade man ingen matlust, tvingade ner lite gröt. Helt slut hela dagen, tog mig knappt till toa och tillbaka. Hände inget speciellt under dagen, blev aningen piggare sent på kvällen
 
Fick också besked om att det var en infektion i lungan alltså en ny lunginflammation.
 
Torsdag den 21/6
Sovit riktigt bra i natt, har inte märkt att de gett mig medicinen. Vaknade vid sju-tiden, provtagning och kontroller, kände mig pigg och ingen svamp som märktes av, riktigt bra början på dagen.
 
Frukost med ganska bra aptit, sen frukost 2, en shot, 5 ml. svampmedicin, 15 piller, inhallation. Efter en kvart börjar magen protestera, ilfart till toa, blev nästan en pingvin eftersom kalsongerna åkte ner på vägen, sen var det fullt ös, inte med Stefan och Krister utan med min rumpa. Till sängen för vila.
 
Tog bort den intravenösa antibiotikan redan idag, tyckte jag var konstigt, fick tabletter istället, visserligen hade sänkan gått ner till 20, men är ganska högt för min del. Fick på mig lite kläder vid 16-tiden.
Piggnade till framåt kvällen.
 
Fredag den 22/6
Midsommarafton. Idag var det sämre igen, svampen tillbaka och otroligt trött, Bara ligga i sängen och halvsova, men gjorde ju inte så mycket för min del, hade ju inte orkat med några små grodorna kring stången ändå.
 
Anki kom upp en runda på förmiddagen.
Fick sill och nypotatis och jordgubbar till middag, så lite midsommarstämning blev det här också.
Kom igång som vanligt vid kvällsmaten, orkade till och med att starta datorn.
 
En jobbig dag, och inga läkare att fråga, kändes som det berodde på de mediciner de ändrat på.
 
Lördagen den 23/6
Idag kändes det som för de flesta en midsommardag, fast jag hade ju ingen alkohol att skylla på.
Tog mig inte ur sängen mer än korta visiter på toa. Händer ju inte så mycket på detta hotellet på helgen, och ännu mindre en midsommarhelg.
 
Jobbig andning och inte vän med magen, samt trött och helt orkeslös. Skulle väl hoppas på att det vände mot det bättre snart. Fick på mig kläderna vid 3-tiden precis innan Anki kom och hälsade på, och då blev det genast lite bättre, känns så i alla fall.
 
Söndag den 24/6
Ingen bra förmiddag, kändes som man gått bakåt igen, magen spökade, andningen tung, allmänt kass.
Tror det är alla piller 16 st + svampmedicin, näringsdryck, frukost, shot som ska in vid samm tid ungefär.
 
Känner mig som en stoppad korv, samt blir hhelt körig i magen, illamående och knip, samt tröttheten som kommer. Tar fram till lunch innan det brukar lugna sig, då kommer det ny mat som ska ner, men bara ett par piller och svampmedicinen.
 
Sen blir det till att vila middag en timme, innan shoten och näringsdryck serveras, därefter kaffe och kaka.
Efter detta så börjar det kännas bättre, sen funkar det hjälpligt fram till sängdags, för då kommer en omgång lika morgonens som ska in.
 
Lite till ifattskrivet, nu vet ni var jag håller hus, kram på Er.
(skrivet  den 3/7) från hotellet, fortfarande här.
 
 
 
 

120611-17

Måndag den 11/6
Vaknade och kändes ok, men när jag satte mig upp och skulle gå till toa, for andningen i taket (så jag räckte den inte), fick sitta en bra stund innan den lugnat sig lite.
Tog det väldigt lugnt till toan, kände mig helt slut, ingen ork alls, tillbaka till sängen. Somnade och sov 1 timme till,
vid halv tio tog jag mig hjälpligt ut i köket för att få i mig lite näringsdryck, och mina piller.
 
Orkade precis ta mig tillbaka till sängen, sen blev det till att stanna där, för när jag höll mig under täcket där så var det lugnt. Mita ringde och pratade en stund.
Tog mig till köket vid halv två för att försöka få i mig lite mat, blev ett glas nyponsoppa för inget annat smakade.
 
Ännu  en gång tillbaka till sängen för en stunds vila, halv fyra tog jag mig upp, bäddade sängen med vissa problem.
Satt sen i fåtöljen och plockade i mig lite jordgubbar till kvällsmat, kollade fotbollen, När Anki kom hem blev det kaffe och fika.  En riktigt kass dag.
 
Tisdag den 12/6
Samma skit idag också. Hur länge ska kroppen och huvudet orka, jo till mål.
Orkade ingenting, kvar i sängen till kl. ett förutom nån utflykt till toa och köket. Bestämde mig  för att försöka få i mig lite pannkakor som fanns i kylen. Var gott med lite mat i magen, gick sen tillbaka till sängen en stund till.
 
Kom därifrån vid halv fyra, för då skulle jag bara ner och duscha, kände mig så illaluktande att inte ens katten ville närma sig. Tog lite mer än 1 timme, helt slut. Under tiden hade Anki kommit hem från jobbet och hunnit göra mat,
Bara det att det tog en stund att få på sig kläder också, men gud va gott med mat.
 
Kvällen blev i fåtöljen med lite andningspaniker, kryp i kroppen och frossa, som flunsan ungefär.
En ny skitdag.
 
Onsdag den 13/6
Vaknade med samma orkeslöshet som tidigare dagar. Men idag skulle ju sjukgymnasten komma vid 11.00 så man fick kämpa sig upp ur sängen. Efter en stund vid köksbordet med nyponsoppa och knäckebröd så trodde jag att det var bättre, men så kom tröttheten och andningsproblemen, så tillbaka till sängen.
 
Hade precis tagit mig dit när sjukgymnasten ringde och meddelade att hon fått förhinder och inte kunde komma, precis vad jag tänkt säga till henne. Hade nog inte orkat ta på mig skorna.
Kom upp vid halv två för att försöka äta något, men har ingen matlust längre, tvingade i mig en näringsdryck.
 
Blev sen lite bättre efter att jag ätit lite kvällsmat som Anki gjorde när hon kom hem, orkade hålla mig från sängen ända tills halv elva. Ingen bra dag men ändå inte helt kass.
 
Torsdag den 14/6
Kändes lite bättre idag när man vaknade, fungerade med frukost och höll mig uppe en stund. Gick sen in till sängen och la mig igen, då ringde de från hudmottagningen och undrade om jag kunde vara där vid 11.00.
 
Skulle försöka sa jag, ringa Anki om skjuts, på med kläder och lugna ner sig några hekto. Gick faktiskt över förväntan, och även med besöket också, Några retfulla vårtor som jag vill ha tips om att få bort. Frysning.
 
När vi var klara där åkte vi bort till mottagningen och berättade att jag inte mått så bra de sista dagarna, de antecknade lite och skulle prata med läkaren och sen ringa. Anki körde hem mig igen , och jag tänkte fixa lite lunch, blev nyponsoppa för matlusten är noll. Inte heller när Anki kom hem och gjorde kvällsmat så smakade det något. Svampen som spökar,
 
Höll mig sen hela kvällen i min fåtölj, sysselsatt med data och Tv. En jobbig dag men ändå hände det något.
 
Fredag den 15/6
Trött och inte alls bra form idag. Blev näringsdryck i sängen till frukost, och sen gjorde jag en långsnooze till halv två. Orkade eller fanns inget som kändes gott, blev inte någon lunch heller utan ny dryck.
 
Slappade vidare en stund, tog mig upp vid halv fyra, piggare, fixade till och med sängbäddning, och klädbyte.
Anki kom hem och gjorde fläskpannkaka, det var gott, jag åt en jätteportion med matlust.
 
Sen skulle vi hämta Linda och Erik för att åka till Älmhult och hämta deras nyinköpta bil. När det varr klart blev det till Uthövdan och Tobbe och Anna för grillkväll och fotbollstitt, Sverige-England. blev väl inte så bra.
 
Men när vi skulle åka hem så började andningen att skena, fick stå en lång stund och kämpa med att lugna ner mig, Gick sen ut till bilen, satte mig och då kom en riktig panikattack, Bara chippade efter luft i 10-15 min.
Både jag och Anki trodde det var slutandats nu, men hon lyckades få mig att slappna av till slut så det lugnade sig, vet inte om jag tuppade av någon sekund,
 
Gick sen hyggligt ända hem och in till sängen.
Där var det nära sista resan. Vet inte men är nog lite envis i alla fall.
 
Lördag den 16/6
Ingen frukost idag, tog mig hjälpligt till toa och tillbaka till sängen. Anki levererade nyponsoppa och näringsdryck, fick tvinga i mig detta. Somnade en stund, blev sen sugen på kaffe och ett smörgåsrån, det gick ner.
 
Kom upp ur sängen vid 2-tiden och kunde senhålla mig sittande uppe. Blev lite piggare på kvällen, men tidigt sovdags.  Dålig dag.
 
Söndag den 17/6
Blev en kopia av gårdagen, Ingen frukost utan serverad nyponsoppa och näringsdryck vid sängen, tog medicinerna och slumrade till. Anki drog igång med gräsklipperiet, och serverade sen kaffe. Blev kvar i sängen, nu var det dags för bilen att bli ren, ombesörjt av Anki givetvis.
 
Hon undrade sen om det var någon speciell mat som kunde smaka, Blev sugen på sallad med majs, räkor och ägg mm. Var gott att äta för en gångs skull. Höll mig sen uppe i sittande läge fram till halv tio då krafterna var helt slut. March i säng.  En dålig dag.
 
Det var denna veckan, kram på er
(skrivet den 2/7)
 
 
 

RSS 2.0