130805-130814

Måndag den 5/8

Kändes precis som det gör på måndagsmorgnar, trött seg och jobbig andning, så var tur att flaskan var där, för annars hade det blivit tufft.

 

Slumrade till vid sjutiden igen och vaknade av att frukostvärdinnan kom vid halv nio med ett uppiggande hej.  Fick bli frukost vid sängen, inhallation och piller också.

Tog mig sen till toa och under tiden fixade hon bäddningen, jag kröp ner under filten och slumrade till när hon gått vid tio.

 

Blev nästa gång väckt vid 12.10 av lunchvärdinnan som kom en halvtimme tidigare än vanligt, mornade till mig en stund, men blev inte direkt hungrig, försökte peta i mig lite korv och mos.

 

Var riktigt trött idag så det blev en timmes sov till efter maten, för att sedan komma upp och sätta sig i fåtöljen och vänta på kaffet. Kaffe piller och inhallation så väntar man en timme innan man börjar må ganska väl, vilket sen brukar hålla i sig hela kvällen.

 

Tisdag den 6/8

Morgonen startade trögt som vanligt, verkar som det ska vara det läget nu.

Frukosten i sängen som vanligt och blev sen kvar i sängen tills de kom och skulle fixa lunch, även idag kom de vid lite över tolv, vet inte om de kastat sina klockor nu efter semestern.

 

Kom igång lite bättre framåt halv tretiden när jag fick kaffet, sen kändes det ganska ok resterande delen av vakentiden, Blev sängen vid halv elva men sovet kom inte förrän halv ett.

 

Onsdag den 7/8

Idag fyller min älskade Anki år, Grattis.

Liknade gårdagen både fysiskt och mentalt, samt lika lustiga mattider.

Man har lite ljusa stunder och därpå kommer det några jobbiga.

 

Däremot var det jättekul att vara så pigg på kvällen när gästerna var här och grattade Anki, De som kunde av barnen och hennes syskon var här och åt lite smörgåstårta.

Jag var med hela kvällen, men höll mig still, inget dansande på borden.

 

Torsdag den 8/8

Fått vara hemma en vecka idag, har varit kul men ganska jobbigt eftersom man blir mycket mer bortskämd på lasarettet än hemma.

Tog mig upp till köksbordet och åt frukost, men det tar mycket på morgonkrafterna, sparar en massa energi genom att stanna i sängen och göra klart allt med mediciner och mat innan man stiger upp.

 

Resten av dagen blir enklare de flesta gångerna man gjort så, men en del dagar måste man helt enkelt vara kvar för då vill inte ork och andning göra något riktigt.

Då kan det bli sängläge ända in på eftermiddagen, oftast börjar sen bäst före tiden efter kaffet och middagsmedicinerna, så även idag.

 

Fredag den 9/8

Idag kände man sig ganska bra när ögonen ville titta upp, låg och funderade på om man var värd det då, men troligen ett resultat av att jag tog det lugnt igår.

Frukosten serverades vid sängen även idag, blev däremot uppstigning vid halv elva med rengöring och påklädning.

 

Dagen fylldes sen med alla mina två sysselsättningar, fåtöljen med datorn och sängen med vila.

Glömde visst två, träning och äta, så det är därför det är så stressat på dagarna, ha ha.

Eftermiddagen funkade bra med tankar och andning, Kaffe och ostkaka är perfekt fika, man mår gott efter det.

 

Efter kvällsmaten skulle Anki och döttrarna ner till stan och dricka lite öl, är ju Karl-Oskar dagarna här i Växjö denna helgen. Svärsönerna gav sig iväg till Hässleholm och SM-tävlingen i rally som Erik skulle köra och Nina läsa, och hela serviceteamet skulle se till att bilen funkade.

 

Jag njöt i min fåtölj framför TV-n samtidigt som jag följde rallyt via internet.

Kröp i säng efter en helt ok dag vid elva-tiden, hade precis lagt mig när Anki kom hem.

 

 

Lördag den 10/8

Jobbig och helt värdelös morgon, låg kvar i sängen en timme innan jag tog mig ut till köket för frukost på ren envishet, tyckte jag skulle stiga upp och äta.

Blev sen till att ligga på sängen och följa lite rally på datorn utan att somna, men de körde ju så bra så det var ingen risk, kollade lite hästar också men de sprang åt fel håll för min del, att de aldrig lär sig.

 

Vid ett-tiden kom svärmor Karin och hälsade på, hon hade varit uppåt norrland på bussresa så hon skulle gratta Anki.

Efter lite fika så blev jag dödstrött och fick gå och lägga mig, då började Anki och Karin att hjälpas åt med att sätta upp lite hyllor och lampor samt min säng-tv. Jättebra blev det.

 

Piggnade sen till vid sex-tiden då Karin åkte, en stund efter sen skulle Anki ner till stan och träffa lite folk, Erik och Nina hade kört kanonbra så delar av teamet var på väg dit för att fira.

Klassvinst samt trea i SM och femma totalt. Jättebra kört.

 

Jag själv mådde jättebra även denna kväll, kollade Tv, för att komma i säng framåt 12-tiden, somnade ganska fort.

 

Söndag den 11/8

Var ingen bra dag, blev kvar i sängen tills klockan blivit 10.00 innan jag orkade ta mig ut till köket och peta i mig lite yoggi. Låg sedan på sängen under en filt nästan hela dagen.

Tobias och Anki skruvade upp resterande lampor.

 

Ingen större matlust ville visa sig heller, trots att Anki gjorde stekt fläsk med löksås, men det var så gott så jag petade i mig ett par potatisar och 3 fläskbitar sen var det en efterrätt som måste ner också, men det gick att pressa ner den.

 

Trött och hängig, tung i andningen på kvällen, gick till sängs redan vid 22-tiden.

Funderade på om det var dags för en ny resa till hotell Strandvägen igen. Känns inte som infektion riktigt utan något annat som tar krafterna ifrån mig.

 

Måndag den 12/8

Vaknade till när Anki gick till jobbet, tung i andningen, tur man har kisseflaskan i reserv en sån här morgon. Andades ner mig en del för att kunna somna en stund till innan hemtjänsten kommer vid halv nio.

 

Väcktes av sköterskan som kom pigg och glad, men det var ju inte jag riktigt, fick morna till mig en stund och sen känna efter vilket läge man var i.

Försökte bli pigg men lyckades inte, blev kvar i sängen och åt frukost, piller och inhallerade där.

 

Fick även en kopp kaffe vid sängen och lite sällskapsprat.

Blev sen ett toa besök innan hon gick, är lite orolig för dessa ibland för det tar mycket av mina små krafter.

 

Hon passade på att bädda sängen, så sen kröp jag ner under filten och somnade till en stund.

Steg upp för att invänta lunchen som ska komma mellan halv ett och ett, men jag väntade tills jag blev trött igen, så jag fick lägga mig och slappa en stund, kom vid tio i två och skyllde på att de inte visste vilken tid de skulle vara här.

 

Väntan blev lite för lång så nu fanns det ingen matlust, petade i mig några pizzabitar och lite kräm.

Hann knappt svälja sista biten förrän det ringde på dörren igen och då ville de bjuda på eftermiddagskaffe, snabba puckar nu. Blev kaffe på maten idag.

 

Förmiddagen tung och trög medan det blir betydligt bättre efter kaffet på eftermiddagen och håller sig sen bra under kvällen, så finns fortfarande lite ljus i tunneln vissa stunder.

 

 

Tisdag den 13/8 - Onsdag den 14/8

Blev väldigt lika måndagen förutom att mattiderna blev bättre efter att jag klagat lite.

Har också kommit på att tar jag det lugnt på morgonen och håller mig kvar i sängen och äter frukost tar pillerna och inhallerar och slappar en stund så mår jag mycket bättre resten av dagen. Lagom att klä på sig och tvätta av sig vid elva – tolvtiden.

 

Har varit lite jobbiga dagar nu, hoppas det vänder snart för har ingen lust att checka in på hotellet igen.

Nu levererar vi lite gamla händelser, men är på gång ifatt med skrivandet.

Ha det  bra och hoppas ni har överseende med att jag kommit efter, orken och lusten ställer till det.

Kram på Er//// skrivet den 26 augusti 2013.


130802-130804

 

Fredag den 2/8

Ganska seg och trött nu på morgonen, ville bara ligga kvar och mysa under täcket, annars kändes andningen ganska ok. Vid 08.30 kom hemtjänsten, så då var det dags att kravla mig upp efter att ha inhallerat och svalt pillerna. Toabesök och sen blev det frukost vid köksbordet.

 

Tog nog en timme innan den var på plats i magen, blev sen till att lägga sig igen och vila, ända tills det kom en tjej och ville fixa lite lunch till mig.

Ingen matlust, bara en massa svamp och skit ivägen, ganska mycket slem också. Blev lite köttbullar och makaroner att peta i sig.

 

Anna, Tobbe och Maja tittade förbi när de var ute med hundarna, så blev lite prat emellan sovstunderna. Somnade ganska tidigt ikväll.

 

 

Lördag den 3/8

Fortfarande väldigt trött och seg men brukar ju bli så dagarna efter man kommit hem.

Tog mig sent om sider upp till köksbordet för en tallrik yoggi och en macka. Låg sen en gel del på sängen men satt också i fåtöljen, annars hände det som vanligt inte så mycket.

 

Märks helt klart att man blir svagare och svagare för varje gång man kommer hem efter dessa ständigt återkommande infektioner, får se hur länge det funkar.

Kvällen kändes bra med sällskap av Anki som gjort räkmackor till oss.

 

 

Söndag den 4/8

Kände mig nog liten aning sämre idag, fick be Anki bära in frukosten till sängen för kände att det kan bli lite tungandats om jag stiger upp.

Låg kvar i sängen ända tills klockan blivit halv ett, tyckte det var tvunget att försöka komma upp, för Maja och c/o skulle komma förbi och fika.

 

När jag väl kommit upp och tvättat och klätt på mig så kändes det bättre, lite kaffe och macka gjorde också skillnad. Höll mig sen uppe resten av dagen och kvällen.

Hade visserligen mina tunga stunder med andningen vid minsta ansträngning, men man får bita ihop och tro på bättring.

 

För när kvällen kommer så känns det som ett annat liv, känns nästan som man har över 15 % kapacitet, inte dåligt va.


130729-130801

Måndag den 29/7

Vaknade i ganska bra form, bara att invänta stora sprutvagnen för idag var det pk-prov samt alla prover till Lund.

Blodtryck och syremättnad var bra, sen blev det frukost och piller, ingen antibiotika idag, var sista gången igår.

 

Som vanligt var det diskussioner om hemgång som idag när läkarna kom, men jag vägrade och sa till dem att nu väntar vi någon dag efter att antibiotikan är borttagen för att se så det inte vänder och kommer tillbaka som det gjort två gånger nu.

 

Vi bestämde att ta en dag i taget och se, för att orka gå till och från toan är nästan ett måste innan de skickar hem en. Även om alla värden säger att jag mår bra så måste jag känna mig bra också vilket läkarna har väldigt svårt för att förstå, finns en stark mental koppling till min sjukdom.

 

Eftermiddagen och kvällen rullade på med lite bra och lite dåliga och jobbiga stunder.

Anna, Linda, Tobbe, Erik och Maja var uppe och sa hej innan de stack till Öland en vecka med husvagnen.

 

Avslutade dagen med lite allsång på tv, och ganska jobbig andning när kvällssysslorna skulle göras men blev lugnare innan jag somnade vid 00.30 som vanligt.

 

Tisdag den 30/7

Vaknade vid sjutiden som vanligt, kände efter lite men var nog ok idag, inhallerade och inväntade kontroller och frukost.

Vad de hittade på idag vet man inte, för det togs inga kontroller, kom ingen frukost eller piller förrän klockan var nästan nio.

 

Detta innebar en mindre kaos i min mage, började må illa och jobbigt med andningen, så när frukosten kom var gröten iskall och inget ägg så min matlust blev noll om den nu inte redan var det.

Bad om en antimåillatablett och lite värmd gröt, försökte få ner lite för att det skulle bli bättre i magen.

 

Åt lite av gröten och en skinkbit, sen la jag mig på kudden igen och somnade. Vaknade vid halv elva med värsta magknipet, fick svinga mig i syrgasslangen in till toa så snabbt det bara gick.

Väl där brakade det till och hela huvudstammen var tömd på 5 sek. samt att det kändes som alla tarmar också följd med ut, kändes som det brann i rumpan.

 

När jag tagit mig tillbaka till sängen kom läkarna och berättade att proverna från igår var bra och Crp hade sjunkt till 13.

De föreslog att jag skulle kunna åka hem i morgon onsdag, om inget nytt dyker upp, men jag tyckte att på torsdag är jag redo, så då åker jag hem, eftersom magen fortfarande är tjurig. Så blev det.

 

Lunchen kom och då var jag hungrig, och magen kändes inte av. Åt upp hela portionen samt efterrätten och efter det blev det en timmes vila. Medicin, Inhallation och kaffe vid halv tre.

Anki var uppe och kollade till mig en stund, och sen träffade jag en gammal kompis som hade en anhörig som också var inlagd.

 

Mådde hyggligt bra resten av eftermiddagen och kvällen, gick en runda med rollatorn så den inte rostar ihop. Somnade efter kvällssysslorna vid 23.15, var nog extra trött idag.

 

 

Onsdag den 31/7

Var alert och pigg denna morgon, låg och myste och tyckte att allt var gott. Idag fick jag frukost vid åtta som är det vanliga och då smakade det bra, bara det att köket glömt mitt ägg idag med, dj.a personal som inte är läskunniga.

 

Efter frukosten m.m. så kom tröttheten som ett brev på posten, bara att dra över filten och sova en timme till ungefär.

Morna sig en gång till och ta sig till toa för morgontvätt och sen påklädning innan lunchen, däremellan dök läkaren upp och vi bestämde att jag åker hem imorgon eftermiddag.

 

Tog mig igenom eftermiddag och kväll utan att göra nånting mer än att slappa på sängen för tröttheten och orken har definitivt inte blivit bra ännu.

Det går ju nästan lika bra att utföra detta hemma med hjälp av hemtjänsten och familjen.

Bara jag kan ta det lugnt och inte hitta på en massa tröttande saker och vila mycket.

 

Lite trögsomnad ikväll så klockan klättrade visst iväg till 00.45 innan jag släckte lampa och ögon.

 

 

Torsdag den 1/8

Trött efter en natt med lite dålig sömn, eller närmare bestämt få timmar.

Togs ett sista prov för att se Pk och Crp-värdet innan jag åkte hem, frukosten och alla morgonsysslorna var klara vid 10-tiden.

Läkaren var inne med medicinlista och ett journalutdrag av vad de gjort under tiden här.

Blev sen tid att få lite hjälp med att duscha och klä på sig sina egna kläder innan lunch.

När jag ätit klart la man sig och vilade en stund på sängen, tills det blev kaffe och sen kom Anki och Anna vid tre-tiden och hämtade mig.

 

Hemma i nya lägenheten igen, kanske får så mycket tid och ork tillbaka så man hinner se hur det ser ut nu när det kommit upp en hel del saker till, duktiga Anki.

Fick lägga mig en stund på sängen, mest bara för att njuta av att vara hemma igen.

Blev sen sitt i fåtöljen lite kvällsmat och fika, mått mycket bra hela dagen.

 

Härligt att få somna i dofterna av egna sängen och Anki. Då sover man gott..

Håller på att skriva ifatt/ skrivet den  14/8 Kommer mera, Kram


RSS 2.0