110718 måndag

Ny vecka, med garagetaksrenovering på schemat.

Morgon blev det vid halv åtta för min del, funkade bra på morgonen, efter min vanliga snoozestund blev det frukost och lite Smålandspost.
Linda och Erik vaknade upp vid tio-tiden, Erik stack iväg och skruvade rallybil, och Linda gjorde stora handlarlistan och åkte sen och handlade, var ganska tomt i kylskåpet, för jag hade inte fyllt på något under en hel vecka.

Peter kom vid 11-tiden och då började han flytta över grejer från ena garaget till det andra, innan han började riva ner resterande gips och isolering från taket.
Jag var med ute och jobbade som sällskapare till honom i lite intervaller.

Linda kom hem med en massa kassar,
hon hade handlat en massa nyttiga och goda saker, så nu blev det fullt i kylen, lite i frysen och lite i matkällaren.

Framåt eftermiddagen började vi bli hungriga, så jag stekte lite hamburgare till oss, hamburgare med bröd som blev mycket bättre än Mc-Donalds.

Lite vila lunch passade mig perfekt efter hamburgarna, inhallation och några piller, när jag hade vilat färdigt kändes det bara jobbigt med andning och slem, det är ganska vanligt att det kommer en period som man har det väldigt jobbigt efter man har vilat. Ska nog sluta upp med vilandet.

Gjorde biffar med lök och potatis till kvällsmat, hade väl inte bästa orken men det fixade sig ändå.
Jag, Linda och Erik njöt av denna utsökta maträtt, skulle kanske anmäla mig till Sveriges mästerkock, ha,ha.
Sen blev det för ovanlighetens skull en kväll framför Tv:n, lite dator och bloggskrivande med fåtöljsitt.
Kvällsfika och mediciner hann vi med innan sängen ropade på mig, då var klockan halv elva.


Krama varandra.  // Stig




110717 söndag

Idag vet jag inte vad som kan hända, skulle ju bli regn på eftermiddagen så ev. målning blir nog framflyttad.

Som sagt är det tur att inget är bestämt när man vaknar och känner sig riktigt vissen, vad är detta?
Gick upp och tankade ut, för att sedan gå till köket och fylla på lite energishot och två alvedon sen återvända till sängen en stund.

Låg och kände efter hur dåligt det var, som vanligt när "män" är lite krassliga. Somnade en timme, sen var klockan halv nio och alvedon och vila hade gjort att det kändes lite bättre.
Kom upp ur sängen, laddade för att gå ner och duscha, men det kändes alldeles för jobbigt just nu, får försöka efter frukost, mediciner och inhallation.

Medan jag åt frukost så tittade jag ut och då kom jag på att gräsmattan måste ju klippas innan det kommer regn, så bara att kasta sig ut och dra igång klipparen och köra, nej funkar inte riktigt så numera även om man önskade det av hela sitt hjärta.

Fick ta telefonen och ringa till Peter och fråga om han hade möjlighet att komma ut och klippa nu på förmiddagen, det kunde han, så han kom nästan direkt och blev precis klar innan det började droppa lite fint uppifrån. Tack,Tack.

När han sedan åkte efter avslutat arbete så tog jag en näringsdryck till lunch och gick och vilade, somnade och vaknade inte förrän 2 timmar senare, då var klockan halv fyra.
Precis när jag vaknat och kommit upp kom Linda och Erik hem från Vimmerby.

Det var riktigt kul att få lite sällskap på kvällen även om min form inte var den bästa och de var ganska trötta efter avslutningsfesten på semesterveckan. Men gladast blev lilla Astrid nu när de var hemma.
Anki ringde och berättade att de hade det bra, och även de var lite slitna efter rallybanketten. Nu skulle "Månsan och hon göra Dalarna i några dagar.

Vi kollade på första halvlek av fotbollsfinalen mellan Japan och USA, sen blev tröttheten oss övermäktig så det blev sängen, låg och kollade andra halvlek där, men när det blev förlängning sa mina ögon godnatt.

En tung och lite trött dag, där man slöade mest, men är ett väldigt litet steg mellan dälig och bra dag, men nu kör vi på att imorgon blir lite bättre i alla fall.

Kramar på Er alla härliga människor, hoppas ni har det härligt och kanske semester.  Kram   /// Stig



110716 lördag

Vaknade pigg och lugn, men känns lite ensamt när man är själv hemma en lördag, förutom den lilla svarta tornadon som livar upp hela tiden.
Kom igång tidigt med morgonjobben så vid halv tio var man klar för att ge sig på någon utmaning som kunde kännas lagom.

Blev en kopp kaffe i solen på altanen, och planering inför målarjobb, tänkte jag skulle försöka måla färdigt underslag, vindskiva och frambräda på ena sidan av altanen, är ju inte så högt, behöver bara tre steg på trappstegen, så de orkar jag ta mig upp för.

Lagom att måla ungefär 5 min innan man får pausa lite, sen kan man ge sig på en period till, sen blir det en längre paus när man måste flytta stegen, men det har inte så stor betydelse hur lång tid det tar, bara kul att man kan prestera något, så får man mindre skavsår i baken av fåtöljen.

Till lunch blev det lite värmemat som blev över sen igår, blev lite slö efter maten, så det tog en stund innan man var ute vid färgburken igen, 1½ tim blev rasten.
Körde ett pass till innan det blev dags för lite inhallation och något piller, lite slappande på sängen, sen dags för sista passet. Den delen klar, nu var man stolt för vad man gjort.

Färdigt i precis rätt tid, för nu blir det fotboll på Tv, och det var en rolig match att titta på.
Efter matchen började det suga i tarmen, frågan var vad man skulle stoppa i sig, mitt beslut blev att köra upp till Mc Donalds, enkelt och snabbt.

Avslutade en riktigt bra dag andningsmässigt, med Sommarkryss och James Bond tills klockan blev nästan tolv.
Känns faktiskt som om inflammationen äntligen gett med sig, orkar ju lite mer, men hostar och näsan rinner lite istället, men allt kan ju inte vara bra.


hej och tack för idag   //// Stig

110715 fredag

Fredag morgon vaknade jag strax före sju när Erik gick till jobbet, var helt otrött men tyckte det var lite tidigt att stiga upp, så gick och hämtade tidningen och låg i sängen och läste, den gjorde mig trött igen för jag somnade om till halv nio.

Nu kändes det mer rätt att stiga upp och ta morgontvätten och vakna till på riktigt, blev Yoggi och 2 knäckebröd med ost till frukost + energishoten och 12 piller.
Tog det ganska lugnt i min ensamhet på förmiddagen, funderade på att köra in till apoteket, var i behov av lite påfyllning av medicinförrådet.

Men eftersom det var uppehåll och såg ganska fint ut utanför fönstret, tänkte jag försöka måla vidare. Så jag ringde Peter, så kunde han hämta ut medicinerna och ta med sig när han kom.
Tog med mig penslar och färgburken och satte igång, men det blev inte lång stund, för isåfall hade jag fått gå in och hämta vantar och mössa, för det var inte varmt ute idag. Vi avbröt detta projekt omgående.

"Det ska va gött och leva annars kan det kvitta"

När jag kommit in och transporterat ner innehållet från en näringsdryck till magen så dök Peter upp med mina grejor och sina egna delar till bilen som han äntligen fått tag i.
Jag åt lite mat innan jag gick ut och gjorde honom sällskap när han satte dit de nya grejerna, denna gången passade delarna och alla varningslampor slocknade.

När han var färdig så åkte han hem, och jag gick in för att laga mat till mig och Erik som jag lovade igår. Han skulle ju köra till Linda och de andra folkracebesökarna i Vimmerby när han slutat jobba. Stuvad blomkål och Ellos isterband stod det på matsedeln.

När vi ätit åkte han och nu var det kväll för mig och Astrid, kollade resultaten från rallyt och tittade på TV, så gick den kvällen, lite fika med kaffe och kex innan medicinerna, sen var man ganska trött när klockan passerat halv elva, så det blev till att besiktiga kudden, och titta lite i en tidning medan katten busade färdigt, för hon var inte trött nu. Somnade till slut, både hon och jag.

detta om detta, nya rön kommer kanske imorgon, då kommer Vimmerbycamparna hem.

kram på Er.   Stig

110714 torsdag

Idag torsdag morgon drar vi igång med en rivstart, halv åtta ankommer Pepsi (storkatten,utekatt)och då blir det fullt ös på Astrid (kattungen, innekatt) som kastar sig över honom, sen blir det brottningsmatch och lek en stund. Dags att fylla på deras matskålar, så det blir rast vila för dom. Kom ihåg att mata fiskarna gjorde jag också.

Drog ner till duschen och gjorde mig dåligluktfri, funkade rätt bra, så det tog inte så lång tid. Sen upp och klä på sig "vinterkläder" för idag var det inte precis någon sommarvärme.
Åt frukost och medikament, inhallerade och bäddade sängen, fullt ös idag, och ösregn ute gjorde ju att ev. målande blev uppskjutet tills vidare.

Blev till att starta datorn och kolla in resultaten från Midnattssolsrallyt, www.resultatservice.com . Helt otroligt vilka prestationer Kenny Bräck och Emil Axelsson gör, kör ju skjortan av riktigt etablerade rallyess.

Blev makaroner och biff till lunch idag, när jag precis hade ätit klart dök Peter upp, han hade varit och handlat reservdelar till kapsågen, vi gick ut i garaget och fixade den, så nu funkar den nog som om den vore ny, bara en ny klinga också.

Blev till att plocka ner lite glespanel och några skivor isolering i garagetaket för att se hur omfattande fuktskadorna är. Bara att riva ner hela taket för att det inte ska bli någon mögelrisk kvar och sätta dit nytt trä, gips och isolering.

Peter åkte hem vid fyratiden så då gick jag in och lekte data en stund och tog lite kaffe. Vet inte vad som framkallade en host och slemforcering som höll på en kvart minst och sen var man ganska slut. Men hämtade mig ganska snabbt.
Efter någon timme blev man sugen på något att stoppa i magen, hittade några vårrullar i frysen, det blev bra.
Kollade in Ernst på TV, då kom Erik efter att ha mekat med 240:n, så nu blev vi två som tittade på Ernst.
Dags för mediciner och sen lite mer tittande på skärmen.

Skrev ifatt min blogg som blivit några dagar sen i leveransen, och när detta var gjort så hade klockan blivit närmare halv tolv, så då blev det sängen, för Erik hade gått ner för en bra stund sen. Han skulle ju jobba sista dagen innan han börjar sin semester.

Kul att Erik bor här, när resterande familjen är på uppdrag, så det kommer någon man kan byta ord med på kvällen.

Syns snart igen, kram,   //// Stig


110711

Måndag startade bra, kändes som det kunde bli en bra dag, morgonsysslorna avklarade vid 10-tiden.
Ankis första semesterdag, nu slipper hon den ena heltiden ett tag. Idag skulle hon sy och sätta upp gardiner och skenor på altanen för att kunna dra för när solen är för aggressiv, och kan ni tänka Er, jag hjälpte faktiskt till att hålla i ena änden medan hon skruvade upp skenan.

Linda hade packat för en vecka i Vimmerby, Anna och Tobias kom vid lunchtid och hämtade henne, de skulle upp och titta på Semesterracet.

Idag skulle också Ankis kompis Månsan dyka upp, för de skall åka till Västerås imorgon tisdag för att jobba med Midnattssolsrallyt, och efter det ha några sköna dagars semester på egen hand.
Det är en resa jag verkligen unnar Anki av hela mitt hjärta. Att få koppla av från alla måsten som finns här hemma och bara tänka på sig själv.

Vid femtiden blev till att börja med maten för nu började jag bli riktigt hungrig, Anki hade tagit upp kycklingfileér.
Jag gjorde någon sorts marinad och kryddade dem, nu hade hon nog känt lukten av mat, för nu dök vår gäst upp.

Anki grillade och jag fixade potatiskroketterna i ugnen, gjorde sallad och dukade fram, så här mycket har jag inte orkat på månader tillbaka.
Sen blev det första semesterjägern i väntan på maten. När vi sen satt och åt kom Erik hem från jobbet, alldeles perfekt för att få lite mat i magen.

Kvällen innehöll sittning på altanen med lite öl eller vin och ganska mycket prat, klockan blev närmare tolv innan sängen intogs, och jag hade fungerat ganska bra med andningen.

Ny dag, Tisdag morgon, vaknade med gott humör och bra känslor, sovit bättre inatt eftersom jag har dragit in på vilan på dagarna, och försöker vara mer aktiv.
Hoppas att det fungerar så man kommer igång igen, om nu bara ett litet steg i taget.

Efter frukost och de vanliga medicinska sysslorna avklarade, blev det lite fika och prat innan damerna skulle ge sig iväg mot Västerås, de planerade att ta lite mindre vägar och se om de hittade något sevärt på vägen upp.

Vid elvatiden var de redo för avfärd efter att de fyllt en Toyota till bredden, strax innan hade Peter kommit ut för att jobba med sin bil en stund, men han rengjorde visst kapsågen istället för kommande arbeten.
Jag gjorde makaronilåda, kylskåpsrensning med andra ord, blev riktigt god men stelnade inte helt perfekt.

Vi åt och sedan blev det gipsnedtagning i garagetaket, har gått in vatten och börjat ruttna i en del av taket, men eftersom gammalt trä och ev. mögel är ett direkt hot mot min lilla hälsa jag har kvar så får jag hålla mig på avstånd och tala om hur de ska göra, men det kan dom utan mig också.

Peter åkte vid fyratiden, sen blev det till att äta lite igen och inhallera, satte mig vid datorn för att skriva lite.
Fick ett sms från Anki vid 19-tiden att de var framme i Västerås, resan hade gått bra.
Senare på kvällen kom Erik och vi pratade en stund innan det var dags att lägga sig.

Sammanfattningen av denna dag var att jag hade fungerat och känt mig riktigt bra, är nog på G.


Onsdagen, första dagen på länge som jag skulle sköta om katter och fiskar, och se till att huset och dess levande grönska klarade sig. Resten av familjen som normalt sköter detta har semester.
Vaknade vid sju-tiden för att snooza en stund, efter en kvart blev det intag av alvedon,brus och shot, sen lite snooze igen.

Frukost och resterande piller var på plats vid halv tio, sen en omgång med sudokon i tidningen, gick in i sovrummet för att bädda och inhallera, då såg sängen väldigt skön ut, ligga liten stund bara, vaknade vid elva när Peter kom. Detta kallar jag sovförmiddag.

Peter vaxade sin bil och jag letade fram färg och en pensel för att måla lite runt altanfönsterna som inte blivit gjort innan, hämtade stegen och det gick bra, målade lite, vilade lite.
Blev sen lite hungrig, så det blev till att gå in och steka lite pannkakor till mig och Peter.

Efter maten blev det fortsättning på måleriet, men då var det mycket mer ansträngande än innan maten, men det skulle gå, och det gjorde det, efter en paus där man tittade på Peter när han röjde och donade i garaget.
Han skulle åka och spela golf med en kompis vid fyratiden, så när han åkte fortsatte jag med mitt målande, blev klar på en timme ungefär.

Gick sen in och slappade en stund, ringde Erik och frågade om han kom innan fotbollen började, jo det hade han tänkt, aha, ring då innan du kör så beställer jag varsin kebabtallrik till kvällsmat.
Blev sen fotboll, men det var det sämsta svenska spel jag någonsin sett, men blev ändå sittande tills det var slut.
Klockan 23.30 dags för kudden.

Nu blir det inte mer denna gången, återkommer nog imorgon, sköt om er och älska varandra.   // Stig





110708-10

Fredagen hade inga planerade utflykter eller något speciellt som skulle hända.
Kände mig som om det där braiga fanns kvar under denna dagen också, förutom att det blev lite jobbigt vid fyra-femtiden som det brukar.

Linda åkte till stallet på eftermiddagen, skulle sedan hem till Erik och sova där för han skulle iväg och köra rally i Skillingaryd i morgon, och Linda skulle jobba på Fru Blomster.

Kvällsmaten presterade jag, grillkorv med bröd. Inte dåligt va.
Blev en titt på Postkodskampen och James Bond innan sängen ropade på mig.
Skulle upp i ottan för att åka på rallyuppdrag imorgon.

Lördag morgon blev extra tidig eftersom jag vaknade till vid 03.17 och kunde inte somna igen, försökte med allt men inget var bra.
Vände och vred på mig tills klockan blev halv sex, då slumrade jag till en halvtimme, vid sex skulle jag stiga upp för att hinna med morgonssysslorna, innan vi skulle åka till Skillingaryd.

Skulle vara där vid halv nio för Anki och jag skulle köra utbildningsbil, åka banan och instruera funktionärerna vad de skulle göra vid start och mål.
När vi kom fram blev det en fika och lite info från tävlingsledningen innan det vid 09.30 var dags att ge sig iväg.

Sen blev det en rolig förmiddag, mitt jobb var i första hand att läsa kartan /roadbooken så vi hittade ut till sträckorna, och Anki var förare. Jag började visserligen med att missa ett vägskäl så vi körde någon kilometer extra innan jag kom på det. Det var också den ända missen.

Åkte sträcka 1 och 2 för att sedan åka tillbaka till serviceplatsen, körde sedan sträcka 3, tillbaka igen för att efter en snabbfika och toabesök ge sig ut på de 2 sista sträckorna.
Kom tillbaka till serviceplatsen vid 13-tiden efter slutfört uppdrag. Blev lunch och lite eftersnack innan vi var klara.

Anki hade köt hela banan utan att jag ens behövde luftbromsa nån gång, var aldrig orolig eller blev åksjuk, ändå var hon uppe i 120 km/tim på vissa delar av sträckorna, hon är en riktig rallystjärna.

Men eftersom Erik och Nina körde så stannade vi vid deras serviceplats för att se hur det gick för dem.
Så det blev några timmar till innan vi åkte hem, men denna dagen var också bra med mig så därför var det jättekul att kunna vara med hela dagen, klarade till och med att förflytta mig utan rullstolen, visserligen inga jättelånga sträckor man gick, men ändå.

Vi var kvar tills Erik och Nina kom i mål och då var vi också säkra på att de hade vunnit sin klass även denna tävling, inte en skråma på bilen, jätteduktigt gjort.

Kom hem vid halv sjutiden, ganska sliten men ändå väldigt nöjd med dagen, dags för inhallation och lite vila. Anki började göra mat, vilket hon gjorde bra som vanligt. Grillade biffar och kryddkorv med ugnsbakad rotfruktsblandning till, detta tillsammans med Keso och creme fraiche var kanongott.

Linda och Erik kom hem en runda och vände innan de skulle åka på fest, fira segern lite.
Höll mig något så när vaken under kvällen, tittade på Sommarkrysset och lite nyheter innan det blev sängen.
Innan vi somnade denna kväll blev det ett givande samtal om hur jag måste försöka ta tag i olika situationer, om jag och alla andra i min omgivning ska stå ut med att kämpa fram till en ev. operation och rehab nästa höst.

Söndag morgon kändes ganska seg efter gårdagens övningar, kom upp vid åttatiden och gick och duschade innan det blev frukost. Mediciner och inhallation sen var det förmiddagskaffe.
Anki var redan igång med trädgårdssysslor, kantklippning, klippa häckarna, luka ogräs, köra gräsklippare och vattna lite här och där, jag serverade lite kaffe så hon fick vila lite.

Jag ordnade faktiskt lite mat denna dag, gjorde en sallad med räkor och ägg till oss. Efter maten var det dags för Anki att ge sig på nästa jobb, tvätta bilen, för den var ganska duktigt dammig efter gårdagens resa. Som om inte allt det hon gjort idag skulle räcka så blev det några maskiner tvätt under tiden, samt strykning framför TV-n på kvällen. Har äntligen fattat att hon är trött och sliten. Jag måste ta mig i kragen och anstränga mig för att hjälpa henne, måste klara en del saker även om det är obekvämt. Hoppas man klarar sig från mer lustiga inflammationer en tid så man orkar bygga upp sig lite.




Nu blir det inte mer denna gång, men kommer mer imorgon. ///   Stig
























110704-07

Måndag och Tisdagen hände inte mycket av värde, alla rutiner gjordes och timmarna försvann.

Onsdagen skulle visa sig bli en riktigt cool dag i värmen, efter genomkört morgonprogram så närmade sig klockan tio, Linda hade varit och besiktigat Eriks bil så hade hon köpt varsin räkbaugette med sig hem.

Då blev det gofika till brunch och sen var jag sällskap medan hon tvättade och städade Eriks bil. När hon var klar med det så skulle vi åka till Grand samarkand och shoppa, det var första gången jag var där och det var ju faktiskt ganska fint. Jag investerade i badshorts, shorts och ett par jeans, med ett sparat presentkort sen ifjol, och erbjudande att köp tre betala för två så blev det billigt, bara 198 kr.

Linda körde runt mig så vi kollade in alla butiker, från utsidan mest, utom glassbaren för där handlade vi.
Köpte varsin glass och satte oss utanför i solen och njöt av tillvaron, kändes inte som man var i Växjö, för då tar man sig sällan tid till något sådant. "Stressomaner är vi" detta var helt otroligt kul och gav en härlig känsla i hela mig, märkte inte ens att jag är sjuk. Härliga Linda, tack.

Idag skulle vi också åka till Anna och fira hennes födelsedag som är imorgon, vid halv sex-tiden kom Peter och Emma ut för att åka med oss.
Väl framme i Uthövdan centrum så blev det kvällsfika med frallor och fruktbord samt tårta och kaffe.
Fam. Karlsson/Johansson kom också så det blev folkat och hundat. Konstigt att de inte kan gifta sig så de får ett namn.

Jag mådde kanonbra hela kvällen och även när vi framåt 23.00 kom hem var det bra, vilken dag, tack Anna för en trevlig kväll, och alla andra också.

Torsdag morgon vaknade man till och hade en brakänsla i kroppen, sista antibiotikan igår så kanske att inflammationen har gett med sig, man får hoppas.
Morgonkuren fixades, och lite slappa. Idag skulle Linda till Körskolan för att börja ta stora MC-körkortet, så hon stack iväg vid kvart över nio.

Syster ringde och bjöd ut vinbär, hon hade lite över tyckte hon. Så vid lunch kom hon med en spann som jag ska göra gelé av. Hon hade också frallor och kringlor, och jag stod för kaffet, vi fikade och pratade en timme eller två.

Vilade en stund sen, innan Linda och jag gav oss ut på dagens shopping, idag skulle jag göra premiärbesök på Biltema. Skulle inte köpa något speciellt utan bara nyfiken på hur det såg ut där.
Linda handlade cykelkorg,lås och lyse till sin cykel som hon nu flitigt börjat använda.

När vi kom hem gjorde jag köttfärslimpa till kvällsmat och Linda städade, när sen Anki kom hem  från jobb och veckohandlandet blev det mat.
Kvällen handlade sen om biltvätt för Linda och gräsklippning för Anki, jag fixade med lyse och lås till Lindas cykel, och tjänstgjorde som sällskap, är jag ganska bra på faktiskt.

Kvällen var mycket bra även idag vad gäller min andning, mår faktiskt lite bättre tror jag, känns som jag orkar mer och behöver vila mindre.

Nu har ni fått lite information som dröjt en stund, men blir ingen skrivtid när man hela tiden är på shoppingrundor och sitter och äter glass i solen.
Men ni ska veta att jag har haft bratid i ett par dagar, jättekul. hoppas den varar en stund till. hörs /// Stig





110703 söndag

Sov gott natten tills idag, hörde något svagt ljud bara när festbesökarna kom hem, men de måste gått tyst.

Vaknade till vid åtta-tiden och var pigg och mådde bra, konstigt eftersom jag var uppe ganska sent igår. Tog omgång 1 av mediciner och fixade mig lite frukost, för Linda och Erik var inte sugna vid denna tiden.

Efter frukosten så tar vi omgång 2 mediciner och sen måste man nog vila frukost en stund innan det är dags för inhallation. Vilade lite väl länge, till halv elva, då blev det inhallering och sen bädda och dricka lite kaffe.
Vid halv ett-tiden kom Linda, Erik och en kompis till dem som sovit över här upp, de fixade varma mackor till brunch.

Samtidigt kom Anki hem från sin övernattning hos Anna och Tobbe, verkade ganska trött och sliten, det var faktiskt ganska skönt att se att hon kunde vila lite när hon är hemma, har annars alltid något på gång som måste göras.

Och det är ju inte så konstigt eftersom hon måste göra allt som jag normalt skulle kunna hjälpa till med.
Just nu är det ju sämre än sämst i långa perioder, har lite bratid mellan 21.30-23.00 och en stund på morgonen.
Annars går jag inte 5-6 meter utan att stanna och pusta, kan sätta på kaffe, men blir jobbigt, att fixa till något att äta kan bli för mycket ibland, och då blir det näringsdryck.

Kvällspasset var riktigt jobbigt, satt en "kyckling" i halsen hela tiden, det är väldigt jobbigt både för mig och alla andra runt omkring. Man sitter och harklar och hostar hela tiden men ingenting händer, efter en tid så blir man så trött av det att man bara vill gå undan. Tur att man var trött så det blev att kela med kudden redan vid 22.00.

Dagen slut, jag slut.  krama varandra  //  Stig







110702 lördag

Idag vid 05.00 var det dags att köra igång en konditionstest, alltså en host och harklingsperiod på en halvtimme med inlagda andningsstopp, inte kul alls.
Fick försöka få i sig lite vatten och sen näsdroppar och lite slemlösande, efter en stund lugnar det sig och man kan återgå till horisontalläge igen.

Somnade gott och sov ända tills Anki sa att det var frukost färdig, då stod klockan på 09.15.
Upp och göra morgontvätt och kläder på, behövs ju inte så många nu i värmen, åt frukost och tog medicinerna.

Vid halv elva kom Anna och hundarna för hon skulle jobba melan 11 och 15, så då fick hundarna vara hemma hos oss, för Tobias var på rally och jobbade hela dagen, fick de busa lite med Astrid också.

Nu kändes det riktigt bra med luften, och tankarna snurrade lite smått om jag kanske ändå skulle följa med på fest. Men ju närmare avresedags det blev ju mindre tankar hade jag, alla saker som måste med för att fungera på bortaplan en kväll, natt och morgon.

Skulle sen inte jag fungera så måste ju de andra som är med mig också avsluta det roliga pga. mig. Nej, jag tycker verkligen de är värda alla trevliga stunder med deras vänner, och slippa se och höra mitt frustande. Jag beundrar dem att de står ut all den andra tiden, för nu är jag inte alls i form, klarar knappt att ta fram en macka och bre den.

Anki åkte vid 15-tiden, för att möta upp hemma hos Anna och Tobias. Jag tittade till hästarna på V75 men de sprang inte riktigt som jag hade trott, så det blev inga extra inkomster denna veckan.
Fixade till en läcker lördagsbuffé till mig själv, bestod av 2 st stekta korvar med bröd och en öl, läckert va?

Vid halv åtta kom Linda och Erik hem från Rallytävlingen de varit och jobbat/tittat på, de gjorde sig iordning för att gå på en kompis 20-års fest, så de åkte igen efter en timme ungefär.
Det blev Tv-underhållning resten av kvällen, kollade en gammal Bond-are, lite kul att se skillnaden på dåtidens teknik jämfört med nu.

Blev sittande till klockan blev halv ett innan jag hamna i sängen, somnade ganska snabbt.

Dags att tacka för denna dagen, och sköt om Er i sommarvärmen, kramar  //// Stig

110701 fredag

Inatt har det regnat en hel del, men har också varit lite svalare, skönt.

Morgonen var fri från hostanfall, och mådde lite gott när man låg och funderade på om man skulle stiga upp nu eller lite senare. Eftersom klockan bara var halv åtta så blev det lite senare. Hade ni redan räknat ut va.

Steg upp vid halv nio och duschade av sig lite kroppsvärme, för att sen plocka i sig portion ett av medicinerna.
Kom i kläderna och gjorde tre mackor med makrillfilé på, och ett glas mjölk som snabbt slank ner i hålet under näsan, läste lite konstigheter i Smp och löste sudokot.

Började skramla nere i källaren, men ingen inbrottstjuv, utan en väldigt duktig dotter vid namn Linda som körde igång dammsugaren för att städa källarvåningen.
Jag hade stora planer på att gå ut i garaget och försöka fortsätta att fixa lite med motorcykeln, men idag var det betydligt mer problem att andas, bara man gick tre-fyra meter.

Skulle gå in och bädda sängen och inhallera, men tyckte det kunde vänta lite och la mig på sängen, somnade fakiskt igen och sov till halv ett.
Då kom Linda in och frågade vad vi skulle äta för något, funderade inte så länge utan det fick bli pizza som Linda körde och hämtade.

Andningen fortfarande trög, var riktigt jobbigt att äta till och med, efter en lång lunch blev det ett sitt i fåtöljen för att se om det lugnade ner sig något.
Gick väl an så länge man satt i fåtöljen, men reste man sig och gick en runda så var det bara pust och stånk.

Nu kom Anki hem från första-jobbet för att börja andra-jobbet, plocka och torka av både här och där. Sen blev det frågan vad vi skulle äta, kanske lite Thaimat med nudlar, lät jättegott, bara det att det fanns inget hemma utan Anki fick sätta sig i bilen och åka och handla också, sen hem och laga maten, jag kände mig riktigt värdelös eftersom det var just nu jag inte orkade något.

Kämpade fram lite sisu och kunde duka fram på bordet, bra gjort Stig. Vi åt och det var jättegott, senare på kvällen bjöd Erik på fin Whiskey (12-årig). Först efter det blev det renare i halsen och man kunde andas lite lättare. Medicinerna gled också ner lättare, bra med whiskey, men föredrar nog vatten till medicinerna.
Blev någon timme framför Tv-n innan klockan klättrat upp till halv tolv och det blev sängen.

Får se hur man mår imorgon, skulle varit kul att åkt med Anki till jägermeisterklubbens årsmöte, men känns jobbigt med antibiotika-kur och kortisonkur, samtidigt som man ska ha med sig en massa utrustning och medikament, så det blir nog ett lördagssitt i fåtöljen, vi avslöjar detta imorgon.

Slut för idag, tänk ikväll hur ont i huvudet du vill ha imorgon,   /// Stig

 




110630 torsdag

Efter en natt med mycket vända och vrida, detta för att det inte var så svalt i sovrummet under natten, hade planer på att lägga mig på altanen, eller i källaren, men jag är ju lat av naturen så jag stannade kvar.

Blev uppstigning framåt åtta-tiden och då var känslan ganska skön, när man konstaterade att det inte fanns något planerat måste.
Tog morgonshoten och Alvedon och ett glas bubbel, för att sedan kolla på nyhetsmorgon en stund, eller en timme snooza blev det visst.

Morgontvätt och frukost med en massa piller, Linda var på utflykt på förmiddagen, så hon kom hem med fikabröd till elva kaffet som vi intog på en aningen het altan.
Gick in och inhallerade och la mig en stund på sängen, somnade tilll en stund, dags för Linda att åka iväg igen, på anställningsintervju.

Den gick bra, för hon fick jobbet.

Däremot blev det väldigt svårt med andningen på eftermiddagen och framåt, men det fanns inte mycket syre i luften ute heller, även friska människor tyckte det var jobbigt.
Lillasyster Mita ringde och kollade hur läget var, när hon ringde var det lite dåligt. Kul att prata lite ändå.

Jag lyckades iallafall att skrubba lite potatis, och duka fram matjesill och gräddfil till kvällsmat. Blev lite bättre framåt kvällen, körde bort till Bergsnäs och postade ett brev, gick bra.

Det berodde nog på att jag var jätteglad för Lindas skull, inta så lätt att hitta jobb.
Kvällen blev mest pust och stånk för värmens skull, men ändå bättre än kyla, alla satt och flämtade och hoppades det skulle bli lite åska, för att luften skulle bli bättre.

Försök till sovning vid 23.30

Varma kramar till Er alla    vi hörs   //// Stig

RSS 2.0