120506-13

Söndag den 6/5
Trodde jag skulle vara helt slut idag, men inte, upp vid åtta pigg och glad.
Var lite flåsig när man kom upp, men ansträngde ju andningen tufft igår. Åt frukost och gjorde mina morgonbestyr.

Anki gick ut och började olja staket och räcken, jag väntade lite tills värmen hade stigit lite.
Peter och Emma hade beställt middag, så de kom ut och hjälpte till med biltvätt och Mc-mek. Jag var med ute hela tiden, och gick inte i vägen en enda gång.

Gick in för att förbereda middagen, tina lite kött och börja med maten, bara det att medan det tinade i micron, så tyckte jag att jag vilar en stund på sängen, bara det att jag somnade.

Nu blev det ingen mat förrän Anki kom in och satte igång, bara synd om Emma för hon hann inte äta innan hon skulle iväg och träna.

Men trots missödet, har det varit en bra dag, bara jag inte hittar på några fysiska ansträngningar.
Bra men trött kväll, somnade gott och snabbt.

Måndag den 7/5
Idag vaknade man till en syn av många damer i hallen, samling för Ullaredsresa.

Steg faktiskt upp vid halv åtta när de åkt och åt frukost. Blev en lång förmiddag idag, men var ju fint väder att titta på även idag, men lite kyligt utanför dörren.

Tränade lite och fikade sen, satt en stund vid datorn och svor på Bubbles, blev sen lite vila i en timme och därefter lunch vid 2-tiden. Gick ut i friska luften en stund, satte mig sedan och försökte skriva ifatt bloggen en bit iallafall.

Vid sextiden kom det hem ett gäng shoppare och lämnade av Anki och lite kassar, faktiskt inte så många.
Blev sen lite hockeytittande på kvällen. En bra dag, somnade gott vid 11-tiden.

Tisdag den 8/5
Idag var det bäst att dra sig ur sängen i tid, dambesök med provtagning, gller att se vaken ut då.
Andades ganska lugnt idag, så det gick jättebra att klä på sig och äta frukost.

Vid kvart i tio kom de och tog prover, sen var det ledigt för denna dag.
Datorn, fika, vila, lunch, inhallation, medicin och träna lite, ja sen var den dagen slut, nej inte riktigt.

Blev dags att fixa lite kvällsmat, Anki var på möte ikväll.
Kvällen rullade på, vid halv nio kom Anki hem så då blev det lite fika, sen gick det fort till sängdags.
En godkänd dag.

Onsdag den 9/5
Idag kändes det avslappnat och bra när man vaknade efter en god nattsömn, bäst att kasta sig i duschen innan kropp och andning ändrar sig.

Skulle till tandläkaren och kolla upp en tand som ev. inte va bra sist jag var hos hygienisten.
Anki hämtade mig vid 13.00 och körde mig dit, men det var inga fel på tanden, så hon tog bort lite tandsten och sen fick vi åka hem, var hemma igen vid halv tre.

Åt lite mat och vilade en stund, sen dags att göra lite middag till oss, kändes som jag orkade det idag.
Började med att skala potatis och på med dem på plattan, sen steka köttbullar (fanns i frysen). Anki fick hjälpa till med att göra potatismos och duka fram för då var krafterna slut.

Blev för ovanlighetens skull en TV-kväll, med hockey. Har varit en bra dag.

Torsdag den 10/5
Bra förmiddag som rullade på med det vanliga, hade inte mycket svamp idag.

Satt vid datorn och kollade in Facebook en stund, och slogs med bubblorna, tyckte det kändes bra med en kopp kaffe och en chokladboll, tur att skolbarnen ska tjäna pengar till skolresa, då säljer de såna, bra tycker jag.

Väntade på att sjukgymnasten skulle komma vid elva, men det kom ingen, därför att mitt huvud och almanackan inte var kompisar, stod i den att det var i morgon fredag denna gången.

Vilade som vanligt min timme före lunch, dags för lite träning när maten trillat ner.
När detta är gjort är det dags för mat igen, hinner visserligen gå ett par timmar emellan.

När jag ska försöka göra maten så får man räkna med att det tar fyra gånger så lång tid som för riktiga människor. Därför gäller det att förbereda i tid, idag hade Anki lite bråttom för hon skulle på möte inför Sydsvenska Rallyt som går Kristi Himmelfärdshelgen i Tingsryd.

Orkade med att göra maten idag, känns skönt när krafterna räcker, så man klarar något.
Blev Let´s Dance på TV-n för min del, fikade och slappade i min fåtölj hela kvällen.

Bra dag med andningen.

Fredag den 11/5
Vaknade av en katt som ville kela lite vid halv åtta, får ju vara nöjd med vad som bjuds nu för tiden.
Kändes lugn som vanligt i andningen nu på mogonen, gick på toa och vips så har man ansträngt sig lite och flåset varvas upp.

Snooze 1 timme med nyhetsmorgon på Tv. Upp och tvätta och klä på sig, frukost och allt annat, klar vid 10.
Rast vila tills sjukgymnasten kom vid elva, idag kom hon. Promenad runt kvarteret idag också.
Provade att använda syrgas medans jag gick, märkte inte så stor skillnad, men kanske det gick lättare.

Lunch och vila, för att senare på kvällen klara av en tuff hockeymatch. Plötsligt dök Peter upp, hade fått ett anfall och cyklat ut, skulle fixa klart Lindas motorcykel, så hon kan sälja den, ska ju vara större maskiner nu.

Jag var med ute i garaget och sällskapade en stund, men kände att det var lite kyligt så jag smög in efter en stund. Då kom Emma också, men hon var klok och hade tagit bilen.

Vi fikade och pratade en stund innan de åkte hem. Var ansträngt med andningen hela kvällen, men hade ju varit på maratonpromenad runt kvarteret idag. Men en trevlig dag har det varit.

Lördag den 12/5
Härligt att vakna till att Anki säger, nu är frukosten klar. Då blir det till att morgontvätta sig och på med kläderna det fortaste man kan, och det är inte så fort som man kan tro.

Blev en riktig vilodag idag, för vädret var blåsigt och regnigt, inte alls roligt.
Kollade V-75 på Tv-n på eftermiddagen, och andningen skötte sig perfekt när man bara satt där.

Tränade lite, och så gjorde Anki middag till oss, kvällen blev väl sådär, eftersom man inte gort något innan på dagen så blev det inte mer på kvällen, en ganska ointressant dag. Kröp till sängs vid halv tolv och kelade med kudden en stund.

Söndag den 13/5
Vilken natt !!!!!
Vaknade till vid halv två av att jag tyckte att jag svalde hela tiden, mycket saliv, nej,nej. Satte mig upp och då forsade det blod ur båda näsborrarna, försökte hålla för så mycket det gick och rusa ut till diskhon.

När jag släppte taget så blev hela diskhon illröd. Väl där fick jag in lite papper i näsan, men hann bara få dit den innan den var illröd och det rann som bara den. Dit med en ny och en ny, tryckte lite på näsan, och då lugnade det sig lite, men rann ju lika mycket ner i halsen.

Hostade upp stora klumpar med halvsegt blod, kändes som man skulle kvävas hela tiden, men efter tio minuter ungefär så slutade det blöda, men vågade inte ta bort tussen. Fick förflytta mig till toan och försöka tvätta bort blodet som fanns i hela ansiktet. Hostade blod i ytterligare några minuter.
Sen städa upp efter sig så mycket man orkade.

Gick sen in i sängen och försökte vila lite, för somna vågade jag inte. Tur det, för efter två timmar var det dags igen, likadant som innan, men nu var både jag och kroppen mycket tröttare så detta var jobbigt, men fick stopp på det även denna gången.

Kom in i sängen igen, och frös så jag skakade, kröp ihop och försökte koppla av så andningen kunde varva ner lite. Slumrade till, för att ännu en gång vakna till av att tussen i näsan var blöt och röd, det forsade blod igen, samma sak för tredje gången.

Var det jobbigt första och andra gången så vet jag inte vad det heter denna gång, men samma sak en tredje gång på sex timmar, mitt i natten kan ta ner humöret även för den bäste.
Efter att man klarat av denna omgången så var det lugnt och man kunde somna till en stund.

Steg sen upp för att äta frukost vid halv nio, man var väldigt försiktig med att snörvla eller röra näsan.
Gick efter att jag ätit och intagit mina medikament tillbaka till sängen, och somnade till en stund.

Anki jobbade med allt som ska göras i trädgården vid denna tiden, och jag vaknade till lagom för att fixa till elvakaffe och bjuda på. Kände mig faktiskt ganska pigg nu.

Gick ut och tog mig upp till spaljen vid uteplatsen med pall och färgburk för att kanske kunna olja denna.
Kom dit, en promenad på 10 meter från altanen, då var det dags att pusta lite. Började på och det gick ganska bra, men tar ju sin tid.

Målat en fjärdedel, blev bara helt dödstrött, så det var bara att ta sig in till sängen för en stunds sov. Under tiden gjorde Anki klart alla gräskanter och klippte gräset, blev så jättefint. Efter vilan försökte jag måla lite till, men blev inte många penseldrag som andningen ville vara med, så det får fortsätta en annan dag.

Lugnade ner mig efter att vi ätit middag, jättegod middag som Anki fixat.
Blev bättre framåt kvällen, och inga problem med näsblodet på hela dagen, men kändes lite oroligt när man gick och la sig.

Nu får vi stanna upp med skriveriet för denna gång, kommer kanske mer imorgon. Kram på er////
(Skrivet den 16/5)


120501-05

Tisdag den 1/5
Upp vid åtta, pigg och glad, lite frukost, och sen in med allt det andra.
Anki drog igång projekt altantvättning för andra gången, var inte nöjd med resultatet från förra tvätten, blev lite bättre nu.

Jag tyckte att de var inte temperatur ute så här tidigt för min underhudsfettsfattiga kropp, så det blev lite innesitt vid datorn, kollade lite ibland och försökte serva med kaffe och mat.

Var med ute och höll sällskap ett par timmar på eftermiddagen, funkade hyggligt i andningen, men det var ju fint väder, vilket gör det bättre.

Torkade bra efter tvättningen, så hon hann med att olja hela altanen också, bra kämpat i 10 timmar.
Kvällen funkade bra, Var faktiskt en riktigt bra dag.

Onsdag den 2/5
Idag tidig provtagning, sköterskan kom vid 08.45 och plingade på dörren. Tog 6 rör, blodtryck 90/73 inte så bra, och matchvikten stod på hela 56,9 kg.

Blev sen medicin,frukost och inhallation. Vilade lite innan Linda kom och hämtade mig för besök på ögonavdelningen vid 13.30 för kontroll så tumören de har tagit bort håller sig i skinnet. Det hade den gjort, för det såg helt ok ut.

Blev sen en tur ner till lungmottagningen för att hälsa på dem lite och kolla så de inte gick runt och latade sig för mycket, är nog ingen risk. Nej, ärendet var egentligen att höra om det inte fanns något man kunde låna hem för att hålla koll på syresättningen när man ansträngde sig. Men de fanns det inte.

På hemvägen bad jag Linda att köra via Mc Donalds, dags för lite skräpmat nu när man varit duktig hos doktorn.
Dagen har fungerat bra, så även kvällen, en ok dag igen.

Torsdag den 3/5
Dags att kliva upp i tid idag också, sjukgymnasten kommer vid 11.00, och då gäller promenad.
Rastade rollatorn ett varv runt kvarteret, ca 350-400 meter, nytt rekord. Klarade det med 10-tal pauser. Tog 45 minuter från dörr till dörr.

Känns alltid skönt när man kommit in igen och lugnat ner efterflåset, suttit en stund, då mår man gott.
Blev sen lunch och vila, innan det blev lite datasitt.

Kvällen gick bra, och en trevlig dag var till ända. Däremot överreagerade min mentala sida innan sängdags beroende på en bagatell, ointresse. Så det blev ingen sömn denna natt. Kunde inte lugna ner mig och slappna av så Anki fick nog inte heller mycket sömn.

Fredag den 4/5
Denna morgon kändes det inte som man vaknade, inte så konstigt för jag har nog varit vaken hela natten.
Huvudet har varit fullt av tankar som inte är så bra att ha, kändes som att man var nära att ge upp allting.

Somnade äntligen till när klockan blev sju och sov till halv tio, fixade sen mina ordinarie sysslor.
Blev mycket vila resten av denna dag, förutom att man piggnade till efter en dusch på eftermiddagen.

Det konstiga är att bara man får prata ut med någon om vad det var som orsakade det så är det som bortblåst.
När sen mina barn fått reda på nattens bravader, så ringer de och pratar i mig en massa positivitet så går det inte att göra något annat än att köra på igen, mot målet.

Eftermiddagen och kvällen funkade bra både andning och mentala organ funkade. Premiärmatch i hockey-VM mot Norge, så det blev TV hela kvällen.
Somnade gott vid halv tolv, för imorgon blir det Rally.

Lördag den 5/5
Vaknade vid åtta och steg upp för att göra mig iordning och äta frukost. När jag äntligen blev klar med alla mina sysslor var kl. halv tio och då blev det avresa till Älmhult och rally Silverratten. Erik och Nina, och Anna Larsson skulle ju köra, samt en massa andra Växjöförare.

Såg ut att bli kanonväder, men där blev det fel, visserligen sken solen från klarblå himmel, men samtidigt blåste det halv orkan och var iskallt i luften.

Jag bänkade mig i dörrhålet på Telehagens servicebuss med kompisen Kalle som lekkamrat, vi körde eget rally i sätet. För ut och titta i skogen var inte att tänka på för mig och min andning, blåsten hjälpte ju till att göra det 5 gånger värre än vanligt.

Men bara att klara att vara med på serviceplatsen är jättekul, man ser ju bilarna här också. Problemet idag var bara att det var nog 1 km till närmsta toa, så Linda och Anki fick varsin motionsrunda med mig i rullstolen när det tryckte på.

Vinden ställde till det med andningen riktigt, särskilt när man skulle ut och åka, så andra resan till toa blev inte så bra, när vi kom fram så fick jag igång en riktig panikandning, nu är det slut tänkte jag, men av någon konstig anledning så efter 5-8 min panik så lugnade det faktiskt sig.

Nu börjar jag bli trött i ögonen så nu blir det inte mer idag.
skrivet 120510.  Kram på er, strax tillbaka.

Tävlingen gick inte så bra för Erik, slog i en stolpe på SS 2 och sen punka på SS 4, annars var tiderna bra. Anna klarade sig bättre, inga bulor på bilen och bra kört.

Efter 10 timmar ute var det skönt att komma in i stugvärmen och känna att hemma är underbart.
Kvällen var ok sen, blev läggdags ganska tidigt denna kvällen, somnade härligt trött.






120427-30

Fredag den 27/4
Jobbade mig upp efter en småorolig natt, trögt att komma igång.
Ordnade alla morgonsysslor och snoozade en stund, så var klockan 11. Sen blev det dataarbete i 2 timmar, tränade lite innan det blev inhallation med efterföljande sömn, var inte beräknat så.

Vaknade vid halv fyra, upp och fixa lite mat, för vid 17.00 skulle vi åka till Urshult och fira Anton.
Funkade så där, men var inte riktigt på topp för kalas, men med lite hjälp och gott sällskap, god mat och fika så gick det hyfsat.

Kom hem vid 22.30, då var man kanska sliten, men väl nerkommen i sängen så kändes det jättebra.
Totalt en hyfsad dag.

Lördag den 28/4
Lite orolig sömn, berodde på att jag skulle upp i tid och vara klar vid nio, för då kom Linda och vi skulle hämta ut husvagnen från vinteridet.

Skulle till Peter och låna hans bil för Anki var iväg med vår, han hade varit på fest så han ville inte köra idag.
Däremot var han med och hjälpte till, han var ganska pigg faktiskt.

Linda körde, Peter kopplade, jag bara var med. Detta gjorde de jättebra, ut ur garaget var det tajt, väl hemma sen så backade Linda in vagnen på garageuppfarten utan problem, med Peter som dirigent. Jätteduktigt.

Linda körde hem Peter och vidare till stallet, jag vilade lite och sen följde jag rallyåkarna på datorn, tills Linda kom tillbaka med nybakta pizzor.

Lugn och hyggligt bra kväll, Anki kom vid halv tio, sen blev det sängdags vid halv tolv ungefär.

Söndag den 29/4
Kändes helt ok när man öppnade de ljusblå, jag var uppe ur sängen och påbörjade frukosten medan Anki sprang igenom duschen. Kokte ägg och stekte bacon, värmde tevatten, sen fick Anki plocka fram resten, för det tar faktiskt på krafterna att stå vid spisen, hur löjligt det än låter.

Förmiddagen blev en stund framför datorn, halv tolv kaffe och titta lite på Anki när hon högtryckstvättade altandäcket. kombinerade detta med lite solning.

Anna och Tobbe skulle komma och hämta husvagnen, för de har mycket bättre plats hemma hos sig.
Erik, Anna och Nina kom också till middag, så det blev folkat på eftermiddagen. Jättekul.

Glass och kaffe innan de åkte hem till sitt. Kvällen var trött, för jag hade ju inte vilat något idag. Klarade mig faktiskt med lite gnäll, kröp i hela kroppen. Läggdags vid 22-tiden, väl i sängen, pigg som vanligt.

Måndag den 30/4
Steg upp vid halv nio ungefär, frukost, medicin och inhallationen, så var klockan tio.
Kändes som en duschdag, sanera lukten lite kanske, eftersom det är kungens födelsedag så kan det väl vara motiverat.

Duschad och påklädd, då var klockan tolv. Blev som vanligt uppvarvad i andningen efter duschen, slappade en stund på sängen. Åt lite lunch och inhallation.

Anki kom hem lite tidigare från jobbet idag, hon gjorde bakad potatis och en god köttbit till middag, jag drog till med ett helt glas vin. Blev sen lite sitt vid TV-n och fika.

Vid nio tog Anki en promenad ner till badplatsen, där de hade brasan, jag kände inte för att gå med, däremot tittade jag på fyrverkeriet från fönsterplats, första parkett, varmt och gott.

Lugn och bra andning hela kvällen, så en jättebra dag.
Där var April slut, närmar sig augustibeslutet med stormsteg, men först en go och härlig sommar.
Ni får nöja er med denna gamla info, ska försöka komma ifatt igen, ha de bra, kram /////






RSS 2.0