111223-26

Fredag den 23/12
Dan före dopparedan, nu är det jul igen, tiden bara går och går, men luften backar lite hela tiden, skall den räcka till nästa jul tro? Det får vi vänta och se, ingen vet om de får uppleva en jul till.

Idag börjar vi dagen med att komma upp ur sängen relativt tidigt, eftersom Anki är ledig idag så är det fullt program för hennes del, för min hjälp känns som den är långt borta idag, så fort jag försöker resa mig och gå fem steg så börjar andningen att forsera och man får lite panik.

Så allt som ska förberedas inför morgondagen blir stackars Ankis jobb, tog mig kraft till att steka lite fisk och koka potatis till lunch.
Blev efter det så trött att det blev till att inta viloläge i sängen omgående, där blev jag kvar 2 tim. tills klockan var halv fem.

Segade mig upp trots att kroppen ville vara kvar, skulle ju kunna sova till natten också, fortfarande lika päsigt i lungorna, måste efter minsta ansträngning ställa mig och hänga på någonting, medan jag lugnar ner andningen och kan gå vidare.
Är också väldigt jobbigt eftersom det blir även stressandning vissa perioder när man sitter still eller ligger ner.

Fortsättningen på kvällen blev faktiskt lite bättre från halv åtta ungefär, då var Anki klar med allt arbete inför morgondagen och satte sig ner och kopplade av med ett glas vin och en Bingolott till uppesittarkvällen.
Jag provsmakade en julöl, rann ner en 50 cl. under kvällen, storsupare numera.

Kollade också in lite trav under kvällen, fick in dagens dubbel och vinst på 1300 kr, liten extra julklapp, har annars varit väldigt dåligt med vinster under hösten.

Sängen ropade vid tolvtiden, så då var det dags för en av dagens största ansträngningar, att klä av sig kläderna, och komma ner i sängen, tar ungefär 30 min. innan man har lugnat ner andningen, först sitta, och sedan halvligga på armen innan man kan lägga ner huvudet på kudden.

Julafton 2011
Var uppe och fixade med de akuta morgonsysslorna vid halvåtta, kröp sen ner i sängvärmen igen.
Anki läste tidningen innan hon klev upp och ställde fram lite skinkfrukost. Jag kom upp efter lång tvekan, åt frukost och förberedde mig för dagens händelser genom att ta alla medicinerna duktigt och inhallera hela stora dosen, måste ju vara snäll om tomten ska komma med paket.

Tog en snabbtur på sängen innan barnen skulle trilla in vid tolvtiden, Linda och Erik kom lite tidigare och hjälpte Anki med att duka och fixa.
Erik stack sen in till stationen och hämtade Anna, och tog med sig Peter också.

När alla var samlade blev det glögg och kaffe, med goa kakor. Lite prat i vardagsrummet och så blev det dags för en öl som aptitretare, samtidigt som det ordnades med det sista i matväg som skulle värmas, och så ställa fram allt. Mycket mat blir det.

Dags att äta vid halv tvåtiden, fram tills nu hade det funkat relativt bra med andningen, men när man tagit mat och satt sig blev det lite flåsigt en stund, men lugnade sig när man suttit en stund och plockat i sig lite mat.
Tallriken var ju som vanligt överfull, så det tog en stund att peta i sig allt, men var jättegott, blev en julöl och en snaps till.

Kalle Anka och hans vänner får man inte missa, så en timme framför TV-n, med lite godis och dryck. Efter det blev det till att passa på med lite vila en timme, sen inhallation för att förhoppningsvis orka vara med resten av kvällen utan att vara för otrevlig.

Eftersom Lowa, Annas hund inte kunde vänta längre, hon gick mellan paketen och dörren och väntade på tomten.
Nu hade ju tomten ingen snö för släden, så han lämnade återbud, vi fick dela ut paketen själva, detta fixade Linda med bravur. Hade bara lite problem med ett paket, för det var till Anna,Peter,Linda och Erik, hur skulle detta funka.

När alla efter en ganska bra stund öppnat sina klappar, och alla verkade vara nöjda, trots att det bara var enkla men praktiska saker till barnen, nu var det dags för det speciella gemensamhetspaketet.

När de öppnat det och fick se en massa kuvert blev de nyfikna, men de fick inte öppna dem än.
Anki hade nämligen gjort en promenadslinga runt kvarteret där de skulle följa olika pilar och leta efter överraskningar.

När de tagit på sig ytterkläderna fick de öppna första kuvertet, där stod det att de skulle följa anvisningarna som fanns utmed vägen, och att de skulle gå ut och leta.
Första de hittade var varsin minijäger i postlådan, Skål. Därefter gick färden 50 meter bort till korsningen, där fanns en lapp på staketet som visade åt vilket håll de skulle gå.

Ytterligare 30 meter senare hittade de en korg med varsin öl, med färdkosten i handen fortsatte resan runt kvarteret för att sedan komma tillbaka till garaget, när de öppnade dörren stod det en tomte och hoade där, hon bjöd på glögg, (Anki) Fortsättning till baksidan och altanen, där de fick leta en stund, för att hitta sina paket.

Smått överaskade av vad det var i paketen, blev de än mer nöjda och lite chockade.

Kvällen fortsatte lika trevlig som dagen varit, strax efter att vi satt oss igen kom våra gäster, Peo och Ann som är Eriks föräldrar.
Blev ost och kex och massor av olika drycker till detta förutom kaffet, sen dök även Tobias upp och det blev som vanligt sällskapsspel in på småtimmarna.

Detta var kanonroligt, och jag klarade av att vara med hela kvällen, hade en downperiod vid halvnio när vi åt kex, men sen piggnade det till igen.

Tack, min älskade familj och samboar och gäster. för denna underbara julafton, och julklapparna.

Juldagen 2011
Denna morgon var lite extra trött för alla tror jag, frukosten var bokad till 09.30. Linda och Erik skulle komma då, och Peter, Anna och Tobias sov ju över här. Bara Peters Emma som saknades, för hon firade jul med sina föräldrar i Halmstad.

Stora julbordet igen, fast till frukost denna gång, lika gott idag, även utan snapsen.
Blev sen lite fika innan det var dags för alla att åka , Peter skulle ta tåget till Halmstad, Erik och Tobias åkte upp till garaget för att laga Lindas bil, Linda skulle till stallet och rasta hästen, ville ha med sig Anna eller Mamma, men det gick de inte med på.

Blev bara slappande för min del både eftermiddagen och kvällen, detsamma gällde Anki. Linda och Erik åkte ut till Anna och Tobbe till Uthövdan för att umgås ett par dagar till, skulle ju till Häradsbäck och härja på annandagen.

Blev sen en kväll man inte vill ha tillbaka, hade väl plågat mig lite väl bra igår så nu blev det mycket hostande och stressandning som pågick en bra bit in på natten. Fick stiga upp vid två-tiden för att reda upp en halvtimmeslång host och slemattack.

Annandagen 2011
Även denna morgon verkar starta ganska tung, kommer sent omside upp till frukostbordet efter mycket pustande och harklande, känns tjockt i luftvägarna. Blir till att plåga sig igenom en dag till kan man tänka, finns bara trötthet och luftslut innan man bara börjat röra sig.

Tänk att det finns inte någon medicin eller något annat i vår värld år 2011 som kan bota en svampväxt i mun och svalg. Verkar vara värre att få bort än vissa typer av cancer.
Hade man sluppit den så hade luftvägarna blivit mycket öppnare, så chansen att få en gnutta mer luft och syre ut i blodet hade kunnat bli bättre.

Skit samma, nu är det bara att köra vidare som det är, tycker bara att jag förstör allt liv för de som är runt mig, och kämpar för mig. Står ni ut, så ska jag inte ge mig.

Anki tyckte framåt eftermiddagen att vi skulle gå ut en runda, hon bestämde att vi skulle gå runt Räppe och Bergsnäs. Härligt initiativ, men hur skulle detta gå.
På med kläder och tog plats i rullstolen, Anki drog iväg så det tjöt i däcken, jag var lite spänd i andningen från början.

Ju längre vi kom desto härligare kändes det, tur att man inte väger så hemskt mycket för Ankis skull. Hon är stark som en oxe, så det blev en 6-7 km utan rast vila för hennes del.
När vi sen kommer hem, stiger jag ur stolen och går 7 meter upp till huset, vilket verkade va för långt, jag börjar direkt att flåsa och får känslan av att inte få luft.

Otroligt, jag har åkt hela rundan och Anki som kört hela tiden borde det ju varit som var andfådd, men hon hade fått ett bra pass, för var riktigt genomsvett, men inte trött. Tack älskling
När jag väl lugnat ner mig så kändes det mycket bättre i lungorna efter den utetiden.
Hoppas jag någon gång kan ge tillbaka det jag måste ta emot nu.

Kvällen flöt på fast lite jobbig ändå, blev TV med lite fika och sen sängen framåt halv elva.
Sammantaget en helt underbar jul med mina närmaste trots mitt liv som inte ger så mycket.

Skriver följande dagar snart, men det har bara blivit sämre med flåset.

Hoppas ni också haft en underbar jul, och hankar vi oss fram till lördag så får jag önska alla Ett Gott Nytt År.
för det gamla hade ju gärna kunnat vara bättre, hoppas det nya blir bättre.

Kram på Er.






111221-22

Onsdag den 21/12
Uppstigardags redan vid 06.45 idag, puh, men när man väl kommit upp så spelar det inte så stor roll, samma rutiner som ska göras fast lite snabbare, och det funkar ju inte alltid.
Kravla sig upp och tvätta bort sömngubbarna, klä på sig, vilket numera tar ungefär en kvart med allt pausande.

Klar för lite frukost vid halv åtta, sen hörde jag en bil utanför, då var det serviceresor som kom redan tjugo i åtta, skulle vara här vid åtta, inte utan att det blev stressigt, även om jag försökte att inte bry mig.
Åt färdigt, och vid tio i började jag ta på mig jacka och skor, sen blev det ståflås i fem minuter innan jag kunde gå ut till bilen.

Kom in i bilen och andades på ganska bra, som vanligt blev chauffören livrädd och undrade om hon inte skulle ringa en ambulans istället. Nej, det går över om några minuter sa jag ansträngt, då undrade hon om hon skulle öppna fönstret, nej bara lugn och kör lite stilla mot lasarettet lyckades jag få fram mellan flåsen.

Hon körde och efter ca fem min. hade det lugnat sig och hon blev lite lugnare, när vi sen passerat Bergsnäs körde hon upp på Mörners väg, jag undrade om hon skulle hämta någon annan, men det skulle hon inte utan skulle till lasarettet med mig.

Körde sen Liedbergsgatan bort till Söder och sen vänster upp på Södra Järnvägsgatan och till lasarettet, jag tyckte det kändes som lite slalom genom staden.
Väl framme hade klockan blivit 08.25 och hon hade en körning vid halv nio så hon hann inte köra mig till mottagningen, fick bli de duktiga Röda Kors tjejerna istället, bara det att de började inte förrän halv nio.

Men några min. sena körde de upp mig, så det blev jättebra. Tog proverna och blåste i munstycket, blev inte så bra blås idag.
Diskutterade lite med sköterskan om att det var sämre än vanligt just nu, så hon gick och pratade med en läkare som tyckte att jag skulle öka kortisonen ett par tabletter till under två veckor, samt att jag kunde ta en kur av den svampmedicinen som jag redan hade hemma. Så jag slapp hotellvistelsen över jul.

Trött och sliten blev jag nerskjutsad av sköterskan till huvudentrén, ringde till serviceresor för att bli hemkörd, sfter en timmes sittande där och en del frysande under väntan så kom det till slut en chaufför, sen gick det raka vägen hem, han hade kört mig innan så han kunde både mig och vägen.

Nu hemma, satte mig en stund vid köksbordet och fikade lite, sen blev det en sängvila direkt, den varade till klockan blivit halv två.
Steg upp och inhallerade en stund, sen blev det till att börja förbereda lite mat, gjorde Lasagne, för det fanns köttfärssås i kylen.

Anki kom sen hem, och vi åt. Därefter blev det till att plocka in granen, ja jag tittade på och Anki gjorde jobbet som vanligt, höll faktiskt i granen sittande på golvet i fem minuter medan hon sågade av några grenar, sen var mina krafter helt slut för en tid. Så nu satt jag i stolen och tittade på när hon klädde granen och ställde den på plats. Den blev kanonsnygg.

Blev sen fika och medicinering som vanligt innan man bokade in sig i sängen för nattvila.

Torsdag den 22/12
Kom inte upp ur sängen förrän vid niotiden, tog lite mediciner och nyponsoppa till frukost, gick sen ner och duschade, tog en halvtimme idag, men det gick.
Inhallerade och fikade efter det att jag fått på mig kläderna, vilket inte går så hemskt fort det heller.

Blev sen nån timme vid datorn innan det var dags för lunch, värmd lasagne smakade inte alls illa.
Eftermiddagsvila en timme, när jag sen precis hade kommit upp så ringde det på dörren, och där stod systerdottern och ville jättegärna lämna en julklapp.

Vi pratade en lång stund om hur det var med mig, innan Anki kom hem från sin mathandlingsturné, sen blev det lite trevligare prat, om bageri och sånt. Tack för titten Micka.

Blev sen lite kvällsmat och jag gjorde fudge under tiden som Lotta sjöng julsånger från Liseberg, nu är det nog snart jul.
I kväll kändes det faktiskt bättre med gubben, hoppas det kan hålla sig lite över ytan i helgen, vore kul för alla i min omgivning.

Får se hur det blir med bloggandet i helgen, men jag önskar alla mina läsare  en riktigt God Jul och var rädda om varandra. kram ///






111216-20

Fredag den 16/12
Vaknade visst denna morgon också, trevligt, och kände mig ganska uppåt, bara detta hostande som bara blir värre och värre på morgonen.
Har börjat samla på mig mycket slem och svamp under natten och sen ska detta upp när man börjar röra sig, det kan ta en halvtimme med host och stånk, efter det är man helt slut, ont i mage och bröst.

Blev i alla fall frukost och piller i magen till slut, sen går det snabbt några timmar innan man ska tänka på lunch.
Idag blir det sen lunch, för kvällsmaten är inställd, eftersom Anki ska på julbord med sitt jobb vill hon inte ha någon mat innan. 

Nu blev det "egentid" i kväll, annars tycker jag att det pratas om att människor aldrig får någon egentid nuförtiden, men handboll och Idol på TV så var kvällen full, och jag med kanske, för jag tog faktiskt en öl.
Fastnade sen i en film, så klockan blev lite över tolv när jag kröp under täcket.

Lördag den 17/12
OJ. redan vid 07.00 skramlade det till bredvid mig och Anki steg upp och hämtade tidningen, pigg som en nötkärna trots julfest igår.
Däremot var jag precis lika trött som vanligt, behövs inga sömnpiller ialla fall. Anki ordnade frukost, och sen drog hon igång med städning och lite julpyntning i hela huset, att hon bara orkar. Tur man har en så underbar partner.

För min del var det mest intag av skidsporter på tv, försökte faktiskt träna en stund på motionscykeln, gick sådär.
Hjälpte till med att göra lite middag till oss, blev spagetti och köttfärssås.
Efter maten hade det blivit dags för sovklockan att ringa, bara att lägga sig en stund.

Blev sen en väldigt tyst och lugn lördagskväll med härlig musik på tv, nu var det bara den där magen som började knipa så in i vassen vid halv tio, efter intag av lite extra näringsdryck, mådde illa så jag fick lägga mig på sängen en stund, plupp så släppte det efter en kvart och allt var bra igen, konstiga krämpor.
Blev sen sovdags vid halv tolvtiden.

Söndag den 18/12
Idag hann klockan bli nio innan frukosten intogs, skönt med sovmorgon för trötta mig.
Blev en lika lugn och ingetgöradag idag också för min del, tur det är sport på tv. Anki däremot fortsatte med att göra huset fint, nu var det källaren som fick sig en omgång.

Hände inte så mycket mer än att äta lite middag och vila en stund på eftermiddagen, för sen skulle barnen med respektive och Ankis syster med familj komma hem på glögg och fika, fira lite lillejul.
De kom vid femtiden, för att stanna tills framåt åtta-nio, det var kul att sitta och prata en stund, jag pratade kanske inte så mycket, men var med hela tiden. Byttes en del julklappar också.

Blev till att krypa ner vid halv elva, med ett sudoko på täcket.

Måndag den 19/12
Blev mest sova, plocka i sig medicin och tvinga i sig lite mat, ingen ork eller matlust alls idag.
Tungt i andningen och mycket slem, sämsta dagen på länge.

Vid halv sex flög det i mig att jag ska fixa någon mat tills Anki kommer hem, hon skulle på julhandlarrunda efter jobbet så hon skulle komma vid sex-tiden.
Letade fram lite olika saker och gjorde en jättegod grönsakssoppa, blev helt perfekt.

Piggnade till en aning framåt kvällen men var inte bra på något vis. Tror jag gnällde mest hela kvällen.
Gick och la mig redan före tio.

Tisdag den 20/12
Denna dag kändes ungefär som igår, kan ha varit lite bättre. Men hostattacker i flera omgångar i natt.
Skulle ju träna idag, men det konstaterade jag att det var ingen idé att bara tänka på, att bara ta sig ut till en bil kändes helt omöjligt, orkar ju inte ta mig mellan kök och sovrum utan att stanna och vila.

Ringde och lämnade återbud, samt önskade dem God Jul och gott Nytt År, för nu är det uppehåll tills efter trettonhelgen, gäller att träna på eget bevåg.
Åt lite soppa till lunch, slappade hela eftermiddagen, för jag orkade inget annat.

Anki fick fixa lite mat till sig själv för det fanns ingen möjlighet att göra någonting, undrar vad som håller på att hända.
Trött och trögt att andas så fort man bara tänkte göra något, ska det klara sig över helgerna, eller blir det hotellet tro.

Får se imorgon onsdag, för då är det provtagning och blås på mottagningen vid halv nio.
Gäller att komma i säng i tid, bilen hämtar vid 8.00 imorgon.

Blir inte mer idag, kommer snart mer. Kram och var snälla så kommer Tomten snart.


111215

Torsdag den 15/12
En sån där vanlig förbannat tråkig morgon igen, finns ingen större inspiration till något, blir liggande och slöar.
Släpar sig upp under tvång att man måste ta sina piller och äta lite mat till dem.
När det är klart så går man och inhallerar, tar ungefär 30 min. Blir sen oftast sittande eller halvliggande i sängen en stund efter.

Går upp och bäddar, vilket man får göra i omgångar för att luften ska räcka till, brukar få pausa tre gånger.
Blir sen en kopp kaffe och förhoppningsvis någon kaka till.
Nu är det en stund över, och då blir det lite sitt vid datorn, facebook, mail eller något spel.

Eftersom det inte alltid är så bra matlust brukar det vara en pina att fixa lunchen och försöka få i sig den, men det är ju nödvändigt, om man ska överleva, "frågan är om man ska det"?
Om man nu får till något som smakar så är det ju bra, blir även en näringsdryck och kalorishot efter lunch.

Vila en stund på sängen sen, när det är klart blir det till att försöka förbereda kvällsmaten, känns som man bara håller på med att göra mat, äta mat, göra mat, äta mat.
Sitter sen i fåtöljen från ca. 18.00 tills det blir dags för sängen vid 22.30. Med uppehåll för lite fikafix vid halv nio, och pillerdags vid halv tio.

Kan förstå hur hemskt ensamma människor har det, men förhoppningsvis kanske de inte har samma problem med fysisk ansträngning, eller har ett jobb eller en annan sysselsättning som ger lite social kontakt, det har ju jag också de dagar man ska åka och träna eller ta prover, eller är incheckad på hotellet. 

Skulle nog behöva en inspirationscoach.
Då kanske inte dagarna blev precis likadana, eller lite bättre väder så man hade kunnat gå ut en stund.
Kvällar och helger funkar ju bra, skulle väl vilja försöka hänga med lite mer på de saker som känns roliga. Men känslan av att det är bäst om jag stannar hemma finns där hela tiden.

Hörs snart igen. kram på Er ////

111212-14

Måndag den 12/12
Även denna morgon var det väldigt mycket trötthet i gubben, har svårt att förstå att man kan sova så många timmar /dygn. Frågan är om det beror på att kroppen håller på att tappa krafterna eller beror det på att det saknas en hel del motivation för att göra olika saker just nu.

Idag ska jag ju faktiskt hitta på något kul, så det gäller att kravla upp ur sänghalmen och fräscha till sig.
Lillebror Claes kommer och hämtar mig vid halv elva så ska vi åka ut till lillasyster i Ingelstad och hälsa på, men först hann plåtslagarn dyka upp för att göra färdigt på garagetaket, men de fixar han utan min hjälp.

På vägen stannade vi till vid Citygross för att Claes skulle inhandla räkmackorna som han skulle bjuda på, och då passade jag på att gå in på apoteket och handla lite Alvedon, kändes skönt att orka gå från parkeringen och in, och sen tillbaka ut igen, 2 långpromenader efter varandra på hela 30 meter ungefär, gud vad duktig man kan va.

Blev sen en tvåtimmarsfika med mycket prat om lite allt möjligt, mest om våra sjukdomar, men även en hel del andra roliga ämnen.
Vad gäller min andning så fungerade den hyggligt bra hela tiden utom precis efter att man förflyttat sig in och ut från bilen, då får man alltid den där stressandningen som är skitjobbig, och varar ett par minuter.

Claes har inte samma problem, utan klarar att kontrollera andningen bättre, men har en mycket värre hosta med segt slem.
Vår syster såg otroligt pigg ut, men det märktes ju att där fanns trötthet när vi kom mot slutet av fikatiden, helt fantastiskt att hon klarade en sån fruktansvärd smäll. Tar givetvis en bra stund till innan hon är tillbaka helt, vilket man hoppas ska ske.

Kom hem vid halv tre, precis då var plåtisen klar så nu kan det börja snöa om det vill. Blev sen lite kvällsmat när Anki kom hem, men bara till mig för hon hade fikat räkmacka till eftermiddagsfikat, var inte hungrig. Blev pannkakor.

Anki åkte sen på styrelsemöte en stund, kom hem vid åtta, då blev det fika och sen fortsatt TV-tittande, Damerna förlorade ju mot Frankrike i VM handbollen. Synd.
Mådde annars ganska bra ikväll trots utflykten idag.

Tisdag den 13/12
Ingen Lucia kom till mig på morgonen, fick stiga upp ändå. Det blev frukost och pillerintag, det var en väldigt jobbig frukost, så nu kommer straffet för man hittade på något igår.
Blev inhallation i sängen, för att sedan ligga kvar en timme efter. Idagär det ju träning vid 15.00 också, så det blev samtal till serviceresor för skjuts.

Slöade och slappade sedan fram till dess att bilen kom och hämtade mig vid halv tre, blev en riktigt jobbig period när jag tagit mig ut till bilen, andningen bara körde på, var väldigt tungt att andas hela tiden.
Lugnade sig inte riktigt på hela resan ner till lasarettet, så det blev riktigt jobbigt att försöka gå de 50 meterna in till gympan, gå 5-7 meter och stanna och pusta.

Lugnade sig lite medans jag väntade på sjukgymnasten och småpratade med bästa träningskompisen Mikael.
Cyklingen gick bra i början, men orkade inte hålla hela tiden ut, för det började göra ont i bröstet när jag andades.
Gjorde sen övningarna, alla utom en på ren envishet, det var tungt.
Efter var jag helt slut, hade stora problem att bara ta mig ut till bilen, Anki fick köra så närma det bara gick.

När vi sen kom hem blev det fem min. på sängen innan jag gjorde ett försök att fixa maten, men klarade bara halvvägs innan jag blev tvungen att be Anki om hjälp, hon fixade så det blev klart. Jag vill ju försöka klara det där med att fixa maten, för att känna att man klarar något.

Det fortsatte sen med tung andning och trötthet hela kvällen, kändes som om det fanns en massa skräp i lungorna som var ivägen, kändes som det kunde bli en jobbig natt.
Är väl dags för en ny omgång med infektion eller kanske något nytt.

Onsdag den 14/12
Lillasyster fyller år.
Denna morgonen kändes ganska hygglig, och nattens sömn har varit bra. Efter det vanliga morgonslappet tog jag mig ut i köket och plockade fram lite frukost, piller och en stund med tidningen.
Gick sen ner för att duscha, tog det lugnt och försiktigt, funkade bra idag.

Satt sen en bra stund vid datorn för att kolla en del saker, åt lunch, vilade sen på eftermiddagen och det blev en timme ungefär, sen var det dags att försöka inta lite friskare luft, gick ut en stund på framsidan och andades in lite extra syre, kändes faktiskt som om jag blev lite piggare.

Idag blev det grillad kyckling och ris till kvällsmat, det klarade jag att göra och hade det klart nästan perfekt tills Anki kom hem, bra va.
Kvällen rullade på som vanligt, inte så mycket som händer. Har inte kommit in i vårt ensamma kvällsliv ännu, tar nog en tid att vänja sig vid att ungdomarna flugit ut, men det går bättre och bättre tycker jag iallafall.

Bekymrar mig nog mest för hur tråkigt det måste vara för Anki, men som tur är har hon ju lite uppdrag utanför hemmet och ett trevligt jobb som fixar lite roligheter för sin personal. Man kunde ju bli så lite bättre att man kunde hitta på några roliga saker tillsammans.

Känns nu som att man är mest till last för alla, och att bara några få vågar komma och hälsa på längre, beror givetvis mest på mig och lite på Anki, för vi har ju blivit fruktansvärt dåliga på att be folk komma.
Problemet är att jag kan ju inte förutse hur bra ork jag har vid just det tillfället, men är fortfarande ganska envis.

Nu är det snart Jul och då kommer ju kanske tomten.

Ha det bra så hörs vi. Vi kämpar vidare, kram////





111210-11

Lördag den 10/12
Morgonen började med lite sovmorgon, och Anki spanade lite i tidningen innan hon sen steg upp och tog en morgonpromenad med hundarna. Gosade lite extra med täcket en stund, kände mig sen lite tvungen att stiga upp och börja med frukosten, eftersom jag kunde  faktiskt andas lite idag.

Kokte ägg och stekte lite bacon, satte på tevatten och plockade fram från kylen, sen fick jag försöka hitta luften igen, Anki kom tillbaka efter promenaden och fixade fram resten på bordet.
En av vära nattgäster, Anna, kom också upp och åt frukost för hon skulle ju börja jobba vid tio, men Tobbe var trött, så han ville sova lite till.

Blev en förmiddag som man kollade på skidor, lite curling och skidskytte, fikade lite vid tolvtiden, och kände mig ganska bra idag. Tobias och jag pratade lite strunt och Anki stack in till Samarkand för lite shoppinguppdrag.
Tog sen mina eftermiddagskurer och gick och vilade en stund, somnade nog till för när Anki kom tillbaka vaknade jag till och då var både Tobbe och hundar försvunna.

Anki fixade lite middag vid halv fyra till oss, för de andra visste vi inte var de var, och Anki skulle ju ut och äta på Vida Arena och se på hockey med avslutande öl i kvälll.
Tobias skjutsade in henne till ishallen och sen kom Anna hem med mat till sig och Erik och Tobbe, jag fick också smaka.

När vi sedan ätit färdigt åkte de hem till sitt, och jag bänkade mig vid TV-n, varvade mellan hockey, Postkoden och Så mycket bättre, lördagssällskap=katten och en öl, frossade också i mig den halva räkmackan som blev över från igår.
Andningen fungerar ju bäst när man sitter still och håller käften.

Så blev det dags för pillerstund framåt halv tio, tog mina piller och sen tog det en halvtimme innan jag började må tjyvtjockt, mådde illa och gick in i sängen en stund, släppte efter en stunds ligg.
Tittade vidare på en film tills klockan var tolv innan jag intog sängen, och gosade till det med kuddarna, vaknade till av att det kom in någon vid 03.00 och kröp ner i sängen bredvid.

Söndag den 11/12
En trött morgon, både för mig och hon som nyss landade i sängen. Var verkligen skönt att kunna ligga kvar i sängvärmen, steg upp vid niotiden och frågade om hon var sugen på lite frukost, svaret blev ja.

Jag plockade fram lite, vi åt och jag tog mina piller, inhallerade, och sen slappades det hela dagen framför skidskytte och lite dator, Anki i soffan och jag i fåtöljen.

Blev ju lite fika vid ettiden och sen gjorde jag potatismos och korv vid fyratiden, lättuggat idag.
Blev till att följa Lakers via datorn, och de vann ju iddag mot Timrå.

Fortsatt slapp kvällen ut, efter pillerintaget vid halvtio så kom det där illamåendet igen, men nu blev det gonattbestyr och sen sängen med en tidning. Kunde ju tro att jag också varit på fest igår, har inte varit så slö på länge, men blev väl smittad.

Imorgon blir det sjuksyskonfika i Ingelstad.

Tack för denna gången och kramas på.

111208-09

Torsdag den 8/12
Idag blev som de flesta andra dagar, jag var inte snabbast upp ur sängen utan njöt av den sköna värmen under täcket.

När man sen kommit upp så blir det en stunds arbete med att rensa upp nattens slemsamling innan det blir frukost och piller. Kör vidare med inhallationen, men den gillar jag inte riktigt, för det känns som det blir sämre med andningen efter den.

Blev lite förmiddagsvila idag, för skulle ju till läkaren vid 14.30 och sen träning vid 15.30. Petade i mig lite lunch och piller innan det var dags för Anki att komma och hämta.
Hade samlat på mig en hel del frågor om hur den där rackarns svampen skulle besegras, om det nu var den som spökade.

Vi pratade om alla symptomer som man hade, och hon var väl inte helt övertygad på att det var Candidan bara som ställde till problemen, utan berättade också om hur problemen i mina lungor såg ut. Det är nämligen så att alla de infammationerna som jag haft gör att bronkerna vidgar sig i vissa områden, blir som små påsar, och där samlas sen bakterier och svampämnen som är svåra att få upp.

Viktigt att inhallera och köra med andningsgymnastik, för att få upp slem vilket då innebär att jag kan slippa få en massa inflammationer i lungorna.

Det stora problemet är att all svampmedicin som ev. skulle minska svampen kolliderar med mina frånstötningsmediciner, så antingen svamp bort, men då risk för att lungan slås ut, eller svamp och lunga kvar.
De försöker hitta den bästa balansen.

Sen var det magens tur, där kunde hon inte säga var det kunde bero på, men jag skulle hem och göra ett riktigt skitjobb, och skicka in för analys. Stackars den som ska göra det, luktar illa.

Avslutade sen med att be henne skriva ett nytt läkarintyg, eftersom jag fick väldigt dålig lön från försäkringskassan denna månad, det gamla gick ut den 31/10. Sen blir det nog brontoskopi och kanske bort med ventilerna efter jul och nyår.

Blev sen skjuts av Anki ner till sjukgymnastiken, som börjar om en kvart, men det var ju lugnt, Anki åkte sen vidare för att handla och fixa lite hår.

Jag hade beställt serviceresor hem efter gympan, det blev en lustig resa som vanligt, är nog det mest fantastiskt snurrigaste företag som finns. Hur man än förklarar vad man ska hämtas så lyckas det bli fel plats vid fel tid.
Hämtades vid 16.30 i träningslokalen, släpptes av hemma i Öjaby vid 17.45, känns lite jobbigt efter ett träningspass med min fruktansvärda lungkapacitet på hela 14 %, känns som man är lite tröttare än en  normal människa.

Väl hemkommen så blev det sängen en stund för att lugna ner sig lite, annars blev det faktiskt en helt ok. kväll efter det att vi ätit lite kvällsmat och lugnat ner sig vid TV-n.
Kvällspasset med inhallation och piller vid 20.30 gick bra och sen blev det fika, och läggdags blev det framåt 22.30 ungefär. Imorgon fredag kommer några härliga gubbbar och hälsar på, Anders och Björn heter de.


Fredag den 9/12
Idag startar vi upp med en lugn och trevlig morgonstund, masar oss ut från täcket vid halv nio och ger oss på dagens första medicinkur, och energishot.
Slappar vidare i morgonrocken på sängen en halvtimme medans pillerna sjunker in, sen blir det frukost och en ny omgång med piller, sen slinker jag ner till duschen för att försöka bli lite godare att lukta på.

När jag precis hade duschat färdigt så hörde jag någon på trappan där uppe, blev ganska stressad för att ta mig upp innan de gick igen, efter ett för mig raskt drag uppför trappan så såg jag en bil utanför, och då förstod jag att det var plåtslagaren som skulle fixa plåtarna på garaget som kommit. Varvade ner en stressig andning och gick in och pratade med honom genom sovrumsfönstret.

Han tog sina mått och åkte till verkstaden för att tillverka plåtarna och komma tillbaka i em. Jag kollade lite skidskytte och väntade på mina härliga jobbarkompisar som skulle komma vid lunch och hälsa på med lite mackor.

De kom strax efter 12 och vi käkade räkmacka och drack julmust, pratade om lite allt möjligt i 1 ½ timme innan det var dags för dem att åka igen. Jag fick glögg och en korg med godisar, detta var en kort men väldigt härlig stund för mig. tack tack.

Plåtslagar-Mats hade kommit tillbaka och knackade dit plåtar så det fök om det. I ett sånt kallt skitväder var det ju tvunget att fixa till lite fika till honom, så det blev en halvtimmes pratstund till denna dag.
Men när klockan drog sig mot fyra så var jag ganska trött, ville inte gå och lägga mig då, utan satte mig i soffan och slöade tills Anki kom hem.

Anki kom hem och hon gjorde bakad potatis och laxkotletter till det. Var jättegott.
Vid sex-tiden kom Anna och Tobias samt två härliga hundar, de skulle till Linda och Erik och umgås lite kring en bit mat. Peter skulle också dit, så det blev syskonträff.

Hundarna blev kvar hemma hos oss, för Anna och Tobbe skulle sova här.
Däremot blev det en riktig skitkväll för jag fick en massa jobbiga tankar i huvudet och stressade upp mig för minsta lilla, ingenting kändes bra just då, och stackars Anki fick ju inte så trevligt heller med en sån gnällspik mittemot.

Som tur va så var det ju Idolfinalen på TV så hon hade ju det att titta på, Troligen var det förhoppningsvis nån reaktion efter en lite ansträngd dag. Gick väl bra till slut, när man skulle gå och lägga sig hade det blivit klart bättre med humöret. Somnade gott och snabbt.



Ha det så jättebra och kramas lite extra nu i kylan, /////








111205-07

Måndag den 5/12
Vaknade vid 08.00 och fick en liten chock, när man tittade ut genom fönstret så var det vinter på marken och snöade som bara den. Var väldigt enkelt att ligga kvar med hela mig under täcket.
Slappade faktiskt ända tills nio innan jag steg upp och åt frukost samt gjorde morgonsysslorna, kände mig sedan förvånansvärt pigg.

Satt vid datorn och skrev ifatt min dåligt uppdaterade blogg, fikade lite goda kakor och sen blev det lunch, värmde fiskgratängen som blev över i från helgen, blev sedan lite vila på em.
Gjorde lite korv stroganoff till kvällsmat och den smakade bra, förutom att spiralisarna kokte lite för länge.

Var en riktigt bra kväll där det mesta fungerade som det skulle, förutom mitt frysande och lite magont, men det får man väl vänja sig vid. Kan ju inte ha 30 grader inne heller. Anki var hemma också, men hade inte så mycket att göra, så hon var lite rastlös, när hon hade skottat färdigt ute och gått en långpromenad.

Tisdag den 6/12
Morgontrött som bara den idag, var svårt att få min härliga kropp till att slinka utanför täcket, ville bara in igen.
Med ett militäriskt kommando lyckades det vid halvnio att få ut den, och sen fick det bli direkt ner i duschen innan man ångrade sig.

Väl uppkommen efter en sådär jobbig dusch så blev det till att äta och klä på sig. Hade inte riktigt fikat färdigt förrän  min älskade dotter Linda kom och hälsade på, hon var lite trött efter att ha jobbat till 23.00 igår kväll.
Så hon skulle åka hem och vila en stund och äta lunch, men jag sa att hon kunde vila så skulle jag fixa lite lunch till henne.

Hon åkte hem en stund medans jag gjorde pannkakor till oss, sen åkte hon till jobbet och jag gick och vilade min trötta kropp.

Blev sen till att fixa lite smörgåsmat tills Anki kom hem, för hon skulle iväg igen på ett möte i Ljungby, så ikväll blev det TV-tittande själv, både handbollstjejerna och Lakers stod ju för underhållningen, ja vilken underhållning kanske, Lakers åkte ju dit med 3-7 i baken och handbollsmatchen kunde väl varit bättre, fast de vann ju och det var viktigast.

Gick och la mig redan vid strax efter tio, hade precis lagt mig så kom Anki hem från mötet, och så blev det inte så ensamt i sängen.

Onsdag den 7/12
Efter en natt med väldigt orolig sömn och så gott som vaken från 03 till 06, var orolig för att jag skulle försova mig antagligen.

Uppstigning vid 06.45 och morgontvätt samt en snabb frukost, för vid 08.00 kommer serviceresor och hämtar mig för transport till lasarettet för lite provtagning.
Var en av de jobbigaste timmarna på länge, allt var kanonjobbigt och jag frös så jag skakade inne i huset, även med massor av kläder på mig.

Så fem i åtta var jag klar och stod vid elementet i hallen och väntade på bilen, den kom exakt, det var ju Håkan som körde, och jag gick sakta och koncentrerat ut och satte mig, stressade inte upp mig och det var härlig värme i bilen. Kom fram till lasarettet och Håkan körde mig i rullsol upp till mottagningen.

En liten stunds väntan, sen var kompisen Mikael klar och det var min tur att lämna lite blod och luft. Gick bra med de uppgifterna, blåset var kanonbra idag. Ann ställde upp och körde mig tillbaka till huvudentrén som vanligt.
Ringde efter hemtransport, skulle ta en halvtimme ungefär sa de, så det blev en stilla promenad bort till bistron för att införskaffa sig en köttbullemacka att avnjuta när jag kommit hem.

Kom sen en man och hämtade mig och körde hem mig, fikade och kollade lite i tidningen, blev sen så otroligt trött så jag var tvungen att lägga mig, blev liggande i sängen under filten resten av dagen, frös lite till och från och kände mig helt slut, tog en näringsdryck vid två-tiden för att sedan somna en timme till.

När klockan var halv fyra så kände jag mig tvungen att göra ett uppstigarförsök, kom upp och började fundera på vd jag skulle göra för mat.
Hittade lite rester, så det blev pytt i panna med ägg och rödbetor. efter maten kom tröttheten och frossan tillbaka igen.

Satte mig i min fåtölj med filten om mig och sneglade lite på TV och dator, mådde inte alls bra.
Anki tog fram strykbrädan och strök lite och jag satt som vanligt och gjorde ingenting, orkade inte ens att fixa till kvällsfikat, hon fick göra det också.

Efter vi fikat och jag tagit mina piller så kändes det klart bättre med andningen igen, den hade kännts väldigt tung senaste timmarna, likaså började jag känna mig lite piggare, men så brukar det vara när tiden för sängdags närmar sig.
Imorgon blir det läkarbesök och gympa.

Nu är vi framme vid senaste uppdateringarna igen, hoppas kunna hålla mig där nu.

Ni vet väl att nu måste man kramas och vara snäll hela tiden, annars kommer inte tomten,
kram och hej för denna gång///



111130-111204

Onsdag den 30/11
Vaknade och var lite morgontrött som vanligt, är nog mest för att det är så gott att ligga under varma täcket och kunna andas utan större ansträngning.
Är ju också ett sätt att få dagen att bli lite kortare, går ju fortare till kvällen om man sover längre på morgonen.

Måste ju ändå kravla sig upp för att ta mediciner och äta frukost, däremot inhallera kan man ju göra medan man ligger under täcket.
Blev en riktig slappardag, bara det att magsmärtorna hade bestämt sig för att vara där, så blev ett par ligg på sängen emellanåt.

Eftersom Anki skulle och äta julbord med Motorklubben ikväll så behövde jag ju inte ha någon mat klar när hon kom hem från jobbet.
Jag gjorde inget speciellt denna kväll heller, utan det blev lite datasysselsättning och ett öga på tv-n.
Blev väl sängdags vid halv elva med lite sudoko innan John Blund och Anki kom.

Torsdag den 1/12
Sömnen har varit riktigt perfekt inatt, ingen hemsk mage och bara sovit.
Upp och petade i mig lite frukost och det vanliga, blev sen lite ingenting att göra period fram till lunch. Åt lunch och gick sen och slappade på sängen en stund, skulle ju till träningen idag vid kl. 15.00 kommer bilen och hämtar mig.

Idag gick det jättebra att ta sig ut till bilen och även in till gympan, blev visst bara jag idag, för Micke, min träningskompis hade nog annat att göra. Träningen gick ganska bra, hann med hela programmet och ändrade lite träningsmaskin också.

Promenaden ut till hämtningsplatsen var jobbig idag, men när jag väl kom fram och fått sitta och lugna mig lite så blev det riktigt bra. Idag satt jag kvar tills chauffören kom in och sa att det var mig han mest i hela världen ville skjutsa hem, skulle plocka upp en till vid Oxtorget under resan.

Hade precis kommit innanför dörren när Anki kom hem, hon hade ju varit och handlat efter jobbet, så nu blev det kvällsmat med nybakt bröd och nytt pålägg.
Ikväll blev det sällskap till kvällsfikat, Anki hade inga utomsocknes uppdrag ikväll.

Fredag den 2/12
Idag startade man upp riktigt bra, är ju snart en härlig helg att njuta av. Gäller väl kanske mer de lyckligt lottade som har och kan gå till sitt jobb mellan helgerna. Men helgerna är även för mig mycket trevligare för då har man ju oftast något sällskap eller kanske något att åka och titta på, händer alltid något här hemma också.

Förmiddagens timmar gick som vanligt åt till att äta frukost, mediciner och inhallation samt en skvätt vila, har blivit mycket mer trött de sista veckorna. Många dagar känns det som man inte ens orkar starta datorn, och det är ju jobbigt.

Fixade till lite lunch och blev sen mycket piggare, eftermiddagsmediciner och inhallation, sen blev det ett sitt vid datorn innan jag började med kvällsmaten, idag blev det fiskgratäng ala Stig. Blev faktiskt riktigt god.
Anki drog igång med städning direkt efter maten, dammtorkade och matade tvättmaskinen.

Problemet var bara att kvällen blev inte så bra, riktigt magknip med jämna mellanrum, vilket i sin tur bidrog till jobbigare andning, kändes för dj.....igt eftersom Anki inte var iväg ikväll, och man skulle vilja vara lite trevlig.
Ändrade sig väl till det bättre senare framåt kvällen, så det blev väl ganska bra ändå, hon är ju van.

Lördag den 3/12
Vaknade till vid 7-tiden, när Anki hämtade tidningen, hon var på hugget tidigt idag. Jag tyckte det kändes aningen tidigt så jag somnade en timme till, vid halv nio var frukosten klar.
Jag tog tag i mina sysslor med medicin och andning efter frukosten och magen knep en del, så blev till att lägga sig en stund till.

Anki drog igång med dammsugaren och ut mad mattorna, torkade golvet, och så var det härligt rent och snyggt.
När jag vilat en stund var det dags att göra lite köttbullar till julen, rörde ihop lite smet till viss del, blev sen en aning jobbigt så Anki ryckte in och fixade till lökrivningen och sista touchen.
Jag rullade sen 105 köttbullar som skulle ner i frysen, men plockade bort 20 st till middagsmat.

Anki tog fram pepparkaksdegen och gjorde pepparkakor, sen en smördegskaka med choklad i, struvor, och sist blev det lussekatter.
Jag skalade potatis och stekte de där 20 köttbullarna till middag.
Det var jätteroligt att kunna vara med och hjälpa till, även om jag satte mig och tittade lite på skidskyttet emellanåt, behövde lite vila för ben och fötter.

Vid sextiden var det dags för lite fika, kaffe och nybakta lussekatter, dom var goda ska ni veta.
Blev sen en koll på TV-n, lite hästar, hockey och handboll i en fager blandning, tillsammans med min hustru som hade gjort hur mycket som helst idag, nu var hon verkligen värd något glas vin.

Blev lite spring för mig till toan senare på kvällen för nu ville inget vara kvar i magen. Lugnade sig efter en timme eller två, tog däremot nån timme innan man somnade för man funderade på var det kunde vara.

Söndag den 4/12
Sov till halvnio idag, hade haft lite ont i magen hela natten, så sömnen hade väl inte varit den bästa.
Frukosten serverad, upp och äta, göra sina morgonsysslor, men idag funkade jag inte alls bra, andningen jobbig och massor av slem som åkte hiss i halsen.

Satt vid datorn och kollade upp lite fakta om den där svampen Candida som de inte kan få bort.
Har räknat ut att det troligen är den som ställer till det i magen, och på alla andra ställen som det inte är bra.
Läste att symptomerna från Candida är nog 70 olika, och jag har nog ca. 50 av dem.

En av de som kan vara farliga är när den blir aggresiv och sätter i tarmarna och tar all näring från kroppen, samtidigt som den sprider sig ut till de andra organen i kroppen via blodomloppet.
Detta innebär att man blir trött och kraftlös, som om kroppen blir förgiftad. www.alternativet.com/candida

Skall träffa min läkare på torsdag, så då får de lösa detta problem, om det nu går, för de mediciner som tar bort svampen verkar kollidera med mina andra mediciner som jag måste ta.

Nu till resterande sysslor denna söndag, började må bättre framåt eftermiddagen när jag slappat framför skidskyttekollandet.
Anki var fortfarande på bakhumör, gjorde chokladbiskvier idag, och så blev det en jättesats med köttbulllar till för vi blir några stycken till julbordet. Hon hann också med att gå ut och tvätta bilen.

Jag försökte hitta på något gott med ett par kotletter, ingen fantasi idag, blev lite tomat och ost på dem och in i ugnen en stund, kokte lite ris till, men vi blev iallafall mätta.
Linda spelade innebandy ikväll vid 19.00 så Anki åkte dit och kollade, jag kände inte för att åka med eftersom min mage var väldigt oberäknelig. Men de vann med 11-1 utan min närvaro.

Fikade lite vid nio-tiden när Anki kom hem, magen protesterade inte ikväll så det blev ganska bra till slut, sängen ropade vid halv elva, så det var bäst att lyda.

Nu har vi nästan klarat av att komma ifatt med skrivandet igen, hoppas det blir mer imotgon, kram på Er////






111126-29

Lördag den 26/11
Släpade mig upp från sängvärmen för att göra lite frukost till mina övernattningsgäster, Anna och Tobias. Anna skulle ju jobba mellan 10-15 idag.
Tobbe hjälpte oss med att göra lite mer klart i garaget, han isolerade och satte insektsnät vid underslaget, skruvade sen klart gipsskivorna i taket.

Han är jätteduktig, och hjälper alltid till, och det är jag med, när det gäller att sitta och titta på när andra arbetar.
Jag gick in för att förbereda lite mat till oss, och under tiden åkte Tobbe ut till Erik som var i garaget och skruvade, de skulle vara hemma vid 16.00 för då skulle maten vara klar. Blev kycklinggryta med ris.

Efter maten blev det tid för en stunds vila, vilket var tvunget eftersom vi skulle vara på lottdragning med bowlingklubben kl. 18.00.
När klockan närmade sig åktid så började jag tveka, kändes jobbigt och ville helst stanna hemma, men jag skulle vinna över den känslan, och följa med.

Så blev det, och när vi kom dit var det lite tungt men gick över ganska snabbt när man började prata med de gamla kompisarna som var där. Kvällen fungerade riktigt bra förutom att det började knipa i magen lite grann.
När dragningen var klar och det visat sig att jag vann inget denna gången heller, så skulle det bli pokermästerskap för de som ville, men jag kände att jag orkade inte fullfölja turneringen så det var lika bra att inte ställa upp.

Linda kom hem till stan från sin bortamatch i innebandy vid halv elva, så hon körde förbi och skjutsade hem mig för nu hade jag blivit ganska trött, och visste att stannade jag längre så blev det bara problem med andningen. Tack Linda, skönt att komma hem och slappna av.

De andra fortsatte festen till sent på natten, för vid 2-tiden skramlade det i dörren och Anna och Tobbe kom hem.

Söndagen den 27/11
Idag sov vi länge, trots att det stormade ganska rejält ute. Anna och Tobbe var ju kvar även idag, så när jag äntligen tog mig upp så kom Anna också, hon plockade fram frukosten.
Efter vi hade petat i oss frukosten åkte Tobbe och Anna upp till Linda och Erik för att fixa lite med lampor och dylikt.

Anna skulle ju också förbereda sitt designparty som de skulle ha hos Linda i eftermiddag. Jag hade lovat att ha middag klar vid 14.30 senast, för partyt började vid 16.00. Dillstuvad potatis med Isterband.
Vid halv två kom min älskade hustru hem från sin Kristianstads-weekend. Var ganska pigg, men kanske inte så pratsam.

Vid två blev det middag för allihop, och sen åkte Anna, Linda och Anki hem till Linda på partyt, Erik och Tobbe tog vår bil och åkte upp till garaget för att fixa dit nya bromsskivor och klossar, vilka sjöng på sista versen.
Jag fick ännu en eftermiddag/kväll med egentid, ganska gott om det just nu.

Men behöver ju vila ibland och äta mediciner och inhallera, men känner mig förutom att magen spökar ibland ganska bra, har ju klarat att ha maten klar i två dagar, och gäster hela helgen, men har varit jättekul.

Vid halvåtta kom partytjejerne hem, och Anna och Tobbe åkte med en gång för att försöka ta sig hem i stormen, tog till och med en såg med sig för säkerhets skull.
Anki och jag satt en stund framför TV-n innan det blev sängen.

Men tror jag vet vad som väntar mig imorgon måndag.

Måndag den 28/11
Tog sovmorgon riktigt efter helgen, kom upp vid nio-tiden. Åt frukost och sen medicintime samt en stunds inhallation.
Fick sen en väldigt ovanlig känsla som jag försökte döda, men det gick inte. Jag tyckte att jag skulle försöka städa lite, efter huset fullt hela helgen och 2 st hundar som inte ville ha med sig all päls hem.

Torkade av bänkar och bord, ett i taget med lite sittpaus emellan, tog fram dammsugaren och det gick faktiskt med små rörelser och många pauser. Tog 3 timmar ungefär, kök,hall och tre rum, men vad gör det, jag har ju hur mycket tid som helst.

Värmde lite pyttipanna till lunch innan det blev horisontalläge på kudden, för nu var jag och min gamla kropp riktigt trött. Somnade till i en timme ungefär, sen var klockan tre och det var dags att förbereda lite mat till oss, för Anki skulle på utflykt till Hovmantorp ikväll och göra julgrupper tillsammans med Linda och Ann.
Egentid till 21.00, då Anki kom hem med tre jättefina julgrupper.

Denna dagen hade ju varit bra förutom att min mage har lite värk hela tiden, men det verkar som det är något skit med den, får kolla upp det när jag ska till läkaren nästa torsdag. Sängdags vid 23.30.

Tisdag den 29/11
Steg upp vid åtta och åt frukost, tog mina mediciner, problemet med magen visar sig på det viset att man kan äta miniportioner sen är det fullt och man börjar må illa.
Går sen en stund innan det kommer ett riktigt knip, och man måste gå och lägga sig en stund, antingen släpper det eller blir det race till toan.

Tog det väldigt lugnt på förmiddagen, för jag skulle ju åka och träna i em. Bilen skulle komma och hämta mig redan vid 14.00 idag, så det blev fika och näringsdryck till lunch.
Gjorde mig klar i god tid för att inte stressa upp mig, då är givetvis bilen 10 min. sen, men gick snabbt ner till lasarettet så jag var ändå i hyggligt god tid.

Träningen gick bra, men var riktigt jobbig. När jag sen skulle åka med serviceresor hem idag så krabbade det till sig riktigt med andningen.
När jag tagit mig de ca. 70-80 meterna till dörren så stod redan en bil utanför, blev lite stressad, för jag var tvungen att försöka lugna ner andningen efter min gångmarsch.

Pustade en stund och gick sen väldigt stilla ut till bilen, bara det att när jag gått över hela planen och öppnade dörren så var det inte mig hon väntade på, då blev det nästan hyperventilering eftersom det var ganska kallt och blåsigt och jag skulle behöva gå tillbaka igen.

Väl inkommen i hallen igen så försökte jag lugna ner mig, men gick inget bra, för bara en minut efter kom så min bil. Han stannade precis utanför dörren, vad bra tänkte jag och gick ut, öppnade dörren och satte mig, men då hängde det upp sig igen.

Hängandes ut mellan dörr och dörrstolpe försökte jag lugna andningen men det bara flåsade på, var nära paniken, men efter ungefär 7-8 min. panikandning började jag få kontroll över kroppen och kunde sätta mig upp i sätet.
Nu var stackars chauffören också uppskrämd, men ytterligare någon minut så kunde man berätta för honom varför det blev så.

Kom sen hem och han följde med mig ända upp till dörren, jättesnällt.
Kvällsmaten fick vara tills Anki kom hem för jag orkade inte fixa den, annars blev det lugnare och faktiskt riktigt bra efter maten och lite vila. Kändes bra sen hela kvällen, och Anki var hemma ikväll som trevligt sällskap, fast det finns ju alltid något hon måste göra de kvällar hon är hemma, förstår inte hur länge hon ska orka.

Nu har det blivit en halv vecka till, kram på Er, kommer snart mer.

111121-25

Måndag den 21/11
Var trött på morgonen, blev sen frukost, klar vid 10.00.
Men då började magen att värka, så det blev en runda till toan, och sen till sängen igen. Värkte i magen och strålade ut i sidorna, efter en halvtimme somnade jag nog, för när jag tittade på klockan var den halv två.

Fortfarande lite ont, steg upp och tog ett glas Proviva nypon och mina Alvedon. Tog en stund innan det började släppa, så jag kunde göra lite fläskpannkaka till kvällsmat.

Mådde sen ganska bra framåt kvällen när jag placerat mig i min fåtölj, och inte gjorde några längre utflykter, den längsta var nog till kaffebryggaren, eller in till sovrummet för att plocka ihop mina piller.
Behövs inte mycket ansträngning just nu, innan det blir andningsproblem. Kom ihåg att ringa serviceresor och beställa bil till morgondagens gymnastiska övningar.

Tisdag den 22/11
Kändes så där idag, men låg och drog mig lite extra eftersom det var träning i eftermiddag. Frukost, mediciner och inhallering. Klar vid tio ungefär, magen spökade lite idag också, men det släppte efter en stund när jag sträckt ut på sängen.

Kollade lite i datorn och åt lite lunch, sen ringde Hasse på dörren och tyckte vi skulle fika och ljuga lite grann för varandra, det var faktiskt ganska länge sedan.
Klockan närmade sig halv tre så nu fick jag börja förbereda mig för att åka till träningen. För är jag inte klar en stund innan så blir det panikandning när bilen kommer.

Träningen funkade sådär, klarar ju att göra hela programmet, men är ju hela tiden andfådd och jobbig andning, så det är inte speciellt roligt, men troligen nödvändigt även om jag inte tycker att det blir mer muskler eller ork.
Var också väldigt jobbigt att gå de där 70-80 meterna från lokalen och ut till dörren där jag blir hämtad av Anki, blev lite stressandning när jag skulle sätta mig i bilen.

Blev bättre när jag väl kom hem, krånglade lite in från bilen men inte så farligt. Anki passade på att köra upp ett par lövsäckar till tippen, och jag fixade lite mat under tiden. Sen åkte Anki iväg till motorgården.
Ikväll blev det för ovanlighetens skull en sitt framför TV-n och lite kvällsfika vid nio-tiden och lite medicintajm efter det.

Sängdags för en trött man vid halv elva.

Onsdag den 23/11
Upp med tuppen idag, Serviceresor kommer och hämtar mig vid 08.00 för att åka till mottagningen för provtagning och blås. Var hur pigg som helst denna morgon, inhallerade och tog en näringsdryck till frukost, sen dags att åka, gick direkt ut till bilen och satte mig, utan att flåsa och pusta.

När vi kom fram så ordnade jag lite extra motion för chauffören, eftersom han ställde upp och körde mig i rullstol till mottagningen, annars hade Röda Kors damerna fått hjälpa mig.
Proverna gick bra, blodet räckte och jag svimmade inte en enda gång, däremot var ju blåset inte det bästa man har presterat, men där är vi nu. Blev sen nerkörd till entrén av min härliga sköterska, för att åka hem.

Eftersom man inte kan förbeställa bil till hemresan i förväg så får man ringa när man är klar och sen kan man få vänta upp till en timme på bilen. Så under tiden lyxade jag till det och gick och handlade en räkmacka i cafeterian som jag tog med mig hem till förmiddagsfika.

När man sen frossat i sig mackan och en stor kopp kaffe kunde man sätta sig en stund vid datorn och slappa, gick sen och vilade en stund. Blev sen inhallation och lite piller innan det var dags att påbörja lite mat tills Anki kom hem från jobbet.

Kvällen blev sen hur bra som helst, kanske lite si och så med andningen men Anki var hemma denna kväll så man hade ju i allafall sällskap av en mänsklig varelse denna kväll, det känns bra även om man nu längre inte själv är den mest underhållande. Har blivit lite ensamt nu när ungdomarna har flyttat och inte kommer och går så ofta. Men man vänjer sig förhoppningsvis.

Torsdagen den 24/11
Precis en månad kvar till Julafton. Ska nog vara tomte i år, har ju lagt ut med 5 kilo och skägget växer som bara den, och tomtar ska väl va lite päsiga i andningen.

Denna nya dag började med en dusch och sedan lite frukost och de vanliga sysslorna, skulle ju till hudmottagningen idag, de ska visst kolla bruna fläckar så det inte är någon hudcancer på gång. Anki kommer och hämtar mig vid 10.00.

Känns bättre om hon kan vara med än att åka serviceresor och vara helt själv, vet ju inte vad som händer med andningen vid såna här tillfällen.
När vi kom dit ville läkaren se lite striptease, allt utom kalsonger skulle av, och det bjöd jag ju gärna på, för det var en både trevlig och snygg kvinnlig läkare, samtidigt som en snygg hustru också var där, och det blev en utdragen show, eftersom jag inte är så snabb, utan måste pausa lite emellan varje plagg, men kanske blir mer spännande så.

Hon undersökte mig sedan med lupp för att välja ut några spännande fläckar som hon ville skära bort.
Hon bedövade och tog sedan fram något som liknade en sån där som man trycker ut kärnhuset på äpplen med, hon tryckte och vred lite grann så var de borta, en på ryggen och en på bröstet, så jag frågade om man kunde titta igenom nu, men hade inte gått så djupt sa hon och sydde ihop mig.

Styngen bort om tio dagar. Svaret kommer om ca. 2 veckor.
Blev sen hemresa, och Anki stack till jobbet, jag åt lite lunch och satte mig vid datorn, då ringde det på dörren och mina härliga kompisar Bengt och Thomas kom och fikade en stund,
Så kul när det dyker upp någon lite oförutsett för att slå ihjäl några timmar.

Blev sen till att vila en stund, för orkade inte åka på träning idag. Anki kom sen hem en stund, innan hon skulle in till konserthuset på supé och musikal med jobbet. Blev en kväll med katten och TV-n, gick och la mig vid 22.30 ungefär.


Fredag den 25/11
Pigg och bra morgon, gjorde de vanliga rutinerna men lite snabbare idag, för Anna skulle komma vid tio och lämna hundarna för hon skulle jobba, och Anki skulle komma hem redan efter lunch för hon skulle åka ttill Kristianstad på fest och umgås med sin kompis Månsan och rallygänget hela helgen.

Anna och Tobias skulle vara barnvakt och sällskapsfolk till mig i helgen, kanske inte riktigt så, men eftersom Anna jobbade både fredag och lördag, och sen skulle det vara lottdragning i bowlingklubben med efterföljande fest på lördagskvällen så tyckte de det var bra att ligga över för att slippa köra fram och tillbaka, det var ju kul, för då fick jag ju sällskap.

Linda och Erik kom också hem på fredagskvällen, vi åt Tacos och tog oss några öl och en eller två Jägermeister på kvällen, spelade lite postkodsspel, men vann inga miljoner men vi var ganska duktiga. Kom väl i säng  vid 12-tiden.

Hinner inte skriva mer just nu, skall äta lite lunch och sedan dags att åka på träning.
Blev lite att läsa, men kommer mer snarast.  kramar på Er ////


RSS 2.0