120206-12

Måndag den 6/2
Upp från sängen tidigt idag, Distriktssköterskan skulle komma vid 08.30 för att ta prover till Lund och för varanvärdet.

Eftersom mitt skick är så mycket sämre nu, med orken och kylan, så kommer de hem och tar proverna nu, så jag slipper att åka på utflykt till lasarettet, vilket skulle innebära en utflykt på 2-4 timmar för ett stick som tar 3 min. Blev sen ett försök till frukost, även om det inte fanns någon matlust så tryckte jag ner en halv tallrik gröt.

Gick sedan och la mig på sängen igen, somnade till och plupp så var klockan 13.00. Gick upp och åt lite lunch, köttbullar och mos me möe lingon.
Blev sen en väldigt jobbig eftermiddag, andningen på topp trots att jag höll mig still.

Efter att Anki kommit hem och gjort lite kvällsmat, och vi hade pratat lite så blev det faktiskt mycket lugnare i andningen resten av kvällen.
Samtalet lättade lite av de orosmoln som snurrar i huvudet hela dagarna, kändes bra för denna stunden, men finns mer som behöver ut.

Har varit en jobbig dag med mycket tankar, och högt flås.

Tisdag den 7/2
Bra morgon, gröt till frukost och kände mig lugn och fin i andningen.
Efter 1 timmme ungefär knep det till i magen, och mitt snabbaste jag till toan, whaoooou vad det tömde snabbt, och luktade inte så gott. Jag ville ut från dessa lokaler så snabbt som möjligt.

Tog mig till sovrummet för nu kom det även illamående, kröp ner i sängen och slappnade av en stund, tur man inte behövde rusa tillbaka till toans fina arom.
Slumrade till en timme, när jag sen vaknade så hade det försvunnit.

Blev en näringsdryck till lunch, sen lite datajobb och vila med inhallation, innan Anki kom hem,
Te och macka till kvällsmaten, för Anki skulle iväg på styrelsemöte ikväll. Lugn och fin i andningen hela kvällen.
Blev sen lite fika vid halv nio när Anki kom, och lite ost och kex.

Kände inte av magontet något mer, utan somnade gott vid elva-tiden.

Onsdag den 8/2
Sov gott till 08.00 och kände mig kanon denna morgon, kom upp efter en liten njutstund och uppladdning inför duschen. Gick bättre än på länge att andas och duscha i broderskap.

Blev efter duschen och en kopp kaffe lite trött i ögonen, gick och vilade en timme ungefär.
Värmde sen till lite lunch, kändes bra i andningen, så höll mig borta från sovrummet hela em. Anki kom hem och gjorde kvällsmat, för ikväll var det nästa möte, inför Dackefejden.

Anna och Tobbe och Linda kom också, för de skulle ju med på mötet, inte Tobbe för han skulle åka upp till Erik och skruva rallybil. Men innan de åkte så hann Anna med att klippa mig.

När de sedan åkt så blev det helt kaos i mitt huvud, tålde nog inte att klippa mig. Stora orosmolnet hade vaknat och ville ha svar på en massa lustiga saker.
Detta moln gör att man blir maximalt uppstressad i andning och hela kroppen, är otroligt jobbigt.

Kunde inte slappna av. Först när de kom hem från mötet och jag fick svar på några av mina funderingar så lugnade jag ner mig lite, men sen när det blev dags att lägga sig, kom funderingarna tillbaka, så inget sova denna natt.

Torsdag den 9/2
Natten hemsk, kunde inte släppa tankarna som snurrade i huvudet, vad det handlar om är tiden fram till ev. operation och hur det utvecklar sig med andningen och orken och lite annat framåt, Tycker att det kommer mentala nedgångar oftare nu, men betyder inte på något vis att jag tänker ge upp. Nejdå.

Känns som att det stora orosmolnet är på väg att ge sig av.

Inte en minuts sömn från midnatt fram till 07.30, dä somnade jag en timme av ren utmattning, huvudvärk hela natten.
Frukost vid halv tio, sen tillbaka till sängen, sov i små omgångar hela dagen, och huvudvärken har hållt i sig.

Anki kom redan vid halv fyra, och jag hade inte kommit upp från em.-vilan, men hon skulle bara byta om och fixa till sig, för att sen bli upphämtad och åka på någon minimässa med jobbet.
Jag steg upp, gjorde 2 stekta mackor med ägg, och sen blev det fåtöljen och TV.

Hade varit en fruktansvärd dag, och ännu en kväll med egentid, men senare på kvällen blev det bättre, huvudvärken hade gett med sig, och Biggest Loser kanske delade med sig lite av deras energi.
Kröp i säng vid halv tolvtiden.

Fredag den 10/2
Vaknade vid 07.30 efter en superb sömnnatt. Slappade lite, tog mig upp och fixade mediciner och shot mm.
La mig sen på sängen för att inhallera, knep till i magen, dags för race till toan, racerbajs idag igen, sen illamående och tillbaka till sängen.

Blev kvar i sängen till 12.30, då det var dags att försöka få i sig lite näring, var faktiskt hungrig så det gick bra att äta. Fick behålla maten och hade inga mer problem med magen denna dag.

Utförde väl som vanligt inga direkta dagsverken idag heller, sitta eller ligga är väl de arbetsuppgifter man klarar, men har faktiskt en och annan 2-3 minuters runda på motionscykeln.
Jag känner mig faktiskt fri från infektioner nu, bara lite luft och muskler som skulle behöva ökas på en del, tillsammans med en påse självförtroende, vilket är i botten just nu. Får åka till Gör det själv affären och köpa lite.

Kvällsparkering i fåtöljen. Ikväll var Anki hemma, var väl inte så hemskt pratsugen men hon var där, förstår detta, hon var trött och sliten från gårdagen samt en heldag på jobbet och sen fixat mat och fredagsstädat, att hon bara orkar. Jag älskar henne så mycket.

För övrigt har det inte ändrat sig något vad det gäller mitt luftintag eller orken, kanske en promille framåt.

Lördag den 11/2
Steg upp strax efter att Anki åkte vid halv nio, så jag tog tag i mig själv och gick ner och duschade innan energin tar slut. Duschen tog bara 30 min, sen lite kläder, frukost, medicin och inhallation, och två pass på 3 min. på cykeln så var klockan snart tolv.

Blev lite försenat elvakaffe i samband med en titt på Vinterstudion. Började bli lite trött vid 14-tiden så tog kudden i handen och vilade en stund, blev 45 minuter, för sen kom Anki tillbaka från sin utflykt.
Hon gjorde lite middag till oss. Laxkotlett med pressad potatis, smakade bra, men jag kunde inte slappna av i andningen riktigt.

Kvällen blev sen en utav de sämsta på länge, orkade ingenting, knappt sitta still.
Dusch, lite cykling, och kanske en stund för lite vila, så var det inget kvar, inte stora krav på att energireserven ska tömmas.

Kom igen lite framåt senkvällen, när vi fikat och medicinerna trillat ner. Tycker synd om Anki som ska stå ut med detta, hade önskat att man orkat med att vara lite trevlig iallafall.

Söndag den 12/2
Slapp söndag efter en god nattsömn, Anki gjorde frukost och sen blev det skidskytte på TV-n, och det orkar jag med. Andningen funkade hyggligt idag, så det kändes lite roligt.

Till middag blev det ugnsbakad gädda, det var länge sedan man åt det.

Vad gäller hälsan så har det väl inte ändrat sig något nämvärt, utan verkar ta tid om det nu blir någon skillnad vilket man inte vet, hoppas bara det inte blir sämre, för då orkar man inte mycket.
Just nu är det precis att man orkar ladda kaffebryggaren, innan man måste ta en paus.

Annars har det varit en ganska bra dag idag, lugnare hela dagen och kvällen.

Nu har vi berättat lite om V 6, hoppas jag kommer ifatt snart så ni får lite färsk info.
detta skrivet 120224.   Kram på Er






120131-120205

Tisdag den 31/1
Vaknade hemma i egna sängen, gud va gott, bara ligga och slappa, inga kontroller eller antibiotikum i armarna.
Steg upp vid 9-tiden för att peta i mig pillerdosen och något till frukost. Blev trött med en gång, var inte van vid att göra något, så bara plocka fram en macka var fruktansvärt jobbigt. Andningen forcerade direkt.

Gick och la mig igen, sov till ca. 13.00, gick upp och tog en näringsdryck till lunch.
Skulle sen försöka att duscha av mig sjukhusdoften, var riktigt jobbigt med andningen, men efter en timme var man uppkommen från källaren och när man lugnat sig lite på sängen kändes det skönt.

Bestämde mig sen för att hålla mig uppe tills Anki kom hem, det gick. När hon kom hem fixade hon ill lite kvällsmat till oss, Blev sen inhallation, kvällen rulladepå med småjobbig andning.
Fika och kvällsdosen av medikament, sen dags för sängen vid halv elva.

Onsdag den 1/2
Sovit oroligt inatt med hostande vissa stunder, undrar om de skickade med en smula förkylning hem från hotellet. Trött idag med.
Känns nu att infektionen har nog börjat lägga sig, men kommer lite smärtor i lungan/bröstet ibland.

Däremot är det mindre flås i lungorna, även om det känns mer öppet i de övre luftvägarna.
Får väl avvakta framtiden, läkarna sa ju faktiskt att det kommer att dröja en stund om det nu blir någon skillnad.
Det blev många timmars vila även idag, men har ju inte så mycket annat som man orkar.

När man sen fått i sig lite kvällsmat, och det gått ut lite energi i kroppen så känner man sig mycket piggare och lugnare. Kvällen blir därmed relativt bra, bara man sitter still framför TV-n.

Däremot när man ska gå och lägga sig, kör det ihop sig en del, efter man borstat tänderna så blir det något slags krig mellan tandkräm och slem, blir en riktigt jobbig hostperiod, men när den väl lugnat sig och det som ska ut har kommit ut så känns det rent och skönt, sen slipper man hostandet hela natten.

Kommer en period med ansträngning till, att ta av sig kläderna, tar tio minuter en  kvart att få av sig tröja,byxor och strumpor med pauser emellan, och när man sen kommit upp i sängen får man pysandas och lugna ner sig 5 min. sen känns det som om man vore frisk, andningen funkar klockrent.

Torsdag den 2/2
Trött, Trött, Trött. Vaknade vid halv nio, äter frukost och piller, sen sova igen och vaknar vid ett-tiden, fortfarande lika trött. Äter lite värmd lunch, och går sen och vilar i en timme till innan jag kände mig lite utvilad.

Klarade av att bädda sängen, uppdelat på 7 moment med lugnande andningspauser emellan, tog nog bara 15 min.
Blev ingen bra kväll heller, för andningen och jag var definitivt inte vänner ikväll, satt i fåtöljen och pustade mest hela tiden. Blev sängdags redan vid tio, men kunde inte somna.

Fredag den 3/2
Kändes faktiskt riktigt bra nu på morgonen, och när det gör det så är det njutbart att bara ligga kvar och drömma om hur det var när man var "frisk".

För när man sen tar sig upp så flåsar det igång bara, man ställer sig upp med siktet på toadörren 6 met. bort.
När man sen kommer fram blir det ett par minuters häng på tvättstället för att få tillbaka luften.

Dagen går och håller mig både vaken och lugn, så det ser ju bra ut inför em. och kvällen.
Anki kommer hem från jobbet, hinner inte innanför dörren förrän dammtrasan kommer fram, ut med mattorna, dammsugning och sen torka golven, rista mattorna, in med dem igen. Hon är helt otroligt duktig.

När det är klart, så börjar hon att tillreda en god köttbit med wokade grönsaker, när maten slunkit ner får hon äntligen lite ro i kroppen. Jag själv känner mig som nån slusk som bara sitter och tittar på.

Kvällen känns sådär, jag med ett glas Pepsi och Anki med ett glas vitt, framför TV-n i varsin fåtölj, så långt ifrån varandra som möjligt, är väl de känslorna som känns tyngst och får andningen att varva upp lite extra när man funderar varför.

Lördag den 4/2
Vaknade upp i ganska bra skick, varade tills jag kom upp ur sängen. Anki skulle på möte idag så det blir lite egentid några timmar, ovanligt. Skulle sen ikväll åka till Anna för att fira hennes examen.

Började planera duschen vid 10-tiden, men när Peter ringde vid halv ett var det fortfarande planering från sängen.
När Anki kom hem  vid 14.00 ungefär så var det bara tvunget, tog bara 45 min. snabbt va.

Började sen process påklädnad tillsammans med funderingarna på om jag verkligen orkade att åka med till Anna, och så -20 grader ute.
Mitt beslut efter massor av tankar blev stanna hemma.

Tyckte synd om Anna, men skulle inte jag fungera så hade det inte blivit kul för någon.
Jag var jättetrött efter dusch och påklädnad, kvällen blev också flåsig, hostig, så det var ett bra beslut.

Söndag den 5/2
En dag som rullade på som vanligt, orolig och flåsig i andningen.
Alla morgonbestyr och Ankis frukost intagen, men tyvärr dåligt med matlusten idag också.

Peter och Emma kom och hälsade på, vi fikade kladdkaka med grädde och kaffe, nu fanns det matlust.
Peter tog sen fram stegen och hjälpte oss med att få TV-antennen åt rätt håll, den hade blåst ur sikte för masten när det stormade sist. Intressantare att kunna se TV 4 Växjö än Stockholm via parabolen. Tack min son.

Jättegod kycklingfilé till middag, och sen behövde jag lite vila.
Kvällens timmar la vi bakom oss på plats i fåtöljerna som vanligt, kvällsfika var väl det största som hände innan det blev dags att kela med kudden.

Har väl inte känt någon direkt bättring med andningen ännu, däremot en hel del näsrinna.

Har kört ifatt lite, bra dag idag, kram på Er////

120127-30

Fredag den 27/1 Vaknade på plus idag, efter en natt då jag och filten inte kom överens, den ville hela tiden ner på golvet, men jag ville ha den på mig.
Byte av pvk idag, perfekt att passa på att duscha tyckte jag och kroppen, men inte huvudet och andningen, de senare vann.

Tid hos tandhygienisten 12.30 för att rensa lite tandsten och kontroll. Blev en rullstolsutflykt till andra änden av hotellet, kollade upp alla kulvertar innan vi var där.
Anki ringde och undrade hur det stod till, och att hon kommer upp imorgon. Ny utryckning till röntgen 14.30, för kontroll så det var ok därinne, det var det enl. läkaren, men ändå funkar det inte bra.

Lagom till fikat så kom Linda och Kalle Pettersson upp och hälsade på och bjöd på godaste Jappen, de var där en bra stund, jag hittade lite skumbilar, som Kalle gillade, fick också lite saft att fika med.

Blev sen en fredagskväll som kändes ganska lik alla andra kvällar, sittande i sängen med TV-n på, få sina mediciner, kvällsfika, hälsa på nattsköterskan och sen sova. Som tur är så funkar andningen bra hela nätterna.

Lördag den 28/1 Nattömning av den nedre regionen vid 05.30, somnade om och sov till halvåtta. Antibiotika och frukostkollision även idag, den planeringen slår sällan fel, alltid kall frukost.

Låg på sängen och laddade för dusch, kändes lugn och fin i andningen, stiger upp, tar grejorna med mig in i duschen och då sätter det igång att bli panik i andningen som vanligt, står och hänger på handfatet och försöker varva ner, men det går inte så bra, tar nog tio min.

Känns sådär, då får man bara bita ihop och ta steg 1, och sen pågår det på detta viset i 10 steg ungefär med pauser emellan för att lugna ner andningen .
När man äntligen kom ut och in på rummet så satt världens snyggaste tjej där och väntade, det var Anki som suttit där i en halvtimme och väntat.

Tog nog 20 min. till innan man fått på sig kläderna, och sen en stund till efter det innan man lugnat sig så man kunde sätta sig ner och prata med henne. Hon skulle med jobbarkompisar på kulturnatt ikväll, eller pubrunda som det väl egentligen är, kul att det händer något så hon slipper sitta hemma själv, för jag bor ju på hotell.

Resten av denna dag var väldigt jobbig andningsmässigt, fick inte kontroll på luften förrän vid sovdags.

Söndag den 29/1
Lite sådär, blev tungt efter frukosten, ingen bra sovnatt men idag är det sista matningen med antibiotikan, sen åkte nålen bort.

Slöade lite på sängen, och då dyker en känning upp i dörren, det var Maud som hittat in och pratade bort lite tid, hennes man Olle bodde visst också på samma hotellavdelning, han kom in han också efter en stund.
Dags för lunch och vila middag, men det gick inte så bra, för det var jobbigt med andningen.

Vid kaffedags kom Anki upp och kollade till mig en stund, vi fikade och jag njöt av hennes närvaro. Härligt tycker jag. Fast det var envist att få lugn på andningen, så fick prata med små bokstäver. Men gjorde nog inget för hon var ju lite sliten sen gårdagens festligheter.

Men sen gick det bättre och bättre, och när Anki precis gått kom kompisen Mia in med ett stort leende och gav mig en bamsekram, det var kanonroligt, pratade om lite allt möjligt en lång stund.
Blev hyggligt bättre framåt kvällen, Linda ringde och pratade en stund, ville förstås veta hur jag mådde.

Anna skickade sms med 2 frågor, så då blev det till att ringa istället, pratar snabbare än jag skriver sms.
En trevlig dag, men dålig andningsmässigt. Trött tidigt kröp ner och somnade vid 22.30.

Måndag den 30/1
Idag skulle det bli utcheckning från hotellet, för nu var jag ju klar med antibiotikan men var ju fortfarande mycket trött, andfådd och en hel del svamp att slåss mot.

Nu var frågan bara vad man orkar med när man kommer hem, är ju ingen annan hemma på dagarna, orkar man fixa mat, så man får i sig lite näring. Återstår att se, synd att ta upp vårdplatser när man orkar stå upp.

Försökte plocka ihop mina saker efter det att läkaren tillåtit mig att gå hem, men det hände inte mycket denna dag heller, ville bara vila och sova hela tiden. Så fort jag bara rörde mig så tog luften slut. Anki kom vid 16.00 för att hämta mig, så det hon fick göra var att packa som vanligt.

Tog nog 20 min. kämpande att få på sig sina egna kläder, äntligen på plats i rullstolen för hemfärd, alltid kul att få komma hem, men tråkigt att säga hej till all trevlig personal som sköter om en.

Väl hemma gick jag från gatan och in i huset, fick pausa med hyperventilation på trappan, kunde lugna ner mig med hjälp av Anki, kom sen in och detta var nog det jobbigaste passet sen uppvaket.

Helt slut resten av kvällen. Kändes nästan som man skulle varit kvar.

Nu är jag på G med bloggen igen, får se när vi kommer ifatt, men en härlig alla hjärtans kram till alla mina bloggläsare, KRAM /////  skrivet den 13/2

120124-26

Tisdag den 24/1
Idag vaknade man i Växjösängen, vilket innebar att man fick sovmorgon till halv åtta, innan de kom med antibiotikan, medicinerna och tog kontrollerna. Då kommmer också frukosten.

Hade det gurgligt i halsen hela förmiddagen, med mycket gegamoja som ville ut, och sen är jag fruktansvärt trött, John Blund anfaller hela tiden, skulle nog kunna sova dygnet runt. Men som sagt, händer hela tiden något som ska göras med mig, så det blir inte några längre sovstunder.

Linda kom upp en stund innan hon skulle till jobbet. Härligt, underbart, att se henne. Men för henne var det inte så skönt på tån, hon hade nämligen lagt en hylla på stortån med ganska stor kraft, blå tå, lös nagel, Aj. Aj.
Blev sen eftermiddagssov i 1,5 tim. gött.

Anna skulle komma vid 3-tiden, men en anställningsintervju blev längre än väntat, så hon kom vid halv fem, hoppas bara det ger ett jobb. Oavsett när hon kom så var det jättehärligt att se även henne igen.
Kvällen lite flåsig och hostig, men hade ju pratat en del idag.

Totalt någon promille bättre idag, somnade vid halv elva.

Onsdag den 25/1
Bidraget på kontot idag, tror jag ska sticka ner till city och shoppa loss lite, ha,ha, hinner nog inte dit innan de stängt, om jag ska gå själv.

Skön morgon, sovit gott och inte frusit. Känns hur bra som helst med väldigt lite slem.
Andningen däremot är ännu väldigt upp och ner, men känns som man har lättare för att lugna ner den när man ansträngt sig, finns också en känsla av att antibiotikan äntligen är rätt.

Gäller nu bara att få igång musklerna så man klarar att göra saker med mindre andfåddhet.
Först måste infektionen vara borta, så får inte börja förrän om nån vecka, men då hoppas man på att det ska funka, gäller att intala sig att det ska gå, sen kör vi.

Anki var uppe, och det är otroligt härligt att bara ha henne här. Peter kom en runda lite senare på kvällen och precis lika kul att träffa honom också efter denna utflykt som man gjort. Älskar min familj mest i hela världen.

Dagens intryck angående min sjukdom gjorde idag till en hyfsat bra dag, känner lite positiv laddning.

Torsdag den 26/1
Även denna natt och morgon kändes bra, bara svårt att leta sig ut från filten i vettig tid, men tid är ju det man har gott om, so wat.

Nu har det blivit tillökning igen, på medicinlistan alltså, har kommit upp i ca. 22-24 tabletter/dag, inte så konstigt att man känner lite avsmak till dessa, vissa dagar vill man bara strunta i dem.
Blir waran ett år framåt eftersom de konstaterat att det börjar bli ofta med proppar lite här och där.

Den troliga orsaken till att allt försämrades så snabbt nu i början av december berodde enl. läkarna att det kan ha varit en propp i lungan som ställt till det.

Svärmor Karin ringde och pratade en stund, och lillasyster Mita var också sugen på att prata bort en stund, och givetvis höra hur man mådde, är alltid roligt. Utom när man är dödstrött, men då talar jag om det, så får de ringa sen.

idag var det Anna som kom upp en stund, för hon var i stan, Linda, Anna och Anki skulle gå på Lakers-matchen ikväll.
Försökte skriva lite blogg, men blir så fort trött i ögonen just nu. Blev också debutpromenad med sjukgymnasten, 10 met x 5 ggr rollatorrace i korridoren.

Sammantaget en hyfsad dag, somnade vid 23.00 ungefär.

Nu blir det inte mer skrivit idag, idag är det onsdag den 1/2 när jag skriver detta, och har varit hemma sedan i måndags.    Kram på er./////


RSS 2.0