110815-21

Mest skit med gubben.

Måndagen den 15/8
Ingen bra morgon, jobbigt, jobbigt. Fick i mig pillerna och frukosten med stor möda och stort besvär, men det största besväret var kvar, duschen.
Det var det värsta jag gjort på länge, ventilerade hela tiden, kunde inte lugna ner andningen, kändes som panik när man försökte att gå in i vattenstrålen och jobba med händerna uppåt för att tvätta håret.

Blev en dräpande 45 minuters period innan kroppen var ren, tur att den inte är så stor, sen var man alldeles slut i både kropp och huvud.
Resten av dagen blev inte heller någon höjdare, jobbig kväll också, hade tömt ut alla krafter på duschen.

Tisdagen den 16/8
Trög och jobbig morgon igen, tog halva förmiddagen innan man hade fixat sina rutiner.
Blev inte bättre senare heller, utan blev nog sämre efter lite vila på eftermiddagen. Kom faktiskt igång lite framåt åtta-tiden så att man kunde känna sig närvarande i vardagsrummet, och kolla lite TV, vilket väl snart är det ända man orkar med. Anna var inne på en snabbvisit.

Fixar för tillfället inte ens till att göra lite mat, varken till mig själv eller resten av familjen, de får fixa allt när de kommer hem, där sitter jag som ett kolli , inte riktigt kanske, men känns så just nu.
Undrar hur länge de orkar, eller jag?  Men jag tänker kämpa en tid till, blir man inte för nersatt så finns det ju ett mål i framtiden.

Onsdagen den 17/8
Sovit kanonbra, "försov mig" till 09.10 idag
Känner mig betydligt bättre för att mycket slem försvunnit, bra andning när man ligger still. Däremot orkar man fortfarande inte röra på sig förrän andningen stressar upp sig och man måste stå och hänga på något.
Tyvärr orkade jag inte vara med idag och ta farväl av en kompis och lite av min mentor som tråkigt nog lämnat oss.

Men kanske det är början till att bli något milligram bättre för varje dag, hoppas ju på det iallafall.
Blev en ganska sådär kväll i fåtöljen, har nog tappat stinget lite också, tycker att läkarna ska kunna hitta vad det kan vara som gör att det blivit så mycket sämre nu.

Torsdagen den 18/8
En jättebra sömn och härlig långsovmorgon idag igen, uppstigning 08.30.
Linda var hemma på förmiddagen, så till lunch slog vi till med varsin kebabtallrik som Linda körde och hämtade, jag åt upp hela portionen, men sen var man mätt ända upp.

Vilade en stund på eftermiddagen, Linda kom hem vid halv fyra, eftersom hon hade haft mormor Karins bil till låns så tvättade hon den och bytte torkarblad.
Jag var faktiskt också ute och gjorde henne sällskap, gick några småpromenader på 8-10 meter i taget.
Var väl bara det att man kanske skulle ha kunnat fixa lite mat istället, men det var så skönt att kunna vara ute så jag glömde det. Blev en godkänd kväll.

Fredagen den 19/8
Funkade inte alls idag, konstigt nu när det varit på uppgång ett par dagar, men skit igen.
Trögt och flåsigt, måste stensätta mig för att gå ner och duscha, tog 40 minuter, det var en upplevelse som var värre än att simma 50 meter under vattnet, fick inte mer luft iallafall.

Blev sen liggande i sängen ett par timmar efter den ansträngningen.
Efter lunch kom Daniel, Anna, Kalle och Måns för att hämta upp Linda, de skulle upp till Vimmerby för imorgon är det rallytävling där.
Lite efter de åkt kom Anna och Tobbe in på en snabbvisit innan de också gav sig iväg efter de andra till Vimmerby.

Jag tillbringade resten av dagen i sängen, orkade ingenting, helt kass, försökte göra Anki sällskap på kvällen men det gick inte så länge, hon hade det nog trevligare utan mig i det skicket, Erik var ju hemma också, för han åker inte till Vimmerby förrän imorgon.

Lördagen den 20/8
Började på nivå låg, men kom upp och åt frukost, stod framdukad på bordet, gissa vem som gjort den?  Anki.
Då kändes det lite piggare i kroppen och man kom igång lite. Erik stack till Vimmerby för att köra rally.
Anki jobbade vidare med muren, lyfter runt stenblock på 20 kg som om det vore mjölkpaket.

Peter och Emma kom ut för att hjälpa till, Peter fick målning på sin lott, för Anki gillar inte att måla från stege när det blir högt. Emma hon hjälpte Anki med muren, jag tror de blir bodybuilders snart.
De jobbade hela dagen och jag var med och hejade på och skötte pustandet, för det är jag bra på.
Orkade med att göra middag till oss också, så det kändes bra, och kollade hur det gick för Erik i rallyt, han vann som vanligt sin klass med över minuten, mycket duktigt Erik. Däremot så rullade kompisen Anna och den andre Erik, men det gick bra.

Kvällen blev ett sitt på altanen framför TV-n, Blev ju bara Anki och jag för nu hade medhjälparna åkt hem till sitt.
Plötsligt kom det någon farande runt knuten och in på altanen, tjoade hej, la väskan och försvann in på toan.
Vi hann ju faktiskt se att det var svärmor Karin som kommit hem från sin bussresa nere i Europa, och kom nu ut för att hälsa på och berätta lite innan hon skulle köra vidare till Urshult, blev lite överraskat besök på kvällen, det är alltid kul.

Söndagen den 21/8
Finns ingen kraft i gubben idag, men kom ju upp till frukost med lite ansträngning. Idag åkte Linda till Stockholm för att gå utbildning till sitt nya jobb, ska vara där hela veckan.
Anki, jag och Erik åkte till Räppe Såg och hämtade mera stenar till muren, jag klarade faktiskt av att betala med kortet, starkt va.

Eftersom det var fint väder så kom Peter och Emma ut idag också för att sola och slappa lite vid poolen, men Peter fixade ju också till att städa den och tömma ut allt regnvatten som fyllts på.
Blev lite sitt och prata på altanen denna eftermiddag.
Fanns lite ork kvar tills kvällen bara jag höll mig still i stolen.

Kommer mera snart, om orken finns någon dag, är ibland så slut att man inte ens orkar peta på tangenterna..

ha det underbart och krama varandra ///   Kramar från mig Stig



110808-14

Nu drar vi på med en vecka till för att närma oss nutid.

Måndagen den 8/8
Kändes som det onda i kroppen hade lämnat mig för en stund, inget ont någonstans.
Har sovit hela natten utan problem, och det är ju tur att de funkar då iallafall, men när man sen stiger upp ur sängen så kan man inte mer än ställa sig upp, ta tre-fyra steg innan man måste hitta något att hänga på för att få tillbaka luften igen.

Andningsreserven är lika med noll just nu, och kan inte förstå varför det blivit så helt plötsligt. Sitter eller ligger jag ner, efter att man lugnat ner sig och lyckats slappna av, då är det precis vad luften räcker till, men minsta rörelse så är det fullt flås igen. Känns faktiskt riktigt jobbigt just nu. Blir också mycket trött av detta så man vill bara sova. Måste stålsätta sig för att fixa lite mat och tvinga sig till att vara uppe.

Tisdagen den 9/8
Vaknade ju idag också, det var ju trevligt, för annars hade man ju inte fått reda på hur man mår.
Andningen kändes bara sämre och sämre när man kravlat sig ur sängen för att försöka äta lite frukost, men den lugnar sig lite när man suttit i en timme och petat i sig piller,mackor och en tallrik kräm.

Framemot lunchtid blev det en masssa hosta och slem som inte ville som jag, kändes som man skulle kvävas ibland, för man orkar inte ta in så mycket luft att man kan hosta riktigt, blir bara lite fnys.

Hostade och sov det mesta fram till kvällen. Testade att ta till den där svampmedicinen som jag pausat ett par dagar, det kändes faktiskt som om den löste upp lite av skräpet som bor där nere.
Kändes relativt lugnt när man skulle sova, tog bara en timme med hjärngympa, jag vågar somna, jag vågar somna, innan man äntligen kunde somna.

Onsdagen den 10/8
Inte mycket som känns bra just nu, förutom de underbara människor som måste stå ut med mig, och mitt gnäll nästan dygnet runt. Tur att de har ett jobb att gå till med normala personer att prata med på dagarna.
Känner mig som en sophög, så nu måste det bli duschen, hur djä----a jobbigt det än är.

Mediciner och frukosten tog nästan 2 timmar att fixa och äta idag, 20 min. för att skära 2 mackor och lite smör och pålägg, samt en tallrik kräm. Ingen matlust, och känslan av att inte få luft för varje tugga man tar, och sen får man pusta ett par minuter efter varje tugga, tur att man har näringsdrycker som hjälper till med kaloriintaget.

Nu börjar jag faktiskt undra om det är detta läge man ska vänja sig vid i ytterligare ett års väntan innan det ska kunna bli en ny operation, eller om det är något i kroppen/lungorna som de kan medicinera bort.
Ringde till mottagningen och berättade mitt läge, skulle vara där kl. 08.30 imorgon.

Kändes lugnare när det var dags för sängläge, somnade nog inom någon timmes tankar.

Torsdagen den 11/8
Upp i ottan (07.00) för att åka till mottagningen för provtagning och läkarbesök.
Fungerade ganska så där på morgonen, tog mig ut till bilen även om det tog en bra stund, Linda, min goa söta dotter fick som vanligt ställa upp och transportera gubben.

Frågan var ju om de kan läsa ut något som inte stämmer direkt, eller ska man checka in på hotellet igen tro, så de får leta medans man är där.

Bryr mig faktiskt inte om vilket, bara de hittar något som kan kopplas till denna försämringen. Proverna visade inte att det var något fel, eller inflammationer.
Syresättningen hade rasat ner från mina normala värden på 94-95% till bara 89-90% nu, vilket förklarar en del av att man inte kan anstränga sig, däremot var det mycket svamp i luftvägarna, så jag fick en annan typ av svampmedicin i 14 dagar framåt samtidigt som de ökade upp kortisondosen i några veckor.
Tog också lite andra prover som de skulle få svar på senare, men jag fick åka med hem igen.

Fredagen den 12/8
Hostig och jobbig natt, kändes lika jobbigt och tröttsamt att komma igång idag med. spenderade halva förmiddagen till frukost och andning.
Vilade sen resten av förmiddagen och en bra bit in på eftermiddagen, tvingade mig upp vid halvfemtiden när Anki och Linda kom hem. Satte mig ute på trappan en stund för att få lite bättre luft, och jag piggnade nog till lite extra.

Anki gjorde Tacos, och det var gott, nu hade jag verkligen matlust, åt som en "liten" häst, tog till och med en öl på kvällen tillsammans med familjen. Kan vara kortisonen som börjat verka. Somnade gott framåt halvtolv-tiden.

Lördagen den 13/8
Anki, Linda och Erik skulle till Hässleholm och titta och jobba på SM-Rallyt, så de var uppe och skramlade redan vid 06.00.
Jag somnade om, och vaknade vid 8-tiden för att börja på alla morgonbestyr som man håller på med, gick faktiskt lite enklare och bättre med dem idag, men fortfarande kan man bara gå 2-3 meter innan man måste stanna, för då håller andningen på att gå i taket.

Dags att kolla in och spela lite V-75 så man har någon spänning på eftermiddagen när man sitter där i sin fåtölj och försöker njuta av att andningen kanske funkar en stund utan ansträngning. Blev väl ingen vinst denna gången heller, men hade jag inte tippat så hade det inte funnits en chans.

Vilade lite innan rallyfolket kom hem, så när de kom vid halv 9 kände jag mig enligt mina normer ganska bra.
Lille Kalle var också med hem, för han och Linda skulle gå på bio imorgon, men de var ganska trötta efter en heldag i rallyskogen.

Söndagen den 14/8
Kom upp till dukat frukostbord, mådde så där men slapp ju plocka fram frukosten själv, vilket underlättar ganska mycket. Tack min härliga hustru.

Kalle var ju också här, och det gjorde att man kände sig lite piggare, en riktig solstråle.
Anki gav sig på vår mur som har kantrat lite och måste läggas om för den ser inte så kul ut, hon började knacka isär stenarna och lyfta undan dem för att kunna gräva.

Jag var iallafall i sån kondition idag att jag kunde vara med ute och titta på, plockade lite i garaget, men satt mest och vilade, skönt att kunna sällskapa lite. Klarade med mycket möda att ordna lite mat på dagen, men sen fick det bli vila. På kvällen började det täppa till i luftvägarna och hosta och slem samlades, så det var en riktigt jobbig kväll som slutade tidigt i säng.

Har nu upplevt min sämsta vecka hitills på väldigt länge, hoppas att medicinerna gör sitt jobb nu, annars blir det nog fruktansvärt jobbigt framöver, för oss alla.  Men hoppet är det sista som överger en, säger de ju.

Jag ska kämpa på, det lovar jag.   sköt om Er och njut och må bra, kan vända snabbt. Kram  //// Stig




110801-07

Hej igen, nu är jag på banan igen, hoppas det blir lite ordning nu.

Vi kör vidare med lite om den del av sommaren som har passerat för att snart komma in i september, tiden går.

Måndagen den 1/8
Detta var en fruktansvärt trög dag från dess att jag öppnade ögonen, har inte orkat göra någonting, varit ansträngt att bara få i sig sina piller.
Känns bara jobbigt och är fruktansvärt trött, kan vara lönen för helgens upptåg eller är det något nytt som kommit och hälsat på i kroppen. Mycket sitta på hela ryggen idag.

När det sen var dags att äta lite mat vid fem-tiden så hände något, allt som varit dåligt innan bara flög bort och kände mig så ok att jag kunde till och med anta grannen Hasse och Ingrids inbjudan till lite prata-kväll med ett glas vin. Anki har ju fortfarande en veckas semester kvar. Vi blev kvar tills kl. var närmare tolv, men då var jag trött i hela kroppen. Men en kul kväll.

Tisdagen den 2/8
En normal start på dagen och ganska slö efter gårdagen men ändå inte så trött.
Jag tyckte jag kunde hjälpa Anki att måla lite, men att bara tänka tanken så börjar de där två värdelösa lungorna att stressa upp sig.
Lika bra att vara publik och försöka serva med lite fika eller mat, och kanske hålla i stegen en stund.

Dagen rullade på och det blev några timmars altansitt på kvällen framför TV-n.

Onsdagen den 3/8
Idag hade Linda bestämt att hon skulle börja bygga det nya trappräcket, så då gäller det att hänga med i svängarna. Anki skulle fortsätta med sitt målande.
När vi ätit frukost blev det till att åka med till Räppe Såg för att hämta hem virke och beslag, Linda lastade varenda regel och stolpe medans jag stod och pustade vid bildörren. Klarade att betala.

Väl hemma igen så lastades det av och förberedelserna samt de sista ideérna om hur det skulle göras bestämdes.
Konstaterade att stolpbeslagen måste  svetsas om lite, ett jobb för Erik, så det fick bli byggstart imorgon istället.
Blev lite välbehövlig vila för mig denna eftermiddag, för på kvällen skulle vi åka ut till Erik och fira hans födelsedag lite i efterskott. Funkade bra för mig och var kanontrevligt, tack P-O, Ann, Malin, Anders, Linda, Erik.

Torsdagen den 4/8
En tidig morgon blev det tack vare en 40-minuters period med hosta och harklande som drog igång vid halv sex på morgonen. Somnade om efter att det lugnat sig och vaknade vid 8-tiden. Kändes som nattens bravader rensat upp lite, för nu kändes det som om luftflödet ökat med ett mikrogram.

Linda bygger trappräcke, mäter, sågar och skruvar, jag sitter på trappan och håller i ena änden medan hon skruvar, det är vad jag orkar och duger till.
Vid 2-tiden kom Kenneth,Ingegärd, Lisa och Anton för att hämta hem sin hund Tessie som bott hos oss i några dagar medan de har varit i Danmark på semester.

Nu blev det till att göra köttfärsssås och spagetti till lunch för våra gäster var också hungriga, det orkade jag faktiskt med mycket vilja och pausande, trots att det var mycket trötthet i den maten så smakade det bra.
När kvällen kom så var jag riktigt trött och hade svårt för att varva ner, hostade mest hela tiden, blev sängen tidigt.

Fredagen den 5/8
Sovit bra och bra morgon så länge man inte klivit upp ur sängen, för går man de fem meterna till toan så är det fullt blås på andningen, bara att stå och hänga en stund på handfatet.
Linda fortsatte med trappräcket, men efter en stund kom regnet så hon fick ta lite rast medan det regnade över, sen var hon där igen, idag var jag helt kass och hade ont i hela kroppen så Anki fick vara hållare åt Linda idag.

Kvällen var inte heller någon höjdare, bara att sitta och stressandas blandat med hosta och värk, var nog inte den trevligaste sällskapspriffen denna kväll. Hade väl kanske tidigare i veckan hoppats på att man skulle orka med ett besök på Karl-Oskarsdagarna, men inte idag iallafall.
Så Anki fick fördriva även denna fredagskväll hemma med en dönick till partner, istället för att dricka öl på stan och köra rullstolsrace med mig.

Lördagen den 6/8
En riktigt dålig förmiddag med frossa och värk, huvudvärk och mest plats i sängen. Hade haft förhoppningar om att kunna följa med ner till stan idag, men de får nog gå själva. Hade också tänkt mig att kunna åka och köpa en present till min älskade hustru som fyller år imorgon, men det tyckte in kroppen.

Linda gjorde färdigt räcket, det blev kanonbra och jättesnyggt. På eftermiddagen kom Anna och Tobbe, Kenneth och Ingegärd, Lisa,Anton, Erik och Linda var också hemma så det var fullt hus, de skulle fira Anki, trevligt om man hade kunnat vara med lite grann.

Det blev grillat och råstekta rotfrukter i ugn, vin och öl. När maten var klar hade jag faktiskt orkat mig upp och kände att jag kunde nog vara med en stund, blev lite bättre efter hand och sen höll jag mig uppe resten av kvällen. När klockan närmade sig 22.30 och många öl och vinglas var tömda så åkte Anki,Linda,Erik,Anna och Tobias ner till stan, och de andra åkte hem till Urshult.
Jag tog mig in till sängen för att prata med John Blund.

Söndagen den 7/8
Anki fyller år.
Dåligt idag också, tror det är medicinen mot svampen som gör det,slutar med den nu för att testa om det blir bättre. Måste försöka med något, så här dåligt har det inte varit tidigare.

Orkade inte ens med att ordna någon present idag heller, hon fick ett Grattis med puss och kram till.
Svärmor Karin kom upp på eftermiddagen för att gratta sin dotter.
Jag började känna mig aningen bättre framåt kvällen som vanligt, och det var ju lite bra, Peter och Emma kom hem en runda för att fira Anki. Blev fika och prat en stund.

Nu är denna veckan till ända, ska försöka skynda mig att komma ifatt. ha det bra  //// Stig



110725-

Efter sol kommer regn, efter bra dag kommer skitdag när det gäller mig.

Måndagen den 25/7
Gårdagens utflykt som var så perfekt, får man spara i minnet, för idag när man vaknade kände jag mig helt urlakad i kroppen.
Försökte komma igång på alla vis, men det var inte mycket som funkade idag, tillbringade större delen av dagen i närheten av sängen, för att redan vid 22.00 krypa ner för natten. Längesen det var så dåligt.

Tisdagen den 26/7
Öppnade de ljusblå vid halv sju och kände mig inte bra, trögt med luften, svårt att varva ner andningen.
Efterhand som dagen gick så blev det mycket bättre, ganska bra på eftermiddagen. Peter var ute och spikade glespanel i garaget med hjälp av Anki, och jag kunde också hjälpa till lite,lite.

Anki klippte gräset, och målade samt tvättade verandan från stege, vilket hon inte gillar, men hon fixade det ändå, tufft gjort, Sådana här gånger känns det frusterande att man inte klarar av att hjälpa henne, eftersom hon inte gillar höjder.

Kvällen funkade hyggligt med TV-tittande på altanen, en underbar sommarkväll och en liten öl.

Onsdagen den 27/7
Vaknade upp efter en kanonbra natt, sovit utan att vakna en enda gång, kände mig verkligen på G.
Morgonrutinerna gick bra, blev lite mycket slemhosta på förmiddagen men det fick man tåla. Var med ute när Anki städade garaget från allt gammalt virke. Efter att det var gjort blev det ett par timmars solande på madrassen i poolen för henne, medan jag satt under parasollen och njöt.

Efter lunch åkte Anki och hyrde en släp för att sen köra till tippen med resterande skräp, Peter hade kommit ut för att hjälpa henne att lasta och tömma.
När de var iväg passade jag på att vila en stund, så kanske man kunde vara lite trevlig till kvällen.

Torsdagen den 28/7
Nu var det dags för en trög dag, orkade inte mycket, knappt man orkade vara sällskap till Anki när hon målade, och ännu mindre kunna hantlanga henne. För hon målade underslaget på altanen liggande på rygg på förrådstaket, höjden emellan är ungefär 30-50 cm.

Fixade iallafall till lite mat till oss på em. för då började det bli lite bättre, och kvällen blev ganska bra också.
Linda och Erik kom hem ikväll från sin Ölandssemester. Kul att ha dem hemma igen.


Fredagen den 29/7
Inte på topp så här i början av dagen, men kom igång via envishet och vilja, hjälper ibland.
Skulle försöka hjälpa Anki att måla för hon tyckte det var lite otäckt att stå på den stegen, är lite ginglig.

Jag klättrade upp, men när man kommit upp måste man stå och ventilera ett par minuter och lugna ner andningen innan man kan ta tag i penseln. Målar man sen bara i en lugn takt och försöker andas lugnt så går det faktiskt att måla lite, helt underbart att kunna göra något med händerna.

Så var det bara det att när man var nästan klar så började det regna, fick lämna lite till nästa tillfälle och klättra ner, samma andningsprocedur när man kommit ner.
Kvällen funkade och det blev en titt på Postkodkampen på TV med Anki och Linda.

Lördagen den 30/7
Vaknade på rätt sida vad gäller andning och känsla, körde morgonrutinernalite snabbare än vanligt, för idag skulle vi till Ryd för att kolla på rally, Erik skulle köra.
Kändes redan i bilen ner att det fanns förhoppningar på en bra dag, när vi kom ner så hade vi gott om tid på oss, så det blev en förmiddagsfika hos svärmor Karin innan vi gav oss ut för att hitta ett bra ställe.

Försökte hitta ett bra ställe utan att behöva gå inne på sträckan, för jag går ju inte så många meter, och köra rullstol mellan bilarna på sträckan är ju inte så passande.
Vi letade oss in på riktigt små vägar, såg inte så små ut på kartan men det var rena gräsvägarna vi letade oss fram på.
När vi nästan var framme vid sträckan blev vägen okörbar så det blev till att vända, och vid den vändningen så hittade Anki en massa kantareller, så hon plockade svamp, körde en bit, hittade mer svamp, så när den var plockad hade det blivit för sent att åka till den sträckan vi tänkt oss, så vi fick ta nästa sträcka istället.

Hittade till slut ett ganska bra ställe där vi kunde köra ända fram till sträckan, efter att Erik passerat så åkte vi in till serviceplatsen i Ryd, där väntade vi sedan tills han kom i mål. hann vann sin klass efter jättebra körning och hela dagen hade gått riktigt bra för mig, och Anki hade fått ett riktigt gympapass genom att köra mig i rullstolen på serviceplatsen.

Söndagen den 31/7
Upp lite tidigare idag, för det skulle bli en mindre utmaning idag, skulle åka till Öland och hämta hem husvagnen som barnen haft där, men de har ju inte körkort som funkar för att dra husvagn.
Anki körde ner och jag kände mig helt ok även om det var en tuff dag igår, vi var framme vid 11-tiden och då höll Peter och Emma på att plocka ner, jag satt och tittade på för att spara mig till hemresan.

Allt packat och klart vid 12.00 för att rulla hemåt, resan gick hur bra som helst inga problem med trötthet eller hosta, vilket man annars kan vara lite osäker på. Hemma vid 14.00. På eftermiddagen kom Tobias och Anna för att dra vidare med husvagnen hem till dem, de har mycket bättre med plats ute hos sig.

Kände lite extra trötthet på kvällen, men gick bra.  hemmakväll med Erik, Linda och Anki och Agent 007 på burken.

Nu är det slut för denna gången, hoppas ni känner att vi kommer lite närmare det aktuella men är lite kul att få med det som hänt under semestern också.

Kramar och solsken över Er,   /// vi hörs Stig


110720-24

Nu försöker vi dra igång igen. Att en bloggare också var tvungen att ta semester trodde jag inte, men så var det.
Hoppas att ni läsare också haft en bra sommar, antingen ni har jobbat eller bara latat Er. Nu är det mindre än ett år till nästa sommar, och får man vara med dit så kanske det kan bli nya lungor och ett drägligt liv igen.

Tänk vad underbart det skulle vara att kunna orka utföra något fysiskt arbete, använda musklerna, de som inte finns nu. Att kunna gå in på t.ex. en stormarknad och titta, utan att någon måste följa med och skjutsa mig.

Hoppas bara att min älskade familj klarar av att stå ut med mig och min sjukdom i ett år till minst.

Dags att börja berätta lite kort om vad som hänt under senaste månaden.

Onsdagen den 20/7
Provtagning. Linda fick som vanligt ställa upp med att köra dit och sen köra mig på lasarettet, för idag skulle vi börja på mottagningen med de vanliga proverna, för att sedan åka till röntgen och kolla om inflammationen var borta, sen hann vi åka hem och äta frukost innan det var dags att åka in igen för att träffa läkaren.
Inflammationen hade gett med sig, och proverna var godkända.

När vi kom hem igen hade Peter och Tobias fortsatt med garagejobbet, så det blev till att fixa lite lunch till arbetarna och mig och Linda.
Jag kände mig i ganska god form, kunde ju vara med och ge instruktioner mellan vilandet.

Torsdagen den 21/7
Idag hände det mycket, inte med mig förstå för jag hade ingen bra start på dagen, trögt och jobbigt, ingen luft i lungorna, ganska kass.

Däremot fortsatte mina snickare Peter och Tobias att fixa garagetaket och Anna sorterade verktyg och skruv, som tur är har vi sovrumsfönstret precis över garagetaket, så jag hade bra koll på dem.

Linda packade det sista i husvagnen innan hon och Erik skulle köra till Öland för camping i Köpingsvik en vecka, Kenneth och Ingegärd ställde upp och körde över vagnen åt dem, för det krävs ju BE-körkort.

Idag blev det hämtpizza till lunch, för jag orkade inte fixa någon mat. Däremot var det nog mycket energi i den, för efter att jag ätit så blev allt mycket bättre med mig.
Vid halvsex-tiden dök semesterfirarna Anki och Månsan upp och det var jättehärligt att få hem bästa fruen igen.

Det blev grillnng och nån liten Jäger på kvällen, så sen blev det en helt ok kväll och man sover så gott efter den medicinen.

Fredagen den 22/7

Jag startade upp dagen på ett bra sätt, fick i mig luft och kände mig hyggligt bra, Grabbarna fixade till med att få på pappen på taket så det blev tätt för regn.

Eftersom Anki nu varit på semester i drygt en vecka så hittade hon en hel del städjobb trots att Linda varit jätteduktig och skött detta. Det är ju klart att det blir lite stökigare än vanligt när man har hantverkare, 2 hundar, 2 katter i en vecka. Så Anki drog igång stora städet.

Jag fortsatte att må bra enligt mina normer hela denna dagen, kändes ganska härligt. Avslutade dagen med en öl eller två i sällskap av Anki, Anna och Tobias.

Lördagen den 23/7

Ytterligare en bra dag på gång, vad har hänt med mig, bara att tacka och ta emot och njuta så gott det går.
Peter ledig från snickeriet idag, men eftersom Anna skulle jobba så var Tobias här och hjälpte till, han snickrade och jag assisterade med lite hålla i, jag orkade faktiskt detta.

Idag hade Anki troligen planerat att jaga gräsklipparen efersom det började brumma i trädgården. Jag hade faktiskt krafter till att fixa till lite lunch till oss. När Anna slutat jobba så åkte de hem till sitt Uthövdan efter 5 dygn i Öjaby, vilket måste känts skönt för dem.

På kvällen kom Peter och Emma ut för de var sugna på att spela lite kort och fika lite, så vi hade trevligt ända fram till halv tolv innan det blev sovdags.  Jag hade funkat hela dagen.

Söndagen den 24/7

Hygglig form på morgonen och förmiddagen, gjorde väl inte så mycket, det var ju vilodag. Skulle på kalas på eftermiddagen så jag tyckte det var bäst att lägga mig och vila en stund, men det skulle jag inte gjort för efter det blev det helt kass med andningen och orken. Men med envishet och vilja kom jag ut i bilen för resa till Urshult och fira Lisas 15-årsdag.

Plockade upp Anna i stan efter att hon jobbat klart, under resan ner blev det bättre och jag började må riktigt bra eller för att säga perfekt när vi väl kom fram, mådde kanonbra hela kvällen, kul, kul, chockade nog hela släkten, för detta var längesen jag var så pigg. Vilken härlig avslutning på dagen.

Nu har vi nog kommit igång igen med skrivandet, ska försöka komma ifatt mig själv, vi tar det en bit i taget så kommer vi väl fram till nutid så småningom. Senaste tiden har varit väldigt mycket neråt.
Ska försöka komma med lite till imorgon, kram på Er,   // Stig har vaknat igen.








RSS 2.0