110725-

Efter sol kommer regn, efter bra dag kommer skitdag när det gäller mig.

Måndagen den 25/7
Gårdagens utflykt som var så perfekt, får man spara i minnet, för idag när man vaknade kände jag mig helt urlakad i kroppen.
Försökte komma igång på alla vis, men det var inte mycket som funkade idag, tillbringade större delen av dagen i närheten av sängen, för att redan vid 22.00 krypa ner för natten. Längesen det var så dåligt.

Tisdagen den 26/7
Öppnade de ljusblå vid halv sju och kände mig inte bra, trögt med luften, svårt att varva ner andningen.
Efterhand som dagen gick så blev det mycket bättre, ganska bra på eftermiddagen. Peter var ute och spikade glespanel i garaget med hjälp av Anki, och jag kunde också hjälpa till lite,lite.

Anki klippte gräset, och målade samt tvättade verandan från stege, vilket hon inte gillar, men hon fixade det ändå, tufft gjort, Sådana här gånger känns det frusterande att man inte klarar av att hjälpa henne, eftersom hon inte gillar höjder.

Kvällen funkade hyggligt med TV-tittande på altanen, en underbar sommarkväll och en liten öl.

Onsdagen den 27/7
Vaknade upp efter en kanonbra natt, sovit utan att vakna en enda gång, kände mig verkligen på G.
Morgonrutinerna gick bra, blev lite mycket slemhosta på förmiddagen men det fick man tåla. Var med ute när Anki städade garaget från allt gammalt virke. Efter att det var gjort blev det ett par timmars solande på madrassen i poolen för henne, medan jag satt under parasollen och njöt.

Efter lunch åkte Anki och hyrde en släp för att sen köra till tippen med resterande skräp, Peter hade kommit ut för att hjälpa henne att lasta och tömma.
När de var iväg passade jag på att vila en stund, så kanske man kunde vara lite trevlig till kvällen.

Torsdagen den 28/7
Nu var det dags för en trög dag, orkade inte mycket, knappt man orkade vara sällskap till Anki när hon målade, och ännu mindre kunna hantlanga henne. För hon målade underslaget på altanen liggande på rygg på förrådstaket, höjden emellan är ungefär 30-50 cm.

Fixade iallafall till lite mat till oss på em. för då började det bli lite bättre, och kvällen blev ganska bra också.
Linda och Erik kom hem ikväll från sin Ölandssemester. Kul att ha dem hemma igen.


Fredagen den 29/7
Inte på topp så här i början av dagen, men kom igång via envishet och vilja, hjälper ibland.
Skulle försöka hjälpa Anki att måla för hon tyckte det var lite otäckt att stå på den stegen, är lite ginglig.

Jag klättrade upp, men när man kommit upp måste man stå och ventilera ett par minuter och lugna ner andningen innan man kan ta tag i penseln. Målar man sen bara i en lugn takt och försöker andas lugnt så går det faktiskt att måla lite, helt underbart att kunna göra något med händerna.

Så var det bara det att när man var nästan klar så började det regna, fick lämna lite till nästa tillfälle och klättra ner, samma andningsprocedur när man kommit ner.
Kvällen funkade och det blev en titt på Postkodkampen på TV med Anki och Linda.

Lördagen den 30/7
Vaknade på rätt sida vad gäller andning och känsla, körde morgonrutinernalite snabbare än vanligt, för idag skulle vi till Ryd för att kolla på rally, Erik skulle köra.
Kändes redan i bilen ner att det fanns förhoppningar på en bra dag, när vi kom ner så hade vi gott om tid på oss, så det blev en förmiddagsfika hos svärmor Karin innan vi gav oss ut för att hitta ett bra ställe.

Försökte hitta ett bra ställe utan att behöva gå inne på sträckan, för jag går ju inte så många meter, och köra rullstol mellan bilarna på sträckan är ju inte så passande.
Vi letade oss in på riktigt små vägar, såg inte så små ut på kartan men det var rena gräsvägarna vi letade oss fram på.
När vi nästan var framme vid sträckan blev vägen okörbar så det blev till att vända, och vid den vändningen så hittade Anki en massa kantareller, så hon plockade svamp, körde en bit, hittade mer svamp, så när den var plockad hade det blivit för sent att åka till den sträckan vi tänkt oss, så vi fick ta nästa sträcka istället.

Hittade till slut ett ganska bra ställe där vi kunde köra ända fram till sträckan, efter att Erik passerat så åkte vi in till serviceplatsen i Ryd, där väntade vi sedan tills han kom i mål. hann vann sin klass efter jättebra körning och hela dagen hade gått riktigt bra för mig, och Anki hade fått ett riktigt gympapass genom att köra mig i rullstolen på serviceplatsen.

Söndagen den 31/7
Upp lite tidigare idag, för det skulle bli en mindre utmaning idag, skulle åka till Öland och hämta hem husvagnen som barnen haft där, men de har ju inte körkort som funkar för att dra husvagn.
Anki körde ner och jag kände mig helt ok även om det var en tuff dag igår, vi var framme vid 11-tiden och då höll Peter och Emma på att plocka ner, jag satt och tittade på för att spara mig till hemresan.

Allt packat och klart vid 12.00 för att rulla hemåt, resan gick hur bra som helst inga problem med trötthet eller hosta, vilket man annars kan vara lite osäker på. Hemma vid 14.00. På eftermiddagen kom Tobias och Anna för att dra vidare med husvagnen hem till dem, de har mycket bättre med plats ute hos sig.

Kände lite extra trötthet på kvällen, men gick bra.  hemmakväll med Erik, Linda och Anki och Agent 007 på burken.

Nu är det slut för denna gången, hoppas ni känner att vi kommer lite närmare det aktuella men är lite kul att få med det som hänt under semestern också.

Kramar och solsken över Er,   /// vi hörs Stig


Kommentarer

Skicka ditt meddelande här:

Ditt namn:
Spara info?

Din E-postadress: (publiceras ej)

Din bloggadress:

Meddelande:

Trackback
RSS 2.0