110530 Måndag

Denna dag blev en riktigt bra dag, bra va. Och ändå är det måndag.

Har börjat komma tillbaka till lite längre sov på morgonen nu, vaknade vid 07.30 för att peta i mig en del av ransonen som tillhör morgonen, och tömma lite, undrar vem som tankar på när jag sover?
Slappade en timme för att sedan stiga upp och göra 2 äggmackor och ett glas mjölk, vilket blev frukosten idag, lite läs i tidningen och sudokot + korsordet. Resten av medicinerna ner i det stora hälet i ansiktet och lite kaffe i solen på framsidan, gött i solen, kollade in takläggarna som lägger om taket på grannhuset.

Gick in för att bädda, men såg skönt ut och la mig lite på kudden och somnade faktiskt en stund, men inte så hemskt länge, "bara 1,5 tim" så nu var klockan tolv. Då var det bäst att bädda direkt.
Hungrig igen, fixade lite bandspagetti och till det blev det lite god fisk som blivit över sen igår, tog sen det där lilla superpillret och Alvedon.

Kom på att försöka träna lite eftersom jag kände att orken och en lugn andning hade infunnit sig, körde lite styrka med hantlar och fingerstärkare för att sedan gå ut och promenera lite, blev nog 200 meter med några vilopauser emellan (ruscherna) haha.
Hittade sen en perfekt köttbit i kylen som jag modifierade till kalops, Gick bra, fick lite hjälp av Anki med potatisskalning.

Åt mat och sen mådde jag helt perfekt hela kvällen, somnade gott, men vaknade till efter nån timme och tyckte att jag inte fick någon luft, satte mig upp och vaknade till, då blev det bra igen, drömde nog.
Sov vidare.

Dagens händelser officiella, till Er kännedom.   Pressa vidare i solskenet, så hörs vi   //  stig


110529 Söndag

Idag söndag kom ett mindre bakslag, troligen att referera till min kanonkväll i fredags, eller att det är lite mer uppe-action hemma än på lasarettet.
Startade igång hyggligt på morgonen, tog min medicin och åt frukost, en stund efter fick jag ont i bröstet och magen, vad hände nu?

Fick gå och lägga mig i sängen igen och försökte att andas lugnt, då gjorde det mindre ont. Efter en stund somnade jag och sov 2-3 timmar, när jag vaknade så hade smärtan försvunnit men kändes lite tung i andningen när man var uppe, funderade lite på varför det blev lustigt, en orsak kan vara att jag plockade i mig alla piller på fastande mage, skulle nog ätit frukosten först.

Det fina vädret gjorde mig lite piggare nu, så med en kopp kaffe och ett korsord intog jag baden-baden på altanen, det kändes kanon.
Efter en stunds må bra tid kom Peter hem och hälsade på, skulle låna lite verktyg föe att fixa cykeln. Han tog av täcket på poolen och satte igång pumpen samtidigt som vi fyllde upp de sista litrarna till rätt nivå, han städade av skräpet som kommit i sen sist. Att sitta i solen framför den lilla plaskdammen och bara njuta är otroligt gott.

Anki och Linda kom tillbaka från sin utflykt, och sen gjorde Anki en kanongo fisk med möe grädde i. Har fått en stor matlust numera, för de har höjd min kortisondos till det 6-dubbla mot normalt, och då är jag hungrig jämt.
Kämpade med att hålla mig vaken bara för att kunna sova riktigt på natten, så det blev lite extra jobbigt mellan 18.00-20.00 för sen börjar det nästan alltid att bli bättre inför sovet.

Provade lite blås i min spirometrimätare, och tänka sig det blev hyggligt bra trots att inflammationen inte är borta, ska äta antibiotika till den 7 Juni. Tog medicinerna och blev sen sällskap till resterande familjen för att kolla in BigBrother, de du.  Sovdags vid 23.00 ungefär.

Slut för idag, hörs imorgon,,  må gott   // Stig


110528 Lördag

Vaknade vid 06.15 och var klarvaken trots sen kväll igår, har nog skaffat mig en liten olägenhet från lasarettsrutinerna när de kommer och väcker en vid 06-06.30.

Steg upp och kände mig ovanligt pigg i både kropp,huvud och andning, tog på mig morgonrocken och gick ut och hämtade tidningen, chockade min stackars hustru, för när jag var på väg in igen så kom hon upp och undrade vad det var som hände. Det kan jag mycket väl förstå, har nog inte hämtat in tidningen på morgonen på de sista åren, men väl tillbaka i hallen så fick jag faktiskt ställa mig och pusta en bra stund. Hade nog inte blivit helt bra än.

Försökte påminna mig om vad det var för mediciner man fick först på morgonen, 2 alvedon och en shot, sen blev det lite halvsitt i sängen och läsa tidning, hade inte läst Smp på 9 dagar, så den va ganska bra.
Somnade till en stund, och klockan hade blivit 08.00 när de ljusblå öppnade sig igen, och Anki var på väg ut på sin söndagspromenad.

Kände mig bra, gick upp och gjorde frukost till oss, ägg, bacon och lite te och macka klart när Anki kom tillbaka, och Linda skulle till jobbet, nu var jag riktigt stolt för det var en tid sen jag fixade detta.
Åt frukost och tog sen mina piller och inhallationer, nu hade jag varit duktig tyckte jag. satte mig vid datorn och försökte hitta några vinnare på V75, och en lottorad, blogga lite om gårdagen som hade varit händelserik.

Skulle ju egentligen gått på min brorsdotters konfirmation idag, men eftersom jag kom hem från hotellet igår så kände jag att orken och risken för nya baciller inte var välkommet. Andningen var ganska tuff på em.
Fick bli vila och lite Tv istället. Inga vinster på hästar eller lotto idag. Vid halv åtta tiden kom Anki och Linda hem, kvällen rullade på och vid 23.00 ungefär när man känner sig som piggast, ska man gå och lägga sig, och då tar det en stund innan man somnar, kollade in speedway i sängen, men då funkar andningen faktiskt oftast bra som tur är.

Ser fram emot en ny dag, kanske bra , kanske dålig, ingen vet.   Kram och må gott   // Stig

110527 Utcheckning

Fredagen har kommit till oss, och idag ska vi se om det blir utskrivning eller ytterligare en helg på hotell Strandvägen.

Vi startar med inhallation vid 06,30 för att gå igång, efter den blir det en stunds utsträckt kropp på sängen tills det är dags för blodtryck, 150/110, puls 105, känns som hemgången kan bli lidande, men känner mig ok.
Nu tar vi frukost och en välfylld medicinmugg med pillrar, innan det är dags för lite tvätt och tandborstning så man ser vem man är.

Strax före lunch kom läkaren in och undrade hur det var, kändes rätt bra tyckte jag men hon påpekade att trycket var ganska högt, men ville jag åka hem så fick jag det, hon skulle fixa lite papper och recept för att komma tillbaka vid 14-tiden, även rumskompisen fick gå hem idag, så det blev en hejdå-lunch i dagrummet.

När hon kom fixade de till rumskompisens grejor först, samtidigt som jag började må sämre, tung i andningen och lite småverk i kroppen, vilket hon såg ganska direkt, då kom frågan om jag ändå inte skulle stanna kvar.
Nej, jag ville hem men kände mig tveksam för det var jobbigt just nu.
Så hon fixade ett litet piller som skulle sänka pulsen och innan dess tog de ett nytt blodtryck, 140/100, så lite bättre än morgonen ändå.

Stoppade i mig pillret och gick igenom mina recept och la mig lite på sängen, så fick vi eftermiddagsfika och fikade tillsammans innan rumskompisen skulle gå, för Anki skulle komma och hämta mig efter jobbet.
Det tog bara 5 min. innan det kom en ny sjukling och övertog hans säng, och han pratade varken svenska eller engelska, tror han var bosnier eller något sådant.
Inte för att jag har något emot invandrare, men inte en hel helg till utan att kunna prata med personen som ligger bredvid en, prata och skoja lite håller ju humöret uppe på detta stället. Så nu är det bestämt, jag ska hem.

Började packa ihop lite av mina grejor, men det var jobbigt fick halvligga i sängen och lugna ner mig efter minsta rörelse, nästan färdig när läkaren kom in och kollade den nya patienten, hon tittade på mig med undrane blick, ska du verkligen åka hem frågade hon. Ja jag ska försöka.

Så kom Anki upp för att hämta mig, hon fick packa det sista och så satte jag mig i rullstolen för transport ut till bilen, via apoteket och hämta ut lite nya piller, trodde jag hade alla sorter redan.
När vi sedan kom hem så började jag känna mig mycket lättare i andningen, nu hade den där lilla pillran som jag fick innan antagligen börjat trycka ner pulsen.

Plockade upp och sorterade in mina grejor lite sakta, för att sedan lägga mig och vila lite, för min tanke var att kunna följa med till restaurang Aptit med Anki och alla barn med respektive, skulle fira Peters sambo Emma som tagit examen från universitetet. Planerat sen tidigare.
När jag vilat en halvtimme så var jag tvungen att ta mig ner i duschen för att försöka få bort lasarettsdeodoranten och få håret till att ligga ner.

Vet inte vad som hänt? jag duschade och tvättade mig på 10 min utan att behöva pausa eller hyperventilera, tog igen mig lite innan jag tog mig upp hela trappan utan att stanna, klädde på mig men då fick jag lugna ner mig lite för jag hade ju inte blivit helt frisk.

Bordet var beställt till 19.00 så det var dags att åka, Anna och Tobbe hade kommit, så nu var vi redo, Sex vuxna, fick bli Eriks servicebuss så fick vi plats. Väl framme så kände jag mig så pigg, behövde inte ta fram rullstolen utan jag provade att gå, 100 meter och gick kanonbra, förstår ingenting, helt kass för 4 timmar sen.
Ätit färdigt jättegod mat, så tyckte de andra att de skulle gå till Sports för att ta en drink, visst, men Tobbe tog mig i bilen för det kändes lite väl långt.

Blev Lagerlunden istället, lite långa köer till de andra pubarna, blev kvar till 22.30 innan vi fick dra hem för medicinintag, vi åkte hem för kaffe och nattgrogg, Emma och Peter, Erik och Linda, Anna och Tobias, Anki och jag.
De andra som var där fick vara kvar. Sen fortsatte festen till 00.30.

Har inte fattat hur jag klarade detta, men måste varit det trevliga sällskapet och den lilla pillran.

Tur att jag valde hemgång,  Kram på Er, nu är jag på G igen, //  Stig
 

110526 Dagsfärsk

Idag torsdag kom de in med inhallation vid 06.00, men mig väckte dom inte, för jag var redan klarvaken sen halv.
Men när man är vaken vid den tiden så är det 2 evigheter tills man får frukost, kändes det som, men fick ju som vanligt en mugg med smågodis vid halvåttatiden, tillsammans med shot och annat och trycket kollades förstås.

Rumskompisen och jag har lite tävling om vem som har högst värden, även om det är lågt som är bra så kör vi bara det högsta, han har nog vnnit de flesta gångerna innan, men idag vann jag solklart, tempen hade jag högst, syresättningen hade jag högst, pulsen hade jag högst, blodtrycket blev delat, jag hade högst övertryck och han hade högst undertryck. Får se om han får revanch imorgon.

Äntligen halv nio och frukost, de va gott. Sen flöt det på fram till strax före lunch, då kom andningen upp i varv igen, men åt lunch i dagrummet och det funkade bra, sen kom läkaren och lyssnade på mig och hon trodde att jag skulle kunna åka hem imorgon fredag.

När de sen kollade trycket på em. så hade det hoppat upp till 150/110 så nu blev det lite extra bevakning igen, och ändå hade jag sett till att släppa ut en hel del tryck. För när de tagit bort pvk-n så la jag nog lite stort tryck på armen så efter en stund kände jag något blött och rött rann utmed hela armen och då ryckte min eminente rumskompis ut och stoppade flödet med papper.
Lite på bordet, i sängen och på golvet, hade blött ganska bra, nybäddat säng och nytorkat bord och golv, fint igen.

Fortsatt lite tung i andningen, men ändå inte så som i tisdags, blodtrycket höll sig på samma nivå resten av dagen och det blir koll lite oftare.
Framemot kvällen blev det hyggligt med andningen och jag kände mig hyfsat bra trots trycket, kanske lite mer andfådd efter att jag varit uppe och gått.
Nu är klockan 23.02 och känns bra för att krypa ner och sova.

Godnatt alla jag känner, och krama varandra i trängseln //  Stig

 


110524-25

Detta inlägg är vad som hände i tisdags:

Dagen startade likt de vanliga rutinerna på denna typ av hotell, så när frukost och medicinerna var nedladdade hade jag bestämt mig för en dusch. Duschturnén var snabbt avklarad, tog bara 30 min.
När jag var klar med påklädning och legat en stund på sängen, så gick andningen aldrig ner i varv riktigt, jättetungt att andas, fick ta i mer än vanligt för att andas.

Så idag fanns det ingen ork att kunna gå bort till dagrummet och äta lunch, fick bli i sängen. Ingen matlust, bara jobbigt att äta, Soppa, biff och potatis tog 45 min att peta i sig.

Vid 13.30 skulle jag ner till öron,näsa,hals för undersökning angående om det var något krångel med balansnerven som kunde ha att göra med min yrsel, Rullstol framkörd och full fart in i hissen och ner en våning, sen fullt race i korridorerna för att till slut vara framme, fortfarande skittungt att andas och fick vänta en bra stund innan de hade tid, var lite försenade men tog mig sen direkt för de såg att jag hade det jobbigt.

Efter besök hos läkaren skulle man till hörselundersökning som tog en bra stund, antagligen för att jag hörde så illa, sen till läkaren igen för att göra lite övningar, men det var inga fel på mig mer än att jag hörde dåligt och det visste jag ju, efter 2 timmars visit på öron kom de och hämtade mig för hemfärd till avd.5.

Nu låg det några piller och lite inhallationsvätska på bordet som jag skulle få i mig, sen blev det att försöka vila en stund innan kvällsmaten.
Andningen kändes bara jobbigare och jobbigare, så vid 19-tiden när sköterskan kom med mina kvällspiller så sa jag till henne att jag inte mådde bra, då kontaktade hon min lungläkare och sen blev det full fart.
Det skulle tas blodgas och prover, sätta pvk för att ge intravenöst kortison, blodtrycket 150/100 så det var lite högt, läkaren kom in och lyssnade på lungorna och sa att de övre luftvägarna lät trånga.

Sedan bar det av till röntgen vid 21.30 och där gick det snabbt denna gången, in-ut klar.
Blev till att inhallera och så kom dom med kortisonen, och sen kom läkaren tillbaka efter att hon tittat på röntgenbilderna och sa att det var inget nytt som tillkommit i alla fall. blev bättre ganska snabbt efter att de injicerat kortisonen, så nu blev det sovdags efter en av de jobbigaste dagarna på länge.

Nästa dag som blir onsdagen den 25:e kör vi också.

Idag har det varit helt underbart, bra andning, bra matlust, ingen trötthet.
Fått rejäl dos med kortison, som troligen hjälpt till riktigt bra i luftrören, bara att hoppas det håller i sig, men man har ju vant sig vid variationer.
Så mycket mer fanns inte att säga om denna dag.

Tack och hej för en stund, Kramar från mig //  Stig




110523

Nu kommer måndagens rapport, skulle kommit igår men jag skrev och fick till allt så bra tyckte jag, men det hände en tragisk olycka, det mobila bredbandet dog, och jag hade inte tryckt på sparaknappen på hela tiden.
Så nu får vi göra som kriminalpolisen gör vid olyckor, en rekonstruktion, blir nog bra det med.

John Blund hade tagit hand om mig inatt, sov ända 06.30 då det började skramla i korridoren.
En bra känsla för en bra dag infann sig, Blodtryck, feber och syresättning kollat, allt ok. Alvedon, slemlösande och energishot, mediciner (16 piller idag) när detta glidit ner känner man sig ganska mätt. Då kommer de in med frukostbrickan, bara att trycka ner frukosten också.

Samtidigt som frukosten kom de också in och satte en ny pvk, och att de kom tillbaka snart,
snart blev nästan 1,5 tim, skulle ju fått antibiotikan vid 08.00.
De hade det körigt idag, med akutfall som dykt upp, men vid 10.00 kom min bensin och förmiddagen gled fram.

Åt min lunch ute i dagrummet vilket smakade mycket bättre än på rummet.
Läkaren kom  in !4.00 och pratade och sa att sänkan gått ner till nästan normalläge, och att de skulle se om de kunde gå över till antibiotika i tablettform snart.

Fick en ny rumskompis, som pratade svenska, jättetrevlig. Dags för kvällsmat som också intogs i dagrummet och när man skulle till och äta kom sköterskan och gav mig min vanliga dos i armen.
Där satt man och stoppade maten i munnen och samtidigt antibiotika i armen, saknades bara ett stolpiller också för att det skulle bli Hat trick.

Kvällen rullade på utan överraskningar, och nu skulle jag inta ha mer medicin i armen, så de tog bort pvk-n och det kändes skönt att sova utan att något hängde upp sig ibland, och att inte bli väckt mitt i natten.

Detta var nog vad som hänt idag, kommer igen med nya rön. // Ha det gott.   Stig


110522

Fortsättning från hotellet: söndagar verkar det ganska stilltje på denna avdelningen.


Idag började dagen bra, allt funkade som det skulle, enl de förutsättningar man har. Mat och mediciner, proverna gick av bara farten, satt en stund ute på balkongen och solade innnan det blev middag.
Efter maten blev jag alldeles slut och jättetrött, kröp under filten och somnade nog direkt, sov en och en halv timme.

Hade precis vaknat när Peter kom upp och pratade en stund, sen kom Anna också, men det visste jag för jag hade beställt en påse bilar, en påse ostbågar och en cola, skulle ha fest på söndagseftermiddagen tyckte jag.
De gick sen strax före fem efter att de sett hur man tankar en gammal gubbe, och det var dags för kvällsmat för mig. Revancherade mig på hästarna idag, min stående dubbel gick in + 380 kr. Tur att jag beställt festgodis innan.

Annars var eftermiddagen och kvällen väldigt jobbig i andningen, andfådd bara man pratade lite grann, kändes inte alls bra, hade mycket segt slem som inte ville komma upp, hostade man så var man helt slut i 15 min efter.
Tvungen att trycka i sig lite kaffe och näringsdrycker ändå, gick bra men tog lite tid. Klarade också att fylla magen med några obromsade bilar.

Löste korsord och lekte data på kvällen ända till klockan blev 24.00 och det var dags för nästa påfyllning, gick bra ända tills hon skulle spola rent efter med koksalt så ville den inte vara med längre, men den hade redan slagit världsrekord genam att fungera i 10 påfyllningar 3 hela dygn. Så bort med den, så slapp jag att ha något ivägen när man ska sova.

Nya rapporter kommer imorgon, då kanske det hänt något speciellt,  sköt om er  // Stig

110521

Dags för ny rapport från hotellet, efter att hälsat de nya weekendgästerna välkomna.

Somnade gott efter nattens injektion, är kanske lite John Blund vatten i sprutan.
Vaknade till vid sextiden för att ta en vända till ja ni vet, och sen somna om till halv åtta, för då kommer de galanta damerna inglidande med sin varukorg för att fylla på den med lite olika värden.
Efter kommer en annan med shot och en massa piller, och en tredje med ny bensin till armen, dags för tankning igen. Många som vill sköta om mig, eller är de kanske tvingade de stackarna.

Frukosten glider ner i magen och sen en 12-15 piller, sen vilar vi en stund.
Mår egentligen ganska bra med andningen nu på morgonen, så det blir en ansträngning att ta tag i, för gäller att passa på att försöka göra sig lite fin inför helgen, ja,ja men så gott det går. Till duschen alltså.
Det blev en kamp mellan viljan, orken och andningen som pågick i nästan 40 min, viljan vann. Blev direkt ett ligg på sängen i några min. innan kläderna kom på. Inhallerade och löste lite hästtips, V 75 idag.

Fick in middagen, och den gick ner med en gång för jag var riktigt hungrig. Sen blev det promenad i korridoren med en lång paus i solen ute på balkongen. kändes mycket lättare att gå idag.
Gick tillbaka och la mig på hela ryggen, vaknade av att en underbar kvinna vid namn Anki stod bredvid sängen, trodde jag hamnat i paradiset.

Hon berättade att Linda och hon städat upp och kört en massa saker till tippen, och när de gjort fint så hade Peter hunnit dit och skruvat ner gips i garagetaket för vi har misstänkt att det gått in fukt där, och det stämde, blir ett lagom semesterjobb för killarna inom familjen. Duger ju själv bara till arbetsledare.

När Anki åkt så blev det till att följa V75-hästarna på datorn samtidigt som det kom en tjej med ny bensin till mig, så jag kunde köra vidare till midnatt. Missade första loppet, men sen prickade jag in resten, 6 rätt hela 100 kr i utdelning, jag som spelat för 128 kr. Får väl leva med den förlusten, bor ju iallafall billigt på hotellet, 80 kr,dygn och all inclusive.

Nu kvällsmat och sen blir det väl lite tv en stund, mellan inhallationer, drycker och piller. På kvällen började det kännas obekvämt med en massa luft i magen som inte ville varken uppåt eller neråt, men en sköterska öppnade baren så jag fick en flaska bubbel, och efter en halv flaska så började det komma lite rap, eller fis, skitskönt.

Nu kändes det bra igen och då var det ju dags för alla piller igen, sen löste jag korsord ända fram till nattankningen vid 24.00.

Tack för idag och sköt om Er därute nu när jag är här, krama varandra ifrån mig,  vi hörs     //stig




 

110520

Nu är man på G, rapporter redan dagen efter. Skulle lagt ut redan igår, men när jag var så gott som klar så kopplade det mobila bredbandet ner, och jag hade missat att spara, därför får vi göra om det idag.

Somnade redan vid 22.00 i torsdags kväll, men vid 24.00 fick man dambesök på rummet, hon var intresserad av att ge mig ett sprut, antibiotika i armen alltså. Sen somnade man och sov kanon ända tills 05.30 då hade trycket ökat på ett visst ställe, fick lätta på detta, och sen skönhetssömn till 07.30.
Då kom en sköterska och ville stjäla några rör med blod så de fick lite jobb på labbet också.

Efter det kom en ny tjej och skulle ge mig en kur med antibiotikan, får man var 8:e timme, när hon var klar kom det en till för att dela ut en massa piller och energishot, blev 15 piller i burken.
08.30 kom den 4:e tjejen in med frukostbrickan, 4 brudar på en timme, är man populär eller? Att man bara orkar med alla med mina dåliga lungor. Och även huvudvärk idag.

Efter intagen frukost och pillerna började jag må illa också blev till att lägga sig ner och vila, somnade nog till en stund, för sen kom en sköterska och ville köra mig till öronkliniken för att testa om det hade blivit några problem med balansnerven, jag hade ju påpekat för läkaren att jag blev ofta yr. Tyvärr mådde jag så dåligt så vi fick skjuta på detta till nästa vecka.

Läkaren kom och pratade med mig, de talade om att septomona-bakterien som behandlades förrförra veckan var helt borta, men istället hade det kommit en annan sort som hette Candida istället.
Hon sa också att inflammationen i lungan var kraftig så de kör hårt med antibiotikan, sänkan hade sjunkt till 78.

Fick lite alvedon och en migräntablett, somnade och sov till 12.00 då det var dags för middag. Nu hade allt försvunnit och jag kände mig riktigt pigg, intog min tre-rättersmiddag och sen kom jag äntligen upp och kunde få på mig kläderna.
Vid halv 2 tiden kom Anna,Tobbe och Linda och hälsade på, fick en korsordstidning, så nu blir det hjärngympa också. Eftermiddagskaffe serverades, och näringsdryck också. Inhallerade.

Tog mod till mig och gick hela 20 meter till dagrummet, och ut på balkongen för att lapa lite sol i det fina vädret och andas in lite uteluft, men det kändes lite svajigt men det lugnade sig när man hängt på räcket en stund, när jag sedan var på väg in möttes jag av en tjej som kom med antibiotikakuren, det blev injektion i dagrummet denna gång. In i sängen för att vila kudden lite innan det var dags för kvällsmaten.

Löste ett par korsord och slappade innan det var dags för nyheterna och postkoden, sen var det dags för lite kvinnlig fägring som tog lite prover och en annan som delade ut en ny omgång med piller.
Tittade på Talang och skrev min blogg som sedan försvann och kommer nu istället. Tog mina piller vid 21.30, lite patiens på datorn för att sedan göra sig redo för natten, blev liggande med korsordstidningen tills klockan blev 24.00 och då kom ju min antibiotika-leverans.
Nu ville inte den pvk:n vara med längre, så det blev till att sätta en ny innan det blev någon insprutning.
Sen somnade jag gott, imorgon får vi se vad som händer då.

Kram på er,     Stig



110519

Idag kändes det lite bättre så kanske antibiotikan har bitit direkt, men tröttheten finns där, nog beroende av att det inte blivit någon ordning på nattsömnen, ny säng, nya ljud, inget sov.
Blodtryck och temp är ok, syresättning som vanligt.
Fick sätta ny PVK idag för den andra sprutade bredvid, och det tyckte de inte var bra. annars är det väldigt trevliga kompisar på rummet, men för att minska smittorisken för mig så fick jag byta till ett 2-rum och där var det tyst, förutom när besöken kom vid 17.00 och satt där 2-3 tim. och pratade lustigt, men högt. Men patienten i sig är trevlig men kan inte mycket svenska.
Anki var uppe en stund, och Peter kom senare på kvällen.

Av maten att döma ska de nog ha upp mig 10 kg på en vecka, något för Anna Skipper (du är vad du äter),

Frukost kl 08.00: Mannagrynsgröt, macka, ägg och sillbit, kaffe och mellanmål att ta vid 10.30
Calogenshot och näringsdryck ska också in under förmiddagen.
Middag: Förrätt, morotssoppa med kalv örtgrädde, varmrätt, Nötfärsbiff, tomatsås, potatis, grönsaker.
Efterrätt, Glass, chokladsås och grädde.
Mellanmål: Kaffe och kaka, Näringsdryck
Kvällsmat: Blomkålssoppa creméfraiche med tomat. Rösti och stekt fläsk med vitkålslingon, Apelsinkräm med grädde.
Kvällsmål: 1 dl blåbärsshake, Calogenshot, samt kaffe och kaka.

Hoppas det går bättre att sova inatt, så hörs vi imorgon, hälsningar från hotellet

vice hotelldirektör, Stig



110513-110515

Nu skriver jag ifatt från Hotell Strandvägen, våning 6 med sjöutsikt.

Fredagen den 13 klarade vi oss förbi utan problem, blev mycket vila efter gårdagens Stockholmsresa, krävs en dag att komma tillbaka till normala frekvenser.
Kvällen var lite sådär, klarade ju i allafall att passa köttbitarna på grillen, blev en härligt grillad biff med bakad potatis, kollade in Talang på tv, sen kändes sängen välkommen, med tanke på att imorgon skall vi till Urshult på Konfirmation.

Lördag morgon kändes helt kanon, gick ner och duschade, behövde bara pausa ett par gånger, sen hade som vanligt min älskling fixat fram frukosten.
Började äta med stor aptit, men efter en stund började jag må tjuvtjockt, fick pausa och lägga mig på sängen en stund, hade ju gått ungefär en timme sen jag tog den sista antibiotikan, och då brukar det bli så.
Slutförde frukosten efter en stunds vila, och sen kändes det ok igen, Anki var redan i full gång med att städa källaren, och sen klippte hon gräset, Linda jobbade och jag kunde faktiskt diska av grillgallerna sen igår.

Linda kom hem vid 14.30 så då blev det avresa till Urshult, Linda, Erik, Anki och jag, under resan ner började min  andning att hetsa upp sig, och blev torr i munnen, kändes lite smått otrevligt när man skulle på kalas.
Väl framme så blev det mat, jag petade i mig ganska mycket för det var jättegott. Gick faktiskt bra ett par timmar vid bordet, men lite efter sex fick jag gå och vila, för då började andningen bli jobbig, började täppa till i näsan och kände mig riktigt dassig.
Blev till att försöka vila bort det, men det gick inte att slappna av, så ligga och titta på tv blev min plats på detta kalas, men alla som var där känner ju till mitt tillstånd, så de är vana. Hemresa vid 24-tiden och hemma i sängen vid 01.00, efter att jag lagt mig i min säng så blev det direkt bättre, slappnade av och så funkade allt.

Söndagen var jag helt utslagen, klarade att äta lite frukost och mina piller, sen direkt tillbaka till sängen för att bli liggande där hela förmiddagen.
Orkade inte göra mer än att ta mig till toan eller sitta en stund uppe sen blev det säng igen, och mycket slem som inte ville komma upp, trött,värk i hela kroppen och krypningar. Vid 19-tiden blev jag av hjärnan beordrad att sätta mig i fåtöljen och titta på tv, måste ju vara uppe lite för att kunna sova på natten.
Efter en stund och lite kaffe så kändes det betydligt bättre, så klockan hann bli elva ungefär innan jag kom i säng.

Måndagen blev ungefär som söndagen men ändå lite sämre ork, kroppen orkade inte mycket, Anna kom förbi och fikade, och jag fick be henne att bre några mackor till frukost, (kl. 12.00) jag hade försökt men orkade inte ens göra mackor. vilade hela eftermiddagen, Anki kom hem och vi åt middag, sen blev det bättre ork resten av dagen. Konstigt, men kvällarna verkar vara bäst tid för mig, efter att alla mediciner och inhallationer är avklarade.

Nu hade det blivit Tisdag morgon, och efter en natt med riktigt gott sovande kände jag mig lite bättre, gjorde en ansträngning till duschen, tog lite tid men gick, Linda var hemma idag så då kändes det lite tryggare att duscha.
Gjorde två äggmackor och fixade kaffe, helt slut, fick vila en stund innan de halkade ner i magen, ringde till lungmottagningen och berättade hur jag mådde, de tyckte inte det lät alls bra, men min läkare var inte där idag, så de skulle återrkomma. Eftermiddag och kväll rullade iväg och det blev sovdags.

Lite över åtta ringde telefonen denna onsdagsmorgon, Det var från lungAnn och hon hade önskemål om att jag skulle komma ner snarast möjligt för jag hade fått en tid hos läkaren vid 11.30, innan det så skulle hon hinna med att ta proverna och göra en röntgen.
Ville inte väcka Linda som varit ute med klasskompisar och behövde nog vila. Ringde till Anki och bad henne köra hem och hämta mig för hon skulle också till lasarettet för undersökning.

Hon dumpade av mig på mottagningen, där det blev provtagning och sedan transport till röntgen, fick vila på en brits innan min läkare kom, hon hade tittat på röntgenplåtarna och konstaterade att något som inte skulle vara där ändå fanns där, 2 möjligheter, en propp i lungan eller en inflammation, spelade ingen roll för det blev armband på och bokning av sängplats på avd. 5.

Men innan det så skulle det tas 2+2 blododlingar och en urinodling samt upphostningsprov. Blev sedan transport upp till avdelningen, fanns dåligt med plats så de fick lägga mig på en fyra-sal, inget enkelrum, men det var jättetrevliga kompisar där, så det kändes bättre än att ligga själv och titta i taket.
Skulle skiktröntgas vid 15.00 för att kunna se om det är en propp eller något annat, då var det höghastighetsandning innan man kunde lägga sig på britsen och försöka slappna av, fixade sig till slut.

Linda och Anki kom upp på kvällen med alla mediciner och kläder som Linda med stor vana hade plockat ihop, men hon har ju fått träna ganska ofta nu.
Antibiotika intravenöst vid 16.00 och sedan var 8:e timme, fick sedan besked på kvällen av sköterskan att det var ingen propp utan bara en lunginflammation till, nu i den andra lungan, måste ju vara rättvist.

Nu ska vi försöka sova in oss med så många kompisar och ny säng.

Tack för idag, nu kommer det inte mera denna gång, glad att jag orkat skriva detta.

Kram på Er från Hotell Strandvägen,  Stig


110512

Idag blev det uppstigning 06.45 för att inta piller omgång 1 och 2 och lite extraluft, för tåget som skall transportera mig och Anki till kontroll av min f.d. tumör i ögat, detta sker på St:Eriks Ögonsjukhus i Stockholm.
Tåget går från Alvesta 08.34 för att vara framme vid 11.55.
Något positivt började ju redan på morgonen, när vi kom till Alvesta och Anki parkerat bilen lyft ut rullstolen, så gick hon in och köpte parkeringsbiljett, och kan ni fatta, under tiden gick jag själv med stolen bort till stationshuset, (100 meter) men det var ju kanonfint väder. Gick sen själv även fram till perrongen.

Alltid lika kul att se minerna på tågvärdarna när de ser en rullstol, har ni bokat för rullstol är första frågan, när man sen talar om att man kan gå ombord själv så faller en tung sten från deras bröst och lockar fram ett leende.
När Anki sen med ett handgrepp fäller ihop den och bär in den så bara stirrar de.

Väl på plats, så händer det inte så mycket på ett tåg, dags för pilleromgång 3, efter en timmes resa hade vi passerat Nässjö och fikatarmen började skrika, denna gång kände jag mig pigg och beslutade att följa med till Bistron som var en och en halv vagn bort.
Det blev lite lustigt, inte med andningen utan det svängde och krängde i tåget så jag blev sjösjuk och började må riktigt illa när vi kom fram, Anki köpte kaffe och fralla, sen skulle jag försöka ta mig tillbaka, detta gick bättre för nu hade de väl hittat en raksträcka kanske.

Nu tror jag däremot att mitt problem med yrsel och att det snurrar till ibland, beror på att någonting har påverkat min balansnerv, kanske bältrosen som gjort något, har nämligen aldrig i hela mitt liv varit sjösjuk eller lidit av något liknande som detta.
Lite av mitt illamående satt kvar under resten av resan, så jag försökte bara att vila men lyckas ju inte somna på tåget.

Efter att min underbara hustru/chaufför och resesällskap skjutsat runt mig i gångar och hissar på stationen så kom vi upp till utgången, nu blev det taxi till sjukhuset, och eftersom vi hade gott om tid så blev det lunch på sjukhusrestaurangen, Ärtsoppa och pannkakor. Ett besök på apoteket var också tvunget för tyvärr märkte jag igår kväll att en sort av mina viktigaste mediciner var slut, så måste få tag på dem, men som det nu blivit med fristående apotek så finns ingenting på lager längre, nej tyvärr den har vi inte hemma, men vi kan beställa, jo tack för det, men då kanske det är försent.

Anmälan, droppar i ögat och sen vänta, idag blev det extra väntan för läkaren var tvungen att sticka upp till operation en stund.  När det efter nästan en timme blev dags att gå in till läkaren så tog han fram bilder på datorn där man såg att tumören var borta, bara lite missfärgning kvar, han tittade sen in i ögat, efter 5 min var undersökningen klar. Han skulle också fixa en röntgen, för att se så den inte spridit sig.
Men han var ju bra, för han tyckte synd om mig att behöva åka en hel dag med mina problem för kontrollerna, så han skulle lämna över dem till Växjö lite tidigare än normalt. Fick gå till fotografen så hon tog bilder in i ögat som de skulle skicka till Växjö.

Nu är klockan 15.00 och tåget hem går inte förrän 18.06. Hade fått reda på ett apotek som hade mina mediciner hemma, en jättesnäll sköterska hade fixat detta, så vi tog taxi dit och jag fick mina piller.
Gick därifrån till stationen för att kolla om det gick att boka om till ett tidigare tåg, men inte, det var fullt.
Vi gick ut igen i det fina vädret och funderade på vad vi skulle hitta på, inte direkt hungriga, Anki hade brist på shoppaadrenalinet så vi satt och gottade oss i solen med en glass istället.
Gick runt lite och satt lite och kollade in stressade människor på centralstationen, konstigt att inte fler dör i hjärtinfarkt.

När det började bli dags så letade vi oss fram till spåret som vårt tåg skulle gå ifrån, inga förseningar utan vi kom iväg i rätt tid.
Nu blev det till att behålla solglasögonen på och vila ett fortfarande bedövat öga och slå ihjäl 3,20 tim. innan vi var i Alvesta, 21.30 kom vi dit. Nu var jag trött i både kroppen och andningen, och pinkennödig så jag studerade vad det var för slags häck vid parkeringen, den var grön och tät iallafall, sedan åkte vi hem, och det var skönt att komma hem och lägga sig på hela ryggen en stund, innan det var dags att inta medicinerna och inhallera innan det fick bli sovdags.

Tack min underbara Anki som har varit med idag, men det gick faktiskt riktigt bra trots lunginflammation och antibiotikabehandling att klara av en så här lång dag, bara sista halvtimmen som var riktigt jobbig, (är nog allergisk mot Alvesta på kvällarna).

Hörs snart igen, kram på Er.  på lördag blir det konfirmationsfest i Urshult, om kroppen vill.

Kram till Er alla,,,,,,,    Stig


110509-110511

Denna måndag började med illamående och yrsel, domningar i armarna och fingrarna ville inte lyda riktigt, så beslutet blev att stanna i sängen en stund extra tills det förhoppningsvis blev bättre.
Började rätta till sig framåt förmiddagen, så det blev lite lapande av sol på altanen, och sen fick jag servera mig lite lunch, vilken intogs på altanen den också.

Blev därefter en middagslur i soffan i uterummet, för dit hade inte solen kommit än, somnade jättegott och sov en timme.
Kände mig sen i bra form, klarade av att koka kroppkakor och duka fram kvällsmaten, denna bra-form varade till 20.00 ungefär, för det var en timme efter att jag tog antibiotikan och då börjar man må skit ett par timmar framåt.

Idag tisdag fanns det också lite bultande i huvudet när jag vaknade, tog antibiotikan och vips så kom även illamåendet, tur att man inte är tvungen att passa några tider ibland, för då kan man kela med kudden lite extra.
Slumrade till i nån timme, sen knackade det på dörren och där stod Hasse med goda mazariner och var kaffe/pratsugen, när han såg mig frågade han om jag orkade med fika.

Kom upp och satte mig på en stol i köket, satt där en stund och kallsvettades och tyckte synd om mig själv, men efter en liten stund så kändes det rätt bra.
Fixade igång bryggaren och sen blev det kaffe och mazariner till frukost, en del bowlingprat, och lite motorcykelsnack, efter att Hasse gått så blev det till att inhallera och komma ifatt med morgonsysslorna.
Eftersom jag inte skulle gympa idag så blev det lite vila till på em. Men efter vilan så kändes det inte så bra, och mådde lite tjuvtjockt hela kvällen, men kämpade på tills det blev läggdags.

Onsdagen började ungefär som de tidigare dagarna, men ändå lite bättre känsla, och lättare att komma igång, efter mediciner och inhallation blev det duschen, funkade bra det också.
Linda var hemma idag så det var kul, hon vårservade cyklar och jag hjälpte till med att titta på, hon satte också upp parasollet på altanen så jag hade lite skugga när jag skulle sitta där.
Hon solade och jag alternerade mellan vila i sängen och solstolen, vi åt potattismos och korv till lunch, sen somnade jag en dryg timme i sängen.

När jag vaknade var det dags att göra biffar, hade ju lovat detta igår. Det funkade bra att göra smeten och börja steka dem, satte på lite makaroner, men när det var nästan klart hade jag gått lite över orkesgränsen, började göra ont i bröstet lika som i söndags, så det blev en runda in till sängen och värktablett.
Snälla duktiga Linda och Anki fick ta över och duka fram och steka färdigt, kom upp och fick i mig lite mat.

På kvällen blev det biltvättning, Peter kom ut och tvättade sin bil och Anki tvättade vår.
Nyinköpt slangvinda monterades upp och likaså en ogräsplockare som provkördes av Anki och Linda, funkade så bra så det blev nästan bara jord kvar, och lite gräs.
Mu är klockan 21.00 så dags för pillerintag och sen lite kaffe, ska också plocka ihop lite saker till Stockholmsresan imorgon, kontroll på St.Eriks Ögonsjukhus, avresa 08.34

Slut för idag, hörs imorgon om jag orkar skriva efter resan, annars på fredag.

Kram  Stig

Vecka 18

Nu känns det som jag snart är ifatt mig själv med skrivandet, hoppas ni har haft överseende med att det inte finns ork och tid ibland.

Idag måndag den 2 maj, Har det inte hänt något speciellt, har haft ork att skriva lite i bloggen.
På kvällen åkte Anki och Linda på rallymöte, och jag kollade hockey-VM, Sverige vann över Österrike.

Tisdagen blev mer händelserik, efter en jobbig natt med hostattacker och mycket slem blev det så att när det väl lugnat sig på morgonen, så somnade man och sov till 10.00.
Detta gjorde att det blev lite småstressat med alla rutiner som ska göras varje morgon, det var ju dags för gympan idag också så klockan blev snabbt 14.30 och bilen som skulle hämta mig stod utanför.
Gympan gick riktigt trögt, fick pausa och hosta nästan hela tiden, men lite träning blev det nog.

När Anki hämtat mig och vi kom hem så lagade hon mat, medan jag kastade mig på sängen för att vila. Steg upp för att äta, och det var gott med mat, hade varit lite dåligt tidigare under dagen.
När jag ätit färdigt så började jag må illa, och efter en stund så bara snurrade allting och svartnade för ögonen, hann krypa ner på golvet och lägga mig. Blev liggande där i nästan 30 min. innan det hade slutat att snurra och kallsvettas samtidigt som det kröp i ben och armar, och jag vågade sätta mig upp, sen hjälpte Linda och Anki mig in i sängen och där blev jag kvar i några timmar innan jag gick upp och satte mig vid TV:n för jag ville ju kunna sova på natten.

Onsdag mådde jag dåligt hela dagen, orkade bara ta mig till toan och tillbaka till sängen, hade också riktigt jobbig huvudvärk hela dagen. Stoppade i mig Alvedon och migräntabletter.
På morgonen ringde de från lungmottagningen och talade om att det fanns antibiotika att hämta på apoteket, hade lämnat ett upphostningsprov i fredags, vilket visade att det växte lunginflammationsbakterier som måste behandlas.
Bara att ringa Anki och be henne hämta dessa på vägen hem från jobbet, när klockan sen blev 21.00 så försvann huvudvärken och man kände sig lite som en människa ska, men somnade nog vid 22-tiden trots att jag legat hela dagen.

Torsdag morgon kom och inte ett spår av hur dåligt det var igår, förstår mig inte på denna kropp.
Fixade gröt till frukost, var riktigt hungrig och när jag ätit och medicinerat så blev det  bra hela förmiddagen, men på eftermiddagen kom det lite yrsel och stickningar i armarna, kändes som inte benen ville bära en riktigt när man var uppe för länge, så det blev lite längre em. vila.

På kvällen kom Ann och P-O ut för att gemensamt med oss och Linda/Erik för att planera deras gemensamma studentfest.
Sen dök Anna och Tobias upp också, med fikabröd och ville ha lite kaffe. Peter kom också ut en stund för att byta bil, han skulle låna vår för han behövde dragkrok. För mig funkade det riktigt bra hela kvällen.

Fredagen började helt kass, upp en stund, gå och lägga sig, så höll det på med mest sängläge fram till 15.00 innan jag tvingade mig själv att nu måste du upp.
Tvekade länge , men gick till slut ner och duschade för att det kanske skulle göra en lite piggelin, men det var en jobbig stund i duschen, men efter att vi ätit kvällsmat så började jag fungera igen, och kvällen blev ganska bra.

Lördag morgon skramlade det i köket, för Anki och Linda skulle åka till Kristianstad för att titta på rally, Erik skulle ju köra.
Jag steg upp vid halv nio och kände mig bra, sen kom Anna och lämnade in min hundkompis Lowa som skulle sällskapa mig under dagen, för Anna skulle till Kalmar och spela bowling.
Dagen rullade på med att kolla V-75 på TV och hålla koll på Eriks framfart i rallybilen via datorn, detta växlade vi med att sitta ute i solen en hel del, underbarrt väder.
Skjutsade sen Anna till en kompis, och vid åtta-tiden kom Anki och Linda hem, men Linda skulle iväg igen, så Anki hämtade lite kinamat som vi åt som nattamat, men det var gott.

Idag söndag med planer på att åka till Lenhovda på barndop (syskonbarnbarn som skulle döpas) vid kl. 14.00.
Men först frukost och morgonbestyr, sen en stund ute på altanen, solen sken ju idag också.
Anki stack iväg för att köpa doppresent, och jag gick in efter en stund och satte på kaffe, när jag gjort detta så högg det till i högra lungan och började göra riktigt ont, gick in och la mig på sängen för att se om det släppte.
Det gjorde det inte utan värken blev bara värre och värre, emellanåt högg det så tårarna rann, försökte hitta nån ställning där det gjorde mindre ont.

Visste inte om jag skulle ropa på Linda eller Anna som fortfarande vilade lite, men låt dem vila, det går nog över snart, men inte. Så kom Anki hem och jag förklarade läget och då kom alla upp och undrade vad det var, jag var faktiskt riktigt rädd för att det skulle vara nån propp eller kraftig frånstötning. Så de ringde efter en ambulans, så blev det transport till akuten för mig och Anki istället för barndop.

Väl på plats så blev det till att ta prover och efter en stund kom det en läkare och lyssnade och tryckte, efter nån timmes väntan ner till röntgen, men då hade smärtan lugnat sig en hel del.
Tillbaka till akuten, fick alvedon och värktablett, fick också lite kaffe och macka av sköterskan, en timmes väntan till, sen kom läkaren in och hon hade tittat på bilderna, de visade att det fanns en inflammation, men jag åt ju redan antibiotika för det, så de gjorde inget mer.
Vi fick åka hem med lite värktabletter, men nu hade ju smärtan nästan försvunnit också.
Det onda kom och gick under kvällen, mest sängläge och sen somnade jag vid tio-tiden

En spännade vecka med lite action utöver det vanliga, men verkar som det gick bra i alla fall.

Nu är vi nästan ifatt realtiden, så krama varandra och njut av vädret.

Tack och hej,,,,,   Stig






Dags för V 17

Annandag påsk var ytterligare en solig dag, Anki hade frukosten klar vid 08,00 hon är lite tidig tycker jag, men man får fixa bestyren och vila lite till efter frukosten.
Efter vilan blev det dusch så man vaknade till, när det blivit lite varmare ute så blev det till att olja några meter staket idag också, kanske blir klar idag.

Peter kom hem och hade planer på att koppla in solvärmen, filter och pump till poolen, det fick han ju gärna göra,
mycket slang och rör som skulle fram från vintervilan i garaget.
När det var klart efter några timmar så kunde man fylla upp med mer vatten, nu var den badklar, men fel temperatur, 16-17 grader brrrrrr.
Sen drog Peter iväg hem för att träna lite på sin cykel, och sedan skulle han och Emma komma ut igen för att vi skulle grilla på kvällen, Erik och Linda var också hemma, Debutgrillning, blev gott.

Tisdag är gympans dag, så också idag. Först var vi tvungna att vila ifatt påskens evenemang, kändes jobbigt i andningen hela förmiddagen, men till gympan måste man, så även idag gled det upp en bil och hämtade mig vid 14.30 för färd till lasarettet, var väldigt segt på gympan, orkade mycket mindre än vanligt.
Men efter hemkomst och lite ligg på sängen, efter att kvällsmaten var intagen så blev det lite bättre, bara jag höll mig still i fåtöljen.

Idag onsdag blev det kvarliggning i sängen till 10.00 efter att ha somnat om lite grann, sena morgonrutiner och sen duschen, Linda var också hemma idag så det blev ett samråd om att snaska lite pizza till lunch, gott,gottigottgott.
Vilade lite på eftermiddagen även om det var sen morgon, men vi skulle till Urshult på födelsekalas på kvällen för att fira Anton, det funkade fktiskt riktigt bra med andningen hela kvällen, blev lite hyperventilation när jag skull gå ut till bilen, men det löste sig, sen vilade jag ju hela vägen hem. Hemma vid 22.00, mediciner och sen ner i sängen, det var härligt skönt när man varvat ner.

Provtagning 08.30 på mottagningen, ingen sovmorgon idag, Linda ledig, så då har man en chaufför som alltid ställer upp, hon är underbar min dotter. Gick bra med prover och blodtryck, blåset var också godkänt denna gången.
När vi var klara skulle vi åka ut till lillebror Claes och fika, bor i Furuby med sin familj, han har också KOL, så han har det lika jobbigt som jag, hoppas också på translantation snart.
Vi fikade och pratade en stund, var och kollade lite på alla hundarna, hans fru Christel har nämligen hunddagis/hundpensionat, sen var det dags att åka hem, men på hemvägen blev det en runda till Maxi för att köpa en ny grill som de hade på extrapris, Linda kämpade med den stora lådan som var riktigt tung, in i bilen och ut ur bilen när vi kom hem.
Jag fick i uppdrag av Linda att försöka skruva ihop den, eftersom hon skulle till stallet en runda, jag började att skruva ihop stommen, det gick bra med många pauser, men de sista luckorna och själva grilldelen fick Anki fixa när hon kom hem, för mina krafter hade tagit slut.

Fredagen blev en lugn dag, och jag mådde hyggligt bra i andningen så det gällde att hushålla med krafterna för imorgon är det ju Valborg.
På eftermiddagen testade jag mina krafter genom att köra bort till Bergsnäs och byta gasoltuben till grillen, lite jobbigt, men gick ju så nu får man vara stolt en stund.

Lördag/Valborg bjöd på kanonväder, och eftersom Anna skulle jobba så erbjöd sig Tobias att komma och hjälpa till med lite småjobb som jag inte klarar.
Han började med att montera upp TV-antennen på husgaveln där den ska vara, har suttit ett år på stolpen vid entrén eftersom det kom en vinter innan vi hann skruva upp den. Fixade också lite snickeriarbeten på altanen som blivit kvar sen i höstas. Jag hade kanonform hela förmiddagen, men sen kom lite trötthet och då blir det genast sämre, fick gå och vila en stund.

När Anna och Linda kom hem från sina respektive jobb så var det dags att debutgrilla nya grillen, den fungerade ju kanon, och maten var jättegod.
På kvällen skulle Erik och Linda ha grillfest med sina kompisar, ett härligt gäng med ungdomar som höll igång, jag mådde faktiskt riktigt bra hela kvällen, orkade faktiskt vara uppe och närvarande till 24.00 ungefär, sen blev det lite John Blund i ögonen.

Första Maj, blev inget Växjölopp för mig, hade missat anmälan som tur va. Inga demonstrationer heller. Annars kände jag mig bra trots sen och aktiv kväll igår, håller nog på att bli frisk, har ju haft 2-3 perioder som jag mått bra denna veckan.
Idag var det dags att slutföra min uppgift med att olja staketet, fixade detta med bravur, sen blev det till att slappa och göra ingenting som vanligt resten av dagen, men idag är det ju arbetarnas vilodag, gäller väl även statsanställda.

Slut på denna veckorapporten, ska försöka komma ifatt nu, så man kan skriva lite oftare och berätta om det händer något intressant.

Ha det gott i solen, så kommer det snart mera,  kram från Stig









Vecka 16

Måndag morgon, solen skiner utanför fönstret och jag mår jättebra den första stunden på morgonen när man ligger och snozar och slappar.

Just efter man vaknat och gjort en rusch till urinavlämningsstället och kommer tillbaka och gosar ner sig under    täcket, fått slappna av någon minut, så mår man så, så, så gott, ligger där och andas precis som en normal människa, jättehärligt.
Efter en halvtimme lite drygt är det dags att ladda inhallationsutrustningen och inhallera i en kvart ungefär, sen blir det 2 alvedon och de vanliga 10 pillerna, lite slapp på sängen innan det blir dags att stiga upp och göra frukost. Läser tidningen, och löser sudokot, sen en kopp kaffe i solen på framsidan.

Linda hemma vid middagstiden, då blev det lite mat innan vi gick ut i garaget, för Linda tyckte vi skulle röja lite där så vi fick ut motorcyklarna, hon gjorde detta medan jag stod och kollade.
Först ut blev Lindas Honda 125 NSR, väl ute på uppfarten så försökte hon starta upp den, det gick bra bara den fått lite tid på sig så började den tända, och så startade den, lät kanonbra, bara lite läckage vid en slangklämma till bensinslangen, men den bytte Linda, sen hämtade hon hjälm och jacka för att testa den lite fram och tillbaka på gatan, allt funkade kanon.

Nu var det dags för den lite större maskinen, Suzukin, som man inte kunnat köra på ett och ett halvt år, inte utan att man längtar lite extra efter luft och ork när man ser Linda rullar ut den, den ser stor ut för henne, men ut kommer den. 
Lite choke och tryck på startknappen, lite tjurig, men så vaknade även den upp från vintervilan, lät härligt.
Efter lite varmkörning så fick Linda köra in den i garaget igen.
Senare på eftermiddagen kom Anna och lämnade Milwa, som skulle med Linda på kurs imorgon.

Tisdagen startade även den med kanonväder, kände mig hyfsat bra så länge jag inte gjorde något som vanigt.
Frukost, och dags att beställa skjuts till lasarettet, för idag skulle jag både till dietisten och sjukgymnastiken, skulle till dietisten för att vikten vill inte öka utan minskade en del under de sista veckorna.
Vi gick igenom vad jag äter under en dag, och vi kom fram till att mitt kaloriintag ligger mellan 2400-2600 kalorier/dag, och detta räcker ändå inte till mot vad kroppen förbränner eftersom det är så jobbigt att andas.
Både hon och jag menade på att det går knappast att peta i sig mycket mer under en dag. Så heja på, ska nog inte börja på viktväktarna i alla fall. Sjukgympan gick bra, kvällen blev också godkänd.

Onsdag, idag skulle Linda och jag åka ut till Anna och lämna Milwa och den braiga mossrivarmaskinen så hon hade lite att göra nu när hon slutat med praktiken, när vi kom dit fikade vi nybakta scones och te. Sen blev det bus med kattungarna som nu är 4 veckor och mycket spring i de små benen.
blevsen dags att gå ut i solen, Linda körde mossrivaren och Anna räfsade, jag satt i solstolen och hejade på, det gick jättebra för dem, och blev en mycket finare gräsmatta.

Det kom också 2 st extrainkallade räfsare, grabbarna Kalle och Måns med mamma Anna, vilken efter en stund smet iväg för andra äventyr, för killarna skulle sova hos Anna och Tobbe, nu var det full rulle i gräshögarna.
Strax innan vi skulle åka hem till Öjaby kom också Tobias hem, så det blev lite förskjutning, men vi kom hem vid 18-tiden, och då var man hungrig och ganska trött. Men varit en jätterolig dag.

Torsdag, sol idag igen, härligt.
Fanns inget speciellt på schemat denna dag, skulle ha förberedande vila inför helgen bara. Gjorde Linda sällskap när hon gav sig på trappräcket, för det skulle rivas ner, hade blivit lite ruttet i trävirket så vi måste fixa till ett nytt.
Detta fixade hon utan problem, som med allt annat hon ger sig på, är kanon, blev faktiskt riktigt snyggt utan räcke, men man måste nog ha ett räcke skulle jag tro.
Fick inte igång kvasten så jag fick inte följa med de andra häxorna.

Långfredag. Kanonväder.
Upp 08.00 frukost, morgonsysslorna fixades så snabbt som möjligt, för jag och Anki skulle till Älmhult och titta på rallytävlingen Silverratten, Erik, Lindas pojkvän skulle köra och många andra Växjöförare.
Först till startplatsen som var på AP-däck i Älmhult, mycket pratande med alla känningar som väntade på att få starta, Anki skjutsade mig i rullstolen så det gick bra, kul att träffa alla som var där.

12.00. Dags att åka till Uthövdan och hämta Tobias och Milwa som skulle med oss ut på sträckorna och titta, där dök också Ingegärd, Lisa och Anton upp, de hängde på, åkte till sträcka 1 för att kolla, Tobbe visste ett bra ställe att åka till, men han var inte ensam om detta märkte vi när vi kom dit. 

Fick parkera 6-700 meter från sträckan, det är tur att man inte väger så mycket, för Anki fick ett riktigt träningspass när hon körde så gruset sprutade med rullstolen, blev tuffast tillbaka för då var det uppför.
Väl framme vid sträckan så såg man bra, men det dammade en hel del i början, vi var kvar och tittade tills Erik hade kört förbi, det hände som tur var inget, utan förarna tog sig fram skickligt. 

15.00. Åkte ut till SS 3 och kollade en timme ungefär, tills Erik och Nina kört förbi, ddär träffade vi Tobbes föräldrar också, sen blev det till att åka hem och lämna Tobbe och Milwa för Tobbe skulle på fest på kvällen.
Vi drog tillbaka till målplatsen vid AP-däck i Älmhult för att invänta Erik/Nina och de andra vi kände, för att se hur de hade skött sig.
Här träffade vi ju Linda och Kalle, P-O, Ann, Tota och Nisse som var serviceteamet för dagen, dröjde till 19.30 innan Erik kom i mål, de kom 2:a i klassen, kanonbra kört.

Nu började det bli lite kallare ute och trött i kroppen, min andning började bli riktigt jobbig, så min älskade hustru körde mig till bilen och sedan den hem till Öjaby.
Väl hemma så var man helt utmattad, men eftersom det dammat en del så var det tvunget att försöka kämpa sig ner i duschen innan man kunde lägga sig i sängen, detta var något av det jobbigaste på länge.
För när man är så trött i kroppen så är det nästan hyperventilering så fort man rör sig, det tog tid men gick ju, nu blev det sängen direkt fast klockan inte var mer än halv tio.

Påskafton idag:  Påskfrukost framdukad vid 08.30, gick faktiskt bra att komma upp och äta, men var tungt så det blev en stund till i sängen, men förmiddagen gick bra.
Anki försvann ut och tog fram högtryckstvätten för att tvätta alla staket, räcken, altanen samt utemöblerna.
Efter eftermiddagsvilan tog jag helt slut, nu funkade inte mycket som det skulle, trött, stressandades och humöret var alltså inte på topp.

Anki gjorde påskskinka med potatis och majonässås, kanongott, piggnade till lite grann.
Linda skulle vara barnvakt till Lovelia, vilken mysig liten tjej. Sen åkte Linda,Erik och Lovelia till Eriks föräldrar för att äta Påskmiddag.
Framemot 19-tiden så kom min trötthet tillbaka, satt och pustade och halvsov framför TV-n, inget trevligt sällskap för Anki en påskaftonskväll, men hon är van vid att jag blir kanonkass dagen efter en heldagsutflykt, men det får man stå ut med om man ska få ha något kul. sängdags vid 21.30 ungefär.

Påskdagen bjöd även den på solsken utanför fönstret när man väcktes av att frukosten var framdukad, steg upp och åt, gjorde mina morgonbestyr, mådde hyggligt bra idag.
När det blivit lite varmare ute hade jag tänkt att jag skulle försöka att sittande på en pall försöka olja staketet ute vid gatan, pall, träolja, pensel och vattenflaska, utrustningen klar.
Gick faktiskt bra, målade en meter, sen blev det till att hitta luften genom att pausa 5 min, sen på det igen, fortsatte på detta viset. 

Efter en dryg timme så kom Hasse och pratade, perfekt för nu fick man långpaus, vi satte oss och Anki serverade oss varsin öl, så det blev nog 2 timmars paus.
Dags att flytta till pallen igen, målade nog en timme till, sen fick det vara bra för idag, kommer nog fler dagar.
Under tiden hade Anki och Linda börjat fylla upp poolen. Linda gjorde också en jättegod pizza som vi åt.
Gick in och inhallerade och vilade en stund på sängen. Kvällen funkade sen ganska bra.

Nu är det slut för denna veckan, sköt om Er och tänk på att det kan vara fuktigt i gräset. kram på Er från en som älskar ER.  Stig









 

RSS 2.0