Vecka 16

Måndag morgon, solen skiner utanför fönstret och jag mår jättebra den första stunden på morgonen när man ligger och snozar och slappar.

Just efter man vaknat och gjort en rusch till urinavlämningsstället och kommer tillbaka och gosar ner sig under    täcket, fått slappna av någon minut, så mår man så, så, så gott, ligger där och andas precis som en normal människa, jättehärligt.
Efter en halvtimme lite drygt är det dags att ladda inhallationsutrustningen och inhallera i en kvart ungefär, sen blir det 2 alvedon och de vanliga 10 pillerna, lite slapp på sängen innan det blir dags att stiga upp och göra frukost. Läser tidningen, och löser sudokot, sen en kopp kaffe i solen på framsidan.

Linda hemma vid middagstiden, då blev det lite mat innan vi gick ut i garaget, för Linda tyckte vi skulle röja lite där så vi fick ut motorcyklarna, hon gjorde detta medan jag stod och kollade.
Först ut blev Lindas Honda 125 NSR, väl ute på uppfarten så försökte hon starta upp den, det gick bra bara den fått lite tid på sig så började den tända, och så startade den, lät kanonbra, bara lite läckage vid en slangklämma till bensinslangen, men den bytte Linda, sen hämtade hon hjälm och jacka för att testa den lite fram och tillbaka på gatan, allt funkade kanon.

Nu var det dags för den lite större maskinen, Suzukin, som man inte kunnat köra på ett och ett halvt år, inte utan att man längtar lite extra efter luft och ork när man ser Linda rullar ut den, den ser stor ut för henne, men ut kommer den. 
Lite choke och tryck på startknappen, lite tjurig, men så vaknade även den upp från vintervilan, lät härligt.
Efter lite varmkörning så fick Linda köra in den i garaget igen.
Senare på eftermiddagen kom Anna och lämnade Milwa, som skulle med Linda på kurs imorgon.

Tisdagen startade även den med kanonväder, kände mig hyfsat bra så länge jag inte gjorde något som vanigt.
Frukost, och dags att beställa skjuts till lasarettet, för idag skulle jag både till dietisten och sjukgymnastiken, skulle till dietisten för att vikten vill inte öka utan minskade en del under de sista veckorna.
Vi gick igenom vad jag äter under en dag, och vi kom fram till att mitt kaloriintag ligger mellan 2400-2600 kalorier/dag, och detta räcker ändå inte till mot vad kroppen förbränner eftersom det är så jobbigt att andas.
Både hon och jag menade på att det går knappast att peta i sig mycket mer under en dag. Så heja på, ska nog inte börja på viktväktarna i alla fall. Sjukgympan gick bra, kvällen blev också godkänd.

Onsdag, idag skulle Linda och jag åka ut till Anna och lämna Milwa och den braiga mossrivarmaskinen så hon hade lite att göra nu när hon slutat med praktiken, när vi kom dit fikade vi nybakta scones och te. Sen blev det bus med kattungarna som nu är 4 veckor och mycket spring i de små benen.
blevsen dags att gå ut i solen, Linda körde mossrivaren och Anna räfsade, jag satt i solstolen och hejade på, det gick jättebra för dem, och blev en mycket finare gräsmatta.

Det kom också 2 st extrainkallade räfsare, grabbarna Kalle och Måns med mamma Anna, vilken efter en stund smet iväg för andra äventyr, för killarna skulle sova hos Anna och Tobbe, nu var det full rulle i gräshögarna.
Strax innan vi skulle åka hem till Öjaby kom också Tobias hem, så det blev lite förskjutning, men vi kom hem vid 18-tiden, och då var man hungrig och ganska trött. Men varit en jätterolig dag.

Torsdag, sol idag igen, härligt.
Fanns inget speciellt på schemat denna dag, skulle ha förberedande vila inför helgen bara. Gjorde Linda sällskap när hon gav sig på trappräcket, för det skulle rivas ner, hade blivit lite ruttet i trävirket så vi måste fixa till ett nytt.
Detta fixade hon utan problem, som med allt annat hon ger sig på, är kanon, blev faktiskt riktigt snyggt utan räcke, men man måste nog ha ett räcke skulle jag tro.
Fick inte igång kvasten så jag fick inte följa med de andra häxorna.

Långfredag. Kanonväder.
Upp 08.00 frukost, morgonsysslorna fixades så snabbt som möjligt, för jag och Anki skulle till Älmhult och titta på rallytävlingen Silverratten, Erik, Lindas pojkvän skulle köra och många andra Växjöförare.
Först till startplatsen som var på AP-däck i Älmhult, mycket pratande med alla känningar som väntade på att få starta, Anki skjutsade mig i rullstolen så det gick bra, kul att träffa alla som var där.

12.00. Dags att åka till Uthövdan och hämta Tobias och Milwa som skulle med oss ut på sträckorna och titta, där dök också Ingegärd, Lisa och Anton upp, de hängde på, åkte till sträcka 1 för att kolla, Tobbe visste ett bra ställe att åka till, men han var inte ensam om detta märkte vi när vi kom dit. 

Fick parkera 6-700 meter från sträckan, det är tur att man inte väger så mycket, för Anki fick ett riktigt träningspass när hon körde så gruset sprutade med rullstolen, blev tuffast tillbaka för då var det uppför.
Väl framme vid sträckan så såg man bra, men det dammade en hel del i början, vi var kvar och tittade tills Erik hade kört förbi, det hände som tur var inget, utan förarna tog sig fram skickligt. 

15.00. Åkte ut till SS 3 och kollade en timme ungefär, tills Erik och Nina kört förbi, ddär träffade vi Tobbes föräldrar också, sen blev det till att åka hem och lämna Tobbe och Milwa för Tobbe skulle på fest på kvällen.
Vi drog tillbaka till målplatsen vid AP-däck i Älmhult för att invänta Erik/Nina och de andra vi kände, för att se hur de hade skött sig.
Här träffade vi ju Linda och Kalle, P-O, Ann, Tota och Nisse som var serviceteamet för dagen, dröjde till 19.30 innan Erik kom i mål, de kom 2:a i klassen, kanonbra kört.

Nu började det bli lite kallare ute och trött i kroppen, min andning började bli riktigt jobbig, så min älskade hustru körde mig till bilen och sedan den hem till Öjaby.
Väl hemma så var man helt utmattad, men eftersom det dammat en del så var det tvunget att försöka kämpa sig ner i duschen innan man kunde lägga sig i sängen, detta var något av det jobbigaste på länge.
För när man är så trött i kroppen så är det nästan hyperventilering så fort man rör sig, det tog tid men gick ju, nu blev det sängen direkt fast klockan inte var mer än halv tio.

Påskafton idag:  Påskfrukost framdukad vid 08.30, gick faktiskt bra att komma upp och äta, men var tungt så det blev en stund till i sängen, men förmiddagen gick bra.
Anki försvann ut och tog fram högtryckstvätten för att tvätta alla staket, räcken, altanen samt utemöblerna.
Efter eftermiddagsvilan tog jag helt slut, nu funkade inte mycket som det skulle, trött, stressandades och humöret var alltså inte på topp.

Anki gjorde påskskinka med potatis och majonässås, kanongott, piggnade till lite grann.
Linda skulle vara barnvakt till Lovelia, vilken mysig liten tjej. Sen åkte Linda,Erik och Lovelia till Eriks föräldrar för att äta Påskmiddag.
Framemot 19-tiden så kom min trötthet tillbaka, satt och pustade och halvsov framför TV-n, inget trevligt sällskap för Anki en påskaftonskväll, men hon är van vid att jag blir kanonkass dagen efter en heldagsutflykt, men det får man stå ut med om man ska få ha något kul. sängdags vid 21.30 ungefär.

Påskdagen bjöd även den på solsken utanför fönstret när man väcktes av att frukosten var framdukad, steg upp och åt, gjorde mina morgonbestyr, mådde hyggligt bra idag.
När det blivit lite varmare ute hade jag tänkt att jag skulle försöka att sittande på en pall försöka olja staketet ute vid gatan, pall, träolja, pensel och vattenflaska, utrustningen klar.
Gick faktiskt bra, målade en meter, sen blev det till att hitta luften genom att pausa 5 min, sen på det igen, fortsatte på detta viset. 

Efter en dryg timme så kom Hasse och pratade, perfekt för nu fick man långpaus, vi satte oss och Anki serverade oss varsin öl, så det blev nog 2 timmars paus.
Dags att flytta till pallen igen, målade nog en timme till, sen fick det vara bra för idag, kommer nog fler dagar.
Under tiden hade Anki och Linda börjat fylla upp poolen. Linda gjorde också en jättegod pizza som vi åt.
Gick in och inhallerade och vilade en stund på sängen. Kvällen funkade sen ganska bra.

Nu är det slut för denna veckan, sköt om Er och tänk på att det kan vara fuktigt i gräset. kram på Er från en som älskar ER.  Stig









 

Kommentarer

Skicka ditt meddelande här:

Ditt namn:
Spara info?

Din E-postadress: (publiceras ej)

Din bloggadress:

Meddelande:

Trackback
RSS 2.0