130225-130226

Måndag den 25/2

Denna morgon började med lite ligga kvar känsla, tror det var minusgrader på andra sidan täcket.

Gosade till mig medan värdinnan fixade frukost, tog mig upp till toa och tvättade mig, sen så snabbt jag kunde tillbaka till sovrummet och på med kläderna, har nog inte gått så fort på länge.

 

Lugn frukost, för idag var det ingen provtagning. Andningen funkade bra även idag och jag känner att det blir mer och mer vikt och energi i kroppen för varje dag.

 

En bra dag som inte skilde sig så mycket från de vanliga rutinerna.

 

Tisdag den 26/2

En morgon lik gårdagen fast slöade nog lite extra idag, fick i mig frukosten, sen ringde Anna och sa att hon och Maja skulle till stan så de kom ut en stund.

 

Vilade till det lite på förmiddagen för att vara pigg när man får besök, ringde vid halv ett och frågade om jag var sugen på lite Mc Donalds, Jaaaa. Det var länge sedan.

 

Linda kom också så vi åt och pratade om allt möjligt och busade med Maja, så idag fick mina värdinnor både vid lunch och em-fikat ledigt. Och jag hade även idag en bra dag med både andning och kropp.

 

De åkte vid tre-tiden så sen blev det lite datajobb och en slappastund på sängen innan Anki kom hem. Hon fixade mat till oss, sen skulle hon och Linda till Ryd på möte med SSR-organisationen.

Så det blev inte trångt i vardagsrummet ikväll, Jag, TV-n och två katter och datorn sällskapade mig.

 

Hade precis krypit under täcket när det skramlade i dörren och Anki kom.

Somnade snabbt och gott för eftermiddagen hade väl tagit lite på krafterna.

Bara goa dagar nu, har inte mått så gott på evigheter. Tänk om man bara kunde få lite mer luft när man rör sig så hade det varit underbart.

 

Kram på er, hörs snart


130222-130224

Fredag den 22/2

En dag som bara försvann, kände mig i godkänd form redan från början, alla göromål klara vid 11.00.

Blev lite slappartid på sängen och kolla lite Tv innan jag tog en träningsstund, provade motionscykeln igen, gick lite trögt men klarade några minuter, sen körde vi med hantlarna en stund för att avsluta med benträningen.

 

Vid ett-tiden kom lunchvärdinnan och fixade till lite pytt i panna med ägg och rödbetor, det gick ner ganska lätt för idag  var jag hungrig, sen efterrätt, chokladpudding.

 

En dryg timme efter lunchen kom de och fixade eftermiddagskaffe, blir lite tätt ibland när lunchen blir sen och fikat tidig. Ostkaka går ju alltid ner med lite grädde och sylt. Blev proppmätt.

 

Dags att ta lite piller och inhallera innan det blev huvudet på kudden och kroppen under filten för att vila en timme ungefär så man orkar vara lite sällskap till Anki under kvällen.

 

Mådde jättebra i min fåtölj hela kvällen, tittade på gladiatorerna, var bara en utmanare som var värd att titta på, blev lite ost och kex under kvällen. Började väl förbereda natten vid halv elva, för att vara på plats i sängen tre kvart senare efter en klart godkänd dag av vad jag kan göra.

 

Lördag den 23/2

Tog mig upp när Anki ropade att frukosten var klar, bara det att det tar ju en halvtimme att ta sig dit efter att de viktigaste morgonsysslorna är fixade. Och sen blir man sittande i en timme med att få i sig lite te, ägg och macka.

 

Jag slappade sen på sängen och kände mig ganska lat medans Anki städade hela huset. Vid tolvtiden hade jag byggt upp modet att prova om jag klarade av att duscha utan hjälp, det gick med många pauser, och tog nog en timme, men det ända jag har gott om är ju tid. Kändes riktigt bra att känna att man fått tillbaka så mycket krafter.

 

Efter denna utflykt fick man lägga sig och slappa på sängen under varma filten medan Anki tog en långpromenad, sen blev det middag, stekt fläsk med lök, härligt gott.

Mådde sen riktigt härligt skönt när man zappade mellan skidor och hästar på Tv-n.

 

Kvällen bjöd på bra andning och känns bra om man inte anstränger sig med en massa springa runt i huset sysslor, melodifestivaltittande och lite dataspelande.

Blev sängdags vid 23.00 och somnade ganska snabbt.

 

Söndag den 24/2

Uppstigning efter en bra nattsömn, frukosten färdig, och sen förmiddagsjobbet som varar till halv elva ungefär.

 

Klädde på sig lite anständiga kläder, så man slapp de där joggingbyxorna nån dag och fick känna sig lite som en vanlig människa.

För vid tre-tiden skulle det komma lite gäster för att gratulera Linda som visserligen fyllde år förra helgen men då var hon inte hemma.

 

Var, Mormor Karin, Ingegärd och Lisa, Tobbe och Maja, Erik, Ann och Peo och Anki, Linda och jag.

 

Jag var med under hela eftermiddagen medan gästerna var kvar, kändes bra för kunde ju faktiskt prata och vara lite aktiv i samtalen.

Även kvällen rann på i ett svep, så sängen fick stå tom ända tills det var dags för nattsömn vid 22.30.

 

Nu hade även denna helgen och det har varit en mycket bra och trevlig helg.

Känslan av att man äter och dricker samt tränar lite gör att man får energi och orkar lite,lite mer  för varje dag. Så vi kör vidare.

 

Hoppas ni också mår lite bra, kram på er

 


130218-130221

Måndag den 18/2

Min frukostvärdinna kom och väckte mig vid halv nio, kände mig som vanligt lite morgonseg och trögt att komma ut från täcket. Andades igång lite och sen till toa för ettan, tvåan samt tvätt innan man intog platsen vid köksbordet.

 

Satt som vanligt en fem minuter och andades ner, för att gå från toa till köksbordet är ju 6 meter, så då är gränsen nådd.

Hade hunnit få i mig yoggin innan sköterskan kom och skulle ta sina sex provrör, gick väl inte som bäst men efter tre olika ställen hade hon hittat så det räckte till alla rören.

 

Efter lite slapp på sängen så kändes det riktigt bra med andningen och även den mentala känslan infann sig på ett trevligt sätt. Satt också en stund vid datorn för att kolla lite facebook och spela Candy Cruze. Mådde faktiskt mycket bra jämfört med hur det var i helgen.

 

 Dags att glida ut i matsalen och äta lunch, där väntade framdukad mat som lunchvärdinnan fixat till.

Eftermiddagen funkade bra, fika vi tretiden och sen en stunds vila, undrar hur många som är avundssjuka på mig och mitt vilande, känns ju som ett privilegium att bara slappa omkring, synd bara att det är ett heltidsarbete att försöka få i sig luft.

 

Vid halv fem ringde de från Lund och undrade hur jag mådde och om jag var hemma. Ja jag är hemma, skulle jag inte va det.

De trodde jag var inlagd igen eftersom de sett på proverna att min snabbsänka låg på 65 och egentligen skulle visa på en rejäl infektion. Men jag kände mig inte det minsta infekterad nu.

 

Då sa hon att vi får avvakta och hoppas det inte blir något av det.

 

Tisdag den 19/2

Idag verkade det också bli en hygglig dag, kändes bra efter att man kommit igång, fick i alla fall lite luft vilket är bra för min del, men annars ganska mycket för lite mot vad man skulle vilja ha.

 

Fick äta lite tidig lunch idag för vid 14.15 skulle jag vara på undersökning på ögon, så Anki skulle hämta mig vid halv två. Tog mig gående ut till gatan och in i bilen.

Framme vid lasarettet blev det till att ta plats i rullstolen, kom upp till ögonmottagningen.

 

Där fick jag först titta i någon maskin som mätte synvärdet, sen in på ett rum och göra syntest, var inte så bra, klarade väl bara de tre översta raderna innan det blev suddigt.

Hon provade med en del andra glas och blev lite bättre, men hela tiden fanns det en oskärpa. Testade om jag kunde läsa på nära håll, men gick ännu sämre, såg knappt någonting.

 

Blev sen droppar i ögonen för bedövning innan läkaren skulle kolla vad som var galet, hon tittade på min före detta tumör som inte hade ändrat sig sen sist, det var ju skönt.

 

Hon ville att de skulle ta nya foton på tumören, eftersom de nu fått kamera  i Växjö, så det tog en timme till. Upptäckte också att syrgasen inte skulle räcka eftersom det tog så lång tid, som tur va fick vi låna en tub mens vi var där.

 

Konstaterade efter mycket höger, vänster, upp, ner att jag hade grå starr som satt precis mitt i synfältet, vilket gjorde att det blev suddigt. Detta går att operera, så hon skulle ordna tid för operation, troligen nån gång i april. Så fick man testa på en krämpa till, skall visst dra på sig allt som finns innan man avslutar.

 

När vi kom hem vid femtiden var jag ganska trött, men klarade gången och trappan upp till ytterdörren, fick pusta en bra stund sen. Vilade en stund, men sen höll jag mig uppe till tio-tiden.

 

Klarade utflykten riktigt bra om jag får säga det själv.

 

Onsdag den 20/2

En riktigt trött morgon, men med vilja och lite envishet tog man sig upp till frukosten.

Funkade hyggligt bra med många vilopauser under dagen, och ett öga på tv-n.

 

Linda for förbi och hann precis säga hej/hejdå i dörren, hon hade nog bråttom. Kändes bra på kvällen när vi ätit kvällsmat vid halvsju-tiden, och blev säng som vanligt vid halvelva.

 

Torsdag den 21/2

Piggare på morgonen och förmiddagen, tittade på Vm sprinten i skidor och Sverige tog medalj.

Anna och Maja kom och hälsade på, så jag hade beställt kebabtallrik till lunch idag, så lunchvärdinnan från kommunen fick ledigt. Peter ringde också.

 

Vi åt och fikade, men den lilla hönan var på lite eget humör i början, men när hon fått mat och ny blöja så blev humöret bättre så då pratades och jollrades det långa stunder.

Låg på magen på golvet och kollade skidor hon också, verkade väldigt intresserad.

 

Blev lite vila efter att de och hemtjänsten varit här, halv fyra närmare bestämt, sov till 18.48  trodde jag så fick lite halvpanik, men hade sett fel på 16 och 18 på klockan så hon var ju inte så mycket, kändes lugnt igen, så låg kvar och myste lite tills Anki kom hem och det blev mat.

 

Linda kom en runda på kvällen och pratade lite. Blev en bra kväll och så blev det god natt vid 10.30 som vanligt. Lillebror Claes ringde på kvällen och pratade en stund, är i Lund igen, tycker det börjar bli långtråkigt där, och jag förstår både honom och hans familj, men ni får kämpa på.


130212-130217

Onsdag den 13/2

Torsdag den 14/2

Fredag den 15/2

Tre ganska lika dagar som har fortskridit som man kunde tänka sig.

 

Trött och seg tills man fått i sig frukosten, lite vila innan lunch och sen blir det bättre på eftermiddagen och kvällen. Klarar inte mycket fysiskt utan att stanna upp och lugna ner andningen innan man kan gå vidare.

 

Funkar bra med hemtjänsten, för att vara nya som kommer nästan varje dag. Nu får de ledigt i två dagar för över helgen har jag bästa snyggaste Anki som sällskap och hjälper mig med allt.

 

 

Lördag den 16/2

Efter en orolig och hostig natt var man inte alls på gång denna morgon, fick hoppa över stora frukosten och steg upp vid 10-tiden och intog lite yoggi.

 

Gick direkt in i sängen igen, la mig och somnade en timme till, tills Anki frågade om jag ville ha kaffe, ja det skulle va gott, då fick man det. Anki skulle åka till Vrigstad på årsmöte, så Anna skulle vara matleverantör idag, kom med en härlig pizza vid 2-tiden och jag åt upp nästan hela i ett svep, jättegott.

Vilade lite efter maten samtidigt som jag kollade skidor, Blev sen ostkaka med grädde till fikat vid sex i sällskap med Tv och datan. Kollade melodifestivalen och för första gången var jag bara tvungen att ringa och rösta på bästa låten, En riktig djävla schlager.

 

Skålade i cola med katten och åt ostbågar, blev sen trött och kröp ner i sängen efter halva Åsa-Nisse filmen. Kollade klart där och precis när den slutat så kom Anki hem.

En inte så bra dag, med lite konstigheter i kroppen och lite hög andning.

 

Söndag den 17/2

Idag fyller en av mina älskade döttrar 21 år, Linda, Hurra, Hurra, Hurra, Hurra.

Vaknade efter en ganska hygglig natt, när frukosten var klar vid nio ungefär. Gick upp med ganska stark vilja för varken kropp eller huvud ville egentligen inte upp idag.

 

Fick i mig lite yoggi innan det var dags för sängen igen, värkte i nacken och bröstet och allmänt kryp i kroppen, samtidigt som torrhosta hade startat, och det tar på krafterna.

Fick fika på sängen av Anki och låg sen där och tittade på skidor, Tog mig upp igen när middagen var på gång vid fyra-tiden.

 

Blev en lite sen avtvättning och påklädning vid fem, för att sen sitta lite i fåtöljen med datorn. Nu verkade som om allt vänt, för jag kände mig riktigt ok när jag satt där, visserligen två alvedon som slunkit ner, kändes riktigt skönt efter en jobbig dag. Imorgon måndag är det provtagning igen så får väl svar på om det är något skräp på gång.

 

Hörs snart igen, kramizae till Er alla.

 

 


130209-130212

Lördag den 9/2

Vaknade lite sliten när Anki ropade att frukosten var klar, tog mig upp och tvättade bort sömngubbarna, tog på mig lite kläder, Anna och Maja var ju kvar så det var lite uppiggande skri och alla möjliga ljud från den lilla på golvet.

 

Kände mig ganska bra men var trött, så det blev lite vila vid lunchtid när de andra skulle åka på turné.

Kollade skidskytte med ett öga och lite titt på hästarna, kanske de skulle springa rätt idag. Av sju vinnare hade jag bara prickat två så det blev inte mycket vinst idag.

 

Åt middag ganska sent idag, men det brukar bli så på helgerna.

Kvällen gick väldigt bra, tittade på melodifestivalen och blev som vanligt de absolut bästa låtarna som kom till final.

 

Sängdags vid halv tolv efter en hygglig och trevlig dag.

 

Söndag den 10/2

En kopia av lördagsmorgonen blev det idag, med tillägg av att även Tobias var här.

Förmiddagen gick sen åt att prata och fika innan Anna, Tobbe och Maja med hundar skulle åka hem, för att sen fortsätta till skåne för Majas kusin Måns fyllde 3 år, hurra, hurra, hurra, hurra.

 

Åt lite lunch vid ettiden för att sen vila lite tänkte jag, men datorn och skidskyttet höll mig fast så jag glömde vila och även mediciner och inhallationen blev lite sena. Blev därför väldigt trött efter att vi ätit middag, så då var jag bara tvungen att lägga mig en stund på sängen.

 

Anki hade bakat släta bullar så till kvällsfikan sen blev det färska semlor, de va gott.

Efter Så ska det låta och nyheterna var det sovdags tyckte min kropp och huvud, även idag en hyggligt bra andning och ork.

 

Måndag den 11/2

Började dagen med två alvedon vid sju, för att sen sova vidare tills hemtjänsten kom vid halv nio.

Tröttheten från en ganska intensiv helg gjorde sig känd, tog mig upp till köksbordet för att äta frukosten hon ställt fram, men sov nog samtidigt tror jag.

 

Sjuksköterskan kom också vid nio för att ta pk-prov, byta grimma och filter till koncentratorn.

Efter att alla sysslor var gjorda och hjälpen gått igen så kröp jag under filten och somnade en ganska lång stund, 10.30-12.45 inte dåligt va?

 

Hade det inte varit för att de kom och skulle ge mig lunch så hade jag kanske sovit en stund till.

Det gick att få ner lunchen och sen blev det fåtöljen och datalek.

 

När klockan sen började bli tre så väntade jag på att de skulle komma och göra fika, men det kom aldrig någon så det blev fikatomt i magen idag, för nu var det inte länge till Anki kom hem och det blev kvällsmat.

 

När vi ätit åkte hon på styrelsemöte en stund och jag satte mig vid TV-n, Nyheter och sen Farmen med dessa underbara människor som de hittat till detta program.

När Anki kom hem blev det semla till kvällsfikat idag med och lika gott.

 

Sängen vid halv elva efter en trött men ändå godkänd måndag.

 

Tisdag den 12/2

Kände mig pigg och ganska fräsch idag, var lätt att komma upp till frukosten, var en helt ny hemtjänstare idag så det blev en del  frågor att besvara, hade visserligen fått en fusklapp med sig.

 

Vi hjälptes åt så det funkade bra, efter frukosten fixade jag inhallationen och lite vila, men bara en timme idag.

Andningen håller sig ganska lika från dag till dag, men har lite tendens att komma igång snabbare nu men inte så det blir den där panikandningen utan lite lättare att slappna av.

 

Lunchvärdinnan dök upp vid ett-tiden och värmde till lite mat, och satt och pratade en stund.

Eftermiddagen bjöd på lite sen fika men idag kom dom ju. När jag fikat färdigt så ringde Hasse och frågade om jag orkade med ett besök.

 

Ja det vore kul sa jag, så han kom på fem minuter och vi fikade och pratade om allt möjligt, hade ju inte varit hemma sen den 19 nov. visserligen hälsade han på mig en stund på boendet. Gick visst två timmar lite snabbt.

 

Anki kom precis efter han gått, då blev det pannkakor till mat och kvällens övningar blev TV-n med lite skidtitt och lite annat.

Gick och la mig vid halv elva och somnade ganska snabbt efter en trevlig dag, men blev lite trött framåt kvällen.

 

Tack och hej för denna gången, kram på er.


130206-130208

Onsdag den 6/2

Vilken morgon, dödstrött och helt slut i kroppen efter gårdagens resa, 9 timmar utan någon sovstund tar kraften ur en gammal klen gubbe ska ni veta.

 

Hemtjänstens frukostfixare kom vid halv nio och plockade fram, men hon fick ställa in det vid sängen för det kändes omöjligt att komma upp ur sängen just nu. Pillade i mig yoggi och macka samt inhallerade på en timme ungefär, sen kröp vi ihop i fosterställning och somnade direkt.

Väcktes av att det var någon som ropade hej i hallen, hemtjänsten redan tyckte jag, men hade ju sovit ända till ett, hon fixade med lite mat som intogs ifrån sängplatsen även den.

 

Var uppe och gjorde ett uppesittarförsök men det blev inte långt, för tillbaka till sängen för ytterligare vila samtidigt som jag lekte lite med datorn. Höll mig vaken tills de kom igen och fixade kaffe med ostkaka, grädde och sylt. När det var uppätet så blev det ett sovpass till i 2 timmar.

 

Låg fortfarande under täcket utan att vara påklädd vid femtiden när Anki kom hem, jag förklarade läget och att det var trötthet och inte passivtet på grund av gårdagens besked.

Hade däremot funderat ganska mycket på det under dagen.

 

Kom på mig själv, att nu fick vi lägga i en andra växel och kämpa sig till ett läge där man kanske kan göra en hel del åt sin livskvalitet utan en operation som med de dåliga förutsättningarna mycket väl kunde göra mig ännu sämre eller rent av inte klara den.

 

 Vilket jag med lite eftertanke har konstaterat att jag tror inte jag orkat med den tuffa operationen och rehabliteringen utan troligen blivit i sämre skick, så nu kör vi på i andra körfältet med att äta upp sig och träna ännu mer för att kanske kunna vara med en tid till, och få  ut något meningsfullt av den tiden som är kvar.

 

Hoppas bara att min familj och mina vänner klarar av att stå ut med mig i detta skick. Ni ska veta att ni betyder allt för mig och min livslust, jag älskar er. Ni får gärna höra av er och komma in på en fika och lite prat.

 

Kvällen avslutades i alla fall i fåtöljen framför TV-n och till och med ett litet träningspass. Tack för alla kämpa på kommentarer.

Trots ligg hela dagen så var jag trött och kröp ner i sängen vid 22-tiden.

 

Torsdag den 7/2

Idag var jag uppe när de kom för att servera frukost, mådde mycket bättre, kändes att man vilat ifatt en hel dag. Sjuksköterskan kom också vid nio idag för att visa hemtjänstfolket hur mina inhallationapparater fungerade och vad som skulle rengöras.

 

Förmiddagen blev lite bloggskriveri nu när orken var med mig en stund, och sen blev det lunch ganska fort kändes det som.

 

Eftermiddagsvila och bara slappa, för lite trötthet fanns det nog kvar kändes det som.

Fika och sen blev det uppetid resten av dagen, för det fanns ju skidskytte att kolla på vid 17.00 och innan det lite dataspelande och träning.

 

Anki kom vid halv sex efter att ha varit på turne på Citygross för att fixa påfyllning av kylskåpet.

Blev en bra kväll efter att vi ätit kvällsmat, så sängen fick ingen påhälsning förrän vid 23.00.

En halvbra dag.

 

Fredag den 8/2

Halvtrög morgon men envisheten segrade, så det blev uppstigning och frukost i köket.

Piggnade till riktigt bra framåt förmiddagen, så nu fanns chansen för att få uppleva en bra dag.

 

Idag skulle Anna och Maja komma och ligga över här, Linda skulle också komma för killarna hade åkt till Värmland för att titta på Swedish Rally.

 

Vilade en timme efter lunch, sen kom Linda och eter en stund till dök Anna och Maja upp.

Hemtjänsten kom ju också och skulle göra kaffe till mig, så nu var det fullt hus. När de gått igen blev det lite mys med Maja.

 

Anna skulle ut och äta med några kompisar, och Linda och Maja åkte till Gemla och kollade innebandy. Blev bara Anki och jag samt två hundar och två katter hemma.

 

Efter en bra dag och kväll kom jag i säng vid halv tolv, somnade väldigt snabbt.

Veckan man aldrig glömmer går nu över till helg. Kommer mera, kram


130205

Tisdag den 5/2

 Upp med tuppen vid klockan sju, för vid nio skulle lättvårdsambulansen hämta mig och Anki för resa till Lund och besked angående uppsättning på väntelistan för ny operation.

 

Så ringer de från ambulansservice vid åtta och frågar om de ska hämta mig i hemmet, vilket verkade lustigt enligt dem, men då kommer den vid tio svarade hon, men den är ju beställd till nio sa jag, men det hade ingen betydelse tyckte hon. För att man kanske behövde äta lite innan besöken som började vid 12.30 tog de ingen hänsyn till.

 

Strax före tio kom den och sen när han kopplat över lite syrgas och jag satt mig på båren och vi kom på plats i bilen så bar det av.

Ganska moddigt på vägarna men han stod på bra, så vi var framme kvart över tolv, så någon mat blev det inte före träffen med sjukgymnasten för spirometritest. Direkt efter det till läkaren.

 

Vi satte oss och hon började fråga hur jag mådde och lite andra värden som hon fått in efter sista provtagningen som de tog igår.

Efter en stund var jag tvungen att fråga, blir det någon operation eller ej.

 

När hon då kom med svaret att utredningen hade tagit beslut om att det var för stora risker att göra en så stor operation, sammantaget fanns det lite för mycket små problem med olika organ och min vikt, muskelmassa, bakterierna som blivit resistenta skulle efter en tid ta sig till de nya lungorna, och förstöra även dem. Samtidigt fanns ju maligt melanom med risk att kunna ta fart.

 

Jag blev helt uppgiven och rasade nästan ihop mentalt, och tårarna kom stora som krokodiltårar, och tankarna cirklade bara om hur gör man nu för att slippa leva på dessa premisser resten av min tid, blev många tankar på att ta många av vissa tabletter samtidigt snurrade i huvudet, samtidigt som man ändå var lite förberedd på detta besked.

 

Efter en timmes samtal så var det dags att åka hemåt igen, inpackad i ambulansen så drog vi mot Växjö. Där blev det ingen vilotid för allt snurrade i huvudet, och tårarna kom lite till och från.

Som tur var fixade Anki alla SMS och telefonsamtal som kom och samtidigt försöka nå barnen så de fick reda på det innan nån klant har skrivit på facebook så hela världen får reda på det.

 

När vi kom hem var man helt slut i alla ändar, så det blev lite vila innan Anki fixat till en jättegod köttfärspaj till kvällsmat.

Anna, Tobbe och Maja samt Linda och Erik var hemma en stund, och Peter hörde av sig via telefon.

Kopplade bort lite av tankarna framför TV-n innan det blev till att krypa ner under täcket och försöka sova.


10202-130204

Lördag den 2/2

En tung och orkeslös morgon, fanns ingen ork och kraft fick be Anki komma in med lite frukost till sängen för att se om det gick att få igång gubben.

Trött hela förmiddagen, så det blev sängvistelse med sov fram till halv tolv innan jag tvingade mig upp och få på kläderna.

 

Anki fixade lunch vid ett-tiden och sen började man rätta till sig lite, höll mig från sängen ett par timmar.

Vilade en stund innan kvällsmat, sen var kvällen ganska godkänd, blev en trevlig information från Linda, Vöikers hade vunnit DM-finalen och Linda tillhörde matchens bästa spelare.

Däremot fick Anna och bowlinglaget Team Växjö dubbelstryk borta, kom igen tjejer.

 

Somnade i ganska god kondition vid 23.00. Ingen bra dag totalt sett.

 

 

Söndag den 3/2

Mycket bättre morgon än igår, kom upp och åt frukost, fick på mig kläder och redo vid tio.

Dagen rullade på utan några större jordbävningar, vilade lite och satt uppe och kollade lite skidor under dagen.

 

Anki servade mig med det mesta, som vanligt, så jag ansträngde mig inte så mycket, vilket innebär förhoppningsvis att man ska spara energi och öka i vikt.

 

Blev efter en ganska ok dag, kvällsfika med våfflor, sylt och grädde, allt för vikten.

Blev sen till att smyga sig ner under täcket  vid 22.30 tiden. Imorgon kommer hemtjänsten och fixar frukosten till mig.

 

 

Måndag den 4/2

Dag drog det igång redan vid 08,00 med uppstigning vid halv nio för att äta, kom inte så långt för vid nio kom det 2 sjuksköterskor som skulle ta prover och byta grimman till syrgasen, samt filter på koncentratorn, maskinen som tillverkar syrgas.

 

Gick väl så där, förutom att den ena sköterskan var som en tornado och ryckte och drog i allt, blev ganska uppstressad av detta, men efter lite tillsägelser att hon skulle lugna sig en kvart ungefär så blev hon lite bättre.

 

När de sen lämnade mig så blev det till att lägga sig på sängen och försöka komma tillbaka till verkligheten igen, somnade till en timme, så nu var det snart dags för lunch.

 

Vid ett kom det en dam och skulle fixa lite lunch, hon var troligen släkt med morgonens yrväder för detta var en liknande tornado. Skulle koka lite makaroner och värma köttfärssåsen som fanns i kylen.

Lite problem med knapparna på spisen, men man kan inte kunna allt när man kommer till ett nytt ställe.

 

Ska ju visserligen gå upp i vikt, men den portion som hon fixade hade sprängt både min mage och säkert en persons till, men blev ju mat till imorgon också.

 

På eftermiddagen kom syster Mita och hälsade på och fikade en stund, så idag fick hemtjänsten ledigt på eftermiddagen.

När klockan närmade sig fyra började mina ögon att trilla ihop, så Mita tyckte att jag skulle gå och vila en stund, för nu skulle hon åka, tack för titten.

 

Kvällsmat och sen TV en stund, försöka komma i säng i tid för imorgon ska Anki och jag vara i Lund kl. 12.30 för besked om vad utredningen kommit fram till gällande väntelista och operation.


130130-130201

Onsdag den 30/1

Hemdags idag. Var väl inte den bästa morgonen, andningen  lite uppskruvad redan, åt frukost och slappade en stund, kändes mycket bättre sen.

 

Skulle få hjälp med att duscha nu vid halv elva, så man var ren när man skulle hem, gick riktigt bra att, andningen fungerade lugnt under tiden, en duktig sköterska som hjälpte mig. På med kläder och sen var det dags för middag.

 

La mig på sängen en stund innan Linda och Anki skulle komma och hämta mig, sköterskan hjälpte mig att packa ner en del av mina saker, och sen kom de andra och hjälpte till också, hade ju ett helt möblemang som skulle hem.

 

Under tiden de bar ut grejor så satt jag i sängen, och nu började andningen att trigga upp riktigt, försökte varva ner men det var fortfarande riktigt jobbigt. Gjorde ju inte saken bättre att man blev tvungen att ta sig in till toan också innan vi kunde åka.

 

Satte mig i rullstolen och kämpade med andningen hela tiden, till slut körde vi mot utgången och efter att sagt hej till personalen blev det kaos med andningen, blev sittande innanför ytterdörren oh bara flåsade, men när de kopplat på syrgasen istället för den mobila koncentratorn så lugnade det sig sakta men säkert.

 

Efter ytterligare någon minut så satte jag mig i bilen och då vaar det ganska lugnt med andningen, blev bättre och bättre ju längre tiden gick.

 

När Linda stannade utanför tomten hemma så tog jag sats, skärpning och andas lugnt och gå stilla, tog det lugnt och kom fram till trappan som jag tog mig upp för direkt och in i hallen, där blev det sen att hänga på trappräcket en bra stund innan man fick av sig jacka och skor.

 

Gick sen in och satte mig i vardagsrummet och fick en härlig känsla av att vara hemma, satt bara och njöt och slappnade av, för nu var det jobbiga över. Linda var kvar en stund och Anki började plocka upp alla mina prylar, tack mina älskade.

 

Kvällen försvann ganska snabbt framför TV-n men känslan var bra, och när kockan blev strax efter tio så kändes det som sängen lockade, kröp ner i en nybäddad säng, så kom Anki också och la sig, jag låg bara och tittade på henne en lång stund, kändes härligt efter nio veckor i sjukhusmiljö.sen blev det god natt och jag somnade snabbt.

 

 

Torsdag den 31/1

Vaknade av att telefonen ringde vid åtta, det var från hemtjänsten som sa att de kom vid halv nio. Så jag tog mig upp till toan och fixade de vanliga morgonsysslorna, gick sen tillbaka till sängen.

 

Vid halv nio ringde det på dörren och in kom en tjej som skulle hjälpa mig med frukost och mediciner samt bädda sängen och vara sällskap en stund, sjuksköterskan kom också för de ville lära sig hur min inhallation och syrgas fungerade.

 

Var tungt i huvudet idag, fick bli 2 alvedon som start innan frukosten var framdukad, gick ut i köket för att börja äta, satt på stolen och började helt plötsligt må riktigt illa.

Hade tagit lite för lång tid, så blodsockret hade nog rasat, fick i mig lite mjölk och några skedar yoggi. Efter nån minut kändes det ok igen och kunde äta vidare, vid tio gick min hjälp så då blev det till att inhallera och sen vila en stund

 

Nästa gång de skulle komma var vid ett för att värma lunchen åt mig och servera den. När jag ätit klart så var klockan halv två och blev ytterligare en vilostund, var sliten idag efter hemfärden igår

Sen kom det en ny tjej vid tre-tiden och fixade kaffe. Sen blir det inte mer från hemtjänsten idag.

 

Anki kom hem vid sex och då gjorde hon middag till oss, för att sen ta lite kvällsfika vid halv nio. Kände mig trött så vid tio började jag nattförberedelserna som tar ungefär tre kvart innan man är på plats under täcket.

 

Annars har andningen skött sig hyggligt idag, men har ju visserligen varit mest i viloläge.

Klart godkänt för hemtjänsten.

 

 

Fredag den 1/2

Ny månad, snart vår.

Vaknade även idag vid åtta och steg upp för att sen lägga sig en stund igen. Mina passuppare kommer ju inte förrän halv nio och sen ska de ställa fram frukosten så man kan morna sig en stund.

 

I övrigt var denna dag liknande gårdagen, fast med mindre trötthet och mer uppetid. Linda kom vid tre och hälsade på och undrade hur det kändes att vara hemma. Sen kom Anki vid halv fem och kastade sig på fredagsstädningen, det blir kanonfint som vanligt när hon varit framme.

 

Kommer att bli lite mat ikväll och lite gladiatorer tror jag, sen får vi se när sängen ropar.

 

Tack för dessa dagar och ha en trevlig helg för det har ja tänkt att ha, kram

 


RSS 2.0