130414-130419

Söndag den 14/4

Har sovit inatt med hjälp av 2 alvedon och en värktablett av den grövre sorten, smärtan är annars ganska tuff när man kommer i vissa lägen.

Däremot mår allt annat på mig relativt bra just nu, fötter, ben, och magen, samt andning, huvud och kisseri.

 

Morgontröttheten  infann sig ju som vanligt, men går ju över framåt tolvtiden när man fikat i sig lite kaffe. I övrigt en lugn dag som vanligt om man inte tänker på att stressa upp sig vid vissa tillfällen.

 

Anki hade stortvätt av bilen in och utvändigt, gjorde sen middag till oss vid fyra-tiden.

 

Slapparkväll med Mästarnas Mästare på TV och lite nyheter innan sängen blev intagen vid halv elva för att därifrån se färdigt deckaren med Eva Rööse.

 

 

Måndag den 15/4

Denna måndagsmorgon innehöll en hel del, smärtan i bröstet har inte blivit bättre och sen har det tillkommit en ganska otrevlig huvudvärk, tror jag sover för hårt på de där värktabletterna och då blir det spänningshuvudvärk istället.

 

Går om man bara envist ser till att komma uppp och morgontvätta sig, klä på sig och sätta sig vid frukostbordet på ren vilja.

Äta upp sin yoggi och macka, kaffe och piller samt lite tidningskollande och prat med frukostvärdinnan fram till 10.00 då hon går.

 

Blir sen inhallation och just idag lite vila på sängen efteråt, Då man sen vaknar till efter en timme ungefär så har värken både här och där släppt för stunden.

 

Lunch och eftermiddagskaffe lite datalekande så har eftermiddagen passerat för denna dag,

Inhallera och slappa tills Anki kommer hem, vi äter lite kvällsmat innan hon ska sticka på möte ikväll.

 

Genom att med TV-n och datan hålla sysselsättningen vid liv så gick tiden tills det blir dags för sängen.

 

Tisdagen den 16/4

Ännu en tung morgon, Provtagning för Lunds räkning idag. Låg kvar i sängen tills sköterskan varit här och tagit proverna, gick bra på andra sticket med ett efterlämnat blåmärke som minne.

 

Smög mig sen sakta upp för att inta frukosten och medicinerna. Kände mig faktiskt ganska bra nu på förmiddagen, inte så ont i bröstet längre, och ingen huvudvärk så det blev tll att stanna uppe och dona lite, höll på en stund med dvd-inspelaren som inte vill riktigt som jag.

 

Kom sen framåt 13.00 en ny sak och värmde lite mat till mig, Chili Con Carne och lite bröd till detta, smaskens och lättuggat, chokladpudding till efterrätt, dagens invägning blev + igen nu uppe i 57 kg.

 

Eftermiddagsfikat blev tillsammans med Hasse denna eftermiddag, han kom med färska fina muffins med jättegod blåbärskräm på. Pratade en del bowllng, och lite annat också. Precis när han gått så kom Anki hem, men fick inte i mig så mycket kvällsmat efter tre muffins för en timme sen.

 

Kvällen funkade bra och data, Iphone och TV tillsammans med Anki fördrevs tiden, sängdags som vanligt vid halv elva tiden.

 

Onsdag den 17/4

Idag var det ingen sol utanför fönstret när man öppnade de ljusblå, men var ju kul att de öppnades i alla fall.

 

Bröstvärken kändes inte så farlig  heller, men tog tabletterna för säkerhets skull innan jag tog mig upp och gjorde mig lite anständig.

 

Väl uppe så mådde jag helt ok denna förmiddag, men blev som vanligt inget konstruktivt uträttat mer än några förspillda liv på mina dataspel och kolla på Facebook.

Lunchserveringen öppnade vid 13.00, avslutades vid 13.30  för att sen fortsätta med en middagsvila på en och en halv timme, lagom till eftermiddagskaffet.

 

Ute bjöds det på regn så det var en riktig slöardag inne i stugvärmen. Kvällen rullade på utan några överraskningar (alltså inga kinderägg idag). Läggdags som vanligt.

 

Torsdag den 18/4

Isen på helgahavet och i poolen har smält bort, nu är det vår på gång, härligt mys under täcket fram tills min värdinna dyker upp, då får man masa sig upp och äta.

 

Känns återigen värre i bröstet idag, har nog legat lite dumt kanske, men blir bättre när man andats upp sig. De ringde från lungmottagningen och undrade hur jag mådde nu för tiden, de hade ju inte hört av mig på flera veckor, och det är ju som det skall vara, men roligt att de inte glömt bort mig.

 

Har också mailat ner till Lund om att få se protokoll och journaldelen som de grundar sitt nej till operation på, tycker att jag känner mig mer kraftfull nu när vikten ökat och träningen pågår för fullt, så jag bad att de skulle svara på en del frågor och om inte det fanns någon möjlighet att göra en ny utredning kanske.

 

Har känt mig hyggligt bra över en ganska lång tid nu, vilket är härligt, känns bra i tankarna för då klarar man allt tror man, men sen kommer andfåddheten om man går tio meter, men klarar att hålla mig uppe och sitta och prata ett par timmar utan problem numera.

 

Fredag den 19/4

Huvudvärk vid 06.00, in med tabletter, pinka en skvätt och sen tillbaka till sängen. Somnade om igen och sov till 08.00, fortfarande lite värk kvar men ändå så pigg så jag ville stiga upp och tvätta av mig. Det brukar vara det bästa för att komma igång, vilade sen en stund till innan min hjälpreda kom vid halv nio.

 

Gällde ju att vara klar i god tid idag för det ska komma en rådgivare från Folksam och berätta hur det ligger till med mina pensionsförsäkringar hos dom. Måste ju se om man ska börja ta ut lite redan nu eller man ska spara och låta de efterlevande bli rika istället.

Lär väl utan eller med operation inte vara kvar tills 65 år, så det gäller ju och räkna lite ekonomiskt över eländet. Har ju troligen ingen nytta av pengar ovan där. Tekniken går ju framåt så man vet inte om de har plastkort där också.

 

Varit lite trött sen hela eftermiddagen, och vilat i omgångar, men nu vid halv sex-tiden börjar man piggna till, har haft sällskap av Lowa hela dagen idag. Blir nog lite Let´s Dance ikväll.

 

 

Nu har vi skvallrat färdigt för denna gången, kommer mer, Kramizar på Er.


Kommentarer
Skrivit av: Mota

Låter inget vidare att du just nu har det extra jobbigt men det är bra att du utmanar en ny utredningsperiod. Precis som du säger går alla utvecklingar framåt. Men var är det för negativa tankar angående pensionen. Ingen kan sia om vilka som når den åldern, och det är väl tur det. Livet kan förändras vilken sekund som helst . Kram och ha det så bra! Kram kram

2013-04-19 @ 19:34:51

Skicka ditt meddelande här:

Ditt namn:
Spara info?

Din E-postadress: (publiceras ej)

Din bloggadress:

Meddelande:

Trackback
RSS 2.0