Måndagen den 24/1-2011

Nu kör vi vidare till nästa hållplats.

Dagen har varit lite småseg, ska försöka förklara en dag i detta tillstånd utan att tråka ut Er för mycket.

Första öppningen av de ljusblå sker vid 6-tiden för att det är ett ökat tryck i blåsan, ut på toa och tömma (sköönt) säga godmorgon till hustrun som snart sticker till jobbet, sen tillbaka till sängen där det blir halvsittande läge för att lugna ner andningen några minuter innan man kan lägga huvudet på kudden, vilar, somnar till ibland för att sen vakna till vid lite i åtta när Linda åker till skolan. Upp och ut i köket, stå och hänga lite på bänken för att andningen ska lugna sig, (långt från sängen till köket ca 7-8 met). Inta lite energidrycker av olika slag, 2 alvedon och lite vatten, till sovrummet igen, pusta någon minut för att sedan påbörja morgoninhallation med luftrörsvidgande preparat som tar ca. 20 min, tittar på tv under tiden.

Därefter kommer dagens bästa stund, när man ligger där och känner att man kan andas utan att anstränga sig, tankarna surrar på allt kul och trevligt som man skulle vilja göra utan att varje sekund behöva tänka på att andas. Efter en halvtimme stiger man upp tvättar och klär på sig, efter den fysiska ansträngningen inser man att det bara var i tankarna man kunde andas lugnt, pusta och flåsa en stund, plocka i sig sina nödvändiga piller. Dags att bädda sängen och vädra ut nattfisarna, går bra men kräver två till tre pauser innan det är klart, sen frukost.

Förmiddagen och fram till ett-tiden blir det att försöka fördriva tiden med datorn eller någon annan trevlig sysselsättning i hemmet som man klarar av, och komma ihåg att klämma en näringsdryck. Försöka att motivera sig med att fixa lite lunch och äta. Om vädret och sinnena överensstämmer kan det bli lite utomhusvistelse en stund, göra lite enkla gympaövningar, inhallera igen och sedan vila i en timme.

Klockan har smitit iväg för långt framåt, försöka fixa lite middag, snart kommer Linda och Anki, har det varit en ok dag så klarar jag detta, annars blir det bara pust och flås och irritation, då brukar jag beordras därifrån medan de får fixa maten också, precis som det inte räcker med allt annat de gör, jobba heltid eller skola, så ska alla dagliga sysslor skötas. (Ni är underbara).

Proceduren med att lugna ned andningen, från pust och flås är alltså ett par minuter mellan varje förflyttning.

Kvällsinhallation, mediciner, och Tv-tittande på kvällen, sen har denna dag förflutit, kommer en ny imorgon om man får leva och ha hälsan som det brukar heta.                        Nästa hållplats kommer. 

Tack för idag och sköt om Er, hörs snart. Stig





Kommentarer
Skrivit av: Gerth

Hej, Bra ide att starta en blogg. Bra tidsfördriv vid datorn och vi känner oss lite närmare när vi kan "läsa dina tankar"

Vi hörs..

2011-01-26 @ 18:51:20

Skicka ditt meddelande här:

Ditt namn:
Spara info?

Din E-postadress: (publiceras ej)

Din bloggadress:

Meddelande:

Trackback
RSS 2.0