Vecka 11:s berättelse

Denna veckan börjar som alla andra med en måndag, och vi får se vad den har att bjuda på.

Första dagen denna vecka var inte speciellt händelserik, utan de vanliga sysslorna gled igenom, kvällen blev i fåtöljen med dator och TV:n på, lite kaffeintagande och samspråk med Linda, Anki och Erik.

Tisdagen började med att säga hejdå till Anki, för hon skulle på konferens till Särö utanför Göteborg i 2 dagar.
Linda hade som vanligt på tisdagarna sovmorgon, Efter dusch med pust och flås, så fick man på sig lite kläder och skulle sätta sig och äta frukost, men då kom Hasse och gjorde mig sällskap, så det blev till att sätta på kaffet för en stunds fika och grabbsnack.

När klockan trillat över kanten till em. så blev det lite vila och sedan lunch och inhallation. Klockan halv 2 kom den silveraktiga limosinen från serviceresor och plockade upp mig för att sticka till gympan.

Väl framme blev det lite motionscykel, 2 x 4 min på lägsta motståndet, är vad man klarar om man pausar emellan och pustar ut en bra stund efter, sen blir det lite olika styrketräningsövningar tills det efter en timme är dags att bli hemkörd igen. 2 hundar som blev jätteglada när man öppnade dörren, blev en stunds vila för att sedan fixa lite mat till mig och Linda. Kvällens timmar försvann och john blund infann sig.

Idag onsdag var det vilodag, och mental förberedelse inför resa till Stockholm imorgon.

Torsdag morgon började för mig vid 06.30 med alvedon och inhallationstime, därefter en morgontvätt och andhämtning i ett par min. sen på med kläderna och ta en ny paus, är riktigt trögt vid denna tiden.
Näringsdryck intages och mediciner och inhallator packas ner tillsammans med tidningar och frukt, denna gång hade vi bestämt att åka bil direkt till Alvesta för att slippa ett byte, vilket sparar minst ett pass av superandning, det var Anna som skulle vara min pilot på denna resan som avgick från Alvesta 08.34.

Väl på plats på tåget som kom enligt tidtabellen, konstigt va? så blev det lite försök till vila, men lyckades inte så bra, blev iallafall dags för förmiddagsfika, kaffe och fralla vid 10. tiden.
Löste lite sudoko och läste lite skvaller för att vid 11.40 ankomma Stockholms central, denna gång stannade tåget så långt bort som möjligt från utgången, men vi hade ju den handdrivna fyrhjulingen med Anna vid rodret så det gick bra, lite hissåkande hit och dit och lite felnavigation men kom upp till rätt ställe till slut.

Ut till taxin för att åka bort till sjukhuset som ligger bara någon kilometer från stationen, nu var vi hungriga, så det blev till att besöka en pizzeria som ligger precis bredvid, där har de dom tunnaste och största pizzor jag sett, är nog 60 cm i diameter, men väldigt goda.

Dags att rulla ner till sjukhuset, gott om tid, så det blev en kopp kaffe innan jag anmälde mig i kassan, sen blir det att åka upp en våning och följa vita linjen, känns som man är på dagis, men praktiskt.
En stunds väntan i väntrummet innan det var dags för synkontroll och bedövningsdroppar i ögat, åter till väntrummet, efter en kvart ungefär så kom läkaren och ropade upp mig, var en ny läkare denna gången, när vi kom in i undersökningsrummet fanns det en till, läkare alltså.

Först tittade en i ögat, och det verkade ok, sen var det dags för 2:an att kolla, tyckte väl också att det var ok, bara det att deras datasystem hade lagt av så de kunde inte jämföra med tidigare bilder, efter hela 10 min. undersökning tyckte de att vi skulle ta lite nya bilder bara för att de skulle kunna jämföra senare.
Kändes ganska meningslöst att 2 personer åker tåg i 8 tim för en undersökning på 15 min, man tycker att de kunde fixa en sån undersökning i Växjö.

Taxi tillbaka till stationen för att hoppa på tåget mot Alvesta kl 15:06 och 3,5 timmars resa. Som vanligt var det lite omtalade signalfel så tåget fick köra sakta ibland och vänta in mötande tåg lite här och där. När vi sedan stannade till i Nässjö, så kommer kompisen Yvonne in i samma kupé som vi satt och det är ju ganska komiskt, går ett tåg i timmen och har 5-6 vagnar, träffade precis där vi satt, ganska kul.

När vi sedan kom till Alvesta så mötte vi vintern som kommit tillbaka, 5-6 cm snö låg det på marken, så det blev en stillsam biltur hem. Måste också berätta att denna resa hade funkat väldigt bra andningsmässigt. No Panic.

Så kom det en fredag och tittade till oss, idag var man som vanligt ganska sliten efter gårdagens turné, men jag mådde ändå riktigt bra, för det kändes som det hänt något med blåset som helt plötsligt hoppat upp till betydligt bättre procent, men det konstiga är att andfåddheten är sig lik, så fort man använder musklerna så tar det stopp en stund.

Fredagskvällen med Linda, Erik, Anki, katten Pepsi och Annas hundar, Lowa och Milwa. Fixade lite Tacos till kvällsmat och lät det rinna ner en öl också, det jobbiga denna kväll var att värken i min vänsterarm ville inte ge med sig, men en trevlig fredagskväll med lite dans och så. (på TV alltså).

Idag lördag blir det gnällarens dag, hade haft huvudvärk som inte ville släppa nästan hela natten, och en bra bit in på förmiddagen, Migräntabletter,Alvedon och kudden över huvudet så gav det med sig till slut. Värkande arm samtidigt gjorde ju inte humöret bättre, men fram på eftermiddagen hade krämporna försvunnit för denna gång.

Kommunen underhöll ju oss med att gräva ett stort hål utanför garageuppfarten, för det hade blivit en ofrivillig fontän ute på gatan, bubblade upp vatten genom asfalten, ett vattenrör hade gått sönder. Så inget vatten under eftermiddagen.

Vi fick också storbesök från Diö, Linda skulle nämligen vara barnvakt åt lille Måns som skulle vara här till söndag, så det blev en mysig eftermiddag.
På kvällen skulle det vara rallyåkarfest i Tegnaby, så alla utom jag försvann vid 18.tiden för att äta och roa sig lite grann, det behöver dom verkligen göra ibland.

Söndagen var en hyfsad dag för mig, och en mysig dag med Måns som livade upp stämningen hos oss gamla, så det bara rann på denna dag utan konstigheter, fortfarande bra blåsvärde, så nu är jag nog frisk snart.

Slut för denna gången, hoppas det snart blir en ny gång,

Ha det jättebra och krama varandra, lev och njut så länge ni kan. vi hörs Stig






Kommentarer
Skrivit av: eva Jonasson

Hej Stig

Intressant att läsa om dina utflykter i ditt vardagsliv

Ha en bra dag, och många kramar.

2011-03-26 @ 15:04:41
Skrivit av: eva Jonasson

Hej Stig

Intressant att läsa om dina utflykter i ditt vardagsliv

Ha en bra dag, och många kramar.

2011-03-26 @ 15:05:23

Skicka ditt meddelande här:

Ditt namn:
Spara info?

Din E-postadress: (publiceras ej)

Din bloggadress:

Meddelande:

Trackback
RSS 2.0