120116-17

Måndag den 16/1
Ny dag och morgon, blev väckt vid 07-tiden för kontroller som vanligt, då började han där inne att skyffla upp sitt skit, hostade och spottade så man var helt slut.
När man sen lyckats komma ner i varv så tryckte det på i blåsan, då var den som vanligt embarkerad av familjeboendet i rummet bredvid, tror de bott tre till fem personer i ett enkelrum.

Då kom sköterskan och skulle ta prover på mig, när hon såg mig och fick reda på att det var riktigt nödigt for hon iväg och kom tillbaka med en kisseflaska, räddad, ohhhh såååå sköööönt. Lugnade ner oss och hon tog sina prover.

Så tror jag det hände något på avd. för det tog över en timme efter normal frukosttid innan den kom, fick den vid 09.15 och då ville min mage inte äta, utan bara må illa. Blev lite yoggi efter en stund så man fick i sig något.
Fick besked om att jag fått ny tid vid 14.00 idag på ögon, för kontroll av tumören, om något ändrat sig.

Blev sen som vanligt med logistiken på sjukhus, kom in med antibiotikadroppet 13.40 som skulle ta 20 min. alltså klart vid samma tid som jag ska vara på ögonmottagning, blev lite onödigt stirrigt, men det gick bra även om vi var tio min. sena. Kontrollen gick bra, inga förändringar, skönt.

När jag kom tillbaka vid 15-tiden så satt Linda och väntade, jättekul att se henne, var ju jättelänge sedan, tyckte jag. Vi pratade i över en timme om allt, sen skulle hon åka och jobba.
Senare kom Anki, härligt det också, hade lite reskläder med sig, för imorgon vid 10.00 går resan till Lund.
Blev sen tidig kväll, för att försöka sova.

Tisdag den 17/1
Tidig uppstigning, provtagning, kontroller och frukost först idag, kändes sådär med andningen men inte så geggigt i halsen.
Klä på sig, och packa ner sakerna, fick ner dem men det var tufft och blev många pauser, flåsigt nu. Skulle få en dos med antibiotika, och bort med nålen innan jag skulle hämtas av Serviceresor här uppe på avdelningen.

Vid 10.00 kom de och hämtade mig, resan gick jättebra och en trevlig chaufför hjälpte ju till, slumrade till lite då och då, så det gick ganska fort till Lund.
När vi sen kom upp tillLungspecialisterna avd.1, fick jag en säng i ett fyrbäddsrum.

Andningen skötte sig hyfsat, fick en hög med handdukar och kläder tillsammans med specialskrubbmedel.
Skulle duscha både på kvällen och morgonen fick jag besked om, känns väl lätt som en plätt för vissa, men som ni vet har jag lite problem med att få luften att räcka i dom lägena.

Nu kom narkosläkaren in och berättade om morgondagen, jag skulle till op som nr 1 vid 08.45 imorgon.
Efter att hon var klar så kom sköterskan, ville ta prover, sätta ny nål, ge antibiotika och så skulle jag inhallera.
Fick sen in kvällsmaten, men det var inte lätt att äta något, för nu hade de grejat så andningen var uppe på toppvarv, satt bara och panikandades i 5-10 min innan det släppte, och här är de vana vid det antagligen för ingen brydde sig.

Försökte att lugna mig ytterligare några snäpp, men det ville sig inte, fick be sköterskan om hjälp med duschandet för jag vågade inte och orkade inte själv, tog ändå en halvtimme för jag fick sitta och lugna mig med jämna mellanrum.

Äntligen klar, och på med nattskjortan sen ner i sängen, helt slut. Låg ner på sängen och tänkte på min älskade familj och mina vänner, då blev det lugnare i andningen, tillsammans med att nu skulle det inte hända mer ikväll.
Fick in lite fika, och antibiotikadosen, för från 24.00 var det fasta som gällde.

Somnade vid 23-tiden, när sista läslampan släcktes tror jag, sen var det en massa nya ljud, så blev nog inte bästa sömnen, men ska ju sova imorgon.

Nu har jag orkat berätta lite, kommer mer, ska försöka komma ifatt snarast. Kram för denna gång/////

Kommentarer

Skicka ditt meddelande här:

Ditt namn:
Spara info?

Din E-postadress: (publiceras ej)

Din bloggadress:

Meddelande:

Trackback
RSS 2.0