131202-1312

 

Torsdag den 28/11

Doktorn gick ronden, crp hade inte ändrat sig så de tog nya prover till torsdag.

Blev frukost och inhalation med en burk piller som efterrätt, får också i mig min morfin dos så nu blir det morgontvätt.

 

Vilade mig under förmiddagen för att få lunch i magen, vid tolvtiden.

Låg sen och läste lite biltidningar fram till kafferasten, mådde bra, ganska seg i huvudet och ögonen. Så jag fick en morfin till för att kunna slappna av med andningen och oron.

 

Kände mig mycket piggare framåt kvällen när alla lämnat rummet, kollade in Tv-n och datorn, skidorna eller Candy Crussie.

 

 

 

Fredag den 29/11

Vaknade efter en delvis orolig natt med nattkiss och lite svårt att somna om, fick in min medicin och inhalation för att få igång lungor och övriga komponenter, med frukost och dylikt.

 

Låg och degade en timme innan det började röra sig i rummet, när detta var klart så började sköterskorna få ordning på mig och min slitna kropp, sen vilade man upp sig det bästa man kunde.

Blev bara slappa och titta på skidor hela eftermiddagen. Svenskorna var ju duktiga.

 

Pratade lite med Linda i telefon när hon var på väg hem från jobbet.

Det blåste ju ganska bra på vägarna så skåpbilarna var lite vingliga. Kvällen började med kvällsmat och sen mådde man ganska gott när man satt i sängen och slölyssnade på nyheterna.

 

Med hjälp av morfindoser morgon och kväll så fungerar man riktigt bra.

 

 

Lördag den 30/11

Sätter vi igång igen. En tung och seg förmiddag som ska startas upp nu vid halv åtta, mycket att göra men ingen att skicka. Inhalationen på plats, och pillerna på bordet. Så kommer de med frukosten och bara att stoppa in så mycket det går.

 

Efter frukosten började det bli lite vilda västern i magen och slöhet, fick vika ihop sig lite för att slappna av. Under tiden fick cowboysen jaga ihop det onda så vi kunde kasta ut det.

Efter fem minuter var det fixat så man började rätta till sig.

 

Vilade en stund för att slappna av i andningen och ev. huvudvärk. När jag sen vaknade var det dags att besöka toaletten och dess sysslor. Fick en dos med morfin för att kunna slappna av en stund.

 

 

Söndag den 1/12

Idag var det 1:a advent och skyltsöndag  i denna stad.

Jag vaknade inte till min bästa morgon kunde tro det varit fest hela natten, fast det visste jag att det inte varit.

 

Andningen kändes som den fungerade avigt på helt fel ställe och illamåendet gungande lite likt gotlandsfärjan.

 

Efter lunch kom Tobbe, Anna, och Maja in och tittade till hur jag mådde. Då piggnade man till vilket man alltid gör när denna lilla solstråle dyker upp på arenan. När de skulle åka kom Peter upp för att göra mig sällskap en stund medans jag åt upp min gröt och berättade att det varit en bra dag bara man får i sig sin morfin.

 

 

Dags att redovisa för några dagar. Skrivet den 8/12, kram på Er och må gott.

 

Måndag den 2/12

Idag säger de att det är måndag och att vi måste snabba oss så vi är färdiga innan läkaren och skuggan kommer.

Inhalation, piller och frukosten måste ner i turbofart, morgontoa, avtvättning, kändes stressigt men var nog jag som fick känslan via klockan, eftersom hon inte var mer än halv nio.

 

Så kom då läkaren och undrade hur det varit sen sist, (torsdags) kändes väl som en varierande helg med mest bratid men dåliga perioder däremellan.

 

Eftersom morfinet ger en kick uppåt så verkar det kännas som bratiden är klart mer men luras nog en del. Det största problemet är nog att hitta på något engagemang som motiverar mig till att göra lite fysiska övningar. Inte bara välja att sitta i sängen, utan kanske en stol ibland. Mita ringde och pratade en stund.

 

Eftermiddagen kändes bra efter min dos vid halv tre-tiden, vilade på kudden när Anki kom smygande efter att hon slutat på sitt jobb. Blev lite prat om vad som hade hänt under helgen, hon åkte sen hem för att få i sig lite mat.

 

 

 

Tisdag den 3/12

Morgon med syrerik luft för idag verkar man pigg, så det funkar ju framåt med luften.

Inte bara det utan även bra matlust och vätskeintag så nu kör vi.

 

 

Onsdag den 4/12

Väldigt lik gårddagen, bara man får i sig sina doser när det bråkar eller stannar upp för oro och andningstakt så funkar det när det stannar.

 

 

Torsdag den 5/12

Lika gårddagen förutom att läkaren gick rond idag, så vi var ju tvungna att tala sanning, men eftersom vi alltid gör det så är det ju enkelt. Alla värden var ju bra sen i måndags och crp åt rätt håll.

 

 

Fredagen den 6/12

Kändes ypperligt bra när man låg kvar här i sängen under täcket och bara längtade efter kaffe och mackan. Plockade i mig allt som vanligt och avslutade med morfinet. Allting utanför fönstret var ju täckt med snö, vitt och kallt.

 

 

Lördagen den 7/12

Härlig förmiddag, efter snöstormen, alla bilar så väl som människor vi kände hade klarat sig bra.

Jag mådde ju lite extra bra eftersom jag sluppit vara därute över huvud taget.

 

Linda och Erik var uppe på långbesök och pratade bort flera timmar, vi pratade bilar och olika möjligheter till sponsorer inför nästa rallysäsong i SM, med ny motor och växellåda på Hondan tycker jag att Wäxjö skulle få fram en ny Svensk Mästare efter Patric Johansson.

 

Dumt att lämna ifrån sig den titeln till någon annan klubb om nu inte Patric kommer att satsa. Så ni som läser detta och tycker om motorsport kan ju hjälpa till lite här och där. Lägg gärna en kommentar här på bloggen eller [email protected]  

 

Söndagen den 8/12

Uppstigningen idag verkade bli tung av känslorna att döma, tog lite extra sovmorgon med inhalation, och piller, sen frukost och lite slappande framför söndagsmorgon.

Kom in lunch och innan dess hade jag fått elvakaffet så magen får sitt, vikten (53,3)

 

Anki kom upp vid två-tiden och hade struvor med sig som hon bakat, de var goda.

Vi pratade en ganska lång stund, kändes kul och trevligt.

 

När hon gått blev det småvila på kudden en stund, tittade sen på TV och spelade faktiskt bingolotto. Mådde bra hela dagen, en av de bättre dagarna på länge. Somnade lätt framåt kvällen.

 

 

 

Måndagen den 9/12

En mycket bra känsla när man vaknade, låg och njöt med bara näsan över ytan. Skramlade till vid halv åtta när sköterskan kom in, även hon på ett strålande humör, hade nog haft en trevlig helg.

Läkaren drog förbi snabbare än sin egen skugga för att kolla hur jag mådde, jag mådde ju riktigt bra idag så det var bara att säga hej, hejdå, sänkan på 30.

 

Bjöd på frukost och mediciner, inhalerade innan jag fick min morfindos vid 9.00.

Toabestyr och sen blev det sängsittningen med växlande öppna och stängda ögon.

 

Helt plötsligt började det mås lite illa och huvudvärk efter att jag ätit upp lunchen. Så det fick bli till att larma på sköterskan och få lite morfin. Hon kom med en gång och började blanda. Fast nu provade hon en ny sort, får se hur den känns.

 

Den satt fint, kändes som det tömde allt skräp och bara kastade det i soporna. Blev sen till att vila en halvtimme.

Somnade pang bom direkt och sov en halvtimme tre kvart.

 

Då kom Anki precis när jag vaknade, kändes som en ny människa. Sköterskan var också inne så vi pratade om det nya medlet och dess verkan. Bra tryck i det tror jag.

 

Färdigskrivet för tiden fram tills nu, hoppas  jag  puzzlat  rätt,  god natt och kram.

 

 

 

Tisdagen den 10/12

Vaknade riktigt gott utvilad, om det var den goa nattsömnen av eftermiddagsdosen eller om det berodde på sömntabletten.

Det svaret får låta vänta på sig en tid.

 

Njöt mig in i verkligheten, den stund det tog att frukosten kom in och piller med inhalation svaldes.

När detta nått sin plats i min utsökta kropp så var det dags för dagens morfindos att inta position och få mig att slappna av.

 

Satte på mig kläderna och tvättade av mig, innan det blev en stunds datalek, strax lunch. Efter lunch blev den vanliga lunchvilan som måste till för att klara att hålla ögonen öppna under eftermiddagen, vilket inte funkar alltid det heller.     

Ny dos av morfin gör att man kan hålla sig vaken framåt kvällen.

 

 

 

Onsdag den 11/12

Mitt i veckan är här och vi bara far förbi. Jodå.

En morgonstorm drog igenom sängen så jag kröp under täcket igen, i väntan på att den skulle bromsa upp lite.

Inhalation, mediciner och frukost parkerades på mitt nattdukssbord, för att intagas innan morfinen.

 

 

Torsdag den 12/12

Ny morgon att bygga upp dagen på. Får se hur det kan bli. Toabesöken med mera avklarade. Började tjura lite i huvudet och i magen innan frukosten trillade ner i sina små fack. 


Kommentarer

Skicka ditt meddelande här:

Ditt namn:
Spara info?

Din E-postadress: (publiceras ej)

Din bloggadress:

Meddelande:

Trackback
RSS 2.0