130630-130701

Söndag den 30/6

Vaknade av att det var gurgligt i halsen vid halv sju, försökte dricka lite vatten och hostade en stund för att det skulle komma upp.

La ner huvudet på kudden igen och andades på genom näsan för att lugna ner hela systemet, det lyckades no för jag somnade och vaknade igen när sköterskan ville ta lite prover vid kvart i åtta.

 

Inhallation 1, frukost, ögondroppar 1, inhallation 2, pillerna och ögondroppar 2, så var klockan tio när det var klart.

Ta sig ut till toa och morgontvätten, på med landstingets kostym storlek större, sen var man helt slutkörd, bara att lägga sig på sängen som sköterskan bäddat under tiden jag var på toan, och klockan var nu kvart i elva. Det bästa med att sova är att hostan slutar.

 

Vaknade för tredje gången och försökte morna sig, då kommer hosta och slemproduktionen igång med det samma. Fick en fruktansvärd smärta på höger sida, typ krampade ut med sidan så jag ville näsan skrika rakt ut, sköterskan kom med en värktablett, det släppte efter en kvart.

 

Klockan 12.00 kom maten, jättegod köttgryta men oskalade potatis idag också. Åt upp hela portionen och inlagda päron med grädde, samt en glassbägare sen var det fullt så man mådde nästan illa.

 

Dags för en timmes sova innan inhallationen och eftermiddagspillerna och ögondroppe serverades.

Anki kom lagom till kaffet, och då var det givetvis ett himla väsen i halsen med harklingar och slem, men stackaren har ju vant sig vid detta laget. Fikade och pratade lite om gårdagens rally och vad Maja hade hittat på med mormor igår.

 

När Anki hade åkt så helt plötsligt blev det rent i halsen och man blev mycket piggare, hon lämnar nog lite piggelinmedel i luften när hon går. Nu blev det lite träning innan kvällsmaten.

 

Efter maten blev det lite slappatid, innan samma procedurer som på morgonen kör igång, och avslutar sen kvällen med 5 tur och retur i korridoren vid halv tio ungrfär, sen blr det kläder av och tandborstning, krypa ner och spela lite data och kolla tv:n tills tröttheten kommer vid midnatt.

 

Har hört att söndagar ska vara vilodagar.

 

Måndag den 1/7

Lika tråkigt gurglig start idag, prover skulle tas till Lund idag, så det var 6 rör och blodtryck och vikt.

Mådde inte alls bra, kändes klart sämre med andningen, lättare andfådd och slö.

 

Kunde ju ändå inte ligga kvar i sängen för länge för skulle vara på efterkontroll med mitt öga vid 11.15 på ögonmottagningen. Läkarna kom och rondade, de såg på mig att det verkade sämre idag, och talade då om att crp:t hade stigit från 19 till 33, vilket kan innebära en ny infektion på gång, så någon hemgång blev det inte ännu.

 

Syresättningen låg också lågt, 85% bara efter natten, vikten var 53,8 kg, så här får vi kämpa på.

Kördes upp i rullstol till ögon, fick komma in direkt, de kollade skärpan, synen och trycket i ögat och allt var bra, har nu fått full syn 1,0 på vänsterögat. Hon frågade om jag var intresserad av att fixa även det andra ögat, klart att jag var, ser ju kanonbra med nya linsen, kan läsa böcker och tv-text igen.

 

Lunch, vila, kaffe, medikament, vila, kvällsmat och sen som vanlgt känns allt ok, inget slem och relativt pigg.

Men märkte att det inte stod rätt till när jag började gå i korridoren, tog emot efter halva sträckan, när jag sen envisades med att fortsätta blev det nästan panikandning men kunde lugna mig precis.

 

Nu är klockan tjugo i elva så dags att borsta tänder och krypa under täcket för imorgon är det nya prover för crp:t.

 

God natt och krama varandra, hörs snart.


Kommentarer

Skicka ditt meddelande här:

Ditt namn:
Spara info?

Din E-postadress: (publiceras ej)

Din bloggadress:

Meddelande:

Trackback
RSS 2.0