130710-130711

Onsdag den 10/7

En vanlig trött morgon, med mycket ligga kvar i sängen mys, hörde Anki och Månsan uppe och skramlade med frukost och bli fina sysslorna innan de skulle bege sig mot Värmland.

 

Hemtjänsten kom vid halv nio som de skulle och fixade till mina saker och frukost innan det var dags för sjuksköterskan att blanda morgongroggen.

Anki och Månsan åkte, och strax efter gick hemtjänsten, så nu blev det perfekt för lite lugnt slapp på sängen, ledigt till klockan 13.00 då de kommer för lunchservering.

 

Kom en helt civilt klädd kille  och öppnade inte med nyckel själv, när jag kommit upp och ut till dörren så presenterade han sig men hade ingen skylt eller någonting som visade att han kom från hemtjänsten. Men det gjorde han nog för han gjorde mat till mig och vi pratade en stund innan han gick igen.

 

Mita kom en runda på eftermiddagen med fika så nu blev det dubbel uppvaktning vid  kaffet, men hemtjänsten fick ledigt för att komma tillbaka vid 17.00 för kvällsmat.

Men det besöket kunde jag glömma för det hade hemtjänsten gjort, så jag fick plocka fram lite ätbart ur kylen själv och fixa.

 

Vid klockan sex kom det däremot 2 st från hemtjänsten som inte skulle varit här förrän kl. 18.30 och assistera sköterskan med antibiotikan, de plockade fram sakerna till henne och sen gick de, för att komma  tillbaka vid halv nio för kvällsfika och tvättning av inhallatorgrejorna.

 

Sköterskan kom och gjorde sitt vid sjutiden och sen inhallerade jag och kollade på tv:n.

Vid halv nio kom de andra tillbaka och fixade kvällsfika, ostkaka med grädde och sylt, bara det att de glömde tvätta grejorna så det fick jag göra själv vid elvatiden när jag såg det innan sängdags.

Konstigt tomt i sängen bredvid bara.

 

Annars har jag haft en hygglig dag med ork och andning och trevligt besök av lillasyster.

 

 

Torsdag den 11/7

Vaknade och var själv hemma, det var en tid sen men gick riktigt bra, till toa och sen tillbaka och snooza tills klockan blir halv nio och frukostvärdinnan kommer.

 

Kände mig ganska trög och tog lång tid att få ihop påklädning, tvättning och att andas också, blev många och långa pauser men efter en timme intog jag platsen vid köksbordet för frukost.

Fick ner lite yoggi en halv macka ett glas mjölk innan medicinen skulle in.

 

Blev sittande med kaffekoppen och tidningen efter att alla gått igen, blev lite trött efter en stund så då blev det förmiddagsvila under filten en timme ungefär, är väldigt njutbart att bara ligga där och mysa medan all medicin letar sig ut dit den ska och andningen är normal. Skööööön stund.

 

Lunchbesök vid 13.15, eftermiddagskaffe vid 15.00, kvällsmat vid 17.00, antibiotika vid 18.45 och kvällsfika vid 20.30, så säg inte att jag sitter ensam här, hinner ju knappt att gå på toa mellan besöken, än mindre gå någonstans, även om jag inte orkar gå några längre sträckor.

 

Idag var det Tobias tur att köra folkrace i semesterracet, tyvärr blev det motorras på den nyinköpta bilen.

 

 

 

Har fungerat bra idag med andning och uppassningstider som stämt. Kollade lite deckare på tv:n innan det blev sovdags vid 11-tiden.

 

Nu blir det inte mer skrivet idag, kram på er alla.


Kommentarer

Skicka ditt meddelande här:

Ditt namn:
Spara info?

Din E-postadress: (publiceras ej)

Din bloggadress:

Meddelande:

Trackback
RSS 2.0